|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
8.12.2011 10:47:53   
palachinken
Pa sweet, tvojoj curi pola godine! Čestitamo! NAravno i ostale rodjendane i godisnjice!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 851
8.12.2011 10:50:22   
taurus
palachinken avatar ti je  user posted image  user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 852
8.12.2011 10:54:44   
animagical
bebice, cestitamuser posted image samo da te pitam...nema mi smisla...sto da svoje mlijeko bacas a dajes ad? njoj je u prvim danima najvaznje da doji! bar na bocicu svoje izdojeno...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 853
8.12.2011 10:55:01   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken

Pa sweet, tvojoj curi pola godine! Čestitamo! NAravno i ostale rodjendane i godisnjice!

da, da-zacas prolet! hvalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 854
8.12.2011 10:55:48   
animagical
iiiiiiiii dobro vam jutrouser posted image ima li sijega kod nas, ne mogu da ustanem da vidimuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 855
8.12.2011 11:08:35   
mala_sa
Jutar i od nas user posted image
A evo pajki prijepodnevnu turu user posted image , a ja cu da konacno doruckujem user posted image

Cestitamo sve male rodjendancice, evo i pokloncicia user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubicice ja sam njemu dala i zumanjce i bjelanjce, doduse on nevoli komadice i nece da ih jede, pa je pojeo puno vise zumanjceta - ali uletilo je i bijelog pomalo user posted image . Sad cu mu ponekad za rucak praviti supicu sa terhanom...jer nije bilo reakcije na jaje hB. Joj ja sam pocela sklanjati sve sto mu je na dohvat ruke, sve bi da dira, juce oko cvijeca se uzvrtio - bice uskoro i cvijece vanka user posted image

Amam i Tukice javite kako prodje sopanje, ja cu svom danas isto dati da malo sam mrlja user posted image

Nove clanice dobro nam dosle user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 856
8.12.2011 11:11:17   
sweet insanity
I ja se spremam polako da osiguram stan i napravim joj vise prostora u dnevnoj da ima za mjesece koji dolaze, razmisljam pomalo o razmjestaju....a zlo mi je od kablova. cvijeca nemam, imam smao jedan bambus :D

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 857
8.12.2011 11:28:43   
animagical
uh sto ti je forum, tek ustadoh i saznadoh ko sve hoda u gacama po kuciuser posted image moje dijete spava li spava....on ovako po cijeli dan a cim dodje mrak eto ga, oci ko fildzani i tako do ponociuser posted image pokusala jedan dan da mu ne dam da spava cijeli dan, ma bio samo gori...

< Poruku je uredio animagical -- 8.12.2011 11:29:09 >

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 858
8.12.2011 11:36:17   
Cickolini
Drage moje ja sam vam tako tuzna. Od jedne od mojih najboljih prijateljica nocas je muz umro. Bila sam im serijatska kuma na vjencanju. Njemu je 28 godina. Pa covjek da ne povjeruje. Citav zivot su zajedno i nedavno su se vjencali, dobili prekrasnu malu curicu i sad ovo. Bebici je tek 4 mj.

Bas sam tuzna i bas mi je tesko sto ne mogu biti uz nju user posted image user posted image user posted image

Sweet, Entinte sretni mali rodjendani i sve najljepse.

Mersiha od srca sretna godinsnjica braka i da ih joooos mnogo proslavite zajedno.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 859
8.12.2011 11:50:22   
sweet insanity
Cickolini, nemam komentara-jako zalosno, neka im Bog da sabura da izdrze. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 860
8.12.2011 11:53:21   
Ašoni
Bebice, drznice, anice i ostale na "ice" dobrodošle user posted image

Sweet, nedo neka su vam sretni rođendančići user posted image    A tebi, mersiha sretna godišnjica, da ih još puno, puno dočekate u sreći user posted image

Amam, možda bi trebala da stavljaš u te slane obroke (meso, zeleno povrće) par kapi limunovog soka, radi bolje apsorpcije željeza, ja to redovno radim. I čini mi se da sam pročitala da dodaješ u te obroke pavlaku, kažu da ne bi trebalo jer mliječni proizvodi dovode to toga da se željezo lošije apsorbuje. I ja sam na početku pavlaku dodavala radi poboljšanja okusa, pa sam prestala upravo zbog željeza. Pavlaku možeš s nečim drugim, recimo s palentom... I A. je slabo jela, prvih mjesec krute hrane super, a onda došla faza kad neće da otvara usta. Ne pljuje i ne izbacuje hranu ali teško otvoriti usta nakon 5 kašika. Ali ja sam sjedila po sat vremena s njom i nisam odustajala. Nečim joj odvučem pažnju, npr crtani i onda otvara u neznanju. Sad fino jede, pojede oko 150-200 gr po obroku, nekad dva obroka i užinicu, nekad tri obroka i dva-tri puta doji. Ali teško da može sama da uzima zalogaje, kad joj dam malo hljeba, samo ga mrvi i melja po rukama, bude ga svuda, u kosi, na odjeći, podu...

mala_sa, izgleda da neću moći od korica do korica, sve se nadam da će neko ipak ispričati kratak sadržaj user posted image

Neposredna veza do poruke: 861
8.12.2011 11:56:44   
Ašoni
Cicko, strašno! user posted image Baš mi je žao. Pa šta se desilo? Tako mlad... 

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 862
8.12.2011 11:58:07   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: Ašoni

Cicko, strašno! user posted image Baš mi je žao. Pa šta se desilo? Tako mlad... 

Srce ... user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 863
8.12.2011 12:01:34   
Ašoni
O moj Bože! user posted image  user posted image  user posted image Jako mi je žao, zbog tvoje prijateljice i zbog bebice.  Baš tuga velika...

Neposredna veza do poruke: 864
8.12.2011 12:06:48   
mala_sa
Cicko kako tuzno user posted image user posted image , da joj dragi Bog podari sabura da to sve izdrzi, a njemi lijepi dzennet user posted image

Evo ja sam sad A dala da se zabavi koricom hljeba, dok ja doruckujem, i sto kaze Asoni bilo ga je svuda, al sam i ja uspjela doruckovati bez 1001 ustajanja user posted image user posted image

Asoni ako prelistas vidjet ces da je sve podijeljeno po uzrastu djece, i onda samo procitaj ono sto je vezano za uzrast tvog djeteta user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 865
8.12.2011 12:13:33   
Amam
user posted image Evo nas s boce user posted image ,E je pravi hrabri decko,on malo place tek nakon uboda dok skonta sta ga snadje i to je par sekundi i opet user posted image .
On je dobro,samo to hroptanje se bas cuje i osjeti pod rukom kad ga se drzi. Hvala vam sto pitate za nas
Danas mu kuham karfiol i mrkvu u pilecem temeljcu pa cemo vidjeti,stavit cu mu komadice pa sta bude.
Asoni, hvala. I ja sam to procitala pa mu necu vise stavljati,ja njemu ovih dana dajem caj da pije radi tog slajma pa mu u njeg ukapam par kapi limuna,kupila sam mu i onaj sok od nestle,obogacen zeljezom,on ne voli sok ali sta cu ovih dana ga moram kljukati,popije po 100ml za cijeli dan.
Iskreno se nadam da ce poceti jesti,tj otvarati usta,ja njega stavim u hranilicu sjednem ispred njega dam mu neku dragu igracku,pricam,smjem se,glumi avioncice i na svakakve nacine se glupiram da bi nesto pojeo user posted image .
Nedo drugarice s druge teme,neka ste se i vi javile.Cestitamo vam rodjendancic i sve propusteno,vi vec imate zubice?
Mersiha sretna ti godisnjica,da aBd docekate jos mnogo godina u zdravlju u rahatluku user posted image .
Cickolini jos bas tuzno,stvarno me dotaklo,a tek tebe user posted image .
Animagical kod nas je padao snijeg,sad se vec  topi
Palachinko potpisujem tvoj post o hrkanju,imam takvog i ja,sinoc ga sutnem a on promrmlja" sad cu ja prebacit na tise" user posted image  

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 866
8.12.2011 12:15:20   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Asoni ako prelistas vidjet ces da je sve podijeljeno po uzrastu djece, i onda samo procitaj ono sto je vezano za uzrast tvog djeteta user posted image

Hvala ti, istina nisam ni prelistala, samo vidjela da ima 270 i ostavila za bolje dane user posted image Sad mi je već lakše. I da, najveći problem mi je (bio) što se redovno budila oko 4 ili 5 da doji, pa smo je posljednjih 5 dana odvikavali, probudi se, ali ne damo sikiti. I već dvije noći izdrži do pola 7, to su jedine dvije noći da sam ja u komadu spavala 6 sati u posljednjih nepunih 10 mjeseci. Pa se sad nadam da će šmizla nastaviti ovim tempom. A ja naspavana, nevjerovatno.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 867
8.12.2011 12:31:17   
mersiha 77
hvala vam drage moje na predivnim rijecima i zeljama
cicko bas tuzno,ali to je srce,znam ja to jer moja mama ima slabo srce i koristi nitroglicerin pod jezik
uhhhhhuser posted image

