|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
6.12.2011 14:42:59   
veeseelaa
nadam se da nće zamjeriti dijasporci al lijepo se malo i nasmijati
a mi smo opet ovdje genijalni, niko ne izlazi iz kuće taj dan kad oni dolaze user posted image
pa se sve tehničke stvari poredaju da se vidi šta se ima u kući, eto to nam ne treba kupite nam nešto drugo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 601
6.12.2011 14:43:47   
veeseelaa
a u kafićima ih možeš prepoznati, piju neka ušinuta pića i zamršene kokteleuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 602
6.12.2011 14:44:03   
bebacha
ja stvarno nemam nista protiv dijaspore,svako zive gdje hoce i gdje mi je bolje al me nervira kad pocnu ponio ponizavat tipa: jao nedo Bog da se moram dole(BiH)porodit,pa dali ima kod dole ljulja za bebu il cu ponijet odavdje(et nemamo mi nista).i generalno dijaspora zna sve bolje od nas kako je ovdje,mi smo samo nijemi  posmatraci.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 603
6.12.2011 14:44:07   
bananica
user posted image user posted image user posted image user posted image 95% ih je isto user posted image user posted image

svi su nekako maternji zaboravili, a ne znaju ni strani koji eto kao perfektno govoreuser posted image user posted image pa kad pocnu pricati sledis se od jada i cemerauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 604
6.12.2011 14:44:45   
veeseelaa
i tamo svi imaju dječije sobe pa isto i savjetuju nama koji imamo i po dvoje djece a živimo u 40 m2 user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 605
6.12.2011 14:45:09   
Blue rose RR
Opšti uslovi korištenja foruma (Pravilnik foruma) ...

3. PISANJE PORUKE, ODGOVORA
•Ringerajini forumi nisu forumi za ćaskanje.
•U temama koje ne nose oznaku [chat] nije dozvoljeno ćaskanje.
•U diskusiji se držite osnovne teme ili pitanja. Izbjegavajte skretanje sa tema postavljenih osnovnom objavom.

Molim držati se pravila.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 606
6.12.2011 14:47:02   
salmy
I voze limuzine na kredit,de jarane zavrni rukave pa ovdje kupi bmw..i vozi ga sa nasim tablama
i sega su mi kad kazu:Ojrouser posted image user posted image user posted image ja padam

Neposredna veza do poruke: 607
6.12.2011 14:47:24   
bananica
IZVORNA PORUKA: bebacha

ja stvarno nemam nista protiv dijaspore,svako zive gdje hoce i gdje mi je bolje al me nervira kad pocnu ponio ponizavat tipa: jao nedo Bog da se moram dole(BiH)porodit,pa dali ima kod dole ljulja za bebu il cu ponijet odavdje(et nemamo mi nista).i generalno dijaspora zna sve bolje od nas kako je ovdje,mi smo samo nijemi  posmatraci.

e bas, a stignu sa perfektnim frizurama user posted image user posted image user posted image pa trce u prvi salon da se od kose nesto napravi i obavezna posjeta zubaru, al tvrdnja stoji da nasi doktori nista ne valjaju

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 608
6.12.2011 14:49:04   
damma
IZVORNA PORUKA: bananica

e bas, a stignu sa perfektnim frizurama user posted image user posted image user posted image pa trce u prvi salon da se od kose nesto napravi i obavezna posjeta zubaru, al tvrdnja stoji da nasi doktori nista ne valjaju

zaboravila si navest i posjete automehanicarima user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 609
6.12.2011 14:49:09   
veeseelaa
zubar i frizer hahaha jest, jest
i dresovi za djecu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 610
6.12.2011 14:53:00   
bebacha
moj mm je automehanicar i super radi ljeti kad dode dijaspora a hiljadu put sam cula recenicu "ma dosao je a zenu ostavi kod frizera"

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 611
6.12.2011 14:56:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Moram priznati da su me komentari od Ilhane sokirali. I iskrena da budem bas i digli iz cipela.
Ako ti je tako dobra Bosna i tako volis Bosance sto si kupila kucu u SW? Sto se nevratis odma???
Nerazumijem cuj da Lamija neprica nikako sw kod kuce??? Gdje to ima? Izvini ali ti odgajas svoje djete protiv zemlje koja vas SVE daje.
Ja sad imam njem. drzavljanstvo, kao i mala i mm. i sretni smo zbog toga. Nama je ova drzava SVE dala, i obukla nas i nahranila i spasila nam zivot koji smo bili bolesni dosli iz rata. I skolovali me i zaposlili i ja sam ponosna da kazem da sad imam njem. drzavljanstvo. I ja nikad nemogu pljuvati po Njem. kad mi je sve dala a u BiH sam sve izgubila i sve mi je oduzeto.
Kad odem u BiH ponasam se kao rodica od Hanady i nemogu dozvoliti da mi Sarajlija sa 300KM plate plati pice... 
A sto se Sarajlije groze na rjec OJRO moram samo reci da se bas tako izgovara na njem. i tako izgovaramo citavu godinu i nemogu ja to promjeniti za 2 sed. sto sam u 2 godine dole
A sto bi Lamija pricala u svojoj kuci svedskim jezikom i kako to na taj nacin ide protiv drzave u kojoj boravi?
Ilhana je. koliko sam shvatila kroz postove, zahvalna na svemu sto ima, ali zena zeli sacuvati jezik i tradiciju odakle odlazi. To moze biti samo za pohvalu. Zao mi je sto te takve vrline dizu iz cipela.

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 612
6.12.2011 14:56:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

moj mm je automehanicar i super radi ljeti kad dode dijaspora a hiljadu put sam cula recenicu "ma dosao je a zenu ostavi kod frizera"
mislis na stajlinguser posted image user posted image
oplakahuser posted image user posted image user posted image sto je najgore opisalesste mi pola familijeuser posted image user posted image user posted image ...al sve je tacnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 613
6.12.2011 14:56:52   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: zeze

Imam i ja tetku u penziji, eno je na pijaci stoji i prodaje domacu tarhanu, pilav, jufke i te karafeke. Ne ocekuje od dijaspore, nego sama sebi doprinosi.

moja mama cuva tudju djecu a bolesna je ima secer i pritisak gotovo su joj se sastavili
ali nce niotkoga nista,ima i penziju ali neku malu i sve to radi da pomogne mom bratu i snahi jer njoj toliko netreba a vjerujte i da kupi meni,mom djetetu i mm nesto i ostavlja
ja nezelim da ona radi jer nemoze ali ona hoce i gotovo
ma valjda kako je ko naucio,ali ja svako malo njima posaljem koliko mogu,bajramom obavezno,a stacu neradim ni ja,ali bice bolje aBd,netreba biti nezadovoljan nikada

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 614
6.12.2011 14:59:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Moram priznati da su me komentari od Ilhane sokirali. I iskrena da budem bas i digli iz cipela.
Ako ti je tako dobra Bosna i tako volis Bosance sto si kupila kucu u SW? Sto se nevratis odma???
Nerazumijem cuj da Lamija neprica nikako sw kod kuce??? Gdje to ima? Izvini ali ti odgajas svoje djete protiv zemlje koja vas SVE daje.
Ja sad imam njem. drzavljanstvo, kao i mala i mm. i sretni smo zbog toga. Nama je ova drzava SVE dala, i obukla nas i nahranila i spasila nam zivot koji smo bili bolesni dosli iz rata. I skolovali me i zaposlili i ja sam ponosna da kazem da sad imam njem. drzavljanstvo. I ja nikad nemogu pljuvati po Njem. kad mi je sve dala a u BiH sam sve izgubila i sve mi je oduzeto.
Kad odem u BiH ponasam se kao rodica od Hanady i nemogu dozvoliti da mi Sarajlija sa 300KM plate plati pice... 
A sto se Sarajlije groze na rjec OJRO moram samo reci da se bas tako izgovara na njem. i tako izgovaramo citavu godinu i nemogu ja to promjeniti za 2 sed. sto sam u 2 godine dole
A sto bi Lamija pricala u svojoj kuci svedskim jezikom i kako to na taj nacin ide protiv drzave u kojoj boravi?
Ilhana je. koliko sam shvatila kroz postove, zahvalna na svemu sto ima, ali zena zeli sacuvati jezik i tradiciju odakle odlazi. To moze biti samo za pohvalu. Zao mi je sto te takve vrline dizu iz cipela.

potpis pahuljiceuser posted image
sta treba...kuci da prica dojc...i ja sam dugo zivjela unjemackuuser posted image pa nikad njemacki nismo pricali kuci...ko da svabo prica ceski a zivi tamo...ne nauci ni osnove a kamoli  vise

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 615
6.12.2011 15:00:19   
mamabb
Sjećate se vi Merime i Velije? Jao, majko mila i sad me suze obliše...

04.12.2008.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 616
6.12.2011 15:00:42   
bananica
sta treba...kuci da prica dojc...i ja sam dugo zivjela unjemackuuser posted image pa nikad njemacki nismo pricali kuci...ko da svabo prica ceski a zivi tamo...ne nauci ni osnove a kamoli vise

potpisuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 617
6.12.2011 15:03:25   
salmy
Od svekra zena bude u Dubrovniku cjelo ljeto,i kad se vrati pocne nama supljirati sa Adiouser posted image user posted image  
Tako i oni sa Ojromuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 618
6.12.2011 15:05:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ali marina normalno je da gledaju kroz imovinu,kada ovdje ljudi rade za 500 KM,i onda dode njegov rodak iz Francuske sa autom od 100000 KM i onda pocne sa pricom kako i njima tamo nije lako,a covjek ovdje nema da da dijetetu marku za skole svaki danuser posted image

Pa jbt ja rekoh jednom mogu sad otici i uzeti sebi mecku od 700.000kr nije frka, frka je drzati je morala bi raditi 24 dnevno samo osiguranje da joj placam a gdje benzin ,putarina i ostale preverzije koje dolaze oko toga...Ali to nije moj cilj u zivotu danosim rolex sat ,nosim bundu i ozim merdzu kako bi me neko gledao ko  Boga,nikad....I zalosno mi  je kad nas narod misli da ovdje ljudi imaju pogotovo Danska ,hoces kucu 2   miliona nemas odes u banku uzmes kredit hosh mecku   i tu jedan lkredit e kad se napucas kredita mecka stoji 11 mjeseci na parkingu a pajdo se vozi na posao biciklom jer se stedi za Bosne i kad dodje dole niko ne zna da on ne vidi ni sunca ni mjeseca,da jede pitu nego svi zinu na tu meckicu i automatski misle jebo teee vidi merdzeeeee oooo to rodjakk,,koliko ide na sat???Pa im jos ovaj pokaze sliku kuce a narod  pomanita jooj jes vam finooooo hocu i ja za njemackuuuuu....Dok sam radila ko prevodilac hmmm  svastta sam vidjela i sto se tice ratnih doseljenika a i onih od prije...Oni sto su prije dolazili su radili po mesarama ko fizikaneri danas se svaki od njih  drzi za ledja ,svi krivi ko upitnici....Napravili vile dole pa sad jos rade po stare dane po dva posla  da napravve jos koju...Znam  ih bezbroj koji su  iz sta  nam nekih sela kesom kupili stanove po Sarajevu ....

Ja ne znam mislim boli me  peta sa ko misli o meni ili ne misli furam svoj zivot...I ne razmilsjalm o tome pomognem svojoj majci i famliji koliko mogu ,madaoni ne ocekuju ,pogotoo moja mama,nikad krune nije trazila....Ali za nju uivijek ima....Trudim se da pomognem i u humanitarnim akcijama  od srca brate ....

Nigdje nema dzabaleski ,samo mogu reci ovdje jeste dobar sistem,nmmozes se preskolovati 15 puta dok ne ciknes,pa ako nema posla za frizere ima za pekare,fizioterapeute itd ....Drzava se brine da narod ne gladuje i ne sjedi kuci....

(odgovor članu Emica_sa)
  Neposredna veza do poruke: 619
6.12.2011 15:09:41   
Anoniman

De pahuljice to malobolje procitaj i ja kazem svak ko laje protiv hljeba moze uvijek u rikverc ali  takvi se rijetko vracaju ...Ne valaja ovo,ono a ne mradaju...Jos se kriju pod tudjim drzavljanstvomuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 620
6.12.2011 15:10:47   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: bananica

sta treba...kuci da prica dojc...i ja sam dugo zivjela unjemackuuser posted image pa nikad njemacki nismo pricali kuci...ko da svabo prica ceski a zivi tamo...ne nauci ni osnove a kamoli vise

potpisuser posted image

pridruzujem se potpisu user posted image Mog brata djeca govore Bosanski kuci,u gostima kod Bosanaca,u skoli naravno Svedski !
a Moja dajdjinica,Amerikanka nekih 15g ne zna reci ormar user posted image svaka druga je ammm,ammm user posted image kad neko kihne obavezno kaze "God bless you "user posted image ...i sve bi mi to bilo normalno,da 40 godina nije govorila "na zdravlje" !
Na "salon" sam oplakala user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 621
6.12.2011 15:12:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

De pahuljice to malobolje procitaj i ja kazem svak ko laje protiv hljeba moze uvijek u rikverc ali  takvi se rijetko vracaju ...Ne valaja ovo,ono a ne mradaju...Jos se kriju pod tudjim drzavljanstvomuser posted image user posted image
Ilhana je tamo jer ima bolje uslove za zivot, ali pati za BiH. I u cemu je problem?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 622
6.12.2011 15:14:29   
Anoniman
Zar je dvolicno biti u nekoj drugoj drzavi zato sto imas bolje osnovne uslove za zivot, a ne zeljeti nas narod, jezik, opustenost, merak, ceif...jer Bih ima dusu, uprkos svim manama.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 623
6.12.2011 15:17:22   
Anoniman

Ilhana je tamo jer ima bolje uslove za zivot, ali pati za BiH. I u cemu je problem?

Moze bii do ljuidi karaktera svasta nesta ali nismo svi isti  ja znam kad bi ja patila za necim u Bosni,Hercegovini ili bilo kojim mjestom na ovoj zemaljskoj kugli  pa ja bi se "vrnula namah"Sto da mi dusa cikne u tudjini od tuge kad mogu biti sretna na svom...Zar nije tako,jos da pola zivota provedem negdje kukajuci e taj luksuz sebi ne bih mogla da priustim

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 624
6.12.2011 15:20:51   
Anoniman

Moze bii do ljuidi karaktera svasta nesta ali nismo svi isti  ja znam kad bi ja patila za necim u Bosni,Hercegovini ili bilo kojim mjestom na ovoj zemaljskoj kugli  pa ja bi se "vrnula namah"Sto da mi dusa cikne u tudjini od tuge kad mogu biti sretna na svom...Zar nije tako,jos da pola zivota provedem negdje kukajuci e taj luksuz sebi ne bih mogla da priustim
Svako ima svoje razloge.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *