mama2009
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 ja sam napisala da ja ni ne zelim da je izvodi vani jer nema potrebe da razmisljam kako ce sici s njom, imam dovoljno vremena da je i sama izvedem skoro svaki dan hvala bogu i ja se namucim da sidjem s njom i da se popnem jer ne mogu da je nosim a ona nije uvije raspolozena. a u tih 5 sati koliko je teta cuva, ne bi je imala kad ni izvesti, sasvim je dovoljno vremena da je nahrani, poigra se s njom i da lana odspava. teta fino pospremi stan i opere njeno sudje dok lana spava i meni je to sasvim dovoljno, nikad nikakvih porblema nismo imali, od pocetka slusa moje upute, daje joj hranu koju zelim i kada zelim itd... nikad nijedan problem nije se pojavio a evo cuva je vec vise od godinu dana. tako da sam prezadovoljna. tokom raspusta kada nije radila nije trazila da joj placam, mada sam joj ja ipak dobrovoljno platila pola plate meni je bitno da je lana bila zdrava sve do ove upale pluca, nisam imala problema s bolestima eto skoro do njene 2. godine, ne znam kako bih se nosila da je kao manja bila stalno bolesna, kao sto je dosta beba koje poznajem a idu u jaslice, mislim meni je velika razlika kad se raboli jednogodisnja beba i dvogodisnje i jos starije dijete... sto se tice teta u vrticu, bogami sam cula jako puno zalbi od strane drugarica cija djeca idu, tipa da im djeca slusaju narodnjake jer tete pustaju selmu bajrami u vrticu, da ih izvode vani u sitim papama u kojima ulaze posliej u vrtic jer im je mrsko da im oblace cipele, da im ne presvuku pelene na vrijeme ili da dijete upisano hoda itd... tako da je meni ipak teta puno bolja opcija.a socijalizacija je potrebna tek nakon 3,. godine, hvala bogu imamo puno male raje u rodibini i komsiluku tako da se moze fino i druziti, ni to joj ne fali super si ti to sve napisala....dal si platila ili ne to je najmanje bitno, bitna su nasa djeca...pare se svakako potrose na ovaj ili onaj nacin..... ja sam imala cuvenu tetu kuci, koja je slusala dm i narodnjake po cijeli dan iako sam ja to zabranila STROGO, pa serije i moje dijete se bilo opasno navuklo na raznorazne serije (sline).... istina nije bila bolesljiva, u nasem vrticu, pisem provjereno jer mi je takav posao pa mogu uvijek navratiti u vrtic sto i cinim u razlicitim terminima, samo da se informisem kako je i naravno uvijerim sama, dijete se za 8 sati presvuce 2 x, redovno joj mazu kozu zbog dermatitisa (da ne mazu vidjelo bi se suha koza, crvenilo) slusaju djecije pjesmice, gledaju crtice, citaju price, cak djeca od 1-2 interaktivna su, boje sa spuzvicama i slicno...... da teta u nasem rticu pusta Zdravka Colića.....a sad kad malo bolje razmislim, gdje god da krenes, dodjes i boravis drmaju narodnjaci..... ona sama neka procijeni kad bude vrijeme za to sta ce slusati, u mojoj kuci se ne slusaju narodnjaci iako moji roditelji slusaju iste....