|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
22.12.2011 12:41:49   
sweet insanity
a ja naglasila povracanje ad-a i kaze da probam hapice sa obicnim no ja definitivno jos necu. Znam jos slucajeva gdje je bilo tako a obicno mlijeku su bebe sasvim super podnijele. Ja puno pijem mlijeko i kontam da je alergicna i preko mog mlijeka bi vec bile neke reakcije. A mozda bi joj neka osma vrsta AD-a odgovarala, ko zna. 

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7951
22.12.2011 12:56:31   
bembela
ja sam,nakon dojenja ukljucila Bebimil 1,po preporuci ped,i super mu odgovara,nikada nije povratio.Jos je rekla da probam prvo to,pa onda aptamil,ako ne bude njemu stimalo,ali sreca pa je odmah prihvatio.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7952
22.12.2011 13:34:01   
bambi7
ja mojoj sinoc zamutila keksolino sa obicnim mlijekom, sve kontam malo joj dodjenje pred spavanje posto se opet budi.
Ma nije htela ni da proguta, samo baci onu flasicu. A preko dana ima dva obroka koja nisu dojenje i pred spavanje hippove zitarice, i super ih podnese

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7953
22.12.2011 13:40:20   
sweet insanity
ja dojim pa necu da se zamucavam. jednostavno necu razmisljat o tim hapama i sto mogu pravit cu sa svojim mlijekm dok ne odlucim da probam obicno, i tetrapaka. opet ponavljam, ne za piti nego za kuhati :)

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7954
22.12.2011 17:40:14   
sweet insanity
Je li neko probao babylove 3 korn zitarice? Da li je to ok za uvodjenje glutena ili da pocnem sa koricom hljeba?

Neposredna veza do poruke: 7955
22.12.2011 17:52:31   
mimikimi
sweet ja sam te kupila i nisu mi nesto bile ma prebljutave
nikako joj nisam same pravila nego samo pomijesam nekad u pire neki od voca da eto malo bude zasitnije za dorucak,na kraju istekle 3 sedmice trajanja otvorenog pakovanja i ja bacim,nisam vise ni kupovala
mozes s tim pokusat a mozes i kruhom
najlakse ti je da u voce izmiksano recimo kruska banana jabuka dodas kasiku dvije i pokusas joj tako dat
kad prihvati to je ok i ides dalje sa glutenom bez opterecenja

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7956
22.12.2011 18:37:05   
sweet insanity
mislila sam d ali moram jendu po jednu od ove 3 uvest ili mogu sve tri odjednom ovako u kombinaciji?cini mi se dodju jecam, zob i pir.psenice nema.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7957
22.12.2011 23:05:35   
mimikimi
ja sam dala odjednom,iako je bila probala gluten,nije te zitarice ali nisam na to ni kontala
pa nema sta jedino da kupujes one zitarice posebno svaku ima alnatura cini mi se pa kuhaj jednu po jednu i miksaj pa mu daj sa vocem nekim,ne znam kako da drugacije proba
ili prvo daj kruh pa kad se uvjeris da ne smeta gluten onda te zitarice i sve ce biti ok

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7958
22.12.2011 23:12:44   
bembela
probaj malo smokija,jednostavnije je ;)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7959
22.12.2011 23:21:29   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bembela

probaj malo smokija,jednostavnije je ;)

user posted image legenda si

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7960
23.12.2011 8:52:28   
chuci
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Je li neko probao babylove 3 korn zitarice? Da li je to ok za uvodjenje glutena ili da pocnem sa koricom hljeba?

korica hljeba sadrži malo više stvari od samih žitarica (so, germa, aditivi itd). Bolje probaj sa samim žitaricama. Ja bi jednu po jednu davala, pa tek poslije mix koristila.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 7961
23.12.2011 9:42:10   
palachinken
sweet, najbolje ti mimikimi reče, kupi ječam ili nesto alnaturino u dm-u, imaš i to u pahuljicama da se kraće kuha, i umiješaj s nekom voćkom ili povrćem. A mozeš i griz napraviti sa svojim mlijekom, ako ti se da izdajati.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 7962
23.12.2011 9:54:48   
sweet insanity
znaci da 3 korn ostavim za kasnije,ajd nisam ga ni otvarala.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7963
23.12.2011 16:05:53   
bembela

legenda si

haval :)
a ne,ozbiljno,ja svom dala da lize malo,da vidim reakciju,i nalizo se on pravoooo :) ma uziva dijete,kao i sa chupa chups lizalom :)

Neposredna veza do poruke: 7964
23.12.2011 16:10:20   
mimikimi

legenda si

haval :)
a ne,ozbiljno,ja svom dala da lize malo,da vidim reakciju,i nalizo se on pravoooo :) ma uziva dijete,kao i sa chupa chups lizalom :)

jes vidio malog,ja svojoj jos nisam dala eto ne znam sve jede i nesto ne gledam puno i ne pratim sta kako jel ovo ona ja samo dam ako se svidja onda navali ali eto nesto smoki nisam jos ja ga inace ne jedem jer mi stvara kiselinu a i zao mi njoj radi soli davati ali ne velim jedan dva da smaze
mogu misliti kako bi ona njega pojela slatkouser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7965
23.12.2011 16:20:27   
bembela
ma nisam ni ja mislila,ali mi je naumpalo da se od moje seke curica tusila u njemu,a isto i od jetrve sin,ma uzivali.Pa rekoh idem i ja dati,nece mu nista biti <:)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7966
23.12.2011 16:33:24   
animagical
ako nije alergican na kikiriki, nece biti nista...ja znam jednog sto je bilo daj mu malo jajeta,nece mu biti nista i mi smo jeli, pa dijete jedva do bolnice stiglo i svi se isprepadali... mi necemo jos poceti s dohranom, bas smo mali,ali i kad pocnemo neke stvari mu necu davati,ne zato sto mu nece ili hoce nesto biti nego zato sto mu nije potrebno i ima citav zivot da probava nove stvar...posebno alergene i bilo sta s aditivima,konzervansima,i sl...

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7967
23.12.2011 16:50:31   
bembela
mislim da sve moramo isprobati,kad tad,a bolje ja nego tete u vrticu,jer moj mora uskoro krenuti,vjerovatno.A znamo koliko paznje mogu posvetiti svakom djetetu posebno,pa onda ako ce se ,ne daj Boze, desiti nesto lose,neka se desi kod mene.
A i sam asam tako mislila,necu ovo ,necu ono,ali zaista moras nekada,vidjeces...kad pocne vise sa dohranom.Ja sam kuhala kasice,ali on slane nece nikako,gustoce probavala od vodenaste do skroz guste,ali on -ne pa na! A kada kupim,smaze je u slast ! I dalje se borim,kuham,a ono sto na njima pise da su bez konzervansa,aditiva...ma niko me ne moze ubijediti da je tacno...2-3 godine rok trajanja,a da nema konzervansa?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7968
23.12.2011 16:51:55   
bembela
slane-mislim na povrtne,bez soli naravno :)

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7969
23.12.2011 16:58:28   
mimikimi
moja hB hoce i kupovne i domace ali eto ja nekako volim njoj skuhati frisko pa kad se napucka ,puna mi dusauser posted image
ja sam svojoj sve moguce sto smo mi jeli od 6mj do danas dala makar da lizne ako joj se svidi ja ponovim par putauser posted image ,i zaboravim recimo da sam joj dala to novo i tek kad prodje par dana aaa ona je to probala haj bas fino idemo dalje,a ona dusa zijeva na sve ,njoj sve fino
ja skoro komadic mandarine reko haj malo sokica da llizne ,njoj fino vristi hoce jos,malo po malo pojela cijeluuser posted image
narandzu da ne govorim a najdraze su joj raznorazne pite od komsinice od mijesanog bureka sirnice krumpiruse zeljanice i kupus pite
neki dan jela kalje kod tete ja se ismijalauser posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7970
23.12.2011 17:31:08   
animagical
ovo ja naravno naivno planiram da nece biti probirljivuser posted image user posted image   a za te alrgije sam citala zanimljiv tekst, o tome kako se vecina alerija i intolerancije na odredjenu vrstu hrane koja se pojavi kod djece, u stvari ne bi pojavila da je hrana probana kasnije,kad je dijete zrelije...mm npr ne tolerise bas kravlje mlijekouser posted image a vjerovatno iz razloga jer mu je to bilo prva hrana, po izlasku iz porodilista...i to s keksom... ja cu probati s kuhanjem, i nadam se da ce htjeti...ali bolej i one teglice nego da mu osnovna hrana bude medolino,ako meni kad sam bila mala..medolino tri puta na dan,jer sam ga kao toliko voljela

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7971
23.12.2011 17:42:59   
bembela
a sto kravlje mlijeko?nisi dojila ? a AD? Ja svom i sto bih dala kravlje,ono da skuham iz tetrapaka sa mlijekom,ne smijem,doktorica strogo zabranila,tako da ni one kasice ne smijem sto imaju mlijeko ili vrhnje!

Neposredna veza do poruke: 7972
24.12.2011 15:04:31   
animagical

a sto kravlje mlijeko?nisi dojila ? a AD? Ja svom i sto bih dala kravlje,ono da skuham iz tetrapaka sa mlijekom,ne smijem,doktorica strogo zabranila,tako da ni one kasice ne smijem sto imaju mlijeko ili vrhnje!

ma ne ja sinu, vec svekrva muzuuser posted image   ja dojim,pa ne planiram zuriti s gustom hranom, ovako je i lakseuser posted image a uz ovo muzevo iskustvo s intolerancijom laktoze, sinu ne planiram jako dugo ponuditi kravlje, bar ne do godinu i po...ipak,kontam ima tu genetike, da ne smeta i njemu...

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7973
24.12.2011 15:14:38   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: animagical

ov citala zanimljiv tekst, o tome kako se vecina alerija i intolerancije na odredjenu vrstu hrane koja se pojavi kod djece, u stvari ne bi pojavila da je hrana probana kasnije,kad je dijete zrelije

ja ipak mislim da je to sve individualno i bas kao sto kazes ima i genetike
kod mene u okruzenju  je nekako suprotno,netolerancija i nepodnosenje neke vrste hrane,gluten,mlijeko itd. se javila bas kod djece kojoj se sve izbjegavalo davati cak i prije 8 mj,i ono jedenje po propisu ni slucajno cega dr
ali zanima me je li to dokazano?
ja bih recimo samo izbjegavala u slucaju da ima neko u blizoj familiji ko  ne podnosi nekaj od namirnica ili ima odredjene alergijske reakcije

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7974
25.12.2011 18:45:27   
Lavić
new_mum, izvini što tek odgovaram, osunetili smo dječaka pa gužva...user posted image

Koliko ti princ mali pojede u jednom hranjenju?
Pojede kako-kad, uglavnom nikad više od jednog fildžana, i to mu se najviše sviđa Hipp kašica od šljive.
Šta ste vi ručale ovih dana?
Kako prođe sa jabukom?

Pozz za sve prisutne mame!

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 7975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *