|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
5.12.2011 9:32:41   
Miracle*3
Zaboravih reci da sam danas 22. nedjelja

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 5576
5.12.2011 9:56:35   
dush
Dobro jutro user posted image !!!

Hvala Hurma, nisam ni skontala da me je ticker prebacio u 6ti :)

Ja jos uvijek lezim, gledam TV, malo gledam kolica i opremu za bebe, malo citam... Sinoc me je bas bolio stomak, kao grcevi. Popila sam jednu casu donata i smirilo se. Sutra idem kod doktora, vidjet cemo sta ce reci. Bebicu osjetim par puta na dan. Jucer je citavo jutro skakala, pa onda nista do navecer. I cini mi se da je jutros stucala, ali nisam sigurna :)

Veliki user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 5577
5.12.2011 10:02:28   
mamina princeza
Drage zenice .. da vam mahnem. Imala sam prilicno naporen vikend iza sebe ... curic ami je pokupila neku stomacnu virozu ili otrovala stomak pa je bio uzsa. U subotu navece smo nakon 15 puta povracanja u par sati zavrsili u hitnoj i na infektivnoj i primali infuziju. Hvala Bogu i pored svega nije bila dehidrirana .... povracanje je stalo onda juce proljev i od sinoc je ok. Tako mi je bilo zao .. al hvala dragom Bogu pa je bolje sada. Pukli su joj par vena za infuziju jer su smotani pa je jadna plava , al ona hrabrica mala nije nista ni plakala. Samo kad joj grc u zeludcu dodje. Jako puno ima ovog ili trovanja ili virusa .. tu noc je puna hitna i infektologija tih slucajeva bila.Nadam se da sad kad se sve smirilo nece mene uhvatiti ako je virus i prelazno .. bas ne znam kako bih s tim izasla na kraj.

Tiker nas prebacio u sedmi mjesec...jupiiii!!! :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 5578
5.12.2011 10:03:55   
mamina princeza
Ima li iko vjesti od Bebice nesto od nje nisma nista upratila.. kako li nam je ona?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5579
5.12.2011 10:12:04   
veki_aki
Prvo cestitam na novim mjesecima i sedmicamauser posted image
Maminaprincezo nadam se da je mali curicak sad dobro, to brzo prodje, mogu zamislit kako si se namucila, sad se ti malo pazi nadam se da ti nije preslo.A za bebicu stvarno niko nista ne javlja? Nadam se da je ok, ona je bas vasta prosla,zasluzuje da joj bar sad bude sve savrseno.
Pozzzzzzzzzzzz

Neposredna veza do poruke: 5580
5.12.2011 10:16:53   
irena82
Jutro !
primite puno pozdrava iz jakooooo toplih vinkovaca.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5581
5.12.2011 10:26:26   
animagical
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Ima li iko vjesti od Bebice nesto od nje nisma nista upratila.. kako li nam je ona?

i ja dosla da pitam? nadam se da su ona i beba dobro

Neposredna veza do poruke: 5582
5.12.2011 10:32:09   
pauza
cure moje molim vas za pomoc: trebam vaditi urino kulturu.... do sad sad nalaz krvi i urina radila u svojoj lokalnoj ambulanti, ali kazu mi da urino kultura mora negdje drugo?? zivim u centru, pa ne znam ima li to veze sa lokacijom?? hvala vam unaprijed za info.... hitno mi je!!!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5583
5.12.2011 10:58:51   
veki_aki
cao pauzo! Meni se cini da i ti ides u vojnu jel?Znam da se tamo moze vaditi urinokultura sa njihovom (mislim)uputnicom. Posto si u centru to ti je blizu pa ih nazovi i pitaj kad kako i sl. Ja sam sa Ilizde pa mi je najblize tamo u DZ, za ostale ambulante neznam. S tim da sam ja za Ilizdu morala izvaditi uputnicu i od dr.opste prakse. Sretno, nadam se da sam bar malo pomogla.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5584
5.12.2011 11:02:19   
pauza
hvala ti puno:-* ja idem inace na Jezero, ali ne znam gdje ovo da radim... pa nazvacu Vojnu, nadam se da ce moci jer mi je to bas blizu....
ja se nadala da ce moci u ovoj ambulanti, pa oni salju ali kaze samo ilidza ili stari grad, a to mi bas nije blizu... jos 3 dana zaredomuser posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5585
5.12.2011 11:03:09   
Nina_Lana
pauzo, ja sam radila kod vjecnice, a i u vojnoj mozes s njihovom uputnicom...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5586
5.12.2011 11:06:34   
ivannna
Pauza, ako te ne prime u vojnoj, a tesko da hoće, osim ako mozes nabaviti njihovu uputnicu, morat ćeš u Stari Grad (preko puta vječnice) ili na Ilidžu, ni meni nista od toga nije blizu, pa kad moram (a borila sam se sa nekim urinarnim infekcijama često) bas peglancija.

Drznice, sinčić je presladak, prelijepa beba, tako mali, a vec ko veliki user posted image , uzivajte.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5587
5.12.2011 11:09:38   
gerberka
jutroo user posted image

30+5 a nas još nije prebacilo u 8. mj user posted image ili treba još koji dan...

ima li neka žena da je skontala da joj ginipral tesko pada na zeludac?

nina_lana kako si draga
žene moje, meni svaki dan sve teže i teže..ne kuka mi se, al moram user posted image

idem da vas ćitam

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 5588
5.12.2011 11:09:39   
mamina princeza
Pauza najbolje kod vjecnice u ulici avdage sahinagica uzmi samo uputnicu od svoje dokotrice i eto ... da te ne vracaju iz vojne bolje ti je tako. ja tu vadim i urino kulture i briseve i za sebe i za djete. Bude gotovo za tri dana

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 5589
5.12.2011 11:13:17   
mamina princeza
gerberko .. ja sam negdje spomenula ranije da sam sad bas sretna sto ne moram ginipral. jedan od razloga jei taj sto mi je badao na zeludac katastrofa. Prvo  sam ga povracala pa nije ni pomagao a onda mi je stvarao neki osjecaj između zgaravice i napuhanosti do kraja. I aritmiju dok recimo kad sam ga dobivala kroz infuziju nista od toga niej urukovao. Ne brini sve je to normalno ... SAMO ETO STO MORAS IZDRZATI. Hajde jos jedan mjesec pa ces ga ukidati aBD.

A mozda ti je od pritiska bebe sad vec malo mucno... mozda nije do ginprala nemojmo ga kriviti uvijek.:) Sad ce tebe u 8 mjesec sutra vjerovatno :) Uvijek me vodis za mjesec tacno pa ce i sada tako ja mislim :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 5590
5.12.2011 11:14:32   
pauza
ma ljubim vas puuuno:-*** duse ste prave... sad kad imam info, bar necu lutati:-)) pokusacu u Vojnoj preko rodice da sredim tu uputnicu, ako ne, put pod noge i Vjecnica:-)) hvala vam:-*

Neposredna veza do poruke: 5591
5.12.2011 11:18:04   
jakosretna
gdje ste mi ljepojke moje,znali neko sta nam je sa bebicom?ja sam danas nesto iscrpljena sve imam osjecaj ako krenem negdje da cu pasti zato danas odmaram kuci.Dali neka od vas zna imam malo mokracu svrbi me dole sta bi moglo biti a doktor kaze sve je uredu nema bakterija i nema upala.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5592
5.12.2011 11:34:44   
Nina_Lana
grebooooo dobro sam mila, ne pijem gynipral evo vec 2 dana, u petak bih trebala na kontrolu i vjerovatno na ctg... bebica se vrti, i uzasno me bole pokreti...ali eto valjda cu znati nesto vise u petak abduser posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 5593
5.12.2011 11:40:19   
lejlaze
Draga moje user posted image , samo da se kratko prijavim. danas dosao mail -  35 sedmica. mada je po UZ u cetrvrtak vec bilo 35.
Danas D odvela prvi put u novo obdaniste (promjenena nakon 2 godine) i bice jos 30 minuta, nadam se da ce proci sve kako treba,
a ja iskoristila priliku jos da kupim stvarcice (pelene i flasicu - za nedaj Boze user posted image ). trudit cemo se i ovaj put da dojimo

gerbice
, kako si mi ti? ja ove sedmice prestajem piti ginipral, meni nije izazivao nikakve probleme.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

Neposredna veza do poruke: 5594
5.12.2011 12:07:01   
anđelo
IZVORNA PORUKA: jakotuzna

gdje ste mi ljepojke moje,znali neko sta nam je sa bebicom?ja sam danas nesto iscrpljena sve imam osjecaj ako krenem negdje da cu pasti zato danas odmaram kuci.Dali neka od vas zna imam malo mokracu svrbi me dole sta bi moglo biti a doktor kaze sve je uredu nema bakterija i nema upala.
To su onda vjerovatno gljivice,ne znam samo kako ti dr.nije propisao nikakvu kremicu za to.Bez obzira što nema bakterija ni upale nije se trebao oglušiti na taj svrab.Ja mislim da su gljivice al vidi opet s nekim drugim doktorom,nemoj ništa na svoju ruku uzimat

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 5595
5.12.2011 12:21:19   
jakosretna
pa imam neku kremicu dao mi je kaze samo vani smijem malo mazatri da nebi unutra otislo radi bebe,bas mi je dao radi toga sto ima taj svrbez.A od cega to nastaje?

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5596
5.12.2011 12:36:27   
ivannna
Ako su gljivice, to ti je Candida, i dr. ti je dao garant Canesten ili Nistatin (ili nesto na toj bazi), to ti je jako često u trudnoći, moze imati veze sa imunitetom, sa promjenom ph u rodnici. Uglavnom nista za preveliku brigu, ali jako dosadno, i ne bi bilo dobro bas to vući do poroda, al vec ce ti dr. reci sta da radis ako potraje.

Cure mene zeludac ubi, ne smijem nikakvu voćku pojest, i to nije toliko kiselina koliko me zaboli baš u želudcu user posted image bas nekako nezgodno, taj se bol proširi po cijelom stomaku kad uzme maha. Uzimam pomalo onog Rupuruta ili Gastala, piše da smiju trudnice, pa mi nekad pomogne.

Neposredna veza do poruke: 5597
5.12.2011 12:43:00   
anđelo
IZVORNA PORUKA: jakotuzna

pa imam neku kremicu dao mi je kaze samo vani smijem malo mazatri da nebi unutra otislo radi bebe,bas mi je dao radi toga sto ima taj svrbez.A od cega to nastaje?
Tačno,gljivice su uvjek tu prisutne,samo sa padom imuniteta one se namnože i onda osjećamo te simptome.O tome možeš dosta naći na intenetu,evo jedan članak
http://www.gyn.hr/clanak.asp?ID=14

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 5598
5.12.2011 13:04:44   
jakosretna
ivana i andjelo hvala vam puno na savjetu.user posted image
znali itko sta je sa bebicom pa je dugo se zadrzala u bolnici?

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5599
5.12.2011 13:28:26   
ivannna
Evo ja sam se sada prijavila za ovu skolu dojenja, što organizira Centar za dojenje, imate o tome više na ovoj temi http://www.ringeraja.ba/forum/m_1117419/mpage_1/key_/tm.htm#1136980
mislim da je to super, a koliko sam čula do Nove godine je promotivno, besplatno, pa eto ako koga interesira, zovite i prijavite se za neki od termina

Neposredna veza do poruke: 5600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *