|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
2.12.2011 18:45:21   
gerberka
pauza boli li te zeludac..mene nekoako taj dio kao nagažen i dio oko pupka  user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5501
2.12.2011 18:46:11   
Hurma

IZVORNA PORUKA: gerberka

pijem ja..kako ne djeluje, jel pijes apaurine..

a meni niko ne pise sta radite kad vas zaboli od udarcauser posted image

ma pijem 3x1... ne apaurine, rekao bas bas ako bi me zaboljelo puno... ne voli on da to piju trudnice... kaze nece da me plasi ali ima nesto veze sa kostima bebe... iako sam ga se ja napila... pa sigurno jedno pakovanje sa sinom...

unazad par dana ocepili mi se sinusi pa kontam i od naprezanja da imam vise kontrakcija... ali gynipral nista majke mi... samo se tresem bzvz... koliko ga ti pijes? je li ti fakat nemas bolove?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5502
2.12.2011 18:50:10   
gerberka
ja pijem 3 x 1 , ponekad me zaboli i to je to..a prije jako cesto..do wc-a odem i odmah boli user posted image meni jeiskljucio apaurin jer kao stvara ovisnost kod beba, ali ako imas kontrrakcije i lupanje srca onda se treba piti..ja sam fa pila jedno vrijeme...
kad ti je kontrola, da ga pitas?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 5503
2.12.2011 18:55:45   
pauza
boli zeludac, ali ne kao bubreg i dole nisko kod prepona, bebi tu none pa me ubi, posebno kad u bubreg zvekne:-)) sta bi tek bilo da je musko, kad i curica ovako udara, prava karatasica:-)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5504
2.12.2011 18:57:46   
gerberka
i mene i bibreg i prepone..ali zeludac..tu su mu noge..ova djeca stcarno ubiše kud stignu user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5505
2.12.2011 18:59:21   
Hurma

ja pijem 3 x 1 , ponekad me zaboli i to je to..a prije jako cesto..do wc-a odem i odmah boli user posted image meni jeiskljucio apaurin jer kao stvara ovisnost kod beba, ali ako imas kontrrakcije i lupanje srca onda se treba piti..ja sam fa pila jedno vrijeme...

u danasnji dan... ali me ovako znalo boljeti i u prethodnoj trudnoci a na ultrazvuku on kaze nema kontrakcija... to mi nije bilo jasno nikada... valjda ce se umiriti... umirem od brige...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5506
2.12.2011 19:16:02   
Semica

IZVORNA PORUKA: Silver

Semice..evo Silver se javlja iz 35-te sedmice...sad za sad se drzim dobro i hrabro user posted image Cak trazim nacine da malo sve poguram kad dodjemo blizu termina! Bubi Sarah od teta sa RR!

samo hrabro naprijed!!! :) Hvala,evo ljubim je :) pomazite i vi pupe :D

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5507
2.12.2011 21:02:02   
anđelo
IZVORNA PORUKA: pauza

drznice mila, super za divne vijestiuser posted image user posted image  jedva cekam tvoju pricu:-)) vidis i dojenje se brzo uspostavilo, hvala dragom Bogu, ma sve ce biti super.... uzivaj sa svojim piletom i daj nam slike cim prije:-)
dush, trudi se da se sto manje sekiras, to je sad najgore i za tebe i za bebu - stres, a aBd bice sve ok ... bolje za tebe da sve provjeris i budes mirna, ali sigurno ce sve biti dobro, samo misli pozitivno... mi smo uz tebe i saljemo ti veeeliki zagrljaj podrskeuser posted image
plava, cestitam od srca na bebici!! svu srecu svijeta vam zelimuser posted image user posted image user posted image user posted image
andjelo, kad si bila u azelu i je li  u onom azel kids kod robota?? ja sam tamo svracala oko 14.30h i bila je jedna slatka mamy sa muzicem i sinom malim koji je stajao i pricao sa tetom na kasi, nesto je rekao hvala ti sto si mi kupio.... ne znam dalje nisam dobro cula:-))) mozda si to bila ti??:-))
ostale cure ljubim i novim clanicama zelim dobrodoslicu:-))
Baš u to vrjeme sam tu bila,jeste to sam bila ja user posted image .Da sam znala pa da na kaficu odemouser posted image user posted image user posted image user posted image .Imala sam rozu kapicu na glavi.U čemu si ti bila,da se probam sjetit?Moj sin kupio sebi kaiš i user posted image body.On plaćao od svog novca al opet se zahvaljuje kao da smo mu mi kupili,zna djete ko mu novac daje user posted image user posted image user posted image .
Dush,mila znam kako ti je ,tako su i meni rekli za bebino srce da ima 70 otkucaja u minuti ,pa sam bila van seve 15 dana, a rekli mi da ne idem privatniku ,jer će mi kao uzet pare i reć da je sve uredu.(mada ne znam ko bi tako nemoralan bio)Uglavnom 15 dana sam baš životarila,da  bi me u vojnoj na ponovljenom pregledu obradovali i otklonili svaku sumnju,rekli da je sve u najboljem redu.Rekla sam da ću djetetu pravit zato 2 rođendana.I ti pokušaj da odbaciš ružne misli ,čekaj bar potvrdu tog doktora iz ljubljane.Ako nemaš u porodici nikog sa takvom dijagnozom nemaš razloga za brigu.Djed od mog muža je imao aritmiju čitav život i živio 85 godina,na kraju umro od neke skroz ljeve bolesti.Evo ti malo pozitivnih vibrićauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bebice zaboravih da ti čestitam,nek bude hairli i sve najbolje ti želim.PS:Ima super haljinice roze pletene za curice, u mercatoru,nešto najljepše što sam u zadnje vrjeme vidjela,12 km,šalji muža da uzmeuser posted image user posted image user posted image .

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5508
2.12.2011 21:04:13   
anđelo
Ljudi ja čestitam Bebici  htjela Plavoj,Plava ovaj post za bebci vrjedi ustvari za tebe,sve najbolje mila,nek ti je živa i zdrava.Senilna postajem,zaboravljam sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5509
2.12.2011 21:16:53   
anđelo

u danasnji dan... ali me ovako znalo boljeti i u prethodnoj trudnoci a na ultrazvuku on kaze nema kontrakcija... to mi nije bilo jasno nikada... valjda ce se umiriti... umirem od brige...
[/quote]
Hurma,ako nemaš kontrakcije onda nema brige.Trudnice nekad mogu imati bolove u krstima i bez kontrakcija,zato što osjeća njihovo tjelo promjenu,pogotovu na početku trudnoće,to se uzima kao jedan od simptoma trudnoće,ili čak kasnije ,kad beba malo oteža pa to pravi teret kičmi.Dakle ako nema kontrakcija nema brigelezi kad god te zaboli i odmoriuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 5510
2.12.2011 21:29:24   
pauza
hehe, ma anđelo, sigurno ces se sjetiti, jer smo u jednom trenu bili samo mi u radnji, a onda je nastala guzva:-)) bila sam u smedjoj jakni i kacket-kapi, isto neke smedje nijanse... gurkale smo se tamo lijevo od kase oko onih stvari za skroz male bebe:-)) onda ste vi nesto oko onog kruga gledali, a ja jos malo tu rovila i otisla... ali mi je paznju skrenuo tvoj mali sincic kako se kulturno zahvaljuje sto ste mu nesto kupili, pile malo slatko, pa sam ga malo pogledala i nasmijala se onako za sebe.... ma preslatko dijete:-)) a i ti si mi kao curica prava, ne bih nikad rekla da cekas drugu bebu:-))
ljubac veliki ti saljem:-*

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5511
2.12.2011 21:36:43   
Anoniman

ja prvi put cujem da moze apaurin stvarat ovisnost kod bebe , ja pila citavu trudnocu 4 puta dnevno
Hb posle ni ja ni beba se nismo navukli na touser posted image .
Danas dan je aktivan eh da se navuko na taj apaurin mozda bi bio mali mirnijiuser posted image ovako , ziva mira crv nema .
Jel se bebica javljala
Plava cestitam na bebiuser posted image

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 5512
2.12.2011 21:40:27   
gerberka
tako meni doktor rekao..sad ne znaci da se beba navlaci na apaurin..lijek prolazi placentu i dr ga daju ako procijene da je veca korist od stete npr da zaustavi kontrakcije i lupanje srca

< Poruku je uredio gerberka -- 2.12.2011 21:41:32 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5513
2.12.2011 22:12:35   
anđelo
IZVORNA PORUKA: pauza

hehe, ma anđelo, sigurno ces se sjetiti, jer smo u jednom trenu bili samo mi u radnji, a onda je nastala guzva:-)) bila sam u smedjoj jakni i kacket-kapi, isto neke smedje nijanse... gurkale smo se tamo lijevo od kase oko onih stvari za skroz male bebe:-)) onda ste vi nesto oko onog kruga gledali, a ja jos malo tu rovila i otisla... ali mi je paznju skrenuo tvoj mali sincic kako se kulturno zahvaljuje sto ste mu nesto kupili, pile malo slatko, pa sam ga malo pogledala i nasmijala se onako za sebe.... ma preslatko dijete:-)) a i ti si mi kao curica prava, ne bih nikad rekla da cekas drugu bebu:-))
Hej sjećam se,ti si već stajala kod onih stvari za male bebe kad sam ja došla.user posted image user posted image user posted image user posted image .Nisam ti dobro vidjela lice al imaš ženo dobru liniju,evo vidim na tikeru ti piše da si 32 nedelja,a pupu ti nisam skontalauser posted image user posted image user posted image user posted image .Drugi put ako me vidiš zovi,galami,dok se ne odazovemuser posted image user posted image user posted image .A hvala za komplimente za sina.Često nam ljudi govore da smo ga pravo fino odgojili i malo previše bečki s obzirom da živimo na Balkanuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ljubac veliki ti saljem:-*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5514
3.12.2011 0:12:20   
gerberka
jel spavate user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5515
3.12.2011 9:11:30   
Hurma

tako meni doktor rekao..sad ne znaci da se beba navlaci na apaurin..lijek prolazi placentu i dr ga daju ako procijene da je veca korist od stete npr da zaustavi kontrakcije i lupanje srca

isto mislim... i ne volim ga... ali naravno ako bih njime sacuvala bebin zivot unutra, pila bih svasta... ne samo apaurin...
trenutno mi gynipral jos nije totalno smirio kontrakcije... ali eto vidjet cu... zvala doktora zbog aritmije da pijem 4 x po pola, kaze obzirom da mi je grlic u haosu, jok, da ostanem na 3x1...a apaurin samo ako budem imala bolove bas jake...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5516
3.12.2011 9:13:07   
sunčicaaa
Hvala cure na dobrodošlici i jutro svima!Mene mala čitavo jutro pritišće jako dole,tako da samo piškimuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5517
3.12.2011 9:13:38   
Silver
Jutro curkee!

Prvo da se pohvalim danas punimo 35 sedmica user posted image user posted image user posted image za koji dan u 9-ti, juuuhuuuuu!!!

A sad da se zalim...imala sam katastrofa noc, nisam se mogla namjestiti da spavam, toliko me je nervoza od toga spucala da sam u pola 2 pocela plakati vise i otisla u dnevn da sjedim...user posted image ...tu sam nekako u etapama spavala,budila se...kako god se namjestim beba udara, tek kad se smirio i ja sam zaspala...i jutros cim je svanulo...mali je krenuo ponovo u akciju! Sta li ce tek biti kad se rodi user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5518
3.12.2011 9:19:46   
senka27

IZVORNA PORUKA: Silver

Jutro curkee!

Prvo da se pohvalim danas punimo 35 sedmica user posted image user posted image user posted image za koji dan u 9-ti, juuuhuuuuu!!!

A sad da se zalim...imala sam katastrofa noc, nisam se mogla namjestiti da spavam, toliko me je nervoza od toga spucala da sam u pola 2 pocela plakati vise i otisla u dnevn da sjedim...user posted image ...tu sam nekako u etapama spavala,budila se...kako god se namjestim beba udara, tek kad se smirio i ja sam zaspala...i jutros cim je svanulo...mali je krenuo ponovo u akciju! Sta li ce tek biti kad se rodi user posted image

jutro i od mene i ja sam ti imala istu noc...:( jos se nisam ni preksinoc naspavala i kontam hajde veceras cu

jest malo morgenuser posted image isto spavala u nekom polusnu...i evo osjecam se sad kao i jucer tj "ko prebijena macka"

cijelu noc kao na raznju...

Silver cestitke na sedmicama sad ce i kod tebe countdown :)user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5519
3.12.2011 9:21:36   
sunčicaaa
Aaaaaaa baš mi je drago da nas još ima,ja se nadam prirodnom porodu uz prisustvo mužića a ti!?Znaš li koja je procedura u tz za to!?I šta daju unijeti u porodilište!?Ja načula samo uloške i jednokratne gaćice,te pribor za ličnu higijenu..

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 5520
3.12.2011 9:21:43   
senka27
da stim sto mene nije bebac budio nego onako nesto...ne znam sta mi je do sad sam uglavnom fino spavala

al hajd bit ce bolje

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5521
3.12.2011 9:32:28   
anđelo
Jutro ženice,sve vas pozdravljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5522
3.12.2011 9:33:41   
mamina princeza
Dobro jutro ... :) vidim niko se naspavao nije. JA bas imam problema sa spavanjem umorna  a spavam po dva sata pa ustanem u wc i ne mogu dalje. Sta li ce biti kasnije???? Vidim pisete o apaurinu .. ja sam ga vala sinoc popila - bolila me ledja i nga a i bila sam preumorna pa sam se naspavala. Kolikos am ih u prvoj trudnoci popila ihi ... i na pcetku i kasnije ponekad po potrebi ovo je nista. Is to kaze felix da ima uticaj na djete vala nema kad mira nema. _Ja znam samo da ga ne valja ono bas pred porod jer tad possebno utice na bebu ako se rodi a jos ima tog apaurina koji je primila iz psoteljice. Inace ne bi ih valjda toliko prepisivali da su stetni previse. Svaki sigurno ima neku stetu bolje ne al ako se mora...
meni doktor kaze mozei svaku noc jer se meni materica cesto grci sto ja ni ne osjetim a posbeno sto mi je grlic uloziv.... pa bolje da pijem nego da se pogorsa. JA opet nemam potrebu toliko popijem mozda jednom u 15 dana.
A vi koje pijete ginipral jel pijete isptin ako imate aritmije i to. Ja ga hvala Bogu sad ne pijem al prosli put jesam i sjecam se da su mi to davali jos dok sam lezala u bolnici da smiri aritmije posebno kad se tkek pocen uzimati....
Meni je on bio bas tezak sad samo zahvaljuem Bogu i molim da tako ostane do kraja da ga ne pijem....

A opet sve individualno nekom nista n e bude od njega:)

Odoh malo po kuci sredjivat djetet poslal kod mame na dorucak i u setnju pa cu ims e poslije pridruziti.
Cestitke svim kojima nisam cestitala prinove... plavoj koliko sam upratila !!!

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5523
3.12.2011 9:38:45   
Nina_Lana
Jutrooo, jel se ko porodio??? Mene kontrakcije ne popustajuuser posted image , preselila se, smjestila, sad beba moze i da dodje slobodno....pozdravljam vas sve

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5524
3.12.2011 10:29:34   
Mrgica
Jutro evo i mene, samo da se tuspasim...user posted image Samo da vas pitam kad 1 put osjetite bebu, koliko cesto se ona osjeti poslije,jel svaki dan ili?Ja mozda i osjecam nekad nesto,eh sad s obzirom da ne znam prepoznati prave pokrete, ne znam jel to touser posted image A nije ono pocelo bas pravo da udara, pa sam malo zabrinuta.user posted image Ljubim vas sve...

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 5525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *