|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
9.1.2012 11:55:43   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Super Beba

palachinken - zašto ne podebljaš taj jedan obrok? Obzirom da uskoro ideš nazad na posao, nek mu taj kruti obrok skroz zamijeni mliječni, tj. da ne moraš dojiti nakon obrok...eventualno mu počni uvoditi drugi obrok, nekad poslijepodne, al'' u manjim količinama...tebi svakako ne gine smanjenje ponude mlijeka kad kreneš na posao, osim ako ne planiraš se izdajat dok si na poslu...

Ma ne moram ja dojiti, nego ja ponudim da zalije, on hoce, jer kad je kod mame, fino ruca i popije vode poslije. Drzi njega taj obrok, nije to problem, jedino da probam uvesti "veceru" pa da vidim hoce li ga navece drzati duze.
A izdajat planiram, za jedan obrok, pumpicu pa u wc user posted image pa da li na flasicu da li mlijecnu kasicu nek jede. Zao mi da mu toliko obroka, tri dvevno, cvrsta hrana izbije dojenje, mali je jos.

palacinko i ja sam kontala sljedeci tjedan na staz, pa onda izdajati jednom u wc -u. Mene jedino brine sto mi je staz u bolnici, pa se ne zagadi mlijeko nekako I gdje mislis cuvati to mlijeko do kuce, meni glupo staviti bocu u frizider, da vide sestre i doktori

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 9.1.2012 11:56:41 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3426
9.1.2012 12:01:17   
palachinken
sporty, ja cu bas tako, flasicu i frizider, pa onda u neku kesu. Nek gledaju user posted image ako ko hoce, kanut ću mu u kafu. A imam i onu termosku za flasice.

sensia, ima ovdje zena sto su i ranije počinjale s poslom. Nisam ba u poziciji da biram. Na svu sreću, bit će kod moje mame, a njoj vjerujem vie nego sebi user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 9.1.2012 12:06:00 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 3427
9.1.2012 12:09:02   
ziki
Koliko mene pamcenje sluzi zene koje se ranije vrate ne posao imaju pravo na 2 x 1 sat odsustva placenog radi dojenja. Palacinko, takodje po zakonu ne smije da ti trazi produzavanje, ja sam se posteno zeznula pa kad je malom bilo 18 mj produzavala decembar pa mi se dijete razboljelo jer sam mu falila a izuzetno je vezan za mene i sad sa 3.5 god. Jos uvijek se kajem zbog tog.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 3428
9.1.2012 12:10:58   
animagical
ako ko hoce, kanut ću mu u kafu.

user posted image nemoj ti da se ko zbuni pa da pola posla pije bijelu kafu odjednom

Neposredna veza do poruke: 3429
9.1.2012 12:18:34   
palachinken

IZVORNA PORUKA: ziki

Koliko mene pamcenje sluzi zene koje se ranije vrate ne posao imaju pravo na 2 x 1 sat odsustva placenog radi dojenja. Palacinko, takodje po zakonu ne smije da ti trazi produzavanje, ja sam se posteno zeznula pa kad je malom bilo 18 mj produzavala decembar pa mi se dijete razboljelo jer sam mu falila a izuzetno je vezan za mene i sad sa 3.5 god. Jos uvijek se kajem zbog tog.

Kljuna rijec PO ZAKONU, ja se ilegalno vracam na posao. Radit cu na crno. Nemam nikakve pauze, ni za dorucak. Sve i da imam pauzu, kad mi visi nad glavom jer nesto "rješavamo" nema tad izlazaka. S tim da cu ja sjesti sa njom i fino popricati.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3430
9.1.2012 12:41:16   
ziki
Ma znam al opet popricaj sa njom,  samo joj provuci kroz usi da ima i ta opcija. Kod vas bar sa njom direkt razgovaras kod nas imas vlasnicu koja dosta ok i seficu koja se preko tudjih ledja dokazuje tipa ja sam je ubjedila da se ranije vrati, da produzi, putuje i ako opet ne moras dok ne napuni 3 god user posted image Ko ce ti cuvati malenog, mama ili neka teta?

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 3431
9.1.2012 14:27:10   
mala_sa
Dan i od mene user posted image

Mali evo odvalio vec sat i po kako spava, ja se zbunila pa neznam ni kako da popunim vrijeme trci tamo, trci vamo a sve mi se cini ko da ga cujem da skici user posted image user posted image  (nacisto sam pukla) user posted image user posted image

Vec par dana je poceo da govori mam i bab user posted image user posted image  

I da, nece vise ni sekunde da sjedi ili puze - samo hoce da se voda, ostadosmo bez ledja...

Sbebo heheheh i ja se nekad osjecam kao na ignore, vakat jos malo i nama na onu dr temu user posted image

Kako nam je generacija user posted image ??

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3432
9.1.2012 14:31:18   
plava72
dan žene user posted image

mi danas bili na UZ kukova i haman nas neće obići "uski" ni ovaj put user posted image
na nalazu piše
koštani krovovi dobro razvijeni,koštani erkeri blago zaobljeni,hrskavičevi krovovi dobro obuhvataju glavicu femura
zaključak
UZ znaci razvojnog poremećaja kukova-prelazni oblik

pitala za vježbice-kaže to se više ne radi gospođouser posted image
samo široki povoj za sad pa na kontrolu za mjesec dana

ja se taman ponadala da je kod nje sve ok jer onaj pedijatar u bolnici nije mi ništa rekao a svaki put je gledao kukove
jel ko imao slično i da li se može ovim povijanjem riješiti problem
pišem jednom rukom dok drugom ljuljam curuuser posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3433
9.1.2012 14:34:29   
Amam
Evo jos jedne s ignora user posted image .
Ali da se javnemo generaciji,malisani su nam okupirali temu user posted image .
E danas nesto pravo fin,i kolac sam napravila i ribu pohovala on me slusao a sami smo.
Joj zene drage ja sam na porodiljnom,ali trazim drugi posao,ne vraca mi se na Titanik,user posted image .
Meni firma cak i ne uplacuje redovno zdravstveno i porodiljnu naknadu user posted image
Mala-sa ja ne bih znala sta sa sebe kad bi spavao duze od 1/2 h user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 3434
9.1.2012 14:37:28   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Amam

Evo jos jedne s ignora user posted image .

ev i mene ja svasta nesta pitala i nista moramo tamo kod iskusnijih mama izgleda user posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3435
9.1.2012 14:39:59   
plava72
user posted image user posted image user posted image  ma mi samo kukamo i tražimo utjehu da će proći a vi pišete o lijepim temama user posted image  tako da znamo da ste ok

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 3436
   [Obrisana poruka]
9.1.2012 14:40:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 3437
9.1.2012 14:48:08   
mimikimi
nalazi su kod kuma on isao po njih tako da ne znam jos sijo ce kasnije otici po njih
osip je malo spao i nema ture tako da ja mislim da je to sada ok i mozda je to sve od zubica jucer joj je izasla dvica
nista onda ja cu slati pa dr put mozes ili pogledaj na netu na njihovoj stranici

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3438
9.1.2012 14:48:11   
Bebica11
plava bas mi je zao sto si se nasekirala a jel se taj uzv kukova radi tako rano??? nama rekli s dva mjeseca, jel moram do 2 ili moze malo i poslije jer mora muz otici da nas naruci?

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3439
9.1.2012 14:52:34   
saritaa
sporty mama ja sam bas htjela pitati ima li iko iz herecegovine, izgleda bosanke okupirale temu user posted image , mada ti ja nisam u gradu, ako znas gdje je velezov stadion u vrapcicima e ja sam ti odmah pored stadiona

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

Neposredna veza do poruke: 3440
9.1.2012 15:01:07   
plava72
ne znam bebice,meni je rečeno u bolnici (mi do mjesec dana nosimo bebe u bolnicu kod pedijatra a poslije u dz) da trebamo uraditi uz kukova sa mjesec dana pa sa 3 ponovo al eto mi ćemo na kontrolu za mjesec i da naručuje se,mi ne čekamo puno jer imamo sa knjižicom u DZ svaki ponedeljak i petak termin pa nije gužva...i to besplatno user posted image  

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 3441
9.1.2012 15:22:27   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: plava72

dan žene user posted image

mi danas bili na UZ kukova i haman nas neće obići "uski" ni ovaj put user posted image
na nalazu piše
koštani krovovi dobro razvijeni,koštani erkeri blago zaobljeni,hrskavičevi krovovi dobro obuhvataju glavicu femura
zaključak
UZ znaci razvojnog poremećaja kukova-prelazni oblik

pitala za vježbice-kaže to se više ne radi gospođouser posted image
samo široki povoj za sad pa na kontrolu za mjesec dana

ja se taman ponadala da je kod nje sve ok jer onaj pedijatar u bolnici nije mi ništa rekao a svaki put je gledao kukove
jel ko imao slično i da li se može ovim povijanjem riješiti problem
pišem jednom rukom dok drugom ljuljam curuuser posted image

e svasta, ma ovi doktori il su malo "munjeni" il uce iz razlicitih knjiga, a mi smo im praksauser posted image user posted image Kod mene eto obrnuto, kaze kukovi ok ali nisu savrseni, radi vjezbice, a siroko povijanje ne trebauser posted image Aj ti sad budi normalan. Ja mislim da joj vjezbice mogu samo pomoci, ja sam sa vjezbicama kod prve cure sanirala displaziju desno. A radila sam ih nakon svakog previjanja. Ipak ti otidi snimi privatno, bar bi ja na tvom mjestuuser posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 3442
9.1.2012 15:23:48   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: saritaa

sporty mama ja sam bas htjela pitati ima li iko iz herecegovine, izgleda bosanke okupirale temu user posted image , mada ti ja nisam u gradu, ako znas gdje je velezov stadion u vrapcicima e ja sam ti odmah pored stadiona

Onda smo malo podalekouser posted image user posted image user posted image Ja sam u gradu, kod autobusne, u vukovarskojuser posted image

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 3443
9.1.2012 15:37:15   
ziki
Plava ako sam upratila mi smo sugradjenke iz Gracanice, a uz radi dr Z. Nista se ne sekiraj, sve se to sirokim sredi, kod nas je bio onaj oblik Ib i sa Nemirkom i sad sa Juniorom, kontrole idu do 8. mj a siroko do otprilike 6 mj.

Neposredna veza do poruke: 3444
9.1.2012 20:03:09   
saritaa

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: saritaa

Onda smo malo podalekouser posted image user posted image user posted image Ja sam u gradu, kod autobusne, u vukovarskojuser posted image

ma i nije to bas daleko, sve je to u par kilpmetara user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamin princ 01.10.2011

Neposredna veza do poruke: 3445
9.1.2012 20:16:55   
saritaa
plava 72 moja melena je imala displaziju lijevog kuka, ali mi smo kod nje to kasno otkrili jer ovdje nije obavezan Uz kukova, osim ako doktori ne primjete neki problem, a nidje veze nama stalno govorili sve ok user posted image , i sa tri i po mjeseca jedan nam dotor kaze da treba svim bebama uraditi UZ, tako da smo mi prosli dosta toga s njom, ali hvala bogu sad je u redu user posted image
a kao sto sporty rece ovi doktori bas blentavi,kad sam vodila malenog, pitam ja treba li siroko kaze ne,ako nesto nije u redu to kao nemoze pomoci, eh hajd ti sad budi pametan, nego ti otidji po drugo misljenje.

mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 3446
9.1.2012 20:25:01   
drznica
Tuspas nasuser posted image
Danas smo bili na prvom pregledu, primili bocu od koje je bilo toliko placaaaauser posted image ali hB sve je ok. Dobio na tezini 1100 i narastao 3 cm mashallah. Crvenilo koje ima po vratu, malo po licu nekad je osjetljiva koza ko kod mame...
Dobili smo uputnizu za kukove pa cemo sutra ici da se narucimo. Jedino sto me malo brine jeste sto ima kratku resicu na jeziku pa mu se jezik kao presavija nije dovoljno duga. Eh moze se to samo nekad otkacit,a savjetuju da mu se to malo samo capne i bice ok. Jel neko od vas imao ovaj slucaj???

Primjetila sam u zadnje vrijeme poslije dojenja na samom vrhu bradavice  jedne (.) pojavi se bjelkasto nesto, ko da koza promjeni boju. Inace ta mi je (.) veca od druge i puno teza pa me boli od tezine, ko kad nisam navikla da imam siseuser posted image

Svima xoxo

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 3447
9.1.2012 21:19:25   
palachinken
drznice, bravo za momka sto fino napreduje. Za resicu ti ne znam, a bradavice - vidi da nema mali po ustima bijele naslage i tačkice, jer su meni bradavice bile svijetle kad smo imalo soor.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3448
9.1.2012 21:21:15   
palachinken
Ja sam M napravila kuhanu jabuku s rizinim pahuljicama i dala oko pola 8, kao večeru. Dojio je pred spavanje pa me zivo interesuje kako ce ici budjenje večeras - a pojeo je pravo puno, svidjelo mu se user posted image

Neposredna veza do poruke: 3449
9.1.2012 21:46:41   
drznica
Ima po jeziku malo bjelkasto, ali doktorica rece da se to ne skida jer nema puno i ima samo po jezikuuser posted image
Ne znam sta da radim?

Neposredna veza do poruke: 3450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *