Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 22:06:14
entinte
Zeniceee nedostajete mi punoooo, samo uletih da vam napisem da nam je izbio prvi zubic
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 22:42:37
bombina
IZVORNA PORUKA: animagical
kukovi su nam uredu a A. je popiskio doktora po farmerkama i dzemperu jadan covjek nije bio ni u mantilu da se makar malo spasi...
hahaha,i A je tako kad je snimala kukove,dr je fino uzeo i stavio u onaj "kalup" okrenula njemu guzu i tako je prducnula ko veliki ja i mama se samo pogledale,umiremo od stida,a kaze on "ah curo ti danas dobro rucala",poslije on vidi da je nas stid,pa kaze "ma bude svasta,neki se i ukake i upiske,valjda im lijepo u ovom"
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 0:40:51
sporty mamaa
I mi smo bili na pregledu kukova, cika doktor kaze uredno za dob ali nije savrseno. Dao nam vjezbice da radimo. Ja sam ovih dana iscrpljena, nemam vremena ni za sta, starija djevojcica me izluduje svojim napadima bjesa toliko da mi se od sikiranja smanjilo mlijeko. Jednostavno imam u danu krize kada beba vuce a nema nista ili skroz malo. Vjerujte da pomisljam da kupim ad, jer ne zelim da mi je dijete gladno, jedva izlazim na kraj sa starijom ne zma vise koji joj je. Nekad bi se najradije bacila s balkona Mozda ce neki sad reci nemoj ad, ali ja tacno u periodima osjetim da nemam dovoljno mlijeka i tada joj je stolica najcesce zelena. Osjetim da vuce ali ne guta, i onda samo pocne plakat i zaspe uz dudu ali ja imam griznju savjesti da je gladna.... Ne znam ako se ovo nastavi uvest cu joj bar jednu bocicu dnevno ad, znam da je i do toga sto slabije jedem, al mi je i apetit nikakav... Evo i sad se borim s napadima bijesa starije djevojcica katastrofa
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 1:18:16
Lejla Ka
Sporty mamaa stres sigurno nepovoljno djeluje na dojenje. Ne u smislu smanjenja količine nego u smislu otpuštanja mlijeka, njegovog oslobađanja iz dojki. Sigurno se u tim trenutcima kad vidiš da beba vuče, a ne guta još poveća razina već nagomilanog stresa i mlijeko jednostavno ne može da se oslobodi. Ovo oslobađanje se dešava pod uticajem homona oksitocina (hormon sreće), dok ga adrenalin (hormon stresa) blokira, i što je veći stres i količina adrenalina u krvi to je blokada veća.
Ako se dobro sjećam ti si sama sa djecom, bez mogućnosti da ti neko uskoči za pomoć?
Šta god ti sad napišem sigurno će zvučati kao "lahko je tebi iz tvoje kože pametovati". Curica je sigurno ljubomorna i trenutno traži svoju poziciju u novom brojčanom stanju porodice. Od nje se ne može očekivati da ima ikakvog razumjevanja za bebine potrebe i tvoje obaveze prema bebi.
Kao ideja, postoji li neka omiljena aktivnost koju sa curicom možeš upražnjavati dok dojiš (čitanje, slaganje kockica, crtanje ...) da pokušaš po nekad, makar na kratko imati opuštenije okruženje za podoj. Dozvoli starijoj djevojčici puno fizičkog kontakta sa bebom. Kad presvlačiš bebu ohrabri stariju kčer da se približi bebinim nogicama, neka je beba refleksno dodiruje, ili joj pokaži kako da stavi prst u bebinu šaku da ga beba stisne. Njima je nevjerovatno važna ta "povratna" informacija od bebe, odgovor koji beba naravno ne daje svjesno, ali možeš iskoristiti reflekse kod bebe da dobiješ interakciju.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 8:32:10
bebix
Pozz mamice, dobrodosle nove mame i bebe Ja i ne stizem i dan dva da upalim laptop, maleni ima toliko zadace u skoli da koristim svaku priliku kad I spava da mu pomognem, a kad to ne radim onda sa I malo setam po centrima kad zadje sunce Bili smo u radnju u Importane centru zaljubila sam se u stvarcice, za cudo ima i za djeceke fin izbor Sad vec imam na FB neke mamice i drago mi je zbog toga
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 8:46:53
maglaj_mum
Moje drage mame jedva nadjoh temu koja mi najbolje odgovara da se predstavim jer sam prvi put na forumu... Imam bebu od osam mjeseci, apsolvent sam na Filoloskom fakultetu (nadam se cemo uspjeti nekako zavrsiti ovu zadnju godinu), nazalost nedavno sam prestala da dojim...i tako "volim sve sto vole mladi"
Nadam se da cu se uklopiti i da me primate u raju... Pozz za sve bebe i mame...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 8:53:20
Daja_sa
Jutro i od nas...hB nikakve rakcije od vakcine nije bilo...jutros skinula oblogice vidim nema nista...lijepo pajkila...pa nadam se da ce i danas biti sve ok . Ostale bebice i mame imate veliki pozdrav
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 9:18:04
bint
mahanje i od mene dok gospodin mamin malo pajki dobro dosle ove mamice i bebice,bas nam je veselooo moj djecak od nocas prehlađen,nosic curi uzasnoo i bas je nervozan,plako je mnogo nocas ajjjjjj kako je to tuznoo tako da upravu ste,hvala vam sto bodrite pozitivizmom nas premorene kojima djeca ne spavju,koji su et u faziii privjeska sa svojim bebicama...samo enk su zdravi,veseli i zivi nama svima... ljubim vas puno
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 9:24:52
palachinken
Mi smo imali i boljih noci, ali eto, svanulo je :) novi dan, nova nafaka. Danas cu zovnut nekog da zabavi M a ja cu ugrabit makar satic sna. Mene ledja i vrat ukocili od nemogucih polozaja za spavanje/dojenje, muž bolestan pa rastavljen na faktore, ali M se ne da omesti Raste dijete, nek je samo zdravo.
sporty, mogu samo zamisliti kako ti je. Mi ti saljemo podrsku, drugo vala i ne mozemo, jedino da ti kakvu (.) spakujemo. Jesi li probala, kad imas vremena, kad spavaju, da izdojis, pa u kriznim situacijama pomognes se tim mllijekom?
entinte i medi, cestitamo bisere! Da ih jos bude i da lako niču!
Ostalim mamicama dobrodoslica na temu!
< Poruku je uredio palachinken -- 18.11.2011 9:25:36 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 9:38:29
Amam
Dobat jutar i od nas... E evo zaspao,ja virim po netu... Kod nas pravo hladno. Maglaj m. dobro dosla. Bebix daj mi molim te reci ima li skafandera u Importaneu ,i da evoo jedan veliki ,jer i mi imamo tako puno zadace . sporty i tebi za podrsku,probaj nesto od ovaga sto ti Lejla i Cinka predlozise
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 9:42:46
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Amam
Dobat jutar i od nas... E evo zaspao,ja virim po netu... Kod nas pravo hladno. Maglaj m. dobro dosla. Bebix daj mi molim te reci ima li skafandera u Importaneu ,i da evoo jedan veliki ,jer i mi imamo tako puno zadace . sporty i tebi za podrsku,probaj nesto od ovaga sto ti Lejla i Cinka predlozise
Ne znam kakvi su ti u fisu,ali ovi po importaneu,i bbi su oko 70-80 KM,barem ono sto sam ja vidila
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 9:54:08
Amam
IZVORNA PORUKA: palachinken
Amam, mi skafander u FISu kupili, a vidjela sam da su i u Bingo nekakvi i u Bingo dosli, makar kod nas.
Joj Cinko ja u Fisu bila u ponedjeljak i nisam nasla nista za E.bili su neki za manje bebe.A morat cu opet do Binga,da pogledam. Emica-sa pa to i nije tako strasno ja sam cula da su BBI 130 km
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 9:58:56
animagical
palachinken sta ce to biti da se i ti pozalis na dugu noc?
Ajnur je cijeeeeeeeelu noc jeo...i sto je najcrnje dijete stvarno konstantno guta, par puta me probudio kako je glasan...pa bljucne, pa za pet min opet rovi nosicem, jos hoce....na kraju sam vidjela da on to onako i preselila ga u njegov krevet-nije se bunio, zaspa...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 10:00:13
mersiha 77
jutric i od nas! nije nas bilo jer je Anes postao veliki i hoce da je stalno uz mene,tako da kad on spava ja kuham,perem,itd i kad on ustane opet ispocetka zato nemamo vremena cestitamo sve propusteno rodjendancice velike i male,novim mama i bebicama dobrodoslice,zubice,prve korake itd
bint ista je situacija i kod nas samo sto kod nas traje vec drugu sedmicu,a sad sam se i ja prehladila a Anes jedva dise i nenormalno mu curi na nos mislim da su i zubici u pitanju jer jos nisu izbili a imamo i ogrlicu za zubice ostale zenice mah,mah
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 10:02:43
animagical
mersiha a da mu namazes onim nekim gelom za zubice? da vas pitam, vidim velike bebe va, ne daju da maknete bez njih..jel se kome to desavalo s malim bebama? A. nece ni kod koga cak sada placa i kod mm, a do neki dan je uzivao da ga nosa ma cim ga ko pogleda on potpeci, a meni se smije...pravi privjesak ne mogu u wc a da ne ostane placuci...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 18.11.2011 10:10:44
lepetetka
Jutro drage moje!!! Novim mamicama i bebicama dobrodošlica Moja Emina još pajki ja popila kaficu i evo čitala šta ste pisale... E je duga 62 i teška 6700, šućur Allahu meni i dosta samo nek mi je zdravai živa!!!!!! I ona sada nosi one bodiće i gege 68 jer su joj 62 malehne, pa mama odvaja robicu...Djeca su mi zakrčila ormare heheh.. Sporty baš mi je žao ali znam u kakvim si g..... Ja sam svog poslala dvatri dana kod mojih, jer kako je zahladnilo pa puno i ne izlazimo u stanu dijete počelo da divlja prosto...Nekad mi ga žao baš, a nekad i meni ne može više pod kožu pa i ja popizdim...Evo gledam kuća mi u neredu a nemam volje da je radim, a morat ću opet, srklet me i gledati...