|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant 2
8.1.2012 20:48:58   
bebacha
jel ima neka stranica koja Wilton proizvode salje u BiH.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Fondant 2
8.1.2012 20:54:42   
ElmaB
Ima njihova zvanična stranica pa pogledaj opcije kupovine. Ja mislim da ne može u BiH. Ali imaš sve njihove proizvode na e bay, a oni vrše dostavu ali treba  voditi računa o poštarini. Neki proizvodi su sa besplatnom poštarinom, a kod nekih je skuplja od same cijene proizvoda.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Fondant 2
8.1.2012 21:04:13   
bebacha
na ebaye sam i gledala al jako malo njihovi stvari dostavljaju

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Fondant 2
8.1.2012 21:52:32   
ElmaB
Imaju sve samo moraš kucati u tražilicu Wilton i naziv artikla, pojedinačno. Treba ti više vremena, ali možeš naći.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Fondant 2
9.1.2012 9:13:39   
bebacha
mozel recept za cokoladni fondan


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Fondant 2
9.1.2012 9:40:13   
dush
Torta na sprat: da se ne bi udubila, pravis cvrsce torte. Prvo napravis onu donju, stavis je u frizider da se scvrsne jedno 15ak min do pola sata. Onda pravis manju i das je poslije na scvrsnutu donju. Ja sam pravila na 3 sprata. U donje dvije sam zabijala stapice za raznjice, a svaka torta je na prethodnu isla sa onom papirnom podlogom, da bi stapici mogli sta da drze. Stapice sam sjekla na visinu torte, da nisu virili iz torte.

Wilton proizvodi u BiH:  koliko znam imate zastupnika u Srbiji, koji salje i u BiH. Na Wilton stranici imate listu distributera, pa pogledajte da li ko od njih salje u BiH. Cini mi se da Slatki Dekor BiH ima neke proizvode od Wiltona (njih mozete naci na Facebooku)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Fondant 2
9.1.2012 10:09:22   
ElmaB
Bebacha, recept mi je kući na kompjutreu, pa ću to večeras poslati. Dush, Wiltonove proizvode za BiH, ne radi niko zvanično. Imaju se kupiti u Dori u Mostaru, preko Tuzle i nešto preko slatkog dekora. Zvaničnogh distributera nemaju. Torte co iz Srbije su zvanični distributeri, ali za Hrvatsku i BiH, tek trebaju početi radi dostavu.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Fondant 2
9.1.2012 12:27:20   
raja_ringe
Uh kako sam se obradovala kada sma vidjela da postoji tema fondant2 :). Meni trebaju dva savjeta.

1. u kojoj tačno apoteci u Sarajevu kupujete jestivi glicerin. Već su me u tri apoteke čudno gledali i rekli da nemaju pa mi se u četvrtu ne ulazi. Da li uopšte postoji 'jestivi' ili vi samo tražite glicerin.

2. Kakav kist koristite za iscrtavanje (kupite obični ili ima neki specijalni)..kontam da mi ne ostanu dlačice od običnog :)). I naravno gdje ste isti kupile.  

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Fondant 2
9.1.2012 12:29:55   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Uh kako sam se obradovala kada sma vidjela da postoji tema fondant2 :). Meni trebaju dva savjeta.

1. u kojoj tačno apoteci u Sarajevu kupujete jestivi glicerin. Već su me u tri apoteke čudno gledali i rekli da nemaju pa mi se u četvrtu ne ulazi. Da li uopšte postoji 'jestivi' ili vi samo tražite glicerin.

2. Kakav kist koristite za iscrtavanje (kupite obični ili ima neki specijalni)..kontam da mi ne ostanu dlačice od običnog :)). I naravno gdje ste isti kupile.  


apoteke eurofarm...
imaš je u merkatopru na socijalnom i u BBi ventru na -1....
samo tražiš glicerni i daju ti s abijelom etiketom jer bilo koji drugi nećeš nikada ni dobiri...
100 ml -3 km...

a kist...ja sma kupila u svjetlosti za 2 km kistove obične...user posted image
4 komada u različitim veličinama...i d anjima radim ako mi trebaju ne dlačice mi ne opadajuuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Fondant 2
9.1.2012 12:43:06   
raja_ringe
 Hanady RR havla ti puuuuno, evo otići će mi zaova i u apoteku i u knjižaru... kako si me obradovala :)




_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Fondant 2
9.1.2012 12:45:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

 Hanady RR havla ti puuuuno, evo otići će mi zaova i u apoteku i u knjižaru... kako si me obradovala :)




user posted image
onda sličica smao za mene...da je prva pohvalimuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Fondant 2
9.1.2012 23:00:29   
madam x
user posted image

Čokoladni fondant...moglo je i bolje, bojala sam se da će mi se pocijepati, ipak je lakše raditi sa običnim, ovo samo za neke specijalne prilike.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Fondant 2
9.1.2012 23:35:10   
Ilhana RR
Zinanina, prelijepa je torta ispala... i dekoracija na njoj je bas po mom ukusu =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Fondant 2
10.1.2012 2:06:11   
ElmaB
Zinaninauser posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Fondant 2
10.1.2012 2:16:15   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Uh kako sam se obradovala kada sma vidjela da postoji tema fondant2 :). Meni trebaju dva savjeta.

1. u kojoj tačno apoteci u Sarajevu kupujete jestivi glicerin. Već su me u tri apoteke čudno gledali i rekli da nemaju pa mi se u četvrtu ne ulazi. Da li uopšte postoji 'jestivi' ili vi samo tražite glicerin.

