dush
|
Moj mm i ja smo non stop zajedno Cak smo gori od onoga "ako vidis jedno, drugo mora biti u blizini" Niti jedno od nas ne zivi u mjestu gdje su nam roditelji i prijatelji koje smo imali tokom skole/faxa/prvih par godina rada. Tako da sada u mjestu gdje zivimo imamo zajednicke prijatelje, koji su uglavnom bracni parovi sa ili bez djece, sa ili bez kucnih ljubimaca. Radimo zajedno vec 5 godina, tako da zajedno idemo na posao, zajedno s posla. Poslije posla spremamo veceru zajedno i onda idemo u setnju s psom ili kod nekih prijatelja. U shopping idemo zajedno, pogotovo za namirnice, jer smo oboje poguzije i biramo sta cemo jesti narednih nekoliko dana . On ima ovlastenje za moj racun, ja imam za njegov, pare su nam zajednicke (btw nije mi jasno kako bi drugacije uopste to frceralo, ali dobro, to nije ova tema). Najvise volim ici s njim u shopping, jer mi pregleda sve stvari koje hocu da kupim (jesu li dobri savovi, ima li kakvih rupa, ...) i drzi mi stvari koje hocu da probam dok ja hodam po radnji i gledam sta bih jos mogla da probam I nije mu tesko Doduse, ne pretjerujem sa shoppingom, da bih bila 5h po prodavnicama. Kada je lijepo vrijeme on obicno ide sam da leti sa paraglajderom, ja obicno ne idem s njim, nego sam sama kuci ili vani sa cukom. To je jedino vrijeme kada nismo zajedno ili nesta ne radimo zajedno. Letenje mu je jedini sport koji ga zanima, fudbal samo gleda na tv-u kada mu se spava, jer ga fudbal ne interesuje pa lijepo zaspi pred TVom. Da, i jos gleda skijanje, ja obicno tada kuham. Mailovi i Facebook: ja nemam njegov password, on nema moj (rekli smo jedno drugome, ali ja nisam zapamtila njegov, niti je on moj), ali i onako su nam racunari non stop upaljeni, tako da ako hoce da pogleda moze pogledati kad god hoce. Nemam vala sta ni da krijem od njega Neki se sigurno pitaju kako ne dosadimo jedno drugome... Mi ovako funkcionisemo vec 5-6 godina. Ja kada sam sama, jednostavno mi fali. Navikli smo da sve zivo radimo zajedno, od kuhanja, spremanja stana, vesa, setnje s psom,.... Na more smo isli zajedno samo po 14 dana, nije nam bilo dosadno. Doduse, mm non stop valja neke gluposti, ima fix ideje, tako da s njim nikada nije dosadno Kada dodjemo u SA vidimo se sa prijateljima, obicno na jednom druzenju, gdje svi prijatelji dodju sa svojim curama, tj sada zenama, jer smo i onako u SA 3-4 dana, pa nemam vremena sa svima da se vidim posebno. Dok smo zivjeli zajedno u SA, ja sam isla sama vani s prijateljicama, on je bio kuci ili je isao sa muskom rajom vani. Ali i tada je uglavnom bilo druzenje sa ostalim parovima. Zajedno idemo i kod njegovih roditelja, i onako odemo ili na 1 dan ili na nekoliko sati, maximalno jednom mjesecno. Ja sam inace cudna, volim da se druzim sa porodicom (i njegovom i mojom), pordica mi je uvijek nekako na visokom mjestu. I jako se dobro slazem i ja sa nejgovim i on sa mojim (mozda i ne bi ako bi zivjeli u istim gradovima/drzavama ). Ne znam, nekako smo tako navikli i svidja mi se tako. Jedina mana ovakvog zivota je sto puno vremena "trosimo" zajedno. Npr dok jedno kuha drugo bi moglo ici u shopping. Ali dobro, neka nas jos malo tako dok ne dodje , tada sigurno necemo moci bas sve zajedno, morat cemo se malo rasporediti.
|