Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Bas mi se svidjaju, a vidjet cemo kakva ce biti kvaltativno kad pocne upotreba! P.S. ne mislim da je ludost kupiti skupa kolica, pogotovo ako u njima mislis othraniti dvoje- troje dijece, a hoces da tvoja djeca imaju najbolje, a sa druge strane mozes im to priustiti...sto da ne
Ovako sam i ja razmisljala kad sam kupovala kolica za prvo dijete,cak sam uzela i boju koja odgovara i za djecaka.No,medjutim... Nista od toga,sad sam morala uzeti kolica za blizance,a stara sm prodala (na svu srecu) .
Bas mi se svidjaju, a vidjet cemo kakva ce biti kvaltativno kad pocne upotreba! P.S. ne mislim da je ludost kupiti skupa kolica, pogotovo ako u njima mislis othraniti dvoje- troje dijece, a hoces da tvoja djeca imaju najbolje, a sa druge strane mozes im to priustiti...sto da ne
Ovako sam i ja razmisljala kad sam kupovala kolica za prvo dijete,cak sam uzela i boju koja odgovara i za djecaka.No,medjutim... Nista od toga,sad sam morala uzeti kolica za blizance,a stara sm prodala (na svu srecu) .
Lako mi je za tebe,Vi ste giganti svaka cast nego malo OT,kako su nam djecica? gdje su slikice,kako se snalazite....
Lako mi je za tebe,Vi ste giganti svaka cast nego malo OT,kako su nam djecica? gdje su slikice,kako se snalazite....
Kakvi giganti bona. Djecica su super,postavila sam sliku na bebe od 0-1 i na razgovori u ocekivanju beba,a ima i na FB.Ja se jos uvijek prilagodjavam,nije lako,ali ce biti aBd. (bar se nadam )
Pozdrav svima kada udjem u 5 mesec polaku cu u nabavku za bebu zanima me u cemu se beba iznosi iz porodilista da li u onoj cvrstoj polusedecoj korpi koja se dobije uz neka kolica ili u nekoj tvrdjoj lezecoj kosari ili jastucetu u kome beba lezi?? Cak sam cula da u nekim porodilistima ne daju da se beba iznese u toj kosari koja se dobije uz kolica jer kao dete ne lezi zbog kicme...Pa ako ne daju ne bi ni kupovala kolica iz tri dela od 500 e nego neka za 250e ,a kasnije sedalicu za auto... U cemu ste vi iznele bebu?
Victoria auto sjedalicu jaje, moras imati od pocetka, u njoj se beba prevozi u autu i jedini je siguran nacin prevozenja bebe. Ona je napravljena tako da beba u njoj ima isti polozaj kao sto je imala i u majcinoj utrobi, znaci beba je u njoj smjestena bas onako kako treba da bude. A bespotrebna ti je ona obicna korpa platnena - u kojoj dijete nemozes odnijeti nigdje.
Hvala mala ,znaci ti si iznela bebu u toj auto sedalici iz rodilista??Nisu ti sestre rekle da moras u lezecem polozaju u tom jastucetu kao kosara sto je??I do kad si ti koristila tu auto sedalicu ,mislim do kog meseca?Predpostavljam da se mora kupiti veca kasnije??
Moj djecak je od prvog dana bio u toj auto sjedalici, s tim sto ako bi isli na dalji put onda bi pravili pauze svaka 2 sata kako bih ga izvadila, da se malo ispruzi i promijeni polozaj. Nismo kupovali onu ravnu kosaru zvanu "naveta" (koja ti je i najskuplja kad kupujes kolica u kompletu 3u1). Ja stvarno nisam vidjela potrebu za tom korpom, a ti opet najbolje znas sta hoces za svoju bebicu. Ovu auto sjedalicu jaje koristis do 13kg, ili dok je dijete po duzini ne preraste. Moj djecak je dosta napredan tako da smo mi njemu sad za 8mi mjesec kupili onu pravu AS od 9 do 18kg. U biti koristit ces je sigurno najmanje 8mj. Jer u ovu veliku AS se dijete stavlja tek kad pocne samo da se podize uz namjestaj, i kad moze samo da se posjedne.
Sretno pri izboru
Pozz svima.. tek sam počela pomalo da se raspitujem glede opreme za bebu, stvarno više nemam pojma šta trebam uzeti... inače ovo mi je prva beba, i muškić je i imam toliko toga na umu, ali prosto ne znam da li će mi sve to trebati za početak i da li će mi uopće nešto mnogo koristiti.. znam samo kakva kolica mi se dopadaju, ali opet bih da vas priupitam da li je neko imao iskustva s brendom Bebideal i šta općenito mislite o kolicima na tri točka.. I u čemu uopće da iznesem bebu, da li će mi ta košara koristiti kasnije, jer iskreno, sjećam se da je moja mama koja se porodila prije 7 god kupila tu autosjedalicu "jaje" i da je koristila svega par puta, ali opet ne znam, zbunjena sam .. inače u čemu se najčešće iznosi bebić iz bolnice, šta je najfunkcionalnije, i šta mi je ono neophodno za početak? Gledala sam hranilice, hodalice, puno nekih sjedalica, ljulje itd, ali to je sve za kasnije.. Od koliko mjeseci bebu mogu stavljati u onu "ležaljku-ljulju" (nadam se da znate na šta mislim) i kakva su iskustva s tim?
Pozdrav svima, naša beba stiže u 2. mjesecu i odlučili smo kupit PP switch on track 3 u 1, zanima me zna iko koja im je cijena u Sarajevu? U Mostaru je cijena oko 1200KM (gledala sam u Tintiliniću i Megamarketu). Hvala
Pozz svima.. tek sam počela pomalo da se raspitujem glede opreme za bebu, stvarno više nemam pojma šta trebam uzeti... inače ovo mi je prva beba, i muškić je i imam toliko toga na umu, ali prosto ne znam da li će mi sve to trebati za početak i da li će mi uopće nešto mnogo koristiti.. znam samo kakva kolica mi se dopadaju, ali opet bih da vas priupitam da li je neko imao iskustva s brendom Bebideal i šta općenito mislite o kolicima na tri točka.. I u čemu uopće da iznesem bebu, da li će mi ta košara koristiti kasnije, jer iskreno, sjećam se da je moja mama koja se porodila prije 7 god kupila tu autosjedalicu "jaje" i da je koristila svega par puta, ali opet ne znam, zbunjena sam .. inače u čemu se najčešće iznosi bebić iz bolnice, šta je najfunkcionalnije, i šta mi je ono neophodno za početak? Gledala sam hranilice, hodalice, puno nekih sjedalica, ljulje itd, ali to je sve za kasnije.. Od koliko mjeseci bebu mogu stavljati u onu "ležaljku-ljulju" (nadam se da znate na šta mislim) i kakva su iskustva s tim?
Ja sam vec gore pisala o AS "jaje" - u biti bebu u autu nemozes voziti bez te sjedalice, prvo je dijete jedino sigurno ako se vozi u njoj, a drugo sto je sada zakonom kaznjivo ako se ne vozi u istoj. Beba u njoj ima polozaj isti kao u stomaku, i nista joj u njoj nece biti. Iz bolnice je vecina nas iznjela bebu u toj AS. Sto se tice marke za kolica, ja sam cula za njih, ali stvarno neznam kakvi su po kavalitetu... Ljuljasku za bebicu mi smo poceli koristiti negdje od 20ag dana, a koristimo je i dan danas. Nama je to jedna od najisplativijh stvari sto smo kupili. Za pocetak ti sigurno trebaju kolica i AS. Zatim je pozeljno imati ovu ljulju (jer se bebice u njoj jako smire i vole biti u istoj), onda baby gim, zatim tek od 6og mjeseca ti treba hranilica i hodalica ako je zelite koristiti... Imas na forumu teme oko djecije opreme, pa malo procitaj i vidjet ces sta su sve mame koristile
Pa kolicima od 100KM ne fali ništa. Želim ova. Isto bi ih željela i da su 200KM . Nisam planirala kupovat 3 u 1 ali cijena sportskog dijela i AS za 50 KM je manja nego kompleta 3 u 1. Prva je beba i nisam inače osoba koja kupuje skupe stvari , više padam na kvalitet, ovdje je i to presudilo. Njihova AS je prošla ADAC test, sportski dio se okreće u oba smjera, radim već 6 godina, ne trošim puno na sebe, aBd bit će jos djece, iskoristit ćemo ih.
scila mi imamo ista kolica kupljena u tintiliniću i super su ,baš smo ih iskoristili ,više onu prvu korpu nego ovaj dio za veće bebe jer M kako se dočepo nogica nije više ni htio u kolica,jedina im je mana što su malo poteška pa ako živiš u stanu na većem katu to može biti problem sve ostalo je ok
Da, znam da je sportski dio "malo" teži , kad sam mužu rekla ajmo neka druga PP bitno je da je AS ista , zapeo i ne da se odgovorit, kaže toliko pričaš o njima ima 2 mjeseca već, kupujemo ta i gotovo, hoću da vidim šta djete radi dok se vozi. U stanu smo ali u zgradi ima dosta beba i većinom kolica ostavljaju svi u prizemlju, a i parking je blizu tako da ih mogu i u gepek smjestit.
Mi smo kolica dobili zajedno sa AS i korpom, pa smo tu odma usparali, ali buducim roditeljima savjetujem da obrate paznju osim na tezinu kolica i na samu velicinu, jer ako imate manji auto mnoga kolica ne mogu stati u prtljaznik manjeg auta (npr. corsa, c3,punto isl.).
Moja bebica aBd dolazi u maju, znaci ljetna beba, pa me zanima ima li potrebe da kupujem onu glomaznu kosaru? Citala sam malo po temi da to i nije bas potrebno ljeti, ali onda ne kontam u cemu da vozim bebu prvih mjeseci, jel' se beba stavi u AS a AS na kolica ili? Definitivno sam se odlucila da ce to biti Peg Perego kolica, ali zbog ove dileme nisam jos odlucila koja tacno.
Citam malo o kolicima,ja sam se porodila prije skoro 10g...bebu smo iznijeli u onoj najobicnijoj nosiljci onoj s ruckama(zelenoj naravno ) nekad kasnije smo kupili AS,vise nam je koristila u kuci..kolica smo imali neka "staromodnna",kad je K. poceo da sjedi kupili smo hauck,vise su bila kisobran,ali su imala vise polozaja...sve smo poklonili izuzev AS koju sam posudjivala vise puta.mm nije bio zato da poklanjam,ali ja sam poklonila jer stalno izlaze novi modeli.meni je bilo najbitnije da su lagana,i da imaju veliku korpu ispod ...i da,prva kolica smo poklonili nekoj mladoj mami,cija beba je imala 7mj i nikad nisu imali kolica sjecam se koliko se zahvaljivala i kaze da je djete cak i spavalo u kolicima !I opet kad bi se porodila nebi neka skupa kolica kupovala i naravno opet bi ih poklonila ! Moj K. s 2 godine nije htio u kolica...ali postujem i mame koje placaju kolica po 1000 i kusur maraka ! sto se tice ljulja,nisu sva djeca ista,ovi ispod ljulju su imali moji brat i snaha,ali beba nikad nije htjela da se tu ljulja