|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
8.12.2011 13:32:49   
animagical
sweet jel to cry out metoda na djelu?  uh..ja to ne bih mogla... A se budio pet puta nocasuser posted image sreca, nakanili smo se juce pa skinuli jednu stranicu kreveta i privukli nasem krevetu, pa kad se probudi samo se uvalim djelimicno kod njega, konektujem i zaspi za pet min maxuser posted image hB sada bas brzo jede...i jutros smo ustali u pola 11user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 876
8.12.2011 13:43:33   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

i ja koliko znam majcino mlijeko pomaze da zutilo prodje pa se preporucuje sto cesce dojenje i boravak na svjetlosti.

upravo to..moj mali je preko 2 mjeseca imao povećan bilirubin, prvi mjesec dana je bio izrazito žut, al' sam ga konstantno dojila (i nutkala da doji, jer općepoznato je da su bebe sa žuticom lijene i uspavane)...i naravno, sunčali smo ga (tj. stavljala kraj prozora na dnevnu svjetlost)...iako se žutilo povuklo, bilirubin je bio povećan (mada sada iz ove perspektive, mislim da je bilo do reagensa i greške u laboratoriju, al' eto, ko će znati)..

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 877
8.12.2011 13:44:18   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: animagical

sweet jel to cry out metoda na djelu?  uh..ja to ne bih mogla... A se budio pet puta nocasuser posted image sreca, nakanili smo se juce pa skinuli jednu stranicu kreveta i privukli nasem krevetu, pa kad se probudi samo se uvalim djelimicno kod njega, konektujem i zaspi za pet min maxuser posted image hB sada bas brzo jede...i jutros smo ustali u pola 11user posted image

ma na kraju mi je to preostalo i upalilo je barem sinoc, sreca nije dugo trajalo al je odspavala jednu turu od 5 i pol a drugu od 4 h sto je  meni jos za nepovjerovat....eh sad dal je slucajnost nemam pojma.....srce mi se cijepalo al rekla sam max pola sata ak ne upali-odustajem. i odem jedno 4-5 puta, pomazim je i izadem, i ona je zaspala....nisam mogla da believe...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 878
8.12.2011 13:49:00   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Ašoni

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Asoni ako prelistas vidjet ces da je sve podijeljeno po uzrastu djece, i onda samo procitaj ono sto je vezano za uzrast tvog djeteta user posted image

Hvala ti, istina nisam ni prelistala, samo vidjela da ima 270 i ostavila za bolje dane user posted image Sad mi je već lakše. I da, najveći problem mi je (bio) što se redovno budila oko 4 ili 5 da doji, pa smo je posljednjih 5 dana odvikavali, probudi se, ali ne damo sikiti. I već dvije noći izdrži do pola 7, to su jedine dvije noći da sam ja u komadu spavala 6 sati u posljednjih nepunih 10 mjeseci. Pa se sad nadam da će šmizla nastaviti ovim tempom. A ja naspavana, nevjerovatno.

Ma meni nisu problem nocna budjenja, ja sam se i bez njega budila makar 2x u noci, sto u wc, sto da vodu pijem. Meni je "problem" sto on zaspi iskljucivo dok doji. Mogu na prste nabrojati koliko puta je zaspao drugacije. I kad zaspi, budi se nakon 5-10 minuta makar 3x dok ne utvrdi. Voljela bih da zaspi bez moje pomoci, ali ne znam kako user posted image Vjerovatno jos nije spreman za to.

Joj moj A se uspava sam ali uz pomoc cucle (on mora nesto da cucla), a Mahdi...hmm... mozda da ga umjesto tebe uspava tm user posted image . Tako ce i utvrditi, a i nece se buditi iz potrebe da mirise siku...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 879
8.12.2011 13:52:30   
sweet insanity
Moja je sinoc dok ja plalkila na intervale izmijenjala sve poze i zaspala oko 18 h na stomaku a navecer na ledjima......nije bilo strasno koliko sam mislila da bi moglo biti. Nista ustala sva super ,igrala se i opet oko 9 h sama zaspala, pustila igracke legla na stomak okrenula s eprema tv, ja joj dam cucu iona zaspi. Znaci ovako je kad te dijete slusa, hehehhe-jos smao da potraje :D Ko zna kakave ce reakcije biti vecerasuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 880
8.12.2011 14:03:24   
mala_sa
Joj Sweet dobro si se mogla odluciti na tu metodu, ja hB jos nijednom nisam dosla u tu situaciju, nekako ja nemogu da ga slusam kako place...nervoznija sam tad, nego kad ustajem 100x...

Moj A je takodjer imao povecan bilirubin, i svi su govorili samo sto cesce dojenje i stavljanje pored prozora...hB proslo je za 15ak dana...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 881
8.12.2011 14:07:55   
Amam
Mala ja zeno i pjevam i kasikom imitiram avion i vristimo i sve samo da usta otvori.
Rucak: stavila mu par komadica mrkve,karfiola i hljeba i pokazala kako ce uzeti,pa donesem sebi do usta,pa njemu,pa vratim i on gleda i smije se kazem " sad beba jede sama" on uze u ruku mrkvu i pritisnu ono da se sav strese i protjere kroz prstice sve user posted image ,hljeb ganjao,ganjao,nista,ja mu stavim u usta mrkvicu jedva pojede a karfiol je izignorisao totalno,ja mu dala jedan zalogaj sve place i prevrce po ustima.
Dakle pojeo je nekih 3-4 zalogaja.(i to sam mu ja dala).Dam mu koricu hljeba i okrenem se on glodje ja pogledam u njeg on je baci preko sebe i tako par puta.Sad sam mu ponudila voce i pojeo pola teglice velike user posted image .
Znaci moje dijete koje inace sve trpa u usta,nije ni jedan komadic donio do usta.
Danas pokusaj nije uspio probat cu opet kasnije

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 882
8.12.2011 14:08:58   
sweet insanity
ja sma bila protiv te metode al eto...nije to meni za budjenja, nego mije bio cilj da nauci sama da zaspi a ne da je ljuljamo svaki puta. Ovo sto je dugo spavala je usput dobro doslo user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 883
8.12.2011 14:11:17   
Ašoni
Mala_sa, da, redovno joj daje mm i ona to popije u polusnu, ali se opet budila oko 4, 5. Vjerujem iz navike jer popije oko 210-290 ml te kašice, nemoguće da je za 4 sata gladna. Samo da nastavi praksu od prethodne dvije noći.

Palachinken
, mi smo cry out metodom bili uspjeli sa samouspavljivanjem kad je A. imala 6 ili 7 mjeseci, a onda nismo bili kuci 10-ak dana i sve poremetili, pa nismo ponovo ni pokusavali. Sad je ili sika ili u narucju uz pjesmicu, sevdalinke najvise voli user posted image

Neposredna veza do poruke: 884
8.12.2011 18:41:44   
palachinken
Žene, sto ste se razbježale? Promaja na temi. Mi gostujemo kod moje mame vazdan, nesto nam plaho lijepo. 

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 885
8.12.2011 18:54:39   
lepetetka
Čestitamo sve propuštene rođendančiće!!!!!!
Cickolini žao mi je tvoje prijateljice, da joj Allah dragi pomogne u svemu!!!!!!
Ciciban žao mi je što morate na operaciju ali se nadam da će se tada aBd sve srediti, i da ćete odahnuti i vi i vaša princeza..
Svim bebama i mamama user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 886
8.12.2011 18:55:05   
animagical
evo mene, moji momci spavaju ko veliki, ja crkoh od dosade...
imam pitanjce-A je danas kakio i to je uzasno smrdilo,sva se soba usmrdila...dosad nije bilo takouser posted image jel ovo ovako treba?

Neposredna veza do poruke: 887
8.12.2011 19:33:07   
Selminja
Evo i mene, moja cura zaspala a nije 23h user posted image sta li ce bit user posted image
Zaspi ona doduse ovako dnevno jedno 4 puta po 5 minuta, pretrgne se ne mogu duse grijesit user posted image tad odem u halu ili se istusiram al ko da se vatrom poljevam, a ne vodom user posted image al nema veze user posted image
Hej koliko puta napisem do pola post i ona drekneuser posted image
Vidim pisete o crying out metodi, ja vala ne bih mogla, pustila sam je jednom 2 minute, dijete se zacehnu pocrveni i suze ko kruske user posted image radije cu ne spavat nikako.
Ciciban tako mi je zao malene, nadam se da ce sve biti ok, to sam uspjela upratiti.user posted image

Neposredna veza do poruke: 888
8.12.2011 20:22:07   
mersiha 77
hvala vam drage moje na cestitkama
ljubim vas sve redom,divne ste!user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 889
8.12.2011 20:43:30   
lejla80
Ola svima..vidim i danas ste se zadeverale hranjenjem bebironija..Ja svom maloprije ogulila mandarinu i rastavila na one dijelove..On je to pritiskao i ganjao po hranilici i na kraju sve potrpao u usta..Ponekad se pitam sto mu uopse komadam kad on ionako ponovo sve sastaviuser posted image

Joj mogu mislit koja je muka nagovarati bebe da jedu al hajd nadat je se da ce se projest...i moj je na pocetku pravo mrljavio ..

Sweet, Entinte i Nedo sretni mali rodjendani vasim bebarama..nek su vam uvijek zdravi i veseli user posted image

Bebice 11 dobro nam dosla i tiuser posted image

Mersiha sretna i vama dvogodisnjica brakauser posted image

Cickolini bas mi je zao tvoje drugarice, bas tuzna vijest,,nek joj dragi Allah podari snage i sabura

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 890
8.12.2011 20:50:03   
lejla80
Joj zene drage dok ja napisah post moj A pojeo koru od mandarine skoro pa citavu..vidim ja on se nesto ustutiouser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 891
8.12.2011 21:14:02   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: lejla80

Joj zene drage dok ja napisah post moj A pojeo koru od mandarine skoro pa citavu..vidim ja on se nesto ustutiouser posted image

Lejla znam da tebi nije smijesno, ja sam se zavalila od smijeha user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 892
8.12.2011 21:44:52   
Bebica11

bebice, cestitamuser posted image samo da te pitam...nema mi smisla...sto da svoje mlijeko bacas a dajes ad? njoj je u prvim danima najvaznje da doji! bar na bocicu svoje izdojeno...

pedijatar Dragan s Jezera mi rekao, majcino mlijeko ima neke sastojke koji usporavaju pad bilirubina pa se 48h prekine dojenje i daje AD da opadne bilirubin pa onda nastavi normalno dojenje

danas sam to ispricala patronaznoj sestri i ona je potvrdila da su u pitanju hormoni koji kao oblazu jetru i usporavaju pad zutila

ugl beba je danas super malkice okice jos zute al to se zadnje povlaciuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 893
8.12.2011 21:51:40   
Bebica11
Hej zenice danas mi je patronazna sestra pogledala bebici pupak i bio je suh tada i kaze da se ne brinem za krv i da eventualno stavim bebi ulja da omeksa pupakuser posted image user posted image i cistim mlakom vodom a da ne stavljam nista drugo i opet veceras prije kupanja bilo joj je na peleni 2-3 kapi krviuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 894
8.12.2011 22:11:56   
Amam
Pozz od nas
Sta je ovo pusto?
Lejla a bas je A vragolast user posted image .
Ja sam E nekad oko 16h smiksala povrce i meso i probala tako dati,nije htjeo,onda sam mu dala da malo doji pa prekinula i nastavila mu davat povrce,hvala dragom Allahu pojeo je nesto,nije to obrok,ali ja zadovoljna,sestra ga malo zabavljala plesuci i pjevajuci a ja sam bila sva od mrkve user posted image ,no bolje ista nego nista user posted image .
Animagical cega si se to ti najela,pa A zamirisi kucu user posted image ?Ako nije proljev onda je ok,nekad to zna smrditi da ti se zeludac dize.
Bebice,mislim da je to ok,samo ti cisti i stavljaj bivacin.Ja bih preko pupka stavila gazicu,cisto da ga pelena ne iritira.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 895
8.12.2011 22:24:06   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Hej zenice danas mi je patronazna sestra pogledala bebici pupak i bio je suh tada i kaze da se ne brinem za krv i da eventualno stavim bebi ulja da omeksa pupakuser posted image user posted image i cistim mlakom vodom a da ne stavljam nista drugo i opet veceras prije kupanja bilo joj je na peleni 2-3 kapi krviuser posted image

