Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jel ja sad pored toga da dopustim da moje dijete ne prica bosanski i nema nikakvi komunikacija sa nanom i dedom, jel treba i religiju da mjenjam i da se odreknem mog porijekla?
Eh taj film necete gledati! Ja nedam svoje ja pa makar crkli i hvala mom babi i mojoj mami sto su od mene napravili insana a ne prodatu dusu... Vi mozete gaziti svoje al ja necu, imam jer sebi dozvoljavam da halal paru zaradim i hvala dragom Allahu pa se dobro dobrim vraca. Dok imam u sebi vjeru u Allaha i imam svoje ja uvijek cu i imati jer dusu za tudje prodati necu!!!
Koje prodane duse ???Za drzavljanstvo ili sta???Ima nas koji jos nismo uzeli tudje drzavljanstvo pa ni poslije 18 godina ali ne kukamo u luksuzu za boljim ,ne pljujemo po hljebu i panji ...
Moj mali gradic ima 60 hiljada stanovnika, od kojih je 6 hiljada samo bosancerosa. Tipicnih bosancerosa ima oko 5 hiljada koji i krv svoju za Bosnu svoju daju. Tipicni bosancerosi dijasporasi su za mene, ovim redom: =Rade 2 posla. =Jedu pitu 6 dana u sedmici. =Kupuju najjeftinije, a misle da izgledaju najskuplje. =Voze bijesna auta za koja placaju pola plate. =Ne pricaju engleski kako treba. =U kuci su im izljepljene BiH naljepnice od do. =Ne znaju koji je grad 10km udaljen od kuce. =Jedini odmor im je BiH svake godine, 4 sedmice. =Svi mi ostali sto ne zivimo pod ovim kalupom smo prodane duse. =Da ne zaboravim naglasiti, da su i ovdje kupili kucu i u BiH sagradili kucu, najvjerovatnije u Sarajevu. =Svi se odjednom izjasnjavaju da su iz Sarajeva. =Uljudno i automatski kukaju i pljuvaju na sve ovo ovdje, a ne pada im na pamet da odu odavde.
Joj puna mi kapa ovih silnih patriota ne valja im paradajz jer nije ko u bosni,ne valja brasno ne bijeli se ko u Bosni,pa ni voda nema isti ukus,a niko s guza da mrdne ,al usta ne poklapaju...Kad ih pitas stos e ne vrate eeee nema para u Bosni ko odje lezati a jesti...
Ma,draga Ilhana,ne trebaš ti svoje gaziti,ali ne moraš ni njih vala,već kad živiš s njima...npr.baš je ružno zazvučalo kada si napisala 1000 šveđana za 1 bosanca,ne volim generalizacije,prosto nemoguće da nijedan šveđanin nema duše,da su svi pokvareni,itd.itd.pa i naših je sav svijet koji bi majku za marku prodali,zabili nož u leđa sad pa sad,tako da svugdje ima svega,i dobrih šveđana i pokvarenih bošnjaka, i obrnuto
A malena,pročitala sam ja i ostale postove,ali ostajem pri svom,bez obzira imala-nemala ta tetka,bez obzira na ostale poklone....pa ne možeš nekog tako ponižavati a ako si već i primjetila da je navodno nezahvalna i sve joj malo,pa mogla si joj uručiti "samo" poklone i to je to,čisto sumnjam da bi te za rukav povukla i rekla "A ojri?!?!" mahhh
Za mene su svi koji pljuju svoje a uzdizu tudje prodane duse.
Sa ovim postom zavravam sa ovom temom!!!
za mene ko zivi u toj zemlji na kojoj se non-stop zali na narod kako je disriminiraju u ramazan namerno hranu guraju, gadi se od kulture hnihove , plasi se da joj dijete se ne uda/ozeni sa "njihovim" je pravi licemer, dvolicnjak tu zivi a kamenje i drva na tu drzavu, koja omogucava da za isti trud zaradis troduplo od svoje zem,lje a kad uzimas deciji dodatak , socijalu , pomoci razne onda su dobri ma daj te ne kazem da se svoje zaboravi naravno al neko ga usere znati do daske
< Poruku je uredio triputmama -- 6.12.2011 17:02:22 >
molim vas smanjiter tenzije,ja mislim da nije vrijedno nervirati se bezveze jer ce opet raditi kako ko hoce drugo nije lijepo vrijedjati jedni druge,nisam advokat niciji,niti sam bilo sta samo nevolim ta prepucavanja a jos manje zakljucavanje teme ma hajde zene da se druzimo ma gdje bile,ja to volim da se upoznajemo i druzimo i steknemo prijateljstva pa se aBd i obilazimo sto da ne ma pustite to kome je dobro a kome ne mogla bih svasta napisati ali nezelim dobro mi je samo kad su moji samnom vesela nezakuhavaj vise ubicu te ako mi zakljucaju ovu temu
za mene ko zivi u toj zemlji na kojoj se non-stop zali na narod kako je disriminiraju u ramazan namerno hranu guraju, gadi se od kulture hnihove , plasi se da joj dijete se ne uda/ozeni sa "njihovim" je pravi licemer, dvolicnjak tu zivi a kamenje i drva na tu drzavu, koja omogucava da za isti trud zaradis troduplo od svoje zem,lje a kad uzimas deciji dodatak , socijalu , pomoci razne onda su dobri ma daj te ne kazem da se svoje zaboravi naravno al neko ga usere znati do daske
Potpisujem. kako cu ja da zabranim djetetu da prica u kuci jezik koji prica citav dan u vrticu/skoli? Kako ja njoj da aBd kasnije objasnim zadacu ako necu pricati njem. Nekontam Isto tako te izreke "kanom nezna bosanski a neprica ni njem/engl/sw kako treba" Ja za sebe mogu reci da sam studirala Marketing-Komunikaciju u kojoj sam imala i Germanistiku, tako da cak bolje i tacnije i pricam i izrazavam se i pisem bolje nego mnogi svabi!!!! I na to sam vise nego ponosna. I moji roditelji kuci pricaju samo bos. ali nama nisu nikad branili.
sto kaze Galica idu samo u Bosnu na odmor. Meni licno to nije odmor nego samo trka frka. I ja 1. moram ici na more negdje na odmor pa onda idemo u Bosnu ako hocemo. ali na more se mora jer nam je potreban odmor ali i radi zdravlja.
A sto ilhana spominje Religiju, nekrijem ko sam i sta sam ali se i neispoljavam. Zasto neko na poslu mpora znati da ja postim i iz kog razloga. Postim za sebe i radi sebe. Ako me kolege zpovu na rucak kazem nisam gladna ili tako nesta. Ali ako nasilu hoce da dokaze da je Bosanac onda nek se necudi nekim stvarima.
Potpisujem. kako cu ja da zabranim djetetu da prica u kuci jezik koji prica citav dan u vrticu/skoli? Kako ja njoj da aBd kasnije objasnim zadacu ako necu pricati njem. Nekontam
fino...kao i svi ostali koji kuci pricaju maternji...ne zove se dzaba maternji Znas li ijednog svabu da zivi vani a da ne prica svabski u kuci? ja ti kazem da takav ne postoji...osim ako nije ozenjen/udat za nekog stranca...ruzno je sto ne njegujes svoj jezik...sto ti ga dijete nece govoriti kako treba...nije za pohvalu...jer jedno znaj...mozes imati 100 pasosa i drzavljanstava...i znati himnu napamet zemlje u kojoj zivis...za njih ces uvijek biti strejndzer...kao i tvoje dijete
Ma mozemo ovdje razglabatti danima. Nisam se pronasla Galiciia u tom tvom ni jednom al upravu si za sve, ima ih mnogih tako sto rade.
Moja djeca pricaju Bosanski i ja ih ucim tome, u vrticu uce danski i je super, cak sto Marina rece ovdje preporucuju da se s djetetom prica maternji jezik do 3.godine.
Potpisujem. kako cu ja da zabranim djetetu da prica u kuci jezik koji prica citav dan u vrticu/skoli? Kako ja njoj da aBd kasnije objasnim zadacu ako necu pricati njem. Nekontam
fino...kao i svi ostali koji kuci pricaju maternji...ne zove se dzaba maternji Znas li ijednog svabu da zivi vani a da ne prica svabski u kuci? ja ti kazem da takav ne postoji...osim ako nije ozenjen/udat za nekog stranca...ruzno je sto ne njegujes svoj jezik...sto ti ga dijete nece govoriti kako treba...nije za pohvalu...jer jedno znaj...mozes imati 100 pasosa i drzavljanstava...i znati himnu napamet zemlje u kojoj zivis...za njih ces uvijek biti strejndzer...kao i tvoje dijete
Dadada, potpisujem i ja tebe Ovdje se plaho razumijemo Nego SailorMoon, zasto s nama pricas neku verziju bosanskog, sto ne opletes svapski?
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 6.12.2011 17:42:16 >
dadada, potpisujem i ja tebeuser posted image Ovdje se plaho razumijemouser posted image Nego SailorMoon, zasto s nama pricas neku verziju bosanskog, sto ne opletes pod svapski?user posted image
ma da crknes od smijeha
kuci pricamo nas pa ga tako i uce normalno bitno a u vrticu nemacki i tako ga i uce istotako bitno ali nemaju u kuci zabranu za korist bilo kakvog drugog jezika moj mali neke stvarcice koje je naucio od druga cecenca kao mama , babo , casa kaze na cecenski sto ne znaci da ce postati cecenac
< Poruku je uredio triputmama -- 6.12.2011 17:45:44 >
Ko kaze da moje djete nezna bosanki i da se nezna sporazumiti sa dedom i nanom? Kao sto se ja mogu sa vama sporazumiti znace i ona. Ali Pahuljce jedno pricati standardni bos. jezik sa upotrebom od mozda 40% cjelog rjecnika ili pricati akademicki bos. Ja se sa svakim mogu sporazumiti ali ja bos. vjesti kad gledam nista nekontam, fakat mi brzo pricaju i korsite rjeci koje meni nisu bas poznate.
A sto kaze Dada koji svabo neprica njem. ako nezivi u njoj: 1. Leonardo diCaprio je njemac, mama mu njemica, Diane Kruger je njemica, Sandra bullock isto mama njemica itd itd
ma nek ste se vi meni sve lijepo snasle i udale fino i imate svoju djecu to je vazno ostalo nista nije vjerujte mi i popustite vise hajde pricajte mi kako ste naucile jezik? jestel morale ponovo studirati? kako ste pronasle posao? sta nudi koja zemlja a sta ne? a ovo drugo su sve gluposti
fino...kao i svi ostali koji kuci pricaju maternji...ne zove se dzaba maternjiuser posted image Znas li ijednog svabu da zivi vani a da ne prica svabski u kuci? ja ti kazem da takav ne postoji...osim ako nije ozenjen/udat za nekog stranca...ruzno je sto ne njegujes svoj jezik...sto ti ga dijete nece govoriti kako treba...nije za pohvalu...jer jedno znaj...mozes imati 100 pasosa i drzavljanstava...i znati himnu napamet zemlje u kojoj zivis...za njih ces uvijek biti strejndzer...kao i tvoje dijete
moja rodica je udata za Svaba, Hans , e taj Hans uci bosanski da moze sa puncem i punicom pricati, uzeo je i njeno prezime i naravno ostavio svoje, tako je i ona uradila, imaju djecu, djeca uce njemacki, ali i bosanski znate koja je sega sa Hansom razbaciti pricu na nasem, ma ziva legenda je eto dadada jednog Svaba da spreha bosnis