2. Kakav kist koristite za iscrtavanje (kupite obični ili ima neki specijalni)..kontam da mi ne ostanu dlačice od običnog :)). I naravno gdje ste isti kupile.  


apoteke eurofarm...
imaš je u merkatopru na socijalnom i u BBi ventru na -1....
samo tražiš glicerni i daju ti s abijelom etiketom jer bilo koji drugi nećeš nikada ni dobiri...
100 ml -3 km...

a kist...ja sma kupila u svjetlosti za 2 km kistove obične...user posted image
4 komada u različitim veličinama...i d anjima radim ako mi trebaju ne dlačice mi ne opadajuuser posted image



prije desetak dana nije bilo u toj apoteci nego u eurofarmu na Ilidzi...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Fondant 2
10.1.2012 2:23:36   
ElmaB
U pravu si nije i ja sam ga tamo kupila neki dan i to su mi rekli da ga samo na Ilidži ima, vajda nestašica.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Fondant 2
10.1.2012 9:52:11   
Ilhana RR
Haha nestasica jer RR hanumice previse torti produciraju :)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Fondant 2
10.1.2012 13:43:57   
dush
IZVORNA PORUKA: zinanina

user posted image

Čokoladni fondant...moglo je i bolje, bojala sam se da će mi se pocijepati, ipak je lakše raditi sa običnim, ovo samo za neke specijalne prilike.




user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako je lijepa!!! Kako pravis ovaj cokoladni fondant? Napisi nam recept plz user posted image Kakvog je okusa? Ja obicni fondant nikada ne jedem, uvijek ga skinem user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Fondant 2
10.1.2012 18:23:15   
madam x
Čokoladni fondan

  350 g čokolade
  125 ml tekuće glukoze
  2 bjelanjka
  800 g šećera u prahu
 
  Nemate tekuću glukozu? Uzmite 150 g fruktoze (voćni šećer) i zagrijte ga sa 2 jušne žlice vode dok ne postane sirup – to je zamjena za tekuću gukozu! :)

Čokoladu i glukozu staviti na da se otope na pari, promiješati tu i tamo da postane glatko. Maknuti sa vatre i pustiti da se malo ohladi, ali ne previše.

Od bjelanjaka izmiksati čvrsti snijeg. U veću posudu staviti snijeg i mješavinu čokolade i glukoze sa 3 jušne žlice šećera u prahu.


Dodavati šećer malo po malo u mješavinu i mijesiti dok ne dobite željenu strukturu!

Može se upotrijebiti odmah, ili čuvati u plastičnoj foliji na sobnoj temperaturi oko 2 tjedna. Ako se čuva u hladnjaku prije pripreme malo ga staviti u mikrovalnu da se otopi ali samo na 10-15 sekundi!



Hvala na pohvalama, kažu da je bila i ukusna.user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Fondant 2
11.1.2012 8:35:52   
raja_ringe
Meni fondan nije uspio :(.. Pokušat ću opisati šta se desilo pa ako neko zna gdje sam pogriješila...
Dakle masu sam napravila preksinoć, činilo mi se da je uspjela. Stavila sam je u vrećicu. Juče sam napravila tortu (poslije sam skontala da mi ova torta svakako nije za fondan, gornji sloj mi nije dovoljno čvrst) i sinoć htjela da 'razvijem' fondan. Fondan masu sam prvo 15 sec. u mikrovalnoj 'zagrijala'. Počela sam da je ponovo mijesim rukama (ako se tako kaže), a masa se raspala. Onda sma dodala malo vode onda je postala mecava, pa sam dodavala šećer, pa opet vodu pa šećer.... Helem masa se uduplala :))..onda je mm priskočio u pomoć jer ja nisma imala više snage i učinilo mi se da je uspjelo. Kada sam počela razvijati bila je ok, ali kako je bila velika morala sma je istanjiti i opet je sva popucala. Fondan je završio u smeću, sa torte sam 'ostrugala' butter cream (btw meni je od one mjere bilo dovoljno samo za vrh torte, za sranice sam morala dodatno umjesiti. Kalup je čini mi se 24 cm) i umutila čokoladnu šlag kremu i vratila tortu u frižider.

Eh još nešto. Fondan mi je imao malo čudan miris. Probala sam ga, ukus je ok, ali miris mi nije baš reprezentativan :).


_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Fondant 2
11.1.2012 8:44:35   
bebacha
mislim da si gresku napravila jer si u startu stavila previse secera i zato ti se raspadala.
koji si zelatin koristila i da nisi slucajno ti kod kuce samljela secer u prah


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Fondant 2
11.1.2012 11:18:53   
raja_ringe
Želatin sam koristila dr. oetker, a šećer mljeveni franck.

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Fondant 2
11.1.2012 11:22:19   
Hanady RR
mislim da si stavila previše šećera u prahu pod 1.
a pod 2. nisi imala potrebe stavati ga u mikrovalnu...time si istopila šećer u prahu...dodavajući vodu pomjerila si osnovni recept...pa ponovno šećer i učinila da nemaš masu koja dogovara formu fondanta...
naime kad je prenoćio ..smao si ga trebala staviti na mlo šećera i mjesiti rukama do ne smekša i ne bude podatan za razvijanje...
mislim da je mikrovalna sve zeznulauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Fondant 2
11.1.2012 13:16:39   
dush
Ne zezne mikrovalna, ako ga stavis 10ak do 15ak sekundi. Ja svoj redovno prvo u mikrovalnoj malo ugrijem pa mijesim. Vjerovatno je problem da je na pocetku bilo previse secera. Meni kada se tako stvrdne, ja dodam jos koju kapljicu glicerina, ne vode, jer mu glicerin pomaze da se razvlaci, a da ne puca.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Fondant 2
11.1.2012 22:07:37   
ElmaB
Evo jedne rođendanske:

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *