|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
5.12.2011 11:22:28   
mube
ma o tome Hanady ja i govorim,ko je kakav bio i ostaje,ko je naucio davati i ne zaliti za novcem daruje uvijek..neovisno da li je u dijaspori ili ne

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 426
5.12.2011 11:23:17   
veeseelaa
Otimaj Vesela,ima dosta raje koji su dosli ovdje prije 30-ak godina sad su svi rahiticni,grbavi sjebali se rintajuci da bi sebi obezbjedili vilu negdje na nekom brdu i sega mi je da neko ocekuje samo zato sto zivis ovdje da imas vile i dvorove...Nisu pare sve u zivotu mada nekom jesu mater rodjenu bi prodo kad bi mogao za paru...Jos mi smjesnije kako ih nasi dozivljavaju ko Bogove jer imaju trospratnicu i neku bjesnu mecku...

ma Bgm grbavija sam ja user posted image   a opet nemam mečku, na polu sam user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 427
5.12.2011 11:25:49   
mube
u pravu si za svedsku,jeste zemlja snova za majcinstvo ali i za skolovanje,zdravstvo i sl....sve su to razlozi koji su meni pomogli da se naviknem i odustanem od povratka u Bosnu...ja sam se htjela vratiti odmah hehehe...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 428
5.12.2011 11:27:48   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mube

ma o tome Hanady ja i govorim,ko je kakav bio i ostaje,ko je naucio davati i ne zaliti za novcem daruje uvijek..neovisno da li je u dijaspori ili ne

pa koji sam ja onda peh, ovim dijasporcima što ja znam ne možeš ni marku izbiti user posted image
peh pa to ti je user posted image još kad znam da ko dolazi taj mjesec ostavljam u šteku novac za njih, za obilazak znamenitosti, ručkovi, večerice, bazeni, kao svaki dobar domaćin ja to sve iskeširam.... pokloni se kupuju pred odlazak user posted image
i telefon moraš imati napunjen (mislim ko puni sa ultra) da se mogu javnuti kome vani user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 429
5.12.2011 11:29:14   
Anoniman
Sada cu ja malo iz mog ugla...posto sam dosta dugo zivjela vani...a onda sam se "prisilno" vratilauser posted image

jedno je istina...samo je kod nas odnos prema lovi kao da kuci imas printer da ih printasuser posted image
nigdje, osim ako neko nesto ne slavi pa te maksuz zvao na rucak u neki restoran, ne placa pojedinac racun za citavu raju...sto je kod nas normala...vani svako placa svoje pice...ili se troskovi dijele. Meni je to, pravo da vam kazem, sasvim ok.

Ima istine i u ovome sto vesela kaze...meni je iskreno najsmjesnije bilo kada je moja kuma radila za nekakvu organizaciju pa su dijasporci trebali doci...ucestvovati na tom nekakvom skupu...a ona se jadna ko muha bez glave razletila po firmamam da trazi donaciju za ice i piceuser posted image donaciju za dijasporuuser posted image

Istina je i ovo sto marina kaze...hebiga...kad ne zivis u svojoj zemlji uvijek moras imati neku sigurnost...nema rasipnickog zivota...svaku paru dva put prevrces...a nasi koji te znaju odmah misle...zivis vani...moras imati...e jesi cicija

Svugdje se zivotari...oni koji imaju...a zive vani...da se razumijemo, imaju jer su radom stekli a ne zavrtanjem i kradjom...sigurno su stedljivi...jer drugacije ne bi imali...i od tako nekog ne mozes ocekivati da ce nosom pozvoniti kada dodje u svoj rodni kraj...a nama ce...ma sta god da donese "malo biti"user posted image ...ako dodje samo sa kafom i bombonjerom...vidi ga sto se stis'o...ili donese robu sa snizenja...e jest cicijauser posted image a zapravo se i on oblaci po snizenjima pa tako mu ne pada na um da poklone kupuje po najskupljim cijenama.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 430
5.12.2011 11:29:45   
mube
ma bravo vesela,samo tako nastavi,lijepo je da si tako darezljiva i brizna..pokazi ti papcima sta je bosanski merhametluk..nek ostanu posramljeni kad se vrate nazad..papci jedniuser posted image

< Poruku je uredio mube -- 5.12.2011 11:30:41 >

Neposredna veza do poruke: 431
5.12.2011 11:32:02   
veeseelaa
ma svega tu ima , al mi smo iz BiH begovi, nije problem piće, nije problem roštiljada, pokloni i ostale skalamerije
Bil ko na frizuru? bil ko na bazen? ma ništa nije problem hihihihi beg će da plati user posted image nemoj da se budžet ošteti pa se poslije nema za nove felge user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 432
5.12.2011 11:35:28   
veeseelaa

ma bravo vesela,samo tako nastavi,lijepo je da si tako darezljiva i brizna..pokazi ti papcima sta je bosanski merhametluk..nek ostanu posramljeni kad se vrate nazad..papci jedniuser posted image

nije problem, Vesela je takva, ajde šta bi ko jeo, šta bi ko pio? kolu, ma daj mu gajbu odmah user posted image šta deset ćevapa? odmah i za ponijet pripremi user posted image
nisu oni papci ako nemaju, nemoj tako, oni su u krediti
Ne radim ja to zbog merhameta, zbog merhameta u Sedam braće idem user posted image nego ja to radim jaranski, pa ljudi su došli, valja ih dočekati lijepo a i inače nije problem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 433
5.12.2011 11:36:39   
mube
sto se tice poklona sa snizenja samo cu reci da svaka iole pametna osoba saceka ta snizenja izprostog razloga sto ta snizena odjeca je bila recimo 200 km pa je snizena na 50km...znaci nije kostala  10 km pa snizena na 5,tako da samo budala ce je kupiti po punoj cijeni...znaci ne radi se o nekvalitetnoj robi vec naprotiv...

Neposredna veza do poruke: 434
5.12.2011 11:37:34   
Nedi
Škot je škot gdje god da je.
Ima i ovdje mojih bivših prijatelja sve pare pod tepih a u poderanim čarapama hoda i uvijek izvadi 1KM za svoju kafu. Nikad toalet papira, soka ili mlijeka u kući nemaju a primanja 3xveća nego moja. U humanotarnu kutiju 2KM ubaci a kupi auto kešom od 50 000KM.

Neposredna veza do poruke: 435
5.12.2011 11:38:23   
veeseelaa
a meni se ne da sada npr uzimati poklone za nekog kog ću vidjeti tek na ljeto user posted image
fkt kad takvi mozgovi postadoše? user posted image   mislim takva računica hhahah pa ne mogu da vjerujem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 436
5.12.2011 11:39:57   
Hanady RR
ma vesela stavrno što s es atim ljudima družišuser posted image

Pa ja sam ugostila svoje dijasporce...
i sva ponosna pripremila poklone...
napravila roštiljijadu sa ićem i pićem...i kad su otišli pođe djecu da presvučem...sve mi u novcima se vratilo što sma potrošila...user posted image
nemožeš ih nikako prestićuser posted image

A nedavno sma kolegicinoj curici kupila sitnicu...al ono baš sitnicu...a ona je mojoj deci obilježila rođendane samo tako i još mi baš pomaže u nekim stavrima koje ne mogu obaviti odavde iz sa...i ona mi odmah poslala poruku s alsikom djeteta u poklonu ...takav sitnica aona tako zahvalana a nema načina d aja njoj zahavlim koliko je učinilauser posted image

Mislim stavrno, ljetos sam kolegicinoj curici napravila tortu kitty i kupila joj djeci poklone i doem na riđkas...kad smo krenule ona kofer nosi ...mojoj djeci i meni i bilesi muži i mami i seki i zeti i sestrići i djeci moje zaove poklone pripremila...ja se skamenilauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 437
5.12.2011 11:41:09   
mube
ako ces nekome kupit nesto za ljeto onda cekas ljeto,neces mu donijeti dzemper koji je sad snizen..ovdje to nije problem..hebi ga..snizenja vazda ima

