Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.12.2011 23:09:08
palachinken
IZVORNA PORUKA: marijanna
IZVORNA PORUKA: Lana_
ma ja ću meda,ta nemože mi od njega biti ništa,il će pomoć il ne..
nemoj med ni slucajno,poslusaj me ,ne znam ti tocno objasnit al uglavnom možes samo zakomplicirat ako imas neku infekciju.
Ako su bakterije, one su lude za vlažnim i mračnim mjestima, pa bilo kakve gaze sa medom, uljem i sličnim se samo pogodovati da se što više namnože. Radije uvedi u ishranu acidofile, nosi pamučni veš i temeljno suši i vjetri gospodju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.12.2011 23:10:13
gerberka
IZVORNA PORUKA: marijanna
ma ja ću meda,ta nemože mi od njega biti ništa,il će pomoć il ne..
nemoj med ni slucajno,poslusaj me ,ne znam ti tocno objasnit al uglavnom možes samo zakomplicirat ako imas neku infekciju.
isto vazi i za svinjsku mast..prepuna bakterija, zene je masovno koriste...culo se u narodu da je dobro slazem se marijanna
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.12.2011 23:21:52
dzenyA
Zdravo drage moje Palachinken je upravu,a med nemoze pa hrane se i to im je super za dalje razmnozavanje,ispiri se kamilicom,i sodom ja koristila,bude bolje ali bez vaginaleta i canesten kreme nista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.12.2011 23:25:17
gerberka
pa ovdje se i prica sta je dobro ZA, a ne PROTIV bakterija ZA mrave u kuhinji također je dobar med
malo crnog humora, ne zamjerite..a sad ozbiljno...u dezurnoj apoteci kupiti multy gin acticel..malo ubrizgati u rodnicu, mogu i trudnice..i tako fino spavati do odlaska dr..potpisujem palacinkin post
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.12.2011 23:30:25
gerberka
ma vala držala san ga 5min i meni je lakše pa kud puklo da puklo,valjda su se najele
znat ces tokom noci
a probaj stvarno bez gacica spavati samo u pamucnoj pidzami, malo da vjetris gospođu
< Poruku je uredio gerberka -- 5.12.2011 23:31:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.12.2011 23:38:06
gerberka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 0:00:15
gerberka
dzenya ti si trudnija desetak dana .. dakle tu smo negdje vjetrile gospođu bez spavacica i evo nas trudne u sred vjetrenja naišli nam muzevi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 0:01:06
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: dzenyA
Zdravo drage moje Palachinken je upravu,a med nemoze pa hrane se i to im je super za dalje razmnozavanje,ispiri se kamilicom,i sodom ja koristila,bude bolje ali bez vaginaleta i canesten kreme nista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 0:02:05
gerberka
uhvatila me luda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 0:16:12
dzenyA
Miracle jesam se sodom ispirala,ali mala kasicica ,neko je vec napisao kamilica i soda,a moze soda i samo voda prokuhana malo se " podaprat " Gerbo ja dok ne zatrudni mene nikad ne zasvrbi gospodja ,a sad uh....non stop a nikakve fajde... joj o mene spucalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 0:19:00
gerberka
ja sam se rijesila napasti..zelim svakoj od vas mirne noci sto se svrbeza tice..oj jesmo i mi zene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 8:31:29
veki_aki
Dobro jutro bembelice moje! Ejesam se ismijala vasim postovima Mene nikad tu kad je dernek Drago mi je da ste raspolozene, samo tako i zelim vam svima da se rijesite tih dosadnih gljivetina Jeste li vidjeli kako nam je objelilo?Pazite se ko vani ide, pravo je klizavo. Pa ima li vise vijesti od bebice? Stvarno je vec zabrinjavajuce...nadam se da je u pitanju samo nedostatak vremena, neispavanost od dojenja i sl. Mama21e hvala, i ti eto jos malo pa u 5-i. I jakotuzna sad ulazi jel, jos je neko tu, mrgica, i ko jos? Bice nas da zajedno odbrojavamo Ja isto kao da ponekad nesto osjetim, ko neki grc, ko nesto malo neodredjeno, moze li biti da su to prvi pokreti? Sandrich draga saljem veliki , nemoj biti tuzna, jos malo eto i dragi se nece odvajat od tebe. Samo glavu gore. Dinamitna jesi li to ti sad na redu il ima ko prije tebe? Pusa svim i !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:04:57
soraya
