Rosaina
|
Nikad nemoj tjerati drugu osobu da radi nešto što ne želi samo zato da bi udovoljila okolini. Pa ni samu sebe nemoj tjerati na to isto. Selo je selo, tko voli tračati tračati će pa makar ti bila Božji anđeo, nećeš valjati. Ljudi su takvi, evo moji roditelji, volim ih ko bogove, sve su mi dali, obožavam ih i nemam ništa ružno reći za njih. Ali oni se jako malo druže sa drugim ljudima. Jednostavno su takvi da im malo ljudi paše. Imaju jedno drugo, nikud ne idu jedno bez drugog, ali baš nikud. (ne računajući poslovne vikende, proslave 8. marta, tatin kolektivni godišnji kada ide cijeli kolektiv zajedno na more, itd.). I onda kad ih vidim kako uz kafu sjede zajedno i mahalaju kako ovaj ne valja, onaj ne valja, ovo ne valja, sve mi smiješni budu i slatki, a znam da im to nije uredu. Ali hej, ako njima život tako odgovara i ako su sami sebi dosta, neka im. Vidim da su sretni, nekad odu na kafu s nekim, izađu sami, uživaju.. pa neka, tko voli neka izvoli. A ti se drži sebe, ako ti brak nije uredu, priznaj sebi da nije i izađi iz toga. Imaš pravo biti sretna, selo nek priča šta hoće, ne živiš ti od sela nit ono od tebe. :) Niti moj voli da ide poslije poroda ljudima, njegova rodbina mene vise i ne pita za takve stvari, ne tiče me se, on treba voditi računa o odnosima sa svojom porodicom, ne ja. Par sam puta rekla "obratite se njemu" i vise me ne pitaju. Ja kada mislim da trebam otići, pitam ga os sa mnom, ako hoće ide, ako neće ne mora, niti me itko ikada pitao "a zasto ga nema". Nije mogao, imao obaveza. Nema potrebe komplicirati si zivot s tim da morate ići zajedno. Nekad davno mi je znalo zasmetati sto svi dođu u paru negdje, ja sama, pa popričam o tome s njim, pregrmi taj satak-dva i ode sa mnom, zbog mene. Al sad vise kako vrijeme prolazi sve me manje briga sta će tko reći, i uopće mi ne smeta sto sam sama dosla negdje. Niti ga zelim tjerati za nečiji ćeif da radi sto ne zeli. Pa znam ja i pričati i misliti, i jesti i piti, i kakiti i pikiti bez njega, tako da mogu bez njega tamo gdje neće da ide.
< Poruku je uredio Rosaina -- 26.3.2013 14:20:33 >
|