Neposredna veza do poruke: 438
5.12.2011 11:43:48   
Anoniman
Ne kontam kakva je frtutma u snizeenoj robi,ne znam kako je dole po tim Sarajevskim ducanima nisam odavno bila ali ovdje npr  u radnju dodje nova roba ta ista roba je za dvije sedmice snizena jer dolazi druga roba ,fakticki oni vise zarade na snizenju nego na pravim cijenama....Ako je skupo jedino sto valja samo zato sto je neki Kurt Pedersen napravio skicu  jbg onda i kakvi su uopste ljudi koji te gledaju samo kroz marku...
Danci zive od  akcija,pa i ja sa njima,zasto da budem budala i kupim recimo nesto danas kad znamda ce to sutra sniziti i onda kupim to sto sam htjela otatak ostavim Adiju na knjizicu

Neposredna veza do poruke: 439
5.12.2011 11:44:30   
InLove
Hajte bestilja,slatkog od sljiva,pekmeza,sve stiglo iz Bosne s busem, jos su i platili sto su soferi donijeli, e kakva sam ja onda skrticauser posted image user posted image user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 440
5.12.2011 11:44:44   
mersiha 77
Eh evo i mene da se prijavim na ovu temu tek sadauser posted image
uh dok vas iscitah vauu
ja sam se udala i dosla u Svedsku iz ljubavi ali zaista sam mislila kao neki u bosni koji i sada misle tako da je ovdje raj na zemlji
ali kad sam dosla i vidjela da nemogu maknuti nigdje bez znanja jezika i ono malo sto sam znala engleskog i to sam u ratu zaboravila
onda mi je bilo isto kao kod Mube,cak sam tri puta pakovala kofere da idem i stalno sam se svadjala sa mm kakav je ovdje zivot,nemam s kim popricati,popiti kafu kao covjek ali sto neko rece sve ima svoje prednosti i mane.
Sada kako sam rodila sina mi je puno lakse i stalno se trudim da sto vise ucim jezik i komuniciram sa ljudima a to mi hb uspijeva koliko toliko
ipak me ljudi razumiju i jako su srpljivi ako hocu nesto zaista se trude da mi pomognu
mozda negdje nevalja u neko dijelu Svedske ali meni nije lose jako je uredjena zemlja
hiljadu puta sam rekla kako je moguce da jedan covjek sve to ovako lijepo uredi i da sve funkcionise a to je kralj,SVAKA CAST KRALJU GUSTAVU!
oduvijek sam zeljela studirati sto nisam mogla ni u snovima u BiH,ali ovdje cu zaista ostvariti moje snove za studijama
nemogu vise da pisem jer mi se dijete dere pa cu nastaviti kasnijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 441
5.12.2011 11:48:25   
veeseelaa
joj Hanady ti baš imaš neke fine raje iz dijaspore, ja što čujem priče i što sama vidjeh poteški su
a i kroz posao sam vidjela da su često hvalisavci itd Ne znam koji je ljudima al neka ih poštenski se ismijem, ne smetaju oni meni, čak šta više, svaki put se poslije druženja s njima osjećam bolje jer sam ostala ovdje, prosto te ljudi ubijede da je ovdje bolje i da nigdje ko ovdje itd
mislim da si ti jedna od rijetkih koja se nije srela s proračunatim dijasporcima user posted image naravnmo imam ja izuzetaka, npr moja familija koja je u Švedskoj, Luxemburgu itd super su, nisu hvalisavci, ni škrti, normalni ljudi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 442
5.12.2011 11:48:37   
Anoniman
Vesela pa ako ti nije problem platiti u cemu je stos sta se zalis,sto ne mozes da se ogrebes ili???

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 443
5.12.2011 11:49:28   
veeseelaa
mozda negdje nevalja u neko dijelu Svedske ali meni nije lose jako je uredjena zemlja
hiljadu puta sam rekla kako je moguce da jedan covjek sve to ovako lijepo uredi i da sve funkcionise a to je kralj,SVAKA CAST KRALJU GUSTAVU!
oduvijek sam zeljela studirati sto nisam mogla ni u snovima u BiH,ali ovdje cu zaista ostvariti moje snove za studijama
nemogu vise da pisem jer mi se dijete dere pa cu nastaviti kasnijeuser posted image

