|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
16.12.2009 11:45:07   
fatimica09

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja mog muza volim puno kosto moja   user posted image SVEKRVAuser posted image kaze haman niko ne voli covjeka kao ti :) jedino pozitivno sto kaze,  ne stavrno elhamdulilah bas smo kao par sretni i i zadovoljni i gdje god on tu sam i ja, pa u Siriji u Siriji aman stacu tako mi je :)

user posted image user posted image user posted image aaaa ubode i sveki po dzah kad user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 376
16.12.2009 11:59:47   
reallove

IZVORNA PORUKA: reallove

Hocu bebu ti si se super snasla,svaka cast,kolilko dugo si vec tamo..

reallove ti haman zaljubljena user posted image user posted image user posted image pise u postu godina i po , jest vala Hocu Bebu dobro si se snasla za tako kratko vrijeme. Ja neznam sta radis ali jel radis Ausbildung ili bas posao posto je ovdje teze dobiti neki posao ako nemas Ausbildung za to ili Studie

joooj Mirkica Emin mi u krilu ne vidim,on nemiranuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 377
16.12.2009 14:05:24   
Hocu bebu
Godinu i po, Reallove
radim u prodavaonici, i vodim svoj online shop, iako sam htjela da radim Ausbildung ali nisam mogla jer tada nisam jos znala dobro jezik, a nisam ni htjela jer sam tada kontala bebu, na daljnji kurs za jezik nisam htjela jer sam  kontala da ce mi bolje pridonijeti kontakt s ljudima...
Jos uvijek imam zelju ako Bog da da zavrsim bilo sta, da bi me mogo muz ubacit u firmu gdje on radi, ali o tom po tom, ako Bog da...
mislim da je svakom lakse reci da se navikao ako sam odluci da uradi nesto od svog zivota
a ja sam to cvrsto odlucila dok sam mlada i bez djeta da sebi eto npr vozacku obezbjedim

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 378
16.12.2009 14:52:38   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hocu bebu

Godinu i po, Reallove
radim u prodavaonici, i vodim svoj online shop, iako sam htjela da radim Ausbildung ali nisam mogla jer tada nisam jos znala dobro jezik, a nisam ni htjela jer sam tada kontala bebu, na daljnji kurs za jezik nisam htjela jer sam  kontala da ce mi bolje pridonijeti kontakt s ljudima...
Jos uvijek imam zelju ako Bog da da zavrsim bilo sta, da bi me mogo muz ubacit u firmu gdje on radi, ali o tom po tom, ako Bog da...
mislim da je svakom lakse reci da se navikao ako sam odluci da uradi nesto od svog zivota
a ja sam to cvrsto odlucila dok sam mlada i bez djeta da sebi eto npr vozacku obezbjedim

super sit i Bogami a za Ausbildung jest malo zeznuto kad hoces  dijecu ako ti fali jos mjesec da bude gotov i prekines npr. rodis bebu nista ko da proteklih godina nisi isla moras ispocetka , ja sam zato upisala Frühe Bildung na PH   i traje 3 godine ako i ostanem trudna mogu prekinuti na kratko i opet nastaviti tako da Elhamdulila bitno ej da se covjek bori a ti si mlada inaslah bitna je volja :)

reallowe  neka neka nek te malo buni ma kud ce veca ljubav nego prema njemu( Eminu) jel de :)) ma ko med je medeni

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 379
16.12.2009 16:43:47   
dana3
Da se vratimo na temu:
meni je ovde ok,MM i ja nemamo blizu rodbinu ovde.imamo nas i nasu djecu,imacemo i posao akobogda a nije lose i super mi je,imam lijek koji u bosni nisam mogla dobijati dzaba a bez njaéga ne mogu ni dan jedan da budem.
skolovala sma se u Bosni i diploma mi je ovde priznata tako da mogu traziti sad posao u branchi.
Engleski jezik koji mi je pomogao da naucim svedski je za sada na cekanju i dooooosta sam ga zaboravila i ne znam vise ni da pisem ni da pricam kao nekad.To je stvarno cudno koliko se jedan jezik moze potisnuti  drugim-uzas.
Sve sto trebam da pisem i radim na svedskom radim sama iako sma 3 godine smao ovde i super ide.sto vise pisem vise znam i tako ide dan po dan.hvala bogu kad ej dao pamet covjeku ´kkoji je izmislio kameru i msn pa se vidio i cujemo sa porodicom pa ublazi nostalgiju.
ne mislim se vracati u Bosnu da bih tamo zivjela-volim je i voljecu je i mjesto odakle sam, ali..... zivot je otisao drugom putanjom.
Kako se ono kaze-moja je kuca tamo gdje mi je ljubav.

ovi nadreatalci o kjima smo pisli,srecióm nemaju velik kontak sa mnom niti mojim muzem i izbjegavamo kontakte sa takvima.druzimo se sa ljudima nasih godina i nasih ramisljanja.
nemam zivaca za natezanja i misljenje je sam li trebala nesto reci ili ne.
Nadam se da je vama ostalima ipak dobro u inostranstvu...a nostalgija hm to je nesto sa cim s emora da zivi

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 380
2.1.2010 2:42:19   
veeseelaa
HIMNA DIJASPORE

Zbog onoga tamo
dosli smo ovamo.
oni sto su tamo
isto bi ovamo.

Znaju oni tamo,
bolje je ovamo.
Jeste lijepo tamo
ljepse no ovamo,
ali nema tamo
šta ima ovamo.

Ne može se tamo
isto sto i 'vamo.
Mi bismo radje tamo
no da smo ovamo,
jer naše je tamo
a tudje ovamo.

Ovi bi ovamo
htjeli da smo tamo.
briga njih ovamo
kako nam je tamo.

Trpimo ovamo,
što ne bismo tamo.
Tako je ovamo.
Oni misle tamo,
blago nama 'vamo,
kada nismo tamo.

Svi hoće ovamo.
Niko ne bi tamo.
Kada bi svi ovamo,
ko bi onda tamo?
Ko nas posla 'vamo,
ostao bi tamo
jer ne smije ovamo.
A njemu je tamo
bolje no ovamo,
pa onima tamo
ne da vise 'vamo.
Trebaju mu tamo.
Šta će svi ovamo?
Neko mora tamo.
Dosta nas je 'vamo.

Tako ti je tamo.
Placemo ovamo
za onima tamo.
Al 'suze su 'vamo
krupnije no tamo.
Svako ko je 'vamo
ima nekog tamo,
pa cas je ovamo,
pa odlazi tamo,
muci se ovamo
da pomogne tamo.

Glavom je ovamo
a srcem je tamo.
Sve bi dao 'vamo
da je bolje tamo
i ceka ovamo
kad će bolje tamo,
da napusti 'vamo
da se skrasi tamo.

Hladno je ovamo.
Nije kao tamo,
jer sunce ovamo
ne grije ko tamo
izblijedis ovamo.
Stran im dodjes tamo,
Ko sto si i 'vamo.

Blago onim 'tamo
sto nisu ovamo,
no su samo tamo
jer mi smo ovamo
ni 'vamo ni tamo.

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 381
2.1.2010 10:30:45   
Mirkica
hahhahahha lijepi nas pijesnik hahhaha
samo si me malo zbunili vise nisam znala ni sta je ovamo ni tamo hajd nek se potrazi svako pojedinacno :)))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 382
2.1.2010 12:29:22   
reallove
Jooj veeseelaa legenda si stvarnouser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 383
2.1.2010 12:32:19   
amela2208
i ja sam se pravo zbunila dok sam citalauser posted image user posted image user posted image user posted image
Vesela pravo si pjesnicki nadarenauser posted image user posted image user posted image user posted image mislim ako si ti ovo napisala

Sara&Mohammad

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 384
2.1.2010 12:45:58   
milomoje
Pravo ogledalo istine...bravo Vvesela!!

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 385
2.1.2010 15:03:57   
veeseelaa
pjesmu sam negdje davno pročitala i dopala mi se pa sam je copy - pasteuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 386
2.1.2010 16:37:22   
dana3
vesela,user posted image vesela,user posted image veselauser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 387
2.1.2010 17:23:56   
apokalipsa
ova Himna mi je mrak!

Duboke se misli kriju iz ovog : Tamo - 'vamo user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 388
2.1.2010 17:28:37   
apokalipsa
IZVORNA PORUKA: dana3

Da se vratimo na temu:
meni je ovde ok,MM i ja nemamo blizu rodbinu ovde.imamo nas i nasu djecu,imacemo i posao akobogda a nije lose i super mi je

sve na stranu, ali ja mislim da je ovo boldano glavni razlog vaše sreće, ha user posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 389
2.1.2010 21:03:50   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: apokalipsa

Da se vratimo na temu:
meni je ovde ok,MM i ja nemamo blizu rodbinu ovde.imamo nas i nasu djecu,imacemo i posao akobogda a nije lose i super mi je

sve na stranu, ali ja mislim da je ovo boldano glavni razlog vaše sreće, ha user posted image user posted image

slazem se :)

BA 13.12.2008

(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 390
3.1.2010 15:52:33   
dana3
apokalipsa jesi nekauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa naravno da je za to-MI volimo nasu daleku blizu rodbinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 391
3.1.2010 16:14:06   
reallove

apokalipsa jesi nekauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa naravno da je za to-MI volimo nasu daleku blizu rodbinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 392
4.1.2010 19:27:34   
apokalipsa

žena zna znanje user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 393
5.1.2010 16:26:40   
dana3
E kako nas zapahnu ovaj neki sibirski vjetar ,nikud ne mrdamo.cesta sva zaledjena pa tesko hodati.
Gledamo reprize filmova i ubijamo se coca colom hahahahaahah

(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 394
5.1.2010 16:33:54   
malaaaa
ni ovamo ni tamo tacno takouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 395
5.1.2010 16:35:03   
malaaaa
user posted image veselaa

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 396
22.9.2011 9:02:18   
Mirkica
Osjetih potrebu da napisem na ovoj temi vidim i prije sam pisala ne znam sta ii ne cita mi se , kada vidim kako je u BIH citam ove vijesti od fatimice i za Iman tuga i jad , ne zelim da zalim ni za kim i ni za cim sretna sam ovdje gdje jesam jer moje djete ima  za nedaj BOZe svaku pomoc hvala dragom BOgu sto mi je pruzio ove uslove . Lijepo je u BOsni dok ne zatreba nesto vise kao kod IMAN srce mi se cjepa nedao BOG NIKOME .

BA 13.12.2008

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 397
22.9.2011 9:28:00   
Anoniman

Osjetih potrebu da napisem na ovoj temi vidim i prije sam pisala ne znam sta ii ne cita mi se , kada vidim kako je u BIH citam ove vijesti od fatimice i za Iman tuga i jad , ne zelim da zalim ni za kim i ni za cim sretna sam ovdje gdje jesam jer moje djete ima  za nedaj BOZe svaku pomoc hvala dragom BOgu sto mi je pruzio ove uslove . Lijepo je u BOsni dok ne zatreba nesto vise kao kod IMAN srce mi se cjepa nedao BOG NIKOME .

Dosta kad covjek pogleda emisiju na hayatu ispuni mi zelju , covjek shvati koliko imamo,mada cujem puno puta ljude zale se ,lose im,dosadno im, ovako onako ,a sve imaju ...Drukcije bi razmisljali da nemaju dati svom  djetetu koru hljeba...Ja svaki put kad dodjem u Bosnu samo se nasikiram i istraumiram ,kad vidim slucajeva , ja nisam  u stanju da uzivam ....user posted image user posted image Nisam u stanju ni da okrenem glavu , tuzno na sta nam je drzava spala,a mi nismo los narod, naprotiv zasluzujemo mnogo bolje

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 398
4.12.2011 21:43:39   
mersiha 77
ja cu vam pisati dok vas iscitam,a tek sam na 6 straniciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 399
4.12.2011 22:09:39   
ananas_ze
ne garantujem da cu sve iscitati, samo sam htjela reci da me srce steglo citajuci pjesmu koju je postavila vesela, jer imam nekog tamo a ja sam ovamouser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bato/seka
smajli80

Da li imate i koliko su stariji/mlađi od vas

brata (61%)

sestru (29%)

nemam nikog-jedinka sam (10%)

Broj svih glasova: 182

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *