|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
1.12.2011 8:58:53   
Selminja
Jutro mame user posted image
Ja dosla da se pozalim, E mi haman ima grceve jucer smo se napatili s njom, od 6 navecer do 9-10, curica se koci od placa i trza nogicama, tako mi je zao user posted image kontam da nisam sta pojela sto joj smeta, dala sam joj espumisan kapi, samo je proprdila od njih ali nastavila plakati, jedino joj topla pelena preko stomke pomogne da se malo smiri.
Citala sam po nekim knjigama i dr mi kaze da ustvari ne postoji naucno dokazan razlog grceva kod bebica, ima 5-6 teorija, ona misli da se stvaraju zbog toga sto je mlijeko toplo a bebina crijeva hladna sto uzrokuje bolove i nadimanje, jos ako dijete jede halapljivo eto problema. Moja E nije halapljiva, fino doji, i sad praktikujem da joj drzim stalno toplu pelenu dok doji, i vidim da joj pomaze. Iskreno se nadam da nas nece dugo patiti, bas je gadno gledati dijete kako place a ne mozes mu pomoci. user posted image
Ima jos user posted image E me izmrcvari, vodeci se onom teorijom na svako kme djetetu nudi sisu, ona jednostavno ne funkcionise bez mene, nece da zaspi bez sise, sto mi i nije problem, ali cim ja ustanem ona se probudi za minutu. Po dani ne odspava ni pola sata u komadu, a navecer kad ja spavam s njom samo se jednom probudi da doji i opet zaspe jer sam ja s njom. Evo treci dan ja kontam da mi je oprat kosu, ali nemam kad od nje, ona je stalno u rukama mi ili na sisi. Ja sam tek neku noc vidjela kako izgledaju sise kad mlijeko nadodje, kad je spavala oko 4 h, jer po dani mlijeko mi nema kad ni nadoc jer stalno vuce. Ustavri ja sam njoj igracka i cucla. Kupila sam joj jucer tri cucle, iako nisam htjela djetetu uopste nuditi cuclu, ali ona ne zeli nijednu, pocne se gusiti kad joj stavim. Bradavice me tek sad bole.
Ima li kakav fazon da djetetu uvalim cuclu kad nece?user posted image
Eto ja dodjem samo da vam se izjadam, kontam najbolje cete me vi razumjeti, i posavjetovati user posted image
Saljemo vam veliku pusu moj sisavac i ja user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 176
1.12.2011 9:04:33   
zumbulcica
Jutro zene, ja taman da pristavim kahvu kad ono super beba davno pristavila.Nadam se da ste se naspavale.
Ja redovno propustim pricu o stvarima koje me bas interesuju.Vidim juce se pricalo o bljucanju, moja isto lama, kad god je pogledas izbaci nesto iz ustauser posted image .I u zadnje vreme uzasno mnogo bali, puse baloncice od pljuvackeuser posted image , valjda joj nece jos zubici, mislim da je prerano.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 177
1.12.2011 9:05:25   
palachinken
Selminja, nisi ti bona ni igračka ni cucla, ti si njoj sve na svijetu, utjeha, toplina, ljubav, ma sve si joj sad i dok se ne snadje u ovom svijetu, trebat ce tvoju blizinu. To je tako i sve smo mi to prosle.

zumbulcice, i moj bali, smorki sve ivo, i jos glaba sta god mu je blizu. A eto, rekose mi zene da su imale isto pa nije zuba bilo do 7-og mjeseca.

< Poruku je uredio palachinken -- 1.12.2011 9:07:05 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 178
1.12.2011 9:11:03   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Selminja

Jutro mame user posted image
Ja dosla da se pozalim, E mi haman ima grceve jucer smo se napatili s njom, od 6 navecer do 9-10, curica se koci od placa i trza nogicama, tako mi je zao user posted image kontam da nisam sta pojela sto joj smeta, dala sam joj espumisan kapi, samo je proprdila od njih ali nastavila plakati, jedino joj topla pelena preko stomke pomogne da se malo smiri.
Citala sam po nekim knjigama i dr mi kaze da ustvari ne postoji naucno dokazan razlog grceva kod bebica, ima 5-6 teorija, ona misli da se stvaraju zbog toga sto je mlijeko toplo a bebina crijeva hladna sto uzrokuje bolove i nadimanje, jos ako dijete jede halapljivo eto problema. Moja E nije halapljiva, fino doji, i sad praktikujem da joj drzim stalno toplu pelenu dok doji, i vidim da joj pomaze. Iskreno se nadam da nas nece dugo patiti, bas je gadno gledati dijete kako place a ne mozes mu pomoci. user posted image
Ima jos user posted image E me izmrcvari, vodeci se onom teorijom na svako kme djetetu nudi sisu, ona jednostavno ne funkcionise bez mene, nece da zaspi bez sise, sto mi i nije problem, ali cim ja ustanem ona se probudi za minutu. Po dani ne odspava ni pola sata u komadu, a navecer kad ja spavam s njom samo se jednom probudi da doji i opet zaspe jer sam ja s njom. Evo treci dan ja kontam da mi je oprat kosu, ali nemam kad od nje, ona je stalno u rukama mi ili na sisi. Ja sam tek neku noc vidjela kako izgledaju sise kad mlijeko nadodje, kad je spavala oko 4 h, jer po dani mlijeko mi nema kad ni nadoc jer stalno vuce. Ustavri ja sam njoj igracka i cucla. Kupila sam joj jucer tri cucle, iako nisam htjela djetetu uopste nuditi cuclu, ali ona ne zeli nijednu, pocne se gusiti kad joj stavim. Bradavice me tek sad bole.
Ima li kakav fazon da djetetu uvalim cuclu kad nece?user posted image
Eto ja dodjem samo da vam se izjadam, kontam najbolje cete me vi razumjeti, i posavjetovati user posted image
Saljemo vam veliku pusu moj sisavac i ja user posted image

user posted image Ovo ko da sam ja pisalauser posted image , vodimo isti zivot Selminja.Nama kod grceva pomaze masaza, prvo masiram stomacic aonda je uzmem u narucje i masiram joj ledja i setamo po kuci.Nema sta nismo probali od tih preparata protiv grceva.Ugrijana pelena definitivno pomaze.Za utjehu je to sto primjetim da su svakim danom sve slabiji.Kazu da do cetvrtog mjeseca prodju.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 179
1.12.2011 9:13:56   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: palachinken

Selminja, nisi ti bona ni igračka ni cucla, ti si njoj sve na svijetu, utjeha, toplina, ljubav, ma sve si joj sad i dok se ne snadje u ovom svijetu, trebat ce tvoju blizinu. To je tako i sve smo mi to prosle.

zumbulcice, i moj bali, smorki sve ivo, i jos glaba sta god mu je blizu. A eto, rekose mi zene da su imale isto pa nije zuba bilo do 7-og mjeseca.

Znaci od prilike jos cetiri balava mjesecauser posted image , valjda ce mi masina izdrzati svakodnevno pranje balavih sipercica i majicauser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 180
1.12.2011 9:30:22   
ciciban26
Jutroooo
moram se pohvaliti da sam naspavan user posted image user posted image ..Nakon duuugooo,dugooo  vremena probudila se u 8..Pametni mi ovo dijete,ljubi je majka user posted image user posted image user posted image
Selminja draga,tako nam je svima izgleda..I ja nakon 2,5mjeseca tek nocu vidim sta znace pune grudi..Moja E je stalno kod mene u narucju i na siki..Zabavi se ona i vrtuljkom i sarenom dekicom i ljuljom ali nakon 10 min. trazi mamu  user posted image .. I neka,uzivam u tome,jer vjerujem da ce vrlo brzo doci vrijeme kad ce joj biti interesantnije igracke,crtici...Sad nam je jedina o baveza da se brinemo i uzivamo u tim malim smrduljicam user posted image
Nadam se da ce vas i grcevi ubrzo popustiti user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 181
1.12.2011 9:52:23   
zumbulcica
Hej Zemske ,kako da kontaktiram Hanady, saljem joj PP ali mi nema poruke medju poslatim porukama.Ili ja neznam slati poruke user posted image ...ili poruka bude medju poslatim tek nekad posleuser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 182
1.12.2011 9:53:49   
palachinken
Moras napisati i naslov poruke.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 183
1.12.2011 9:53:58   
Selminja

Ma nista to meni nije tesko da samo hoce po dani sastavit satic spavanja user posted image doce i to vrijeme, a kosto kazete poslije kad uznaju mnogo zanimljivijih stvari od balave bradavice bice nam zao user posted image
Ciciban, kako je Ena?

Neposredna veza do poruke: 184
1.12.2011 9:58:50   
zumbulcica

Moras napisati i naslov poruke.

user posted image Hvala

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 185
1.12.2011 10:00:26   
palachinken
Eh da, narucili smo se sutra u 10.00 za sunet.

Neposredna veza do poruke: 186
1.12.2011 10:01:44   
Anoniman
Zumbulcice nesto ne rade pp, eno ti hanady na teme bebe 1-2 pa je tu mozes naci user posted image

Jutro i od nas...kod mene katastrofalna noc, Ana mi preplakala do pet sati jutros, a Luka se nadigao u sest, tako da mi bas veselo.

(odgovor članu Selminja)
  Neposredna veza do poruke: 187
1.12.2011 10:07:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Hej Zemske ,kako da kontaktiram Hanady, saljem joj PP ali mi nema poruke medju poslatim porukama.Ili ja neznam slati poruke user posted image ...ili poruka bude medju poslatim tek nekad posleuser posted image

došlauser posted image
poslala sam ti odgovor

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 188
1.12.2011 10:09:56   
zumbulcica

Eh da, narucili smo se sutra u 10.00 za sunet.

user posted image

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 189
1.12.2011 10:17:34   
Super Beba
palachinken - sretno tumorou! Da bude što manje plača i suza (mislim na M., ne na vas dvoje user posted image )

ja se odoh spremati, valja mi kafenisati u gradu hehe...malog liferujem kod sveki i ode mama u šiz! (na šta sam spala, da mi dnevna kafa od sat vremena bude vrhunac sedmice)....

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 190
1.12.2011 10:29:16   
taurus
jutrouser posted image

mi spavale do pola 10user posted image , ali nemojte mi zaviditi ima razloguser posted image
sinić je E zaspala u svoje standardno vrijeme, međutim mm oko 11 ode u kupatilo da se obrije i ispadne mu pjena za brijanje na pločice...to je toliko lupilo da se E odmah probudila, a on onako sa pjenom na licu istrči da je smiri
kada ga je takvog ugledala počela je da strašno plače, ma nije to bio plač to je bilo vrištanje
nikako nije mogla da se smiri, kada je donesem u dnevnu i drži sve ok, čim je odnesem u krevet ponovo počne vrištati...i tako sve do pola 1
jedva je zaspala, čak sam i fen palilauser posted image

ma i ja bih se prepala da mi se u mraku pojavi neko s pjenom na licuuser posted image user posted image user posted image

ma ovo je za teme provale našim muževauser posted image user posted image user posted image

trebali smo danas na vakcinu ali smo prespavale, pa ćemo sutra

palachinken sretno sutra

super beba tebi ćemo sretno poželjeti sutra, ima te cijeli dan

ma biće to ok sigurno, uvijek mi teže podnesemo nego bebe
ja sam plakala ko godina kada se R sunetio, a on cijeli dan prespavao

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 191
1.12.2011 10:39:06   
Medi_87
Jutro mi odosmo u skitnjuuser posted image pa cemo kasnije citati i pisati user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 192
1.12.2011 10:41:23   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Selminja

Ciciban, kako je Ena?

Jos uvijek hodamo po hirurgiji,opet je malo sjecnuli da izadje gnoj  pa 2 dana imala dren i dr. kaze da se nada da smo zavrsili sa sjeckanje..Pratimo i nadamo se da ce brzo proci user posted image Hvala user posted image
Palacinko sretno sutra...Uh da M zna sta ga ceka,otpuzao bi glaom bez obzira user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 193
1.12.2011 10:52:23   
palachinken
Hvala tete!
Superbebo, sretno i tebi, u slucaju da ne stignem na RR sutra user posted image Sad meljem orahe a večeras ću se zabaviti tortom user posted image

Neposredna veza do poruke: 194
1.12.2011 10:54:49   
mala_sa
Jutro i od nas user posted image

Mi smo danas odvalili do 10h, tako Taurus ima i gorih od vas user posted image

Amam znaci ipak je dobra sprava, e vala i ja cem da je kupim (samo cu ja sacekati zimsko snizenje user posted image )... Sto se tice budjenja, sve dok ti ustajes po noci i dajes mu siku on ce se buditi, nama je jedino pomoglo kad mu je mm davao flasicu, i tako ga naucio da nema sike na svako kme...

Triputmama momak je vec uveliko pajkio sinoc, evo sad je dobio poljubac user posted image

Selminja probaj je nosati ono kao tigar na grani, nama je to bas pomagalo, i naravno spavanje na mojim i mm prsima user posted image

Djecaci koji idu sutra na cap carap, zelimo im sto manje suza i boli user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 195
1.12.2011 10:59:39   
animagical
jutrouser posted image ovo moje malo bebce zaspi tek u ponoc,ali zato spava do 10 ujutruuser posted image sav je na meneuser posted image   kad smo isli na bocu nadigla sam ga u 8 ali opet je zaspao u ponoc...dzaba, njegovo vrijeme...
palacinko, uh...sretno...ko ce s njim unutra? jel ima to uopste?
selminja...proci ceuser posted image i moj smrdo je najsretniji kod mene, sav se ozari kad me vidi...
imamo nove fazone kod dojenja...okaci se o majcu jednom rukom, drugom drzi siku, a nogu zabaci meni preko ruke i jos je ljuljuska...cejfi haman

ciciban cmok za curuuser posted image da brzo prodje...bas mi je zao

< Poruku je uredio animagical -- 1.12.2011 11:01:01 >

Neposredna veza do poruke: 196
1.12.2011 11:00:32   
lepetetka
Cicibanko aBd bit će to dobro, ona je čini mi se fina cujica user posted image
Palachinken s r e t n o ...moraš opet sa obrazom doći da počastiš raju :)
Super bebo blago ti se, da je meni taj luksuz od sat kafice koji ti imaš, nikud nisam prispjela, sveki nemam, mama ponekad uleti ali nije mi baš blizu, mužek dok dođe već se smrkne malu baš i ne smijem na minus i eto...moderni zatvor user posted image eto izjadah se malo i ja.
Cickolino jesil živa, da nije skapala od gladi user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 197
1.12.2011 11:03:36   
lepetetka
Jelo da li da ti čuvam onu trenerkicu?
Animagical kapa? Dolazite li na BB???

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 198
1.12.2011 11:04:43   
bombina
juuutrich,kako su mamice i bebice...i mi smo lijepo spavali,i malo smo bolje,mada su i dalje sline do usta,ali proci ce...moramo se navikavati i na to. 

muskicima koji idu na sunnet,sretno i hairli...

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 199
1.12.2011 11:05:36   
lepetetka
Taurus nasmija ti mene jutros, ja u glavi zamišljam scenu,.Stigao djeda mraz,vidiš zato se djeca plaše djeda mraza zbog brade..heheheuser posted image

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *