palachinken
|
IZVORNA PORUKA: zanzibarka Vidim danas se pisalo o spavanju, ja sam u soku vise, ne znam sta da radim, moja Aisa nijednu minutu nece da lezi sama, uvijek je ljuljamo, konsatanto 24h, jesmol je navikli na to, jel moguce da se beba od mjesec i 2 sedmice moze navici? Po danu zaspi nekad sat eventulano 2, znaci za citav dan spava sat ili dva i onda navecer ludnica, nece nikako da spava, ne znam kad sam noc prespavala, ni ja ni muz, dok je ljuljamo na nogama ili rukama ko fol malo i odspva, nekih 15-20 minuta i onda se opet upali, nemoguce da 24h dnevno ima grceve, cak ni uz siku ne zaspi, ne znam, bojim se da nije gladna, trpa rukice usta a prejeda se toliko da po 10 puta nakon podoja bljucka, navikli smo je na cucu pa bar ne place konstantno, ja ne znam vise sta da radim, da li da je vodim doktoru, bespomocna sam, iscrpljena, ne mogu do wc otici da ne vristi... znaci (.) uvijek pune, curi na sve strane, da li je moguce da mlijeko nije dovoljno kvalitetno, ako neko zna sta bi nam moglo pomoci nek kaze, bas sam iscrpljena i zao mi nje najvise Sve ovo što ti je Medi napisala stoji, nema nekvalitetnog mlijeka i to sto place ne znaci uvijek da je gladna. Tvoja iscrpljenost i nervoza itekako utiču na njeno raspolozenje, pa probaj, kako znas i umijes, da se smiris, priberes i opustis. Znam da zvuci kao nemoguca misija, ali eto, nadji nesto, vruć tuš dok je tm zabavlja ili zovni nekog, mamu, sveki, da je zabave preko dana pa odspavaj sat-dva. Njoj je sad sve novo, nakon onog mira u stomaku, pa je razumljivo da je toliko prestrasena i da se smiri samo uz vas. Slobodno je grli, mazi i nosaj. Takodjer, moguce je da je grčići zezaju. Znam dosta beba sto su proplakale prva tri mjeseca života konstantno, dok im probava nije dosla na svoje. Ne mora znaciti da ce i tvoja, ali nisi sama u tome Da li imas od nekog posuditi wrap maramu da isprobas? Ona je spas, u kuci je ubacis u nju i nosas je, ona spava, kazu da je super kod beba s grčevima. Ja M često nosim, usput rasklonim po kuci a on se uspava, bude miran ko bubica. Isto tako, nadji na youtube zvuk fena, maternice, usisivača, evo ti jedan link koji nama pomogne i dan danas: http://www.youtube.com/watch?v=DaiLpUZ2DNY Sjeti se valjda rodne grude pa se umiri Sretno! Samo nek je ona zdrava, a sve ostalo, kako god teško bilo danas, će tako brzo da prodje!