|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
20.12.2011 11:12:56   
pepika
hmela navijam da kasni i da ne dodje za 9 mjeseciiiuser posted image user posted image sretnooo dragauser posted image

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2401
20.12.2011 11:23:35   
BENU
hmela svaka ti čast,ja sam tek od danas na klomifenu,a več sam se isplakala,nervozna sam i već imam osječaj da neće uspjeti,pa imal iko da je veći pesimista od meneuser posted image  user posted image  user posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2402
20.12.2011 11:27:38   
ferrero07
Cure sretno svima i aBduser posted image ..user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2403
20.12.2011 14:23:00   
ms_do
Benu, ne placi. Mnogo znaci ako pozitvno gledas na cijelu situaciju - inseminacija je novi korak ka tvom cilju i tako je i gledaj. Znam kako ti je jer je prva i sve je novina i sve te dobro "prodrma" Ono sto ti mozes uraditi je da se ne sekiras i da vjerujes u uspjeh, dio ce srediti doktorica a veliku vecinu odredjuje nesto vece od nas! sretno i hrabro!

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2404
20.12.2011 14:26:49   
BENU
hvala mila

beta 100
beta 901

(odgovor članu ms_do)
Neposredna veza do poruke: 2405
20.12.2011 17:48:22   
balasgirl
IZVORNA PORUKA: ajla86

ja danas dobila....
trebala bih nazvati sutra da vidimo dali odmah se radi inseminacija mada me zbunjuje  ovulacija mi jee 13-14 dan a to mi pada 31-01 pa praznici su vrlo vjerovatno da se nece raditi...dal je neko imo iskustva sa time...a ja radim 01.01.
smije li se praviti pauza izmedzu inseminacija ili se redaju jedna za drugom...
mada bi ja i kod ovih turaka otisla u Hadzicima sto otvaraju kliniku....

Ajla ne znam gdje ti radiš inseminacije, ja sam treću ins. radila baš 31.12.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2406
21.12.2011 0:35:29   
hmela
hala,hvala svima na podržci ivicur amo hrabro ja sam također uz vas svi smo u ovome zato mi podrška puno znači izato sam jako opuštena bitće abd ak ne sad drugitreći...put abd al bit će vidjetće te :)

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2407
21.12.2011 6:47:33   
ena0002
Cure kojima nije ispjela IUI zao mi je user posted image ......a cure koje ste u postupku sretno user posted image
Ajla dobro izracunaj...ako ti pada da bi je radila oko 01 onda bolje preskoci jer je i ponedjeljak i utorak neradni dan....a sto se tice nekakvih preparata ili nesto sl za poboljsanje inseminacije ja osim onih osnovnih pretraga nisam nista radila

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2408
21.12.2011 13:10:36   
choirgirl
Drage moje samo da vas pozdravim i da vidim kako ste?
Ima li iko dobre vijesti?:) I imamo li zena na forumu koje su inseminacijom zatrudnile- ja samo znam za AAvalon?
Drage nase forumasice koje ste zatrudnile inseminacijom, javite nam se i podijelite svoje price s nama...to nam je bas potrebno trenutno jer ovdje nesto nema plusica vec dugo:( Hvala unaprijed!

Curama koje su u postupkuuser posted image user posted image

Ja sam evo 3. dan od inseminacije, i jos me nije uhvatila ona nervoza kao pred test... nastojim da ne mislim na to uopste ovaj put...
Puse

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2409
21.12.2011 13:46:31   
BENU
choirgirl pa ima još njih kolko sam ja shvatila,
vještica,balasgirl,Alma,to su one koje se javljaju a ima njih i koje neznaju da ovo postoji,
tako da draga glavu gore,i ti češ se pridružiti na ovaj spisak,pa češ i mene povući za nos user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2410
21.12.2011 14:40:05   
choirgirl
Benu kako si ti danas? Nadam se da su prosle user posted image ? Ides na prvu u ponedeljak ako se ne varam, drzim ti figeuser posted image user posted image

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2411
23.12.2011 10:20:46   
BENU
hvala choirgirl,idem na prvu folikometriju u ponedeljakuser posted image

beta 100
beta 901

Neposredna veza do poruke: 2412
26.12.2011 14:40:44   
BENU
prva folikometrija prošla 13 folikula,2 su po 13 mm,
sljedeća je u srijedu i u petak inseminacija ako sve bude išlo kako trebauser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2413
26.12.2011 22:43:44   
hmela
super svaka cast da bude sretno abd.koliki je endom.i zaista da li neko zna cime se moze ijole postici da endom.bude deblji,pusa

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2414
26.12.2011 22:48:59   
BENU
hmela sad je 5,a meni su rekli za ananas i cveklu,pojela sam samo dva ananasa,nesviđa mi se ni on ni cveklauser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2415
26.12.2011 22:55:36   
choirgirl
Benu bas mi je drago da ces moci raditi inseminaciju ovaj ciklus!
Drzim ti fige u petak!!!! endometrij ce se jos popraviti do petka...

Meni danas 8. dan od inseminacije, cekam...

Sta je sa ostalim zenama, uspavala nam se tema skroz??

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2416
26.12.2011 23:19:10   
ivanai
meni doktorica rekla da uzimam ananas i pivo za tanak endometrijum i kod mene je imalo je efekta. sretno cure...pusa...

Neposredna veza do poruke: 2417
26.12.2011 23:19:17   
BENU
choirgirl držim ti fige da ugledašuser posted image user posted image
kako se osječaš,koja ti je ovo po redi inseminacija,
tačno skroz se slabo javljaju na ovu temuuser posted image

beta 100
beta 901

Neposredna veza do poruke: 2418
26.12.2011 23:20:27   
ivanai
mislim za podebljane endometrijuma nisam se dobro izrazila user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2419
27.12.2011 9:50:05   
Almaa

IZVORNA PORUKA: choirgirl

Drage moje samo da vas pozdravim i da vidim kako ste?
Ima li iko dobre vijesti?:) I imamo li zena na forumu koje su inseminacijom zatrudnile- ja samo znam za AAvalon?
Drage nase forumasice koje ste zatrudnile inseminacijom, javite nam se i podijelite svoje price s nama...to nam je bas potrebno trenutno jer ovdje nesto nema plusica vec dugo:( Hvala unaprijed!

Curama koje su u postupkuuser posted image user posted image

Ja sam evo 3. dan od inseminacije, i jos me nije uhvatila ona nervoza kao pred test... nastojim da ne mislim na to uopste ovaj put...
Puse

meni je uspjela cetvrta inseminacijauser posted image
sretno svima user posted image user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 2420
27.12.2011 11:15:03   
Manetova mama
Bebu čekali 3 god. Kod Dr. Godinjaka bili 2 god. Kod mene hormoni i ginekološki nalaz OK - nisam radila prohodnost. Kod MM nešto niži broj pokretnhi i progresivno pokretnih. Uzimali proxeed i nakon 3 mj. prva inseminacija (ja uzimala Klomifen). Kontala probna, tek da se upoznam s postupkom, kad ono user posted image . Trudnoća uredna, porod carskim rezom, dječak danas 14 mjeseci. Kako smo ga dugo čekali, kontali ko zna hoće li i da li će se desiti drugo. Zatrudnila prorodnim putem "iz prve", sada u 8. mjesecu, kažu djevojčica.
Od prvog dana čitala postove na forumu zatrudnjivanje, i iako su žene nepoznate, jedino su one kontale kako mi je, a i ja znala kako je njima. I danas se osjećam bliže "trudilicama" nego onim bez tih peripetija. Nisam se priključila forumi tada, mada sam se osjećala krivom jer su mi postovi bili velika utjeha, ali i dobar izvor informacija (na forumu saznala i za dr.Godinjaka, i šta se kad radi, i kako koji postupak izgleda i sl.), ali reko da se javim sada nešto kao podrška, iskrena želja za uspjehom svima koji se trude i ohrabrenje.
Sa mog mjesta, dobro je naučiti prihvatiti sebe, svoj život i brak i bez djeteta i sa djetetom (koliko je moguće). Ne prestajat se truditi, nadati, radovati, nije nikad uzaludno,...dok sam čekala porod u priči sa ostalim ženama skontala da je 4-5 žena iz čekaonice dr. Godinjaka bilo i porodilo se mjesec dva prije mene. ABD na svakog će doći red, samo hrabro i SRETNO!!!

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2421
27.12.2011 12:09:10   
Pingvina
Manetova mama,dobro nam dosla!!!user posted image user posted image Divna prica..i ohrabrenje za nas trudilice!!!
Da ti i druga trudnoca prodje skolski i najljepse sto moze!!!!Nemas pojma koliko znace pozitivna iskustva.Nekako se desi pa se svima zaneda..i onda bas potonemo.user posted image
Choigirl-da nam aBd javis za user posted image user posted image za koji dan!!!user posted image user posted image Kako se sojecas???Imas li kakvih simptomcica??Drzim fige najjace sto mogu!!!

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu Manetova mama)
Neposredna veza do poruke: 2422
27.12.2011 12:18:56   
balasgirl
Manetova mama, divna priča, čestitam na dječaku, a sad aBd i princezici.

Ostale cure, sretno svima koje ste u postupku, i onima koje čekaju još koji dan do betice ili testa. Uz vas sam svakim danom, čitam, čekam i radujem se s vama. Svima veeeeliki user posted image user posted image user posted image user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2423
27.12.2011 13:28:17   
choirgirl
Manetova mama, hvala puuuno na predivnom postu!
Kao sto rece Pingvina, pozitivne price znace beskrajno mnogo! Smiruju i daju nadu, a to je ono sta nam najvise treba, da bi mogle dalje... Sve najbolje i da uskoro zagrlis jednu malu slatku zdravu curicu- vidim nije jos puno ostalo:)!!!

Pingvina draga, hvala na podrsci. Simptoma nema nikakvih; samo sto sam ja ovaj put smirenaaa skroz.. uopste me ne puca ona strasna 2ww nervoza... E sad je l i to simptom (hehe) ili sam samo otpisala ovaj ciklus...jer zbog jako loseg spermograma sanse su nam neznatne zaista bile ovaj put. U svakom slucaju ja sam zakazala vec termin s dr. za dogovor oko 1. IVFa, pa sta god bude ja vec imam plan:)

Puse svima

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 2424
27.12.2011 14:58:22   
Pingvina
Choi, bravo curo...Samo opusteno-kazu da se tako mrvica najlakse i zakci.Kad planiras raditi testic?? I meni je najgori onaj period kad nista ne radim..nego brojim dane..nemam nikakve planove i znam da mi vrijeme prolazi uzaklud.I puno sam smirenija kad imam jasan cilj pa sta god to bilo.Zaista se nadam da za IVF-om neces imati potrebe.user posted image
Evo vam jedna divna prica-jest da nije trudnoca inseminacijom...ali je predugih 16 godina cekana trudnoca.Moja komsinica zabebila nakon 16 godina terapija, inseminacija IVF-a...Vec su odustali jer su im rekli da je prestara...kad eto ga..Prirodnim putem zena zabebila.Ona mislila usla u menopauzu.Ma nisam je jos vidjela..a kad je vidim ima da je izgnjecim od dragosti.Dok srce kuca ima nade za nas trudilice...Moramo se toga drzati..nema nam normalnog zivota drugacije.
Izvinjavam se zbog OT...ali evo dozvolite malo pozitivnih vibracija nama trudilicama i cekalicama!!Hvala!!

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *