Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi smo otkrili dukatino od mrkve i marelice toliko ga voli pojede za dvije sekunde i mogla bi jos jedan a jeste ukusan pravo ja joj ga dajem nakon slanog obroka da zasladi malo
a jogurt jest dobar i moze se rano davati i sa njim mogu svakakve kombinacije
isto znam nekad da joj skuham one zitarice pahuljice recimo 4 -5 vrsta raznih i u to dodam cvrstog jogurta isto voli a pravo dobro i zdravo
super beba napravi mu puru sa sirom, pavlakom i sl i to ti može zamijeniti slani obrok...ne mora svaki dan meso
a moe mu i u supicu dodati sredine hljeba i eto oborka
ma pura mu je još gora od krompira hahaha...hoće brokule, blitvu, tikvice, skoro sve povrće, al po baksuzu ne voli ni krompir ni puru..neki dan mu baš dala puru sa sirom i mlijekom, jedino mu se sir svidio od svega :)
Pa daju se i karfiol i brokula izgnjecit, vec je on veliki. Mi i sad pokusavamo malo sa BLW al nekad i miksam :D
Mimikimi, kakvi su nalazi...jeste išle dr. šta kaže?
I Iman jako voli dukatino, a i jogurte uopće...čini mi se da smo sa njima počeli tamo oko 7,8 mjeseca i tamani ih stalno...zato se na mlijeko tek sad navikavamo...
kod nas obratno - mlijeko hoće, al' na jogurt napravi facu k'o da sam mu zemlju običnu dala...
uh, dobih ja brzinski puno ideja za slani obrok :)) hvala :)
KAKO VI CISTITE??
Sinoc nas je unistila,ja sam zamal frcila od grcica
jos mi mm ide na put za koji dan u jeku grceva, ja mislim da je ovo vrhunac
i jos nesto za uzv kukova traze knjizicu, mi tek sad ganjamo te papire, i u poreznoj muzu rekli da im je pao sistem
koliko kosta uzv privatno i gdje se moze odraditi? i moze li se bez knjizice u vrazovoj ciko na tel kaze da ponesemo da bi zakazali termin, jel ko na kosevu radio?
frcila sam vam od ovih grcica ne zamjerite
nalazi su ok sve u granicama hvala Bogu dr sumnja da je neki virus to bio i osip se povukao ali ja mislim da su to ipak zubici bili pa et
moja hoce i mlijeko i jogurt a kako je smijesna kad mlijeko pije iz case ostanu joj brkovi pa onda lize jezikom da dohvati a ne dajem joj bas cesto mlijeko onako nekad samo i u hapama kontam sta ce joj kad sisa jos
jutros sjedi u kreveticu i govori sssiiisssaaa ja pala ustanem uzmem je u naramak a ona sama izvali se i rukom trazi memu
Bebice, kako sam ja vec pisala, nisam ja smjela gurati prst bebi od 10 dana, pa sam mu stavljala mrvicu daktanola na jezik, on to melja i sam sebi očisti.
frcila sam vam od ovih grcica ne zamjerite
Stvarno sam ponosna na sebe sa njegovom kilazom, obzirom da samo doji. Plakao je kad je dobio bocu, tacnije zakoceno se, prepao se...ali poslije hB sve OK. Nema nikakvih nus pojava. Tako da...samo naprijed. Strah me tih sljedecih vakcina
Javi se kad primite bocu, nadam se da je zutica "otišla".
HVALA PUNO SVIMA NA BRZIM ODGOVORIMA I SAVJETIMA!!! Lakse mi je nego sinoc,tj.jutros. Pa ja nisam mogla desne ruke dici od bola...ne znam da li da i dalje prije svakog podoja masiram ili je sad ok samo da on redovno doji, svaka 2 sata???
Razgovarala sam sa Silver, jos je na patologiji, lezi i ceka bolove. Trenutno je snjom dr.Godinjak, pa ce joj izaci u susret i porodit je veceras. Dao joj je cetvrtinu neke tablete za otvaranje Ja stvarno ne znam o cemu se radi, pita me da vidim na internetu kako to djeluje, ali ne mogu nista naci. Vjerovatno kao i svaka indukcija. Kod mene je bilo na venu pa znam kako djeluje brzo i jako. Ovo je vjerovatno neka blaza varijanta. Ako sta znate napisite, da joj se javimo.
Bebice, kako sam ja vec pisala, nisam ja smjela gurati prst bebi od 10 dana, pa sam mu stavljala mrvicu daktanola na jezik, on to melja i sam sebi očisti.
moracu onda i ja izgleda na to preci jer ovaj borax slabo djeluje, ocistila sam pola jezika BUKVALNO, do pola cisto al korjen bas bijel al nema sanse da se to ocisti
samo da mehnemo staroj raji,nasoj generaciji...lejlaaaaaaa,kako prodje rodjandan.. taurus,kod vas ima li priprema...super bebo zar vama nije prije nego nama...ja nemam pojma sta cu,,mada nemam puno ni dilema ali kad se sjetimda mi moja beba puni prvu godinu i plakla bihh i smijala se...:) palachninken,ja da nedodjoh u bosnu snijega ne bih ni vidjela jer ovdje ni pahulje nema..danas je bas toplo...
Razgovarala sam sa Silver, jos je na patologiji, lezi i ceka bolove. Trenutno je snjom dr.Godinjak, pa ce joj izaci u susret i porodit je veceras. Dao joj je cetvrtinu neke tablete za otvaranje Ja stvarno ne znam o cemu se radi, pita me da vidim na internetu kako to djeluje, ali ne mogu nista naci. Vjerovatno kao i svaka indukcija. Kod mene je bilo na venu pa znam kako djeluje brzo i jako. Ovo je vjerovatno neka blaza varijanta. Ako sta znate napisite, da joj se javimo.
od Silver
te tablete su meni davali
to je indukcija, jace su od gela, gel nista nije pomagao
reci joj da ocekuje za sat jace bolove i porod na neki nacin je KRENUO, davace joj sve pomalo dok je ne porode
nek joj je Bog na pomoci i meni su tako
od Silver
eh ja sam dobila ovu tabletu jer se nisam otvarala a plodna voda isticala odavno meni su nakon par sat krenuli bolovi ali ne toliko jaki i trajali su dva tri sata da bi onda sve jaci i jaci i onda mi dali inekciju nekakvu isto za otvaranje i onda na sto me stavili tu sam bila malo vise od pola sata pa mi ukljucise drip i gotovo par napona i dosla moja bebuska
bice to ok aBd kod nje veceras ce ona roditi samo polako nek se ne boji a boliti mora prezivjece i isto tako sve zaboraviti neka joj je sretno
sporty, ja cu bas tako, flasicu i frizider, pa onda u neku kesu. Nek gledaju ako ko hoce, kanut ću mu u kafu. A imam i onu termosku za flasice.
nisam stigla prije, al mi je ovo simpa. Ma da sam ja na stalnom poslu lako bih, ali vako na stazu, pomislit ce da sam luda. Ma kad ima kazem da dojim bebu mozda me puste ranije, to mi svi kazu A kakava je ta termosica za bocice? Jel moze u njoj duze stojati mlijeko??
sporty mama ja sam bas htjela pitati ima li iko iz herecegovine, izgleda bosanke okupirale temu , mada ti ja nisam u gradu, ako znas gdje je velezov stadion u vrapcicima e ja sam ti odmah pored stadiona
Onda smo malo podaleko Ja sam u gradu, kod autobusne, u vukovarskoj
ma i nije to bas daleko, sve je to u par kilpmetara
Ma ja to kazem zato sto sam pjesak trenutno, pa mi sve daleko Al s autom par minuta
Ja imala goste i maloprije otisli. Kupila sam gel i jednom namazala bebacu, za par sati cu ponovo. Namazala sam i (.) i stavila one aventove prsne skoljke, ne doticu mi bradavice nikakvu tkaninu a imam i ventilaciju . Nadam se da ce ovo proci za 2-3 dana, jer nema mu puno uopste, a ja cu svakako pop reporuci dragih forumasica najmanje 7 dana primjenjivati terapiju
"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)
do kad se mora uraditi? moze li privatno i gdje je najbolje? i dal se moze negdje mimo vrazove i bez knjizice zakazati jer nismo jos bebi knjizicu zavrsili?
meni je dr sjecam se rekla da se do 6 mjeseca uradu uzv mi otisli privatno kad je imala 2,5mjeseca i rijesili to za deset minuta cika rekao sve ok samo predati nalaze pedijatrici i to je to
do kad se mora uraditi? moze li privatno i gdje je najbolje? i dal se moze negdje mimo vrazove i bez knjizice zakazati jer nismo jos bebi knjizicu zavrsili?
meni je dr sjecam se rekla da se do 6 mjeseca uradu uzv mi otisli privatno kad je imala 2,5mjeseca i rijesili to za deset minuta cika rekao sve ok samo predati nalaze pedijatrici i to je to
thnx da ne zurim onda dok ne zavrsimo knjizicu