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 444
5.12.2011 11:49:35   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Ne kontam kakva je frtutma u snizeenoj robi,ne znam kako je dole po tim Sarajevskim ducanima nisam odavno bila ali ovdje npr  u radnju dodje nova roba ta ista roba je za dvije sedmice snizena jer dolazi druga roba ,fakticki oni vise zarade na snizenju nego na pravim cijenama....Ako je skupo jedino sto valja samo zato sto je neki Kurt Pedersen napravio skicu  jbg onda i kakvi su uopste ljudi koji te gledaju samo kroz marku...
Danci zive od  akcija,pa i ja sa njima,zasto da budem budala i kupim recimo nesto danas kad znamda ce to sutra sniziti i onda kupim to sto sam htjela otatak ostavim Adiju na knjizicu

tzv tilbut...
al ja nikada nisma cijene poklona gledala...

moja tetak donese stavrno lijep stavri i djeci i meni i suprugu...
znam d aje uzela na tilbutu a milion sma joj puta rekla...više volim da imaš novaca za sebe...nemoj trošoto meni je dovoljno d ate vidim...al jok ta meni na tilbutu kupila i jorgan i jastuke i sve živo kad sma s eudavala...oprmeila me smao takouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 445
5.12.2011 11:51:20   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Vesela pa ako ti nije problem platiti u cemu je stos sta se zalis,sto ne mozes da se ogrebes ili???

user posted image ma ne draga, čuj da se ogrebem? hahaha ma ne, ja zaista imam i za sebe i za počastiti koga god hoću a da poslije ne jedem rižu s jednim batakom user posted image
nego onako komentiram kako su ljudi postali škrti kad su vani otišli, pa iako im je plata veća puno od moje i ostalih građana BiH ne otimaju se platiti SVOJE piće ne moje hebo ga user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 446
5.12.2011 11:53:23   
InLove
Vesela bas nema u Bosni skrti ljudiuser posted image I to bas oni koji su puni k'o brod!

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 447
5.12.2011 11:53:53   
mube
Vesela kad smo vec kod hvalisavaca,bas mi se cini da´bi i ti mogla u tu grupuuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 448
5.12.2011 11:54:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

joj Hanady ti baš imaš neke fine raje iz dijaspore, ja što čujem priče i što sama vidjeh poteški su
a i kroz posao sam vidjela da su često hvalisavci itd Ne znam koji je ljudima al neka ih poštenski se ismijem, ne smetaju oni meni, čak šta više, svaki put se poslije druženja s njima osjećam bolje jer sam ostala ovdje, prosto te ljudi ubijede da je ovdje bolje i da nigdje ko ovdje itd
mislim da si ti jedna od rijetkih koja se nije srela s proračunatim dijasporcima user posted image naravnmo imam ja izuzetaka, npr moja familija koja je u Švedskoj, Luxemburgu itd super su, nisu hvalisavci, ni škrti, normalni ljudi

ja zsita nemam takva isksutav...
ja imam familiju a imam i prijatelje...

pa evfo prijer moje prijateljice iz Švajcarske...
ona je otišla odvad ekad je bila 4 osnovne...

Ja nikada neću zaboraviti kako s etrudila da se sa mnom čuje za vrijeme rata...
koliko paketa je poslala neki nikada nisu stigli...

kad sma ostala bez tate...radio amaterima se s amnom spojila...u njemačku otišla da me smao malo čuje...plakala je nemiliceuser posted image

a onda 13.aprila 1996 godine ja ulazim u kuću iz škole i čujem njen glas...došla...došla da me vidi...moja Miza...user posted image

tada sma dobila prvi mobutel...
kozmetike i gardarobe koje nisma mogla nanosat...
hrane, slatkiša švajcarskih...

sjedilo smo 2 dana i dvije noći i smao plakala i pričale...
i dan danas ona je moja najbolja prijateljica...kilometri i godine nisu nas spriječili da budemot o što jesmo...ljudi...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 449
5.12.2011 11:55:12   
veeseelaa

Vesela kad smo vec kod hvalisavaca,bas mi se cini da´bi i ti mogla u tu grupu

ma ne bi, ja sam baš skromna obzirom na situVaciju user posted image eto šta znaš o meni? mislim od tog silnog mog hvaljenja?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

hrana
between

U kojem mjesecu poceti uvoditi bebi cvrstu hranu?

4.mjesec (28%)

5.mjesec (22%)

6.mjesec (50%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *