|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  315 316 [317] 318 319   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.12.2011 21:48:26   
sweet insanity
A kada se smije dati palenta? Vidjela sam u dm-u alnatura bez glutena pa mozda mogu i sad?? Kupila sam proso al nismo jos pravili.

P.S. Sta mi preporucujete za regulisanje stolice. Od kako smo krenuli sa dohranom tvrdja joj je stolica, u komadima, pa tek na kraju nekad bude malo tecno. Sada nije kakala 3 dana pa sma joj danas ja digla noge pritisla stomak pa s eispraznila. Proso, kako on utice na stolicu, palenta i tak to???

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 7901
15.12.2011 21:51:11   
animagical
ja mislim da palenta pomaze probavi i bebama kao i odraslima...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7902
15.12.2011 22:02:06   
bambi7
Mi smo super sredili probavu odkad smo uveli dohranu. Dok je dojila znala je po 5-6 dana da ne kaki.
Palentu smo vec jeli sa spinatom nesto ko razljevak, plaho joj se svidjauser posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7903
15.12.2011 22:07:43   
sweet insanity
Dok smao doje, normalno je da ne kake i po 10 dana, to nije do probave nego apsorbuju svo mlijeko. A ovo mi svi govore da se navikava na novu hranu. Znaci mozemo palentu???

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7904
15.12.2011 22:42:55   
bambi7
Ako do sad nije pokazivala nikakve znake alergije ili ako ih nemate u porodici ne vidim zasto da ne. vec je ona velika cura, usla u sedmi mjesec! Ja iskreno izbjegavam samo ove alergene proizvode, mada cemo pomalo i njih probati za 15-20 dana, pa pomalo jedno po jedno!
Ostalo je gotovo sve probala, sto je bilo u mogucnosti njenog zvakanjauser posted image
I znam ja da je normalno da bebama koje doje ponekad izostane stolica, ali posle 4 dana vidim da se dijete muči. Tako da sam ja jedva cekala da uvedemo novu hranu, i hB sad kaki svaki dan bar jednom!

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 7905
15.12.2011 23:27:35   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

A kada se smije dati palenta? Vidjela sam u dm-u alnatura bez glutena pa mozda mogu i sad?? Kupila sam proso al nismo jos pravili.

P.S. Sta mi preporucujete za regulisanje stolice. Od kako smo krenuli sa dohranom tvrdja joj je stolica, u komadima, pa tek na kraju nekad bude malo tecno. Sada nije kakala 3 dana pa sma joj danas ja digla noge pritisla stomak pa s eispraznila. Proso, kako on utice na stolicu, palenta i tak to???

ja sam svojoj na vodi malo rjedju napravim dodam malo maslinovog ulja i kad bude gotova stavim u nju kasiku abc sira ili jogurta sta hoces i smaze sve
ma kupi obicnu palentu ja uzimala onu zuto pakovanje

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7906
16.12.2011 8:52:15   
sweet insanity
Nismo jos uveli gluten a ni mllijecne prizvode, tek smo prije 8 dana usli u 7. mjesec pa ne znam kako to ide.

A Proso, niko mi ne rece-kako on utice na stolicu???

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7907
16.12.2011 9:09:01   
mimikimi
mislim da i proso pomaze stolici
pa mozes joj uvesti gluten pomalo mislim da je vrijeme s obzirom na dob pa makar

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7908
   [Obrisana poruka]
16.12.2011 9:23:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 7909
   [Obrisana poruka]
16.12.2011 9:26:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 7910
16.12.2011 9:30:48   
taurus
iman koliko dugo kuhaš proso da se smekša

Neposredna veza do poruke: 7911
16.12.2011 9:34:13   
mimikimi
iman a jel mislis na instant proso pahuljice ili si mozda uzimala onaj kaj se kuha
mi smo neki babylove mijesali sa vocem ali mi nekako bljutav  a ona je jela user posted image

kad sam pred starijom rajom spomenula da joj dam nekad proso u cudu me gledali kazu :
"ma daj to je hrana za papige od toga nista,da to sta valja ne bi se ptice s time hranile"

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7912
   [Obrisana poruka]
16.12.2011 9:35:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 7913
   [Obrisana poruka]
16.12.2011 9:41:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 7914
16.12.2011 9:44:48   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mimikimi

iman a jel mislis na instant proso pahuljice ili si mozda uzimala onaj kaj se kuha
mi smo neki babylove mijesali sa vocem ali mi nekako bljutav  a ona je jela user posted image

kad sam pred starijom rajom spomenula da joj dam nekad proso u cudu me gledali kazu :
"ma daj to je hrana za papige od toga nista,da to sta valja ne bi se ptice s time hranile"

Ma naši stari...a kad su djeci pravili hranu s brašnom i mlijekom to je valjalo...ma jah.

Proguglaj proso pa ćeš vidjeti kako je hranjiva namirnica i bogata mineralima i vitaminima.

Ja kupujem u DM-u na onom odjelu zdrave hrane proso, nisu pahulje već puno zrno i kuham joj tako...nekad i nama dodam u supice.
A sad sam joj od D. donijela i bulgur pa joj i to kuham...

Elem, hranim je kao pticu... user posted image

i ja svoju user posted image user posted image user posted image
a obe za masanlauser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7915
16.12.2011 12:33:22   
sweet insanity
hvala vam na info punouser posted image A ajd mi recite sa cime bi joj osim rizinih pahuljica uvecer mogla "zasititi" moje mlijeko, s obzirom na tvrdju stolicu? ne znam za kombinaciju riza i kukuruz nestle i sl?

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7916
17.12.2011 16:03:36   
mimikimi
cini mi se da sam gledala da ima kupiti nekih kasica i na kojima pise da se mogu praviti sa mlijekom misli se na kravlje i isto tako moze i sa majcinim mlijekom pa nadji te kasice cini mi nestle da je pa joj dodaj u svoje mlijeko par kasika na gusce malo i veliku rupicu na dudi i raspaliuser posted image
ima i od babylove

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7917
17.12.2011 20:41:47   
sweet insanity
Pa i mislila sma tako ali ne znam sta nece utjecati puno na stolicu tj njeno stvrdnjavanje. Pise na nestleovim da regulisu stoicu u iaju neke bifidus bakterije blah blah. Od babylove ima smao sto vec dodje AD u njima. Samo dakle ima hipp baby rice i to od nestlea da je bez mlijeka.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7918
17.12.2011 22:39:31   
mimikimi
ima od babylove cini mi se zitarice ja kupila jednom pise na njima nesto 3korn e te se prave sa mlijekom ad ili kravljim a moze i sa majcinim pa pokusaj te ako nadjes

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7919
17.12.2011 23:27:24   
sweet insanity
uzela sma ja njihov hirse, a 3 korn ide kad se uvede gluten. mi to jos nismo, neki kazu mze sa 6, neki sa 8 neki sa godinu tak da sma izgubljena oko toga:) A vjeruj da mi nekad dodje da joj hape pravim sa obicnim mlijekom al sacekat cu koji mjesec jos.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7920
17.12.2011 23:33:23   
mimikimi
aa da a zeno pa moze gluten nemoj cekati nemas sta velika je ona
ali eto opet ti znas najbolje i tako i uradiuser posted image
e onda jedino nestle ostaje i to taj bifidus nesta
sretno vam i pusa

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7921
17.12.2011 23:49:35   
bambi7
e mimikimi este li vi poceli piti ovo mlijeko u tetrapaku, i sa koliko ako jeste?

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7922
18.12.2011 0:01:09   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bambi7

e mimikimi este li vi poceli piti ovo mlijeko u tetrapaku, i sa koliko ako jeste?

ne pije mlijeko u tetrapaku jer kontam nema ni potrebe ja nju dojim a navecer prije spavanja pije hipp sa zit jer onda duze odvali spavanjac
ne bih ja davala kravlje radije bih ad kupovala ako vec ne bih dojila
to ti sve zavisi neko daje neko ne
ja mlijeko stavljam samo u hranu recimo spinat kad pravim,omlet,planetu,griz i tako to onda stavim da je ukusnije

ne velim kad bude veca mozda nesquik da uz dorucak i to je to

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7923
18.12.2011 0:07:22   
bambi7
I moja doji, ali posto i radim ono dok me nema.Sad joj daju hippove zitarice ono u kutiji sto se sa vodom pravi. Inace nema frke sa hranom jede sta joj ponudis nego samo pred spavanje ovo dnevno, valjda navikla da zaspe na siki. 

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7924
18.12.2011 1:44:33   
new_mum
Mislila sam potraziti malo na forumu, ali mi je 317 stranica ipak previse za iscitati user posted image
Moja princezica ima 4,5 mjeseca, do sada je samo dojila...razmisljam da joj polako uvodim i krutu hranu... Malo sam se informisala i kazu da je najbolje poceti sa cerealijama i to za pocetak-rizine i kukuruzne pahuljice... Danas sam kupila HIPP-ovu Baby's First Pap-kasica sa rizom, mijesa se sa vodom pa me zanimaju vasa iskustva i misljenja? Znam da se sada savjetuje nista prije 6 mjeseci, ali mislim da joj nista nece biti da proba i druge ukuse-to ce vjerovatno u pocetku biti kasikica dnevno... I sta da joj jos dam na pocetku?
Hvala puno unaprijed na odgovorima user posted image

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  315 316 [317] 318 319   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  315 316 [317] 318 319   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *