Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 14:35:31
palachinken
Kako da znam da li mi bebče ima šlajma? Jest glupavo pitanje haha Primejtila sam pod rukom, kad ga nosim, da mu nesto kao hropti, pa ne znma jel to ima problema sa šlajmom.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 14:36:51
lepetetka
Mi na UZ kukova išli u Sanasu 50KM... Ma naše zdravstvo,...MM se na poslu posjekao i otišao u DZ da mu pogledaju i previju, kažu idi kupi u apoteci zavoje i jod pa ćemo ti previti hehehe Bem ti naše zdravstvo, a od plaće mu Boga mi papreno odbijaju....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 14:40:50
babina beba
IZVORNA PORUKA: palachinken
Kako da znam da li mi bebče ima šlajma? Jest glupavo pitanje haha Primejtila sam pod rukom, kad ga nosim, da mu nesto kao hropti, pa ne znma jel to ima problema sa šlajmom.
Palachinken i ostale ja Vas redovno citam al ne javljam jer nemam vremena za pisati..poso, kuca dvije cure ma haos...moja bebe ima 8 mjeseci i meni se desilo pod rukom da mi hropinja odvedem doktoru kaze ona nista necuje. vratim se kuci opet isto sacekam par dana i opet doktoru (dr. Vukovic) ona opet kaze nista necuje ali da joj je to od nosa jer ako joj je nos zacepljen to se desava. dala mi je tobrex kapi za nos i kad smo nos sanirali i to hropinjanje pod rukom je hvala bogu otislo.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 14:57:33
bombina
ja sam isto snimala kukove A privatno u zenici kad sam bila kod mame,35 km...nije tada ni radio aparat kad smo mi trebali...a koju hapu dajete pred spavanje???
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 15:06:34
palachinken
IZVORNA PORUKA: babina beba
IZVORNA PORUKA: palachinken
Palachinken i ostale ja Vas redovno citam al ne javljam jer nemam vremena za pisati..poso, kuca dvije cure ma haos...moja bebe ima 8 mjeseci i meni se desilo pod rukom da mi hropinja odvedem doktoru kaze ona nista necuje. vratim se kuci opet isto sacekam par dana i opet doktoru (dr. Vukovic) ona opet kaze nista necuje ali da joj je to od nosa jer ako joj je nos zacepljen to se desava. dala mi je tobrex kapi za nos i kad smo nos sanirali i to hropinjanje pod rukom je hvala bogu otislo.
Čistim ja njemu nosic ujutro, ušpricam sterimar, pa izvučem pumpicom, a nekad i on iskiše. Kako nije bilo grijanja, pa palili uljani radijator, toliko je zrak bio suh, dobro je ikako disao. Probacu ga lupkat po ledjima da se dolijepi ako sta ima.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 15:22:58
Anoniman
Ma vise bukvalno ludim... dijete mi je pilo mlijeko koje je zarazeno mrsom ko zna koliko dugo tako da vise nisam pametna sekunde. Danas ga je dr pregledala, koliko je ona mogla ustanoviti on je vise nego zdrava beba, tezak je 7.200, a rodjen sa 2.960 sto je odlicno, kao da je njemu stetilo ne bi tako dobro napredovao, ali da ga pomno pratim narednih dana bilo sta da bude mi sumnjivo moracemo u bolnicu leci da mu se urade sve moguce detaljne analize. Ja se nadam da ce sve ok biti.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 15:36:14
ladyblue RR
Šugo,šugava
Nađa je ozdravila. još malo slini ali poslije svega ovoga na to ne obraćam pažnju...i da, samo što nije prohodala. zadnja 2 dana napravi po nekoliko koraka i padne na guzicu...ali zato je brža od Bolta kada puže
nisam vas detaljno iščitavala ovih dana ali nadam se da su bebe dobro i zdravo. sve vas pozdravljamo moja nemirna curica i ja
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:09:42
babilon
drage moje, treba mi vasa pomoc naime sinoc me takva jeza uhvatila da e nisam mogla nikako ugrijati, niti sam oka sklopila... maloprije mjerim temp sebi kad ono 38.5 pa me zanima da li smijem da nastavim da dojim bebicu, sutra mu je 1mj... i sta bih ja mogla popiti a da njemu nece naskoditi?????
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:13:24
palachinken
Paracetamol smijes, samo gledaj da popijes neprosredno nakon podoja, tj da je sto duzi razmak izmedju tablete i podoja. Sad ti je organizam slab, pa su temperature moguce. Kakve su ti grudi? Ima li tvrdih i crvenih mjesta?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:14:35
animagical
IZVORNA PORUKA: babilon
drage moje, treba mi vasa pomoc naime sinoc me takva jeza uhvatila da e nisam mogla nikako ugrijati, niti sam oka sklopila... maloprije mjerim temp sebi kad ono 38.5 pa me zanima da li smijem da nastavim da dojim bebicu, sutra mu je 1mj... i sta bih ja mogla popiti a da njemu nece naskoditi?????
Hvala vam puno
Naravno da smijes, ako ti kaze da ne smijes, da znas da nije u pravu! meni su u vojnoj i sa temp 40 preporucili da sto vise dojim, iako sam ja to vec znala, rekla mi i lejla smijes popiti paracetamol... bablion meni je tako bilo par puta od cistog umora, ali jednom je bila temperatura zbog mastitisa...ipak ti prepipaj grudi dobro, da nema gdje nesto bolno, bockasto, vruce...za svaki slucaj...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:16:46
bebix
IZVORNA PORUKA: animagical
ma meni se ide na koncert a nemam hrabrosti da A ostavim mami jedno 2 sata, navece je knjezav a ne zaspi do 11, pola 12
Ja sam se bas pitala zasto I svaku noc protestuje sa spavanjem do 11 pola 12, znaci nije jedini, ja sam pokusala da nam bude praksa kupanje gasenje svjetla spavanjac ali djaba mali je nocobdija a mm ime ima takvo znacenje pa mozda je povukao na njega Jelena bas mi je zao, zelim vam od srca da se vise rijesis te bakterije i da malom misu ne naskodi evo jedna kazu da je za srecu I da vam jos kazem kod mene nesto oduljilo ovo sa slikom za Johnson, pa trebala bi sutra da bude na albumu javim vam da podrzite moje blago
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:17:11
bambi7
IZVORNA PORUKA: babilon
Hvala vam puno
Ja sam pila onaj sirup djeciji paracetamol, ako smiju djeca posle vakcine sto ti ne bi smjela...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 16:30:52
animagical
IZVORNA PORUKA: bebix
IZVORNA PORUKA: animagical
ma meni se ide na koncert a nemam hrabrosti da A ostavim mami jedno 2 sata, navece je knjezav a ne zaspi do 11, pola 12
Ja sam se bas pitala zasto I svaku noc protestuje sa spavanjem do 11 pola 12, znaci nije jedini, ja sam pokusala da nam bude praksa kupanje gasenje svjetla spavanjac ali djaba mali je nocobdija a mm ime ima takvo znacenje pa mozda je povukao na njega Jelena bas mi je zao, zelim vam od srca da se vise rijesis te bakterije i da malom misu ne naskodi evo jedna kazu da je za srecu I da vam jos kazem kod mene nesto oduljilo ovo sa slikom za Johnson, pa trebala bi sutra da bude na albumu javim vam da podrzite moje blago
i ja sam pokusala...budala ja to ti muz semir jel moze biti da je do toga ,znam ja jednog semirovog sina koji je bio isto nocobdija...doduse moj nije nocobdijin pa opet nece da spava