Dobro jutro! Bas ste me razveselile svojim postovima od jucer! ja od pocetka trudnoce vodim bitku sa gljivicama i svrbezom, sve vaginalete i kreme pomognu ali na kratko. poslije nekoliko dana opet sve po starom. kako ste mi sve? mi jucer usli u 35. sedmicu, o kako ovo vrijeme leti ko ludo. sljedece sedmice idemo kupovati kolica, vec su rezervisana jedva cekam. Kako vi preziviste jucerasnji dan, ja sam jedva, nisam mogla disati,falilo mi je zraka, stalno sam se znojila, spavalo mi se. uh katastrofa. Danas je vec malo bolje. Tjesim se da imam jos malo pa cu izdržati nekako.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:10:27
mamina princeza
hej zene bolesna sam presao i ovaj stomacni virus ... sad me samo zanima smijem li je ovaj orosal 65 koji dajem djetetu sada u trudnoci. Nemam ni snage ni vremena da vas citam detaljno al kasniej eto me akoBog da.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:24:02
Mrgica
Jutro drage moje kako ste mi danas, meni mm kuci pa sam odmah . Veki aki ja smo i ti tu negje, ja sam vec u petom, isto ne osjecam bas nesto mrdanje bebija,nekad malo neke kao baloncice,neam pojma jel to-to Al hajd aBd mrdat ce se uskoro sve vise i vise.Ja juce isla po z.knjizicu,kad u socijalnom kaze-ne moze, procedaura prelaska iz jednog kantona u drugi zna trajati jaaaako dugo. Ma reko halo ljudi ja sam trudna i hocu knjizicu,kad ovaj ciko sa saltera kaze evo ti br pa nazovi u petak mislim da ce biti.Tako da cekam to pa cu kod dr. Maminaprincezo zao mi je sto sujem da si i ti uhvatila taj virus,cujem sve redom se raja zali.Od prijateljice mi mali neku vece isto na hitnoj zavrsio.Za te tablete najbolje nazovi dr pa pitaj,nemoj na svoju ruku nista. A za te gljivice mojoj kumi dr rekla da svaki dan obavezno pije onaj mali (skroz ona maja flasica) LLG jogurta, kaze da zene znaju koliko je to dobro za tu vaginalnu floru pile bi to obavezno, i one koje nisu trudno.Eh eto, prenosim sto sam cula... Ljubim vas sve, hajmo na skijanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:27:42
lejlaze
dobro jutro , procitala postove i ismijala se. ma vi ste meni super. a ja med stavljam ima vec 10 dana, doduse meni nema svrbeza. samo ti nalazi koji pokazuju upalu i nista vise. pa mi dodijali antibiotici, rekoh da probam prirodno. kamilicom isto.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:39:39
veki_aki
mamina princezo saljem veliki , nadam se da ces skoro biti bolje, uglavnom to i prodje za dan,dva. Zao mi je neznam ti reci sta smijes trosit, kao sto rekose najboje nazovi dr. ili apoteku p anek te savjetuju. Mrgice ja nesto kontala da si ti manje trudna , a ono malo prije se zakacilo kod tebe. To sto opisujes ja mislim da su prvi pokreti, bas tako opisuju u literaturi, ja ti nisam ni sigurna kako bi opisala, al kao nesto da osjetim ponekad. Soraya cestitam na novim sedmicama, usitnilo pravo . Uzivaj u kupovini kolica, i ja vec razgledam pomalo usput pa me muz ruzi kud si poletila pozzzzzzzzzzzzz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:46:53
soraya
Veki aki ja od početka trudnoce samo razgledam kolica i stvari za bebe jedva sam cekala da dodje vrijeme pa da mogu pokupovati sve to. ne mogu docekati subotu pa da odemo po kolica, jedva cekam :)))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 9:52:45
Arina
caossss curiceee
Jao kupovina bebecih stvarcica ....ma ja isto jedva docekala pa sad uzivam....mi smo u subotu narucili krevetic....u sljedecoj sedmici ce nam ga dostaviti .....sad namjestamo sobicu polako....namjestaj i to ....pa cu onda prati i peglati sve one pepe stvari.... .....mi smo kolica kupili....joj sve sto si dalje brze vrijeme leti....mi smo za 11 dana ako Bog da u 9-om.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 10:05:32
soraya
Arina mi smo terminuse . nakon kolica meni je na redu krevetac i uredjenje sobice za bebicu! sto se mojih stvari tice gotovo sam sve kompletirala, jos samo neke sitnice. ja se razletila kupovati ovih dana dok jos nije pao pravi snijeg pa jos mogu hodati. A da vidis mene kad se zatrpam kesama pa kad dodjem kuci kad krenem sve stvarcice pregledat i preslagati pa im se diviti. MM me gleda kao da sam pobudalila, ali ja jednostavno uzivam u tome. Neko cime si ti mislila prati te stvarcice i na kojem programu? Hoces li odmah sve otkuhavati iliprati na nekom laganijem programu ja sam tu u totalnoj dilemi.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 10:27:38
mama21e
Jutro bembelice, nadam se da ste boljeg raspolozenja od mene Imam jake kontrakcije, ne znam vise od cega samo mirujem Hajd da ja izadjem negdje ili nesto radim pa et znala bih od cega mi je al' ovako samo mirujem i opet kontrakcije Bas sam nikakva, a jos mi se place... ma katastrofa!