Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja ne kontam kako se pokvareno mlijeko moze ponovo vratit u normalno
evo kako :
Za sve one koji još piju (reciklirano), mlijeko .... Mlijeko sa proteklim rokom šalju natrag proizvođaču, koji ima zakonskodopuštenje da ponovi proces pasterizacije na 190 stupnjeva, te daga vrati natrag na tržište. Prema zakonu, taj proces može ponavljati petputa. Proizvođač je dužan objaviti koliko puta je ponovio ovaj proces i on ga običnoobjavi ali na svoj način, znajući da niko ne pita, je li kupljenomlijeko prerađeno više puta. Tajna je napisana na dnu kartonske kutije sa sitnim brojevima. Pretpostavimo da je napisani broj 12345, nedostajući broj označava kolikoputa je bilomlijeko recirkulirano. Recimo 12 45, broj 3 nedostaje - to znači da je mlijeku 3 puta protekaorok i toliko puta je biloponovo prekuhano. To nije sve, jer u paketu sa 12 tetrapaka, nekim kutijamanedostaju brojevi, a u drugima ne.Ipak to znači da je cijela pošiljka tretirana jednako. Na taj se način, tvrtke dobro bogate i to tako što recikliraju pokvareno mlijeko i oni koji snose posljedice smo, naravno mi koji pijemo, ono što pijemo.
Jao zivot mi se zgadio anidla ali hvala sto si podjelila s nama. Vjerovatno to rade i s ovim organic ili bio mlijekom bljak :( a ja sve kupujem A. i trudim se da pije a djete nikad nije bilo ljubitelj mlijeka a ni stariji sin. Koja majoneza valja ? MM nekad kupi tommy ali luksuz je to meni ja sam starinska i nejedem te stvari a ni vrhnje za kuhanje mozda 2-3 put godisnje . Odo odma na gugl da guglam o tim gadostima .
Haj sad nek mi neko kaze koliko je tacno 500 gramcica brasna ofrlje? Imam onu casu za mjerenje ide do 250 ml ja sve kontam tuhnut te 2 case i da pravim te kiflice od Hanady
Cim je nesto "upakovaTo" porijeklo je upitno, kao i sastav...
Ja opet ne vjerujem u domace mlijeko...imam osjecaj da je puno bakterija... kad vidim one flase od kole u koje ga sipaju
ma znam...samo se ucrnjacis s vremena na vrijeme ...znas da je nedavno bilo u hr. onaj haos oko mesa koje je preko 20 god. staro a prodaje se kao svjeze...e sad zamisli tek sta kod nas tek dolazi...nasi jos sute...bas bih voljela testirati par stvarcica...od nazovi domaceg voca i povrca, vode do mesa...zanima me koliko kosta testiranje
Haj sad nek mi neko kaze koliko je tacno 500 gramcica brasna ofrlje? Imam onu casu za mjerenje ide do 250 ml ja sve kontam tuhnut te 2 case i da pravim te kiflice od Hanady
dadada haker se namjerio na tebe izgleda , sad si gotova šta li si ti njemu pisala ...
marijana i ja isto tako ko fol meso provjereno a zalijem vrhnjem , znala sam ovo za tetrapak al opet na jedno oko zažmirim, pa ne mogu sve izbaciti, trudim se... šta ću kad nema onog u kesama stalno, a krava trudna ...i da mi ne koristimo flašu od cole nego onu staklenu od vina .
Cula sam i ja za to recikliranje mlijeka. Mada sam te brojeve na dnu naalazila i na tetrapacima sokova, paradajz sosa i sl. Sta to sada znaci:da su i ti proizvodi reciklirani ili da ova teorija ne pije vode. Kako bilo, ja L. ipak kupujem mlijeko u kesi. Bez obzira da li je ono u tetrapaku reciklirano ili je svjeze pakovano, ipak ima u sebi neke hemije koja sprecava njegovo kvarenje.
Joj Anidla, .. što me zadevera sad i sa vrhnjem i majonezom...
Nego, dokle su kiflice
moram sad ici da ih razvijam, filujem i pecem, nek mi Bog dragi na pomoci ako budu uspjele slikat cu ih, ako ne budu,pravite se da danas nisam spominjala da sam ih pravila
Cula sam i ja za to recikliranje mlijeka. Mada sam te brojeve na dnu naalazila i na tetrapacima sokova, paradajz sosa i sl. Sta to sada znaci:da su i ti proizvodi reciklirani ili da ova teorija ne pije vode. Kako bilo, ja L. ipak kupujem mlijeko u kesi. Bez obzira da li je ono u tetrapaku reciklirano ili je svjeze pakovano, ipak ima u sebi neke hemije koja sprecava njegovo kvarenje.
potpis