Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
e ebiga pa sta je trebala reci?normalno da ce reci da netreba,nece reci daj daj i slicno. ja nema nikog u dijaspori al muz ih ima puno.oni kad dolazi mi stvarno niste ne ocekujemo iako smo primjetili da svi oni tamo super zive.ipak oni ovdje obidju mnogo naroda i kad bi svakom davali gdje bi im bio kraj.al ipak sva ta radbina obraduje moju djecu,uvjek bude poklon il novac,al bas uvjek. neko je spomeniu da se tamo crnci,rade po sdvije smjene.pa i ovdje je tako,samo se tamo vise cjeni
Samo mi recite jel malo na poklon mobil/lcd/laptop plus 100km
jasta je neg' malo .. dobro je, ja sam vec sebi zamislila staru, bolesnu tetku i tebe kako joj ispred ociju mases sa parama i trpas ih u dzep nasikira me bezveze..
Istu sliku imadoh pred očima, lijepo me muka spopala...izvini Malena_A pogrešno protumačih!
Samo mi recite jel malo na poklon mobil/lcd/laptop plus 100km
jasta je neg' malo .. dobro je, ja sam vec sebi zamislila staru, bolesnu tetku i tebe kako joj ispred ociju mases sa parama i trpas ih u dzep nasikira me bezveze..
Istu sliku imadoh pred očima, lijepo me muka spopala...izvini Malena_A pogrešno protumačih!
eh, zato sto znamo kako tesko zive nasi penzioneri.. drago mi je da ovdje to nije bio slucaj..
Ja ne znam zasto ljudi misle da se ovdje ne radi,ovdje ljudi rade,nemaju ni bajram,ni bozic,ni novu godinu za mizerne pare,i onda dode neko i prica kako se u dijaspori tesko zivi,radi se,pa se spreme i odu 15 dana na more,a moji starci nisu otisli 10 godina na more jer su se borili da nas 4 odhrane...Meni se kosa dize na glavi kad dodu i ocekuju doceke,ruckove,a ustvari smo im samo stanica na putu do mora
Cini mi se da niko nije napisao da je rodbina iz dijaspore duzna da daje ili donosi ili sta znam..meni najvise smeta kad mi Ameri donesu neke prnje sto nebi niko oko kuce obukao,znam da to nije bilo vise od jednog dolara,halooo.meni to smeta.a nemoj mi nista donijeti,tako nisam ni ja duzna tebi da nesto kupim.isti ti Ameri sto su nam donijeli neke prnjice,kad su posli nazad ja kupim sat,drveni ono oblik BiH..e sad cini mi se bio 30km,jer ima raznih velicina,oni odusevljeni.kao gledali su ali im bio poskup Bila sam u mnogim zemljama i vidjela kako nas narod zivi,mogu da kazem da fkt zivim bolje od pojedinih dijasporaca.oni citavu godinu rmbace da ustede za mjesec koji ce ovdje uzivati,ima ih dosta koji rentaju auta da se ovdje "prse" ! ja imam kucu,vikendicu,auto,idem na ljetovanje,zimovanje,uziviam s svojom porodicom,nemamo kredit ma mi sretni !
što se hvališ inače slažem se sa dobrim dijelom tvog posta
Jbg moram,samo ne smijem napisati koliko mm zaradjuje ma ne fkt mi smo u njihovim ocima jadni,cast izuzetcima naravno. A malo njih ide lupam da vide neki spomenik,muzej,pozoriste i sl. imam ja konu Senadu i ona ima 2 godine zivi u Dojclandu,inace njen muz je dugo tamo.Senda je sad Svabica pa se sad pozdravlja ovako "guuuteeennn tOOOOg"
. imam ja konu Senadu i ona ima 2 godine zivi u Dojclandu,inace njen muz je dugo tamo.Senda je sad Svabica user posted image pa se sad pozdravlja ovako "guuuteeennn tOOOOg" user posted image user posted image user posted image
ti su mi kriza, proslo ljeto, ja u granapu, ispred mene zena, oko 40-45 god, u ratu otisla u Svabiju i sad malo stigla na odmor, pet minuta ona pokusava reci da zeli hljeb i mlijeko kupiti, al nikako da se sjeti kako se to na nasem kaze
ja konu Senadu i ona ima 2 godine zivi u Dojclandu,inace njen muz je dugo tamo.Senda je sad Svabica user posted image pa se sad pozdravlja ovako "guuuteeennn tOOOOg" user posted image user posted image user posted image
ja znam jednu koja je otišla na par mjeseci, pa sad ko jedva potrefi neku našu riječ, po sto puta pita a joj kako se ono zove, pa kaže na njemačkom pa zatim ko se sjeti kako se kaže na bosanskom
a još su mi smiješniji ovi odozdo kako dijasporce gledaju sa divljenjem, i onda samo prepričavaju njihova mišljenja odnosno stavove, kao neke mudre izreke
a što svaka rečenica počinje sa npr: kod nas u Švicarskoj i bla bla bla majke mi neki su zaboravili da su zajedno s nama živjeli u istom sosu pa onda sve kritikuju, i ceste i semafore, i gužve itd a do duše ima i onih koji hvale al sad se malo moramo zezati
il kad kaže umjesto dnevni boravak salon hahahah a salon joj 15 m2 hahaha jak salon u pm
hahahhahah Jednom meni dođe lik da kupi parfem,hahahha i sad on kao frajer,to frizura...to neki lancic..sat kazem ja:dobar dan mogu li Vam pomoci? on me pogleda i veli:hmmmm ma,hmmm trazim jedan parfem pa opet hmmmm,rekoh koji? kaze ali ima ga kod "nas" ovdje ga nema?' i sad on razgleda(a Armani mu pece oci )rekoh koji je?ma znate hmmmm nema ga ovdje to samo hmmmmm ima u Njemeckoj pa koji je rekoh? kaze on Armani pa opet hmmmm ....i tako hmmmm on ode,da nije skonto sta trazi.... A Bog me ubio ako je dobacio do Kaknja