Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:36:11
palachinken
animagical, vjeruj i kod mene je M znao tek oko 11 na spavanje, jer se budio iz dnevnog sna oko 7-8. Sad se spustila granica, dnevni oko 5-6, nocni oko 9. Naravno, ima izuzetaka. Sinoc je recimo mislio da je Nova godina
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:41:56
bebix
i ja sam pokusala...budala ja to ti muz semir jel moze biti da je do toga ,znam ja jednog semirovog sina koji je bio isto nocobdija...doduse moj nije nocobdijin pa opet nece da spava
a mislim da je to do toga i sto su djecaci, curica od moje seke spavala uvijek ko velika, a nema jos dvije godinice
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:52:19
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
A je jutros ustao u pola 8 pa spavao od 9-11 i oko 14h jedan satic i to je sve...dabogda da vise zaspi do ponoci...bas je nekako izgubio red skroz
Pa dobro, to je 3h dnevnog sna, dosta
bebix, ma imas bebe koje spavaju i one druge Kod mene je djecak, pa je od samog rodjenja bio spavalica. Zaspi oko 21h, dize se oko 8. Ima jedan prijepodnevni oko 11-12h i onda jos jedan oko 15-18h. To zasad Da se ne lazemo, i ja sam spavalica, mogla bih stalno sovit, ima tu i genetike. Samo da na mm ne okrene, on opet smatra spavanje gubitkom vremena.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:55:16
maglaj_mum
Kod mene je djevojcica pa ne spava nikako...preko dana par puta po pet minuta, a uvece bi se samo igrala...U bilo koje doba noci kad se probudim ona se smije i igra se sa zavjesom...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:58:59
Anoniman
Hvala vam drage moje... Sto se tice spavanja ja sam tu stroga i disciplinovana. Ana mi je do 15mjeseci svako vece u osam lijegala i to joj se znalo, kao sat. Sad isto tako Luku sam navikla, svako vece u osam spavanjac, a Ana je pomjerila za deve-pola deset jer dok njega namirim onda mi slijedi njeno kupanje, vecera, spremanje za spavanje. Sinoc sam je npr stavila u 9.15 u krevet i bila je budna do 11h gotovo, ali joj nema dizanja iz kreveta, ubacim joj igracku i igra se dok ne zaspi.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 17:02:13
palachinken
I ja sam nastojala da ga uredim sto se tice spavanja, ali i on je bio voljan da suradjuje. Navece smo znali biti po 2h u polumraku u sobi, on doji pa se mazi, pa opet doji, ali nema svjetla, tv-a, nosanja, igranja. Naravno, uvijek postoje dani u kojima se poremeti, ali zadovoljna sam ovim. Jedino je "problem", ne meni ali bit ce mojoj mami kad ga bude cuvala , sto on zaspi jedino dok doji. Ljuljanje, nosanje ili spustanje u krevetic ne pali, nego samo sika u ustima.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 17:10:21
palachinken
Sve sam ja njoj rekla kako je, a ona kaze, "nista se ti ne brini, moje je da se borim s njim" ionako jedva čeka. Doduše, uspijevao je zaspati tako u rukama, ali bas kad bude premoren, pa eto, ima nade. Ma joj, ko zna sta ce se u naredna 2mj desiti.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 17:13:36
animagical
ma naviknu djeca zacas novi rezim, kako u vrticu svi steknu iste navike jela i spavanja? a jelo, spustila bih i ja u krevet, tj spustala sam..ali za minut ide plac, zakasljavanje od suza...ne mogu ja te metode cry out-a na malenom ok ako beba malo negoduje ili nikako...ali vristanje ne mogu da slusam
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 17:23:43
sweet insanity
Da mahnemo. Stigo nam je skafander , a i slinavci sa baby saurus ali ne da je velik nego je pre prevelik, mislim da ce joj moci naredne 3 godine. Meni je objasnjeno da 80 treba da joj je malo velik a ne ovoliko no eto, imamo za dvije naredne zime Al mi zo jer je skup al et , necu se sad nervirat.
Zao mi jemalenog Vedada joj, ne daj Boze nikome
Jelo, pa opet fu*kin' mrsa??? Imal sanse da se to "iskorijeni" kako, ccc joj da hoce i vas vise problemi popustit!!!!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 18:04:48
palachinken
ma naviknu djeca zacas novi rezim, kako u vrticu svi steknu iste navike jela i spavanja? a jelo, spustila bih i ja u krevet, tj spustala sam..ali za minut ide plac, zakasljavanje od suza...ne mogu ja te metode cry out-a na malenom ok ako beba malo negoduje ili nikako...ali vristanje ne mogu da slusam
Ja ni ne pokusavam. Zaspat ce sam kad bude za to spreman.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 18:08:18
animagical
uh...evo sam se renovirala...cak i kosu ispeglala prvi put u dva mjeseca, do sad sam bila cupa loknasta... cekam tjesto za pizzu da nadodje i razmisljam o kilama kad se i da li se ovo vrati idokle?? nekako sam postala savim drugacije gradje nego prije...prije me imalo samo na donjem spratu, noge i guza a sad me ima u stomaku i preko ledja i po rukama... a to sam vazda mrzila, siroka ledja i jake ruke nije stvar masnih naslaga na istim, nego mi se nekako kosti rasirile i ruke nabildale sva sam pih... i struk...uh...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 18:25:03
animagical
ja sam sebi bila taman prije trudnoce imala sam nekih 65 kg na 174cm i tanke ruke, struk sezdesetinestositno a sad kad vidim slike hocu da placem na vagu ne stajem, ali nije mi sad vec toliko u kilama koliko u imam osjecaj rasklimanim kostima...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 18:33:58
bambi7
eh tugo moja, kad vidim slike prije trudnoce dodje mi da placem!i haj sto ima viska nego sto ne spadaaaaa...Prije spucam pola kg sladoleda, ma nista, a sad se vode napijem i napusem se. Ja saaanjam svoju staru kilazu.. I jos ove (.) vazda grandiozne, nekad mi nedostaju moje malene
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 18:37:17
animagical
IZVORNA PORUKA: bambi7
eh tugo moja, kad vidim slike prije trudnoce dodje mi da placem!i haj sto ima viska nego sto ne spadaaaaa...Prije spucam pola kg sladoleda, ma nista, a sad se vode napijem i napusem se. Ja saaanjam svoju staru kilazu.. I jos ove (.) vazda grandiozne, nekad mi nedostaju moje malene
i meni, s ovima ne znam da se ponasam, lete na sve strane
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 18:55:42
sweet insanity
ja sam sebi bila taman prije trudnoce imala sam nekih 65 kg na 174cm i tanke ruke, struk sezdesetinestositno a sad kad vidim slike hocu da placem na vagu ne stajem, ali nije mi sad vec toliko u kilama koliko u imam osjecaj rasklimanim kostima...
Ja sam malo i visocija, za 1 cm il 2 i sad imam 60 a imala sam 55, ostala trudna sa 60 , malo se nako ugojila, smanjila izlaske s cojkom prije trudnoce i eto ti 5 kila i onda trudnoca i eto me sad na predtrudnickoj
Joj Palacinko, je ne znam kako vi to za sunecenje,mene trema od vakcina akamol od tog!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 19:09:20
palachinken
Ja stvarno nisam dramibaba, neke stvari se moraju obaviti, tipa vakcine i sunećenja. Malo mi je frka, ovo su oni momenti gdje pušači lijepe jednu na drugu, a ja cu grist plastične kašičice. Slušat ćemi šta doktor kaze i nadat se najboljem.