Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 15:53:20
ellam
IZVORNA PORUKA: megi
uh kakve su ovo cijene
ne znam je li ko od vas bio na bay bazaru ima sutra ako je kome da dodje moze se naci super stvari i novih po vise nego povoljnim cijenama
Kad i gdje megi? i ja bih dosla
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 16:15:47
ellam
reci mi molim te gdje je ta tema, je li na ovom forumu i da li je sutrašnji bazar humanitarnog karaktera?
hvala ti
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 16:19:51
mamina princeza
jeste na ovom forumu pogledaj u zadnjim aktivnim ili kucaj u pretraznik rr bazar januar, za svaki mjesec ima posebna tema. Ja sad vecinom kupujem na bazaru ili preko ebaya. Sta fali sta je polovno ako je ocuvano operes i sta joj fali... hihihi ja sam kupila dosta za buducu abd bebu jos u novembru. sad prodajem neke stvarcice od curice moje. Megi cini mis e bas si ti rezervisala jednu majcu s kapuljom rozu. to taman da se upoznamo mi trudnice... hihihi :) ako koja jos bude dolazila nek mi se obavezno javi. Najvise ovdje pricam i sad ste mi vi glavnni dio foruma a kakos enema vremena za psoebnu kafu( mada ja bi voljela) ko dodje obavezno da ga upoznam:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 16:44:24
ellam
hvala vam za info, voljela bih doci sutra. jel se vi poznajete otprije, jer ja nikog ne znam... a kafa bi extra bila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 17:59:28
gerberka
jesu bazari uvijek u sa?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 19:35:58
raja_ringe
Hurma vučem te za desno uho puno zdravlja i smijeha tebi i tvojoj bebici želim od srca.
Esmice B dobro nam došla i ugodno druženje ti želim
Selma Kikoebu ja u trećem mjesecu letjela puno puta ,super podnosila, samo mi jednom bilo malo muka prilikom slijetanja, ali je tada baš ružno i sletio (ja inače autobusom ne bi nigdje mogla ni kada nisma trudna, avion mi je super i voz mi je super). Na aerodromima sam samo naglašavala da sam trudna da ne prolazim kroz rendgen (ja tako i u ovim našim institucijama koje ga imaju). U Beču mi samo nisu dali da ne prođem, ali nije to ni puno štetno, a tebi ako se već stomak vidi, sami će te odstraniti. Ponesi nalaze sve za svaki slučaj, obavezno putno zdravstveno osiguranje (ja ga i u Hrvatsku kad idem uzimam). Naravno kontrola prije i poslije puta. Većina aviokompanija u visokoj trudnoći (čini mi se od 36 sedmice) ne daju trudnicama. Eh da i ako polijećeš iz Sarjeva, od skoro su počeli da naplaćuju drugi prtljag iako kilažom nisi dostigao limit (glupost najveća), pa je bolje jedan veći kofer nego dva manja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 19:38:44
mina23
Kako ste tjudnice moje:** evo da vam javim i da vas pitam za savjet, jucer mi se pojavilo crvenilo po cijelom tijelu i po licu i cak me oci svrbe, sad je jos gore svrbi me i neznam sta je to, nisam nikad bila alergicna ali sumljnam da nisam sad postala il dal je to mozda normalno da se pojavi u trudnoci??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 19:41:35
raja_ringe
Mi danas bile na UZ. Bebica i dalje krije okice rukicama. Kad bi postojala neka kućna varijanta UZ, kako bi to bilo super (i naravno da nije skup). Nogice i guza tačne u dan,a glava nam jeovaj puta za sedmicu manja...bila sam se malo utačkala, ali veli dr. da je to zbog oblika glave (ima usku a dugu glavicu)..Mala je guzla (mamina cura heheheh).. Do sada su mi sve mjere bile u dan, zbog toga se brinem. Nije mi dala sliku ovaj put, kaže trebala sam je na početku podsjetiti , ebi ga meni se podrazumjeva da trudnica hoće sliku. Eto nakon dva puta kada sam sa suzama otišla od njih, ovaj put napokon nisam. Ali zato sinoć oka nisam sklopila od brige. Valjda ću danas nadoknaditi.
Pusa svima od dvije guzle :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 19:53:14
raja_ringe
Mino tebe dugo nije bilo. Moguće je da je alergija, ako smiješ šumeći kalcij razmuti sebi dok ne odeš kod dr. Ako je alergija, on bi trebao pomoći. Ako se ne povuče do jutra, ja bi na tvom mjestu dermatologu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 19:57:15
mina23
Nije me bilo, bila sam u bolnici 5 dana poslije toga odmah na posao, kad dodjem kuci malo sa djetetom i odmah legnem i tako da slabo nadjem vremena, i sad me ovo muci. Sad sam se smijela citala sam stare svoje postove prije 2 godine ovdje na ringe raji hahah kako vrijeme leti, jeste li mi vi dobro, vidim tvoja princeza pravo napreduje dusa draga.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 20:27:15
mina23
ja sam sad 8 sedmica , pa kad nemam vremena ici dr. al morat cu ako ne prodje, donji dio tjela mi je sav kao fleke po njemu bezbojne neznam kako da opisem, nosila sam nove neoprane helanke pa da nije do njih a na lice sam mozda prenjela kako sam se cesala???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 21:18:19
Selma Kikoebu
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Selma Kikoebu ja u trećem mjesecu letjela puno puta ,super podnosila, samo mi jednom bilo malo muka prilikom slijetanja, ali je tada baš ružno i sletio (ja inače autobusom ne bi nigdje mogla ni kada nisma trudna, avion mi je super i voz mi je super). Na aerodromima sam samo naglašavala da sam trudna da ne prolazim kroz rendgen (ja tako i u ovim našim institucijama koje ga imaju). U Beču mi samo nisu dali da ne prođem, ali nije to ni puno štetno, a tebi ako se već stomak vidi, sami će te odstraniti. Ponesi nalaze sve za svaki slučaj, obavezno putno zdravstveno osiguranje (ja ga i u Hrvatsku kad idem uzimam). Naravno kontrola prije i poslije puta. Većina aviokompanija u visokoj trudnoći (čini mi se od 36 sedmice) ne daju trudnicama. Eh da i ako polijećeš iz Sarjeva, od skoro su počeli da naplaćuju drugi prtljag iako kilažom nisi dostigao limit (glupost najveća), pa je bolje jedan veći kofer nego dva manja
raja ringe, hvala ti puno na objasnjenju, sad mi je lakse. ja sam pitala doktora juce da li smijem putovati, on je rekao da smijem, da je sve ok :-) Putujem iz Zagreba, jer mi je duplo blize stici do zagreba nego do sarajeva. znaci da im naglasim to za rentgen, mada kod mene se iz aviona vidi da sam trudna, stomak masalla ja putujem tek za 10 dana, tako da se jos cujemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 21:41:27
anđelo
Ah što ja metem ,curke moje .Dogurat ću do 100 kg ,blago meni.Baš mi se apetit povećao.A biće na kraju, 100 kg,a beba 3 .Jakotužna,ti me pita za bebu na pp,a ja nikad da odgovorim. Dobro je bebač,napreduje mašala,što je najvažnije zdrava je beba.Meni stvarno pol bebe nije nikako bitan,bitno mi je samo zdravlje.Ja već imam jednog sina od 6 godina,tako da su babo i sin priželjkivali curicu,ali je dječak.Samo nek nam je živ i zdrav i da nam Bog da snage i znanja da od njega napravimo čovjeka.Pol je nevažan.
< Poruku je uredio anđelo -- 6.1.2012 21:44:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 21:56:30
Arina
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
raja ringe, hvala ti puno na objasnjenju, sad mi je lakse. ja sam pitala doktora juce da li smijem putovati, on je rekao da smijem, da je sve ok :-) Putujem iz Zagreba, jer mi je duplo blize stici do zagreba nego do sarajeva. znaci da im naglasim to za rentgen, mada kod mene se iz aviona vidi da sam trudna, stomak masalla ja putujem tek za 10 dana, tako da se jos cujemo
hocemo li onda mi to na vjezbice ako Bog da u ponedjeljak ....ako ides za 10 dana.....
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
ad mlijeka lamkovici
vidim na trzistu ima mnogooo opcija za AD mlijeka i svako mi daje drugaciji savjet. kojim ad mlijekom hranite bebicu?? ja sam probala topfer i za sad je ok ali me interesuju vasa iskustva :) hvala!
Aptamila (55%)
Hipp (23%)
Topfer (2%)
Bebimil (7%)
Babylove (3%)
Nestle (10%)
Broj svih glasova: 144
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!