Bebice par dana joj prevracaj pelenu ispod pupka - tako da on moze sto vise da dise. Pod pelenom se podpari i onda nemoze toliko brzo da zaraste. No sikiriki i nama se to desavalo, ja bih samo ocistila (bez ikakvog ulja) i tako ostavljala pupak samo pod podijem. Proslo je jako brzo.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 896
8.12.2011 22:30:58   
animagical

bebice, cestitamuser posted image samo da te pitam...nema mi smisla...sto da svoje mlijeko bacas a dajes ad? njoj je u prvim danima najvaznje da doji! bar na bocicu svoje izdojeno...

pedijatar Dragan s Jezera mi rekao, majcino mlijeko ima neke sastojke koji usporavaju pad bilirubina pa se 48h prekine dojenje i daje AD da opadne bilirubin pa onda nastavi normalno dojenje

danas sam to ispricala patronaznoj sestri i ona je potvrdila da su u pitanju hormoni koji kao oblazu jetru i usporavaju pad zutila

ugl beba je danas super malkice okice jos zute al to se zadnje povlaciuser posted image

ja moram reci da pedijatar dragan nema pojma...za bebu je najbolje majcino mlijeko ! mi smo imali zuticu i uredno dojili,samo jako cesto i proslo je za 3-4 dana...mislim da je i palacinkin mahdi bio zut i isto dojio...koja glupost, lisiti bebu dojenja zbog zutice...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 897
8.12.2011 22:32:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Bebice par dana joj prevracaj pelenu ispod pupka - tako da on moze sto vise da dise. Pod pelenom se podpari i onda nemoze toliko brzo da zaraste. No sikiriki i nama se to desavalo, ja bih samo ocistila (bez ikakvog ulja) i tako ostavljala pupak samo pod podijem. Proslo je jako brzo.

eh dobro si, mozda i pelena iritira, primjenicemo aBduser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 898
8.12.2011 22:33:05   
animagical
IZVORNA PORUKA: Amam

Animagical cega si se to ti najela,pa A zamirisi kucu user posted image ?Ako nije proljev onda je ok,nekad to zna smrditi da ti se zeludac dize.

nemam pojma, sve normalno...pogusili seuser posted image joj mene ta cvrsts hrana vec brine

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 899
8.12.2011 22:35:30   
Bebica11

ja moram reci da pedijatar dragan nema pojma...za bebu je najbolje majcino mlijeko ! mi smo imali zuticu i uredno dojili,samo jako cesto i proslo je za 3-4 dana...mislim da je i palacinkin mahdi bio zut i isto dojio...koja glupost, lisiti bebu dojenja zbog zutice...

imao ne imao meni ga je slusatiuser posted image a bebi se stanje popravlja sto je meni bitnouser posted image

nasla sam i na netu da je to jedna od metoda mada zastarjela po amerikancima,

N je imala malo vise zutila, nju su i suncali gore u inkubatoru, to je uzas zivi, slabo vode racuna o okicama bebi, onda neke pritisnu nosic pa se bebe pate, ja sam 2 noci budna provela uz taj inkubatoruser posted image

Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *