Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
nije temp. jedini pokazatelj da nesto ne valja...ako je dijete malaksalo...non stop spava...pa heboga ljudi...ima covjek jos bezbroj organa koji mogu biti u defektu i da se na taj nacin ispoljava...bubrezi npr....jetra...etc. zato odes...uradis krvnu sliku...sa tom krvnom slikom kod dr...dr pogleda...znas i sama da kod niskog cpr-a ne treba antibiotik...dr. kaze antibiotik...ti pitas zasto...da se ne slazes sa tom terapijom...ako ti je njegovo obrazlozenje uredu ukljucis...ako nije...vidis alternativu...i jos nesto...po mom misljenju jako bitno...mozda najbitnije...nadji ljekara kojem vjerujes...ja te razumijem kada kazes da ne vjerujes onima u dz...ti ne moras voditi L. u najblizi dz...moze biti i neki drugi...bitno je da nadjes nekog kome vjerujes...ko poznaje tvoje dijete...sa kim mozes normalno pricati...dogovoriti se...etc....da se razumijemo...i dr.Mira meni predlozi tj. napise antibiotik...ja je onda pitam je li bas mora...popricamo...dogovorimo se da ga tek ukljucim ako lupam nakon 4 dana ne spada temp. da uradimo ks...etc.Ali dijete odvedem na pregled...da ga poslusa...da mu vidi grlo...da ona vidi kako izgleda Moras naci pedijatra kojem ces vjerovati
I jos nesto...ticerko...strah se uci...Lana jeste senzibilna...i neka je...al joj nemoj ti to jos vise njegovati...ti moras biti cvrsta
jede ok i pije vodu, kao i inace jer i inace ne voli piti nista drugo, pomalo kaslje, al recimo jednom kahne u 2 sata. nos joj ne curi. samo je malaksala pa ne znam zasto mene i dalje grlo boli
..ja te razumijem kada kazes da ne vjerujes onima u dz...ti ne moras voditi L. u najblizi dz...moze biti i neki drugi...bitno je da nadjes nekog kome vjerujes...ko poznaje tvoje dijete...sa kim mozes normalno pricati...dogovoriti se...
mi zivimo na Ilidzi, a D vodim u Vrazovu kod dr Perve, za mene ne postoji bolja od nje
privatno smo isli kod dr Mersije na Ilidzi i jednom kod dr Lutva( s njim i nisam nesto posebno zadovoljna iako ga vecina hvali)
dadada mi smo je do sada i vodili kod kucne prijateljice, zene kojoj smo vjerovali i koja, cvrsto vjerujem, ne bi nikad nazao nesto lani ucinila al ona svaki put dadne antibiotike i veliki je zagovornik istih, a ne mogu sada mijenjati DZ i prebacivati karton,mislim da bi joj bas bilo krivo. kako onda da vjerujem nekom skroz nepoznatom
< Poruku je uredio teacher75 -- 17.11.2011 11:08:10 >
mozda ju je proljev iscrpio pa dijete sada nadoknadjuje izgubljenu snagu, ne znam, s kim ostaje kad ides na posao?.....nemoj odmah na najgore misliti
Tiki moj savjet ti je da odvedes L i kod drugog ljekara. Dr Lutvo radi privatno, onako izgleda malo ... hm ... kao da je senilan, da tako kazem, ali on je dr sa ogromnim iskustvom, puno djece je pregledao, tako da ti ne bi bilo lose da je odvedes da je on pogleda. I naravno dr Sefika Delic Hasanbegovic - po meni najbolja pedijatrica u Sa. Ako mozes doci do nje to bi ti bilo super, ali ona ne radi privatno.
..ja te razumijem kada kazes da ne vjerujes onima u dz...ti ne moras voditi L. u najblizi dz...moze biti i neki drugi...bitno je da nadjes nekog kome vjerujes...ko poznaje tvoje dijete...sa kim mozes normalno pricati...dogovoriti se...
mi zivimo na Ilidzi, a D vodim u Vrazovu kod dr Perve, za mene ne postoji bolja od nje
privatno smo isli kod dr Mersije na Ilidzi i jednom kod dr Lutva( s njim i nisam nesto posebno zadovoljna iako ga vecina hvali)
teacher-ja ne bih da pametujem previše-ti najbolje znaš svoje dijete...ali hajde je probaj prevariti na neki način da pojede malo "jaču" hranu-znam da je to mission impossible,ali potrudi se, pa ako je šta i "uhvati" nek' organizam ima snage da se bori! Evo primjer-moj maleni neće da jede-a ja u blender -izblendam i on spuca cijeli veliki tanjir(grašak+dosta drugog povrća+teletina sa onim masnijim dijelom...)voće isto tako, gnjavi, gnjavi-u tom slučaju iscijedim sok(cvekla+mrkva+jabuka+limun i u to sve čehno b.luka) Moji vole za doručak pojesti kajmak(onaj domaći-pavlaka)prokuham, dodam hljeb u nj i to smažu za čas-mislim da bi i njoj ovo dobro došlo nakon one upale.... Čuvajte se i ti i ona
ma ne pametujes draga, lana to sve jede, ona svaki dan pojede pilecu corbu s povrcem i poslije povrce sa mesom od koljenice i rizom ili krompirom. za dorucak jaje, ili mlijeko i puter, hljeb udrobljen s jajetom, ili tako nesto. jutros sam joj napravila griz jer sad bas nema apