|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.12.2011 14:59:20
|
|
|
|
Lavić
|
Ma bravo, dušica draga, sviđa joj se kašica! Javi kako ste danas prošle, sigurno će više nego jučer poručati. Mi smo počeli probavati hranu sa 4 mjeseca i nekoliko dana, pomalo testiramo, čisto da malo okusi nešto drugo osim mlijeka. Ja sam prvo dala jabuku, nisam je kuhala mada u bebinom kuharu piše da treba skuhati 10-ak minuta. Nisam kuhala jer mislim da voće treba jesti svježe, ako se već može dovoljno isitniti. Sve sam dosad pripremala sa štapnim mikserom, pokušala sam sa klasičnim rendanjem na najsitnije, ali mi opet ostane grudvičasto. Sa štapnim dobijem relativno glatku smjesu koja lako ide niz grlo. Vremenom ću mu početi krupnije davati, a za sada je bolje ovako, neka se prvo navikne da ručki kašikom. Nemamo određeni broj puta hranjenja u toku dana, jer me zeza sa spavanjem, spava po 45 minuta pa doji, ne stigne ogladniti a već pospan... Kad mu se spava nije baš pogodan za saradnju Uglavnom, kad ga uspijem prevariti da spava malo duže pa bude raspoložen sat, sat i po nakon dojenja, tad mu dam nešto da proba. U suprotnom, neću da ga maltretiram, probaće prije ili kasnije. Što se tečnosti tiče, vodu ne želi nikako, čaja nije ljubitelj, ali ga pomalo smuntam pa popije Hipp čaj od kamilice, napravim mu 100 ml, popije možda pola u toku dana. Prokuham vodu pa dodam u neku hranu koju mu dajem, npr. maloprije sam miksala jabuku sa mrvicu vode, i bude fina kašica a i kontam da je tako malo i popio. A zapravo je to sok od jabuke Sokiće do sada nisam davala, nešto kontam da mu još nisu potrebni. Apsolutno se slažem da treba što više pripremati kod kuće, i to po mogućnosti iz domaćeg uzgoja. Napisala sam ti šta sam od kupovnih delicija davala, i to kašicu od šljive jer joj nije sezona, a strah me da mu ta hrana poslije silnog dojenja ne poremeti stolicu, pa mu preventivno dajem pomalo. Može stajati 3 dana u frižideru, taman je tako i pojede. Baby rice mi drugarica kupila, pravim je sa vodom i miješam sa kuhanim povrćem. Kad potrošimo ovu kutiju, kuhaću mu pravu rižu, mislim da smijem A ova Hipp za laku noć - ma mislila sam da će ga držati sitim, ali izgleda da ću je na kraju ja pojesti hehehe... Izbaciće me sa foruma, koliko sam se raspisala, ali znam kako je kad se bojiš da šta ne uprskaš, svakako smo tu da dijelimo iskustva. Pozz za tebe i princezu!
|
|
|