|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
21.11.2011 18:53:54   
Leva
Lanalana dvije nase forumasice ljubicica i balashgirl su zatrudnile prirodno iako je dijagnoza u oba slucaja bila Oligozoospermia user posted image Ali uvijek moram naglasiti da nas sa istom dijagnozom ima koje smo bile i na par postupaka vantjelesne. Sve ti je ovo lutrija i pitanje je kada ce vam se Bog smilovati.. Puno srece ti zelim i da i ti okines na prirodnjaka user posted image
Ela ina naravno da vitamini ne mogu odmoci. Nermojte zaboraviti da nakon tri mjeseca terapije vitaminima morate napraviti jedan mjesec pauze prije izrade kontrolnog spermiograma inace necete dobiti 100% stvarno stanje.
Znaci moj muz nije jedini koji je uspio popraviti pokretljivost user posted image
Vanchi sanse za zacece nisu tako lose ali leukocite morate rijesiti zbog muza kako ne bi dobio upalu prostate.

< Poruku je uredio Leva -- 21.11.2011 18:59:08 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 901
21.11.2011 18:58:12   
lanalana
Ma hvala vama drage moje zene ja se vec osjecam puno bolje, mi cemo se truditi u svakom slucaju pa kako god ili prirodno ili nekako drugacije....ali je zaista utjesno cuti neke lijepe price u svom ovom crnjaku...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 902
21.11.2011 19:14:55   
ajla86
leva mila...nama je receno da nas dvoje prirodno dobiti djete je ravno dobitku na bingu....kao vrlo vjerovatno bi imali djece sa drugim (zdravim ) partnerima...ali dok njegovih malo i to jada sto ima je sporo do milog Boga dodze do moje zavaljene materice a i ovulaciju pogoditi je bingo.....ma nema sanse.....icic cemo na inseminaciju dal sad ili iduci mjesec neznam....ali reko i to malo sto imamo samo da popravimo ...zauhar nam je i 1% da se popraveuser posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 903
24.11.2011 19:40:13   
Cenzura83
Hej cure mi smo opet radili spermiogram, s tim da je apstinencija bila 1 i po dan, nismo mogli čekati 3 dana iz nekih razloga, pa evo rezultati:
vol 3,2 ml
boja ejakulata: blijedo žućkasta
viskoznost: 0
likvefekacija: nakon 30 i 60 min je završena
u peparatu pisutno 2-3 lkc, 1-2 svejža erc na vidno polje.test traka na erc, hb i lkc je je negativna. Prisutno dosta soli i nešto kristala mokraćne kiseline.
ph: 8,00
dio pokretnih 65%, od toga u smjeru pokretnih 42%, u mjestu pokretnih 23%
dio nepokretnih 35%
vitalnost spermija: živih spermatozoida 75%
                              ne živih spermatozoida 25%

37,5*10na9/L ref vrijednosti> 20*10na9/L

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 904
24.11.2011 20:04:17   
vjestica
cenzura prvo što je spermiogram nimalo detaljan, da mi apsolutno ništa ne govori,
a drugo štoi je prekratka apstinencija, da bi bio realan nalaz
uozbiljite se i apstinirajte 3-5 dana, pa nek tm onda ponovi spermiogram

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 905
24.11.2011 20:32:10   
Cenzura83
vještice evo  da dopunim
nepokretnih 35%
pokretnih, ali ne u pravcu je 23%
pokretni donekle u pravcu,ali umjerenom brzinom 3%
pokretni gotovo potpuno ravno, ali još uvijek ne dovoljno brzo 5%
pokretni ravno i brzo 34%

koncentracija sperme 37,5X10na 9/L       ref vrijednosti >20x10na9/L

I samo da pojasnim da nismo neozbljni, ali iz razloga usklađivanja mog ginekologa i njegovih zahtijeva za odnosom, te doktora koji je htio da vidi  spermiogram mm,a tu je do subote i čovjeka koji je radio nalaz spermiograma, nije jednostavno moglo proći 3-5 dana, a ne što se nismo mogli kontrolisatiuser posted image . Vjeruj da sam preozbiljna u vezi svega ovoga, da mi čak neozbiljnosti falli.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 906
26.11.2011 21:47:45   
sabas
Cenzura83, apstiniranje prije naseg postupka ICSI je trebalo da bude 2 dana, iz tvog navoda
'pokretni ravno i brzo 34%
koncentracija sperme 37,5X10na 9/L       ref vrijednosti >20x10na9/L '
da TM ima 37,5 mio a normalna referetna vrijednost je vise od 20mio Mnoge od nas sanjaju cifru blizu 20mio , takodje pokretljivost u pravom smjeru i uz to da su plaho hitri je takodje zadovoljavajuca Leukociti 2-3 mislim da je i to normalno Ja sam presretna kada se pomjerimo sa 5% pokretnih Vjerovatno negjde na nalazu pise koja je dijagnoza. 

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 907
27.11.2011 11:10:36   
Cenzura83
Hvala sabas,
nema dijagnoze na nalazu, nije napisana, tako da nisam sigurna bila koliko je to dobro ili nije i da li s ovakvim spermiogramom ima šanse za prirodno začeće, po tvom tumačenju skontah da imauser posted image . Ovaj mjesec sam bila na klomifenu, pa ćemo vidjeti, nadam se user posted image aBd.
Sretno svim curama koje se boreuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 908
29.11.2011 16:49:50   
okana
cure samo da javim moj MM je prije 20-tak dana vadio spermogram u laboratoriji lužani i dobio nalaz astenospermiu (pokretljivost manja od 40%), ja otišla dr.Godinjaku i rekao mi da MM ponovi nalaz kod Mujkić na Jezeru, tako da smo jutros dobili nalaz normospermia (pokretljivost veća od 60%) da napomenem da ništa nije uzimao od lijekova ili prirodnih pripravaka. Samo da javim da zaobilazite ovu laboratoriju jer je nas dvoje izludila 20 dana a na kraju je sve ok.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 909
30.11.2011 21:09:04   
ena0002
Okana zao mi je sto ste prolazili kroz sve to ....ali na RR na vise tema smo pisale kako Luzane treba izbjegavati jer ima nalaz nije mjerodavan. U svakom slucaju super da vam je nalaz OKuser posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 910
30.11.2011 21:41:55   
vanchi88
ja kad god citam ove novije postove ja se uspanicim.....
mm ima progresivno pokretnih 35% i isto toliko i nepokretnih, al s obzirom da nismo imali odnose vise od 10 dana pre nalaza, mozda je malo smanjena pokretljivost radi toga al je Dr reko da je to ok...

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 911
1.12.2011 9:04:50   
maxus svratila
Evo od mog muzica nalaza.
PH - 8
volumen - 3
Boja blijedo - zut
Likvefakcija _ Normalna
Koncentracija _ 55.500.000
Progresivno pokretnih -22.2
Slabo pokretnih -30,2
Nepokretnih -47,6
Leukocita - 14,7

U opsiu nalaza : Nalaz u referentnim vrijednostima, ali sanirati upalu.
Ali, meni grebe oci sto je samo 22,2 progresivno pokretnih....

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 912
1.12.2011 10:33:26   
AAvalon
maxus svratila, nisam bas expert za spermograme, ali meni ovo dobro izgleda... po kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije, 50% spermatozoida treba da bude pokretnih (ili progresivno ili slabo pokretnih ali da idu pravo, a barem 20% ili ukupno 8 miliona/mL da je progresivno pokretnih). vi imate 22% progresivno pokretnih, i jos 30% slabije pokretnih, sto se sve cini u granicama normale. kao sto i pise, sanirati upalu, moza se i pokretljivost jos malo popravi...

pretpostavljam da ti je pod koncentracija 55miliona po mL, a ne ukupno, tako da je to super, imate oko 160 miliona ukupno, znaci sasvim OK, nemoj se sikirat user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 913
1.12.2011 13:08:11   
maxus svratila
Hvala na odgovoru, i ja sam istrazivala, i vidjela sam da je dobar nalaz Bogu fala.
e sad se onda ja moram bacit u detaljnije analize, jer vec 16 mjeseci nista, i ne mogu vise sjedit i opustat se.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 914
1.12.2011 13:10:54   
okana
maxsus razumijem te kod mene je 18 mjeseci pokušavanja i rekla sam dosta idem doktoru, sve sam uradila nalaze hormona i MM spermogram koji je uredan ali ostali su mi još brisevi i onda kod Godinjakana mišljenje. Kontam još ne bi bilo još loše da uradim HSG ali mi dr ništa nije rekao za to pa ću ga pitati kad ga vidim sljedeći put

Neposredna veza do poruke: 915
1.12.2011 13:32:10   
maxus svratila
Eto, meni je sad doktorica ovaj mjesec predlozila folikumetrije,
ako nista onda sledeci mjesec HSG, jer stvarno nemam vise zivaca.
Ali ko zna, mozda bih se stvarno trebala i opustit, imam nekih problema privatno koji na mene uticu
Mozak mi radi 1000 na sat, a sve to utice.
Boze moj, pokusat cu sve sto je u mojoj moci.
Nek je kod njeg nalaz dobar, a ja cu sad da se pobrinem, pa bice i beba ako Bog da.

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 916
1.12.2011 13:51:22   
okana
Bit će draga a i ja sam nestrpljiva znaš ono kad nešto silno želiš pa sam sad pritisla ručnu , izvini da te pitam jel se to prvo ide na folikulometriju pa onda na HSG?

Neposredna veza do poruke: 917
1.12.2011 15:34:55   
maxus svratila
Pa pravo da ti kazem ne znam ni ja.
Meni doktorica tako predlozila, da prvo prati folikule, da li se dovoljno razvijaju, i da li pucaju na vrijeme.
Pa onda, doduse prvo d auradim briseve, pa onda HSG

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 918
1.12.2011 17:30:20   
choirgirl
Obicno hsg ostave za kraj, kad vide da je sve ostalo OK. Kod mene posto je bio spermogram los, nisu me ni slali na hsg. Tek kad smo odlucili da radimo inseminacije, onda su me i na hsg poslali, jer nema smisla inseminacije raditi ako se ne zna jesu li jajovodi OK. A ostavljaju provjere prohodnosti jajovoda za sami kraj pretraga, jer to su najbolniji i najinvanzivinij pregledi. A u stvari uopste niije toliko strasan taj hsg.

Neposredna veza do poruke: 919
1.12.2011 18:29:29   
maxus svratila
Ma eto, ja bih voljela da me sto prije posalje i na HSG, da vise ne gubim vrijeme.
Mada eto, prvo hoce folikumetriju da idem.
Nalaz od MM je eto kolko toliko dobar, samo ti leukociti.
Ono sto mene zanima, da li ja mogu imat upalu od njeg.
Ja sam skoro potrosila vaginalete, ali eto, imam uvijek osjecaj da sam nekako nadrazena dolje, nema iscjetka, samo peckanje.

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 920
2.12.2011 10:42:04   
okana
Choigirli Maxsus hvala na informacijama i kod mog MM su povišeni leukociti i rekli mu da se obrati urologu da vjerovatno ima neke bakterije koje će sanirati antibiotikom.

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 921
2.12.2011 11:22:33   
balasgirl
Maxuz ja jedino što vidim u vašem spermiogramu je upala koju je potrebno sanirati i odmah će se povećati i broj progresivnih. Nađite dobrog urologa, riješite se upale i nalaz će biti dobar. Kakvo je stanje kod tebe?

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 922
2.12.2011 16:11:24   
maxus svratila
Pa kod mene, ne znam ni ja. Hormoni dobri, papu sam jednom radila, nalaz i taj dobar, i vise nista nisam radila.
Ovulaciju osjetim svakog mjeseca, veoma bolna.
Ovaj mjesec idem na folikumetriju, pa cemo vidjet dalje.
Bice ako Bog da i bebaca.
Ne znam ni ja sama sta da radim, jer izgleda da kod nas doktorima ja moram da predlazem sta bih od nalaza da radim, jer ona meni govori da se samo opustim.
Dosta mi je vise opustanja....

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 923
2.12.2011 17:11:46   
Cenzura83
OOOO, famozno opuštanje, a ja mislila samo ja na idiote nalijećemuser posted image
Ista sam ti draga po tom pitanju, sam svoj dr.

Neposredna veza do poruke: 924
2.12.2011 17:35:15   
maxus svratila
Cula sam neki dan jednu foru, pa mi se jako svidja: kaze jedna prijateljica: Ako se ja poMevlidim, vidjet ce oni svi.
A tako i ja, ako se ja opusti, vidjet ce oni.
A sta cu, na nama je da radimo.
Nisam jos isla kod urologa da nam prepise terapiju za ove leukocite, bas ih mrzimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *