|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  316 317 [318] 319 320   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.12.2011 10:10:58   
mimikimi
new _mum mi smo poceli bas sa tom kasicom(osim voca koje smo prije pomalo uveli) kad je imala puna 4 mjeseca i sa onom good night plava kutija nakon 4 mj i moja je to super prihvatila jela je cijelu porciju u tom periodu ,ma dijete naucilo jesti skontalo sta je kasika,danas kad prineses kasiku sta god da je ona odmah zine mamina poguzija user posted image
neko ce ti savjetovati da nista prije 6 ali na tebi je da odlucis
ja to stalno napominjem da ne bi ko pomislio da te navodim ne daj Bozeuser posted image
ja sam citala sve i svasta i slusaala svakoga a uradila kako sam ja mislila da trebauser posted image
javi kako ti ide i sretnouser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 7926
19.12.2011 15:51:53   
Lavić
new_mum, nas dvije smo u sličnoj poziciji, tvoja princeza je samo 3 dana mlađa od mog princa user posted image
pogledaj 3-4 stranice prije, vidjećeš odgovore koje sam ja dobila na slično pitanje.
A ja sam svom dječaku prvo počela sa jabukom, pa kuhana tikvica, banana, Hipp kašica od šljive (odlična za stolicu), mrkva, sad probava brokulu, prvo sam je miješala sa mrkvom koju je već prihvatio, a danas ćemo miješati sa Hipp Baby rice.
Kupila sam i Hipp kašicu sa laku noć, meni je baš ukusna, ali ga naveče još uvijek interesuje samo dojenje user posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 7927
20.12.2011 11:00:26   
new_mum
Hvalaaa mimikimi i Lavic user posted image
Lavic, pa vi vec uveliko papate user posted image Ja sam joj u nedjelju dala da proba ovu papicu i pojela je nekih 5 kasikica, jucer skoro pola mjere, a danas cemo vidjeti user posted image Koliko puta dnevno mu dajes ovu krutu hranu? Dajes li mu da pije nesto ili samo tvoje mlijeko?
Ja sam mislila sutra uvesti jabuku, pa nakon 2 dana bananu, pa mrkvu, pa mozda tikvicu-samo ne znam gdje cu je naci user posted image Jesi ti kuhala jabuku? Pasiras ili blendas? Sorry na milion pitanja, ali mi je drago sto sam nasla nekoga u slicnoj situaciji user posted image
Ja sam kupila ovu hapicu jer je pocetak, ali bih volila sto vise da ih ja pravim, a sto manje kupovnih... Iako bismo mogi probati i te sto si ti navela user posted image

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 7928
20.12.2011 12:38:21   
sweet insanity
kada ste uveli gluten? nama pedi rekla da vec mozemo polako, a na netu nadjem svega i svasta...

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 7929
20.12.2011 14:26:35   
mimikimi
sweet naci ces bas svega user posted image
ja uvela sa 4mj
new mum nema na cemuuser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7930
20.12.2011 14:30:14   
Lady26

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

kada ste uveli gluten? nama pedi rekla da vec mozemo polako, a na netu nadjem svega i svasta...

Ma ne trazi nista...
Sto pravite bauk od toga...
Uvedi djetetu pomalo, lakse ces disati...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 7931
20.12.2011 14:39:15   
selebriti

Sa 6mj. Pun tanjir griza s bananom koji sadrži gluten. Od tada ga baš tamanimo user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

Neposredna veza do poruke: 7932
20.12.2011 14:42:26   
Anoniman

sa 6mjes

Neposredna veza do poruke: 7933
20.12.2011 14:59:20   
Lavić
Ma bravo, dušica draga, sviđa joj se kašica!
Javi kako ste danas prošle, sigurno će više nego jučer poručati.

Mi smo počeli probavati hranu sa 4 mjeseca i nekoliko dana, pomalo testiramo, čisto da malo okusi nešto drugo osim mlijeka.
Ja sam prvo dala jabuku, nisam je kuhala mada u bebinom kuharu piše da treba skuhati 10-ak minuta. Nisam kuhala jer mislim da voće treba jesti svježe, ako se već može dovoljno isitniti. Sve sam dosad pripremala sa štapnim mikserom, pokušala sam sa klasičnim rendanjem na najsitnije, ali mi opet ostane grudvičasto. Sa štapnim dobijem relativno glatku smjesu koja lako ide niz grlo. Vremenom ću mu početi krupnije davati, a za sada je bolje ovako, neka se prvo navikne da ručki kašikom.
Nemamo određeni broj puta hranjenja u toku dana, jer me zeza sa spavanjem, spava po 45 minuta pa doji, ne stigne ogladniti a već pospan... Kad mu se spava nije baš pogodan za saradnju user posted image  Uglavnom, kad ga uspijem prevariti da spava malo duže pa bude raspoložen sat, sat i po nakon dojenja, tad mu dam nešto da proba. U suprotnom, neću da ga maltretiram, probaće prije ili kasnije.
Što se tečnosti tiče, vodu ne želi nikako, čaja nije ljubitelj, ali ga pomalo smuntam pa popije Hipp čaj od kamilice, napravim mu 100 ml, popije možda pola u toku dana.
Prokuham vodu pa dodam u neku hranu koju mu dajem, npr. maloprije sam miksala jabuku sa mrvicu vode, i bude fina kašica a i kontam da je tako malo i popio. A zapravo je to sok od jabuke user posted image
Sokiće do sada nisam davala, nešto kontam da mu još nisu potrebni.
Apsolutno se slažem da treba što više pripremati kod kuće, i to po mogućnosti iz domaćeg uzgoja. Napisala sam ti šta sam od kupovnih delicija davala, i to kašicu od šljive jer joj nije sezona, a strah me da mu ta hrana poslije silnog dojenja ne poremeti stolicu, pa mu preventivno dajem pomalo. Može stajati 3 dana u frižideru, taman je tako i pojede.
Baby rice mi drugarica kupila, pravim je sa vodom i miješam sa kuhanim povrćem. Kad potrošimo ovu kutiju, kuhaću mu pravu rižu, mislim da smijem user posted image
A ova Hipp za laku noć - ma mislila sam da će ga držati sitim, ali izgleda da ću je na kraju ja pojesti hehehe...
Izbaciće me sa foruma, koliko sam se raspisala, ali znam kako je kad se bojiš da šta ne uprskaš, svakako smo tu da dijelimo iskustva.
Pozz za tebe i princezu!

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 7934
20.12.2011 16:40:40   
new_mum
Hvala punooooo, Lavic user posted image
Danas je vise pojela, a razmisljam da joj popodne jos malo dam... Jedino sto procedura hranjenja trajeeee i trajeee, u jednom momentu pocne pricati i zaboravi da jede user posted image
Ja svojoj dajem prvo ovu hranu, pa tek onda dojenje da zalije user posted image Cajeve i vodu jos nisam mislila, a sokove je sigurno jos rano...nisu oni ni najzdraviji...
Mislim da smijes pravu rizu, samo bez soli...
Koliko ti princ mali pojede u jednom hranjenju?
Jedva cekam sutra da vidim kako ce reagovati na jabuku user posted image

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 7935
21.12.2011 14:59:53   
bembela
Sweet,jesi probala onu hipp jabuka i breskva i banana?pise da ide sa vodom,ali ja sam pravila sa mlijekom,da bude sitiji navecer,i djeluje.A stolica je uvijek ok,tako da nije mijenjalo nista.
Palentu sam probala dati cim je usao u peti,onako kad sam nama pravila,samo sam njemu bez soli i stavila parr kapi maslinovog ulja,i svidjelo mu se pravo,sav se oblizuje :).Sad je mijesamo sa vockama i povrckama i ide to... :)
Kupila smo proso alnatura u dm-u,bio,kaze teta da ga punoooo kupuju,pa rekoh da i to probamo.Javicemo sutra kako je proslouser posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 7936
21.12.2011 15:20:51   
mersiha 77
user posted image
evo mala_sa ovaj user posted image

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7937
21.12.2011 15:25:54   
bembela
Lavić
,samo bez soli,a isto kao i nama kada pravim,skuhala,ohladila i dala tako.Za pocetak samo 2-3 kasike,a onda sa dodacimauser posted image

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 7938
21.12.2011 15:32:45   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

user posted image
evo mala_sa ovaj user posted image

Je li ova hapa ide u flasicu?? Samo ti je to vazno, jer jedino tako ce lijepo proticati kroz rupice na pipi.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 7939
21.12.2011 15:36:36   
mersiha 77
mala_sa rekla je na kasicu da mu dam
prvo dojenje pa hapa pa opet dojenje i onda spavanje
ma ona misli i da su mu zubiciuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7940
21.12.2011 16:21:03   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bembela

Sweet,jesi probala onu hipp jabuka i breskva i banana?pise da ide sa vodom,ali ja sam pravila sa mlijekom,da bude sitiji navecer,i djeluje.

bembela,zanima me koja je to kasica ja trazila ima samo u teglici???
i smije li se dodavat mlijeko ?