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 868
8.12.2011 12:33:10   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: tukica

mimikimi - kao prvo, sliba ti je super user posted image ova pivka me mami user posted image
a kao drugo, probacu sutra aBd i to, pa cu vidjeti na sta ce to liciti... nadam se da ce, ako nista, bar te mrvice hljeba pojesti user posted image slomih se vise pasirajuci, reckajuci i cijedeci hranu i voce...

cickolini bas mi je zao user posted image
tukica mozda hoce dijete konkretan zalogaj mozda ne voli da mu hrana mljacka po ustima pa pokusaj i javi kako je proslo
ooo pivce za zivce a duda da je sladje user posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 869
8.12.2011 12:39:35   
mala_sa
Amam ja svom A kad nece da jede pjevam onu Ide, ide patak - i tako mi u neznanju otvara usta i jede user posted image (pri tome nesto lupkam, izvodim glavom i sl... pa probaj mozda i E voli da mu se pjeva). Ako Eman jos doji, ti svako jutro na stesrce pojedi po kasiku pekmeza od jabuke - vjerovatno je i tebi malo slabo zeljezo pa on nemoze da uzme dovoljno, ja isto to radim otkako smo A izvadili nalaze - pa bar preko mlijeka malo nek uzme zeljeza user posted image

Asoni user posted image za malu smizlicu, a jeli joj tm daje onu hapu u ponoc?? Nebi bilo lose da joj on da, jer tako nece osjetiti tvoj miris, pa ce odmah i skontati da nema fajde da se cesto budi i trazi siku...

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 870
8.12.2011 12:53:00   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Ašoni

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Hvala ti, istina nisam ni prelistala, samo vidjela da ima 270 i ostavila za bolje dane user posted image Sad mi je već lakše. I da, najveći problem mi je (bio) što se redovno budila oko 4 ili 5 da doji, pa smo je posljednjih 5 dana odvikavali, probudi se, ali ne damo sikiti. I već dvije noći izdrži do pola 7, to su jedine dvije noći da sam ja u komadu spavala 6 sati u posljednjih nepunih 10 mjeseci. Pa se sad nadam da će šmizla nastaviti ovim tempom. A ja naspavana, nevjerovatno.

Ma meni nisu problem nocna budjenja, ja sam se i bez njega budila makar 2x u noci, sto u wc, sto da vodu pijem. Meni je "problem" sto on zaspi iskljucivo dok doji. Mogu na prste nabrojati koliko puta je zaspao drugacije. I kad zaspi, budi se nakon 5-10 minuta makar 3x dok ne utvrdi. Voljela bih da zaspi bez moje pomoci, ali ne znam kako user posted image Vjerovatno jos nije spreman za to.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 871
8.12.2011 12:53:31   
palachinken

IZVORNA PORUKA: taurus

palachinken avatar ti je  user posted image  user posted image

Hvala user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 872
8.12.2011 13:25:35   
sweet insanity
Palachinken, ja sinoc svoju ostavila u krevetic, plakala je 20 minuta, ja isla svakih 5-7 min zaspala je i probudila se jednom u toku noci u ujutro u 7 smo ustale , jos da sam ja spavala kad i ona, ja ko izluda cekala kad ce s eprobudit jer nisma ocekivala da ce spavat tako dugouser posted image

Neposredna veza do poruke: 873
8.12.2011 13:29:46   
Super Beba
vidim da ima puno malih rođendana, tako da svim malim slavljenicima želim od srca sve naj naj! Da vam bebice budu zdrave, vesele, nasmijane user posted image user posted image user posted image

cickolini - :(( ne znam šta bih rekla...baš tužno...želim tvojoj prijateljici puno snage da predevera ove trenutke... :*

mersiha - sretna dvogodišnjica i da dočekate još 100 u rahatluku i ljubavi!

nove mamice - dobro nam došle..
i ne znam ko spomenu da izdaja svoje mlijeko a daje AD jer je beba žuta? Smijem li pitati zašto?? Je li žutica uvjetovana majčinim mlijekom ili...??? Jer se to koristi kao krajnja mjera i max 48 sati...

< Poruku je uredio Super Beba -- 8.12.2011 13:31:32 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 874
8.12.2011 13:32:29   
sweet insanity
i ja koliko znam majcino mlijeko pomaze da zutilo prodje pa se preporucuje sto cesce dojenje i boravak na svjetlosti.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *