Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pitanje: Ovo 476 KM je za ovaj mjsec ili kako? Ja sam dobila rješenje na 320 KM ali još ne dobih ništa već 3 mjeseca. Nadam se retroaktivno, ali me zanima jesu li vama rješenja bila na ovaj iznos ili se taj iznos mijenja bez obzira na cifru na rješenju pa se i ja mogu nadati ? I hoće li mi odmah poslati sve zaostatke ili ću zaostajati po mjesecima pa produžiti primanje nakon napunjene godine djeteta za onoliko mjeseci koliko su kasnili?
Pitanje: Ovo 476 KM je za ovaj mjsec ili kako? Ja sam dobila rješenje na 320 KM ali još ne dobih ništa već 3 mjeseca. Nadam se retroaktivno, ali me zanima jesu li vama rješenja bila na ovaj iznos ili se taj iznos mijenja bez obzira na cifru na rješenju pa se i ja mogu nadati ? I hoće li mi odmah poslati sve zaostatke ili ću zaostajati po mjesecima pa produžiti primanje nakon napunjene godine djeteta za onoliko mjeseci koliko su kasnili?
Sva rješenja iznose 360 Km veće godinama...ali se isplata vrši zakonski navedeno je u rješenju postotak do porsječne plaće... 360 Km piše jer manje do toga bez obzira na porsječene plaće ne može biti jer porsjek manje do minimalca zakonskog ne ide... a dobiješ 476 ako je to za taj mjesec...
ako si u sarajevskom katonu onda ćeš odmah dobiti zaostake za sve mjesece...obično po 2 kasne u zavisnosti do opštine...no zavisi kada ste zahtjev predali...ali kako stavi stoje lijpo ćeš se obradovati cifrom sa narednom isplatom
emma L mislim da je ostalo isto kao kad sam ja prije 3 godine primala. znaci na rjesenju pise neka suma prosjeka koju ne znam kako dobiju al ti dobijas mjeseno obicno vise. i tada je doslo sve odjednom znam da je meni kasnilo dvije i dobila sam s trecom zajedn i super mi bilo :) prestanes primati kad treba nema nikakvog produzenja tako da je ovo i logicno. sad ce tebi abd u januaru....... ti se porodila 9. oni tad taj mjesec vec bili obracunali .. znaci novembar i decembar ti kasni i obracunace ti tih 20ak dana oktobra i sve ce to abd doci u januaru. jesam optimisticna valjda cu ovako biti i za svoje:)
mamina princezo u pravi su ti ella će biti fino ''bogata'' u januaru
Ella eto nećemo muštuluk da se ne trošiš al može kafa
ne ne...na rješenju piše 360...naknade su veće podljednjih mjeseci...
ja kad sam s aprvom bila na pordiljskom tada su naknade zaista i iznosile 360 KM... a sa drugom isto mi rješenje došlo a naknada se u neko doba apovećala...i u rastućem je grafikonu do tada...znam da je u neko doba bila i 480 Km...
i tvoje rješenje sada iznosi 360 Km a dobiješ 400 i nešto
Pitanje: U radnom sam odnosu na odredjeno vrijeme-do 31.12.2011.Porodila sam se 14.10.2011, i u roku 7 dana podnijela zahtjev za naknadu.Jos nisam dobila rjesenje o naknadi niti mi je ista isplaceno od firme od dana poroda. Kada mogu očekivati rjesenje, bilo kakvu isplatu i koja su moja prava od 1.1.2012?! Hvala!!!
majo ti ćeš sada u janurau dobiti za pola oktobra, novembar i decembar nakandu...znači to će ti isplatiti do 15 janura kako je rok u mjesecu za isplate otpilike.
s tim ne znam odakle si ali rješenje ti je trebalo do sada stići...ja bih najradija bila da ih nazoveš i pitaš za rješenje...
ako ti u rješenju bude napisana naknada počinje 14.10 i traje do 31.12...samim tim neće ti više ni slati nakandu a ti ćeš u slučaju ne porduženja ugovora u radu sa tim rješenjem koje si dobila od opštine, ugovorm o radu na određeno vrijeme i rodnim listom djeteta otići na biro da s ejaviš u roku do 30 dana od dana prestanka radnoga donsoa i onda ćeš i iz biroa uzeti potvrdu da si na biru prijavljena te odzići ponovo u opštinu i podnijetu zahtjeva za izmjenu rješenja majke porodilje na porodiljskom dopustu...ta se izmjena odnosi na majka porodilja zapolena u majaka porodilja nezaposlena...ond aće ti do godine dana teći naknada sa biroa...u sa natonu oko 120 Km mjesečno.
s tim sako ti slučajno porduže ugovor o radu a u rješenju koje ti treba doći piše do 31.12 traje nakda odna ćeš novi ugovor odnijeti u opštinu i tražiti izmjenau rješenja u tom obliku jda bi naknada za zaplenu majku mogla nsataviti teći.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.