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7941
21.12.2011 16:47:31   
sweet insanity

Sweet,jesi probala onu hipp jabuka i breskva i banana?pise da ide sa vodom,ali ja sam pravila sa mlijekom,da bude sitiji navecer,i djeluje.A stolica je uvijek ok,tako da nije mijenjalo nista.
Palentu sam probala dati cim je usao u peti,onako kad sam nama pravila,samo sam njemu bez soli i stavila parr kapi maslinovog ulja,i svidjelo mu se pravo,sav se oblizuje :).Sad je mijesamo sa vockama i povrckama i ide to... :)
Kupila smo proso alnatura u dm-u,bio,kaze teta da ga punoooo kupuju,pa rekoh da i to probamo.Javicemo sutra kako je proslouser posted image

Nisam jer povraca AD. A i mi jedemo proso al pahuljice od babylove.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7942
21.12.2011 16:58:57   
bembela
mimikimi,to je ona hipp u kutiji,250 gr,pise da ide s vodom,ali ja sam stavljala mlijeko umjesto vode,nekako mi bolje pojede.Ima u dm-u?

Neposredna veza do poruke: 7943
21.12.2011 17:01:26   
bembela
sweet,jel dojis?ako da,probaj izdojiti,pa sa svojim napraviti,jer ona nema u sebi puno AD.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7944
21.12.2011 20:52:14   
sweet insanity

sweet,jel dojis?ako da,probaj izdojiti,pa sa svojim napraviti,jer ona nema u sebi puno AD.

dojim. bez obzira sto je malo-probali smo good night fine apple sa rizom jabukom i 44% ad-a i opet je sve ispovracala desetak puta.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7945
22.12.2011 9:40:21   
mimikimi

dojim. bez obzira sto je malo-probali smo good night fine apple sa rizom jabukom i 44% ad-a i opet je sve ispovracala desetak puta.

bas cudno da povraca,a ove su kasice zakon da joj nije do te vrste trebala si pokusat onu first milk pap ona je bez dodataka samo zitarice cini mi se nema nikakve arome
kako vam ide sa glutenom sweet

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7946
22.12.2011 11:18:03   
sweet insanity
Nismo gluten jos uveli ali kontamo ovih dana, u svakom slucaju planiram do punih 7, a sad nam je 6 i pol. Cekamo da dodje na red. A povracala je i humanino, i tu kasicu od hipp-a pa ne smijem vise ni probat. Jednom je pila humanu sa 4 mjeseca jer je nisam smjela dojit, a isto tako i sa mjesec dana jer sma primala injekcije (par flasica) i nista joj nije bilo, ali eto.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7947
22.12.2011 11:23:09   
mimikimi
ah dusa slatka, pa onda ok bas joj to nes smeta

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7948
22.12.2011 11:27:33   
sweet insanity
Kaze pedijatrica da ona odbija i onda povraca, pa ajd eto vjerujem. Nije navodno spremna za to. Ja pitala da nije alergija, ali postoje prije pila, ne bi trebala biti. Jedna mi je cak rekla da joj hape pravim sa obicnim mlijekom, jer je bitno do godine da ono ne postane pice, a hapa OK. Al et meni se ne da jos.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7949
22.12.2011 11:32:16   
bembela
dusa draga ;) ne znam jeli bas ok da joj das obicno,kada vec ovo povraca,jer znas da je kravlje jedan od najvecih alergena,mozda bi njega jos teze podnijela.Mom malenom su strogo zabranili da pije kravlje,jer kaslje puna 4 mjeseca ,ne prestaje nikako,pa sad trebaju uraditi alergo testove,i onda mi je pedica naglasila da ni slucajno ne dajem kravlje,ni tetrapak ni domace :)

Neposredna veza do poruke: 7950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  316 317 [318] 319 320   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  316 317 [318] 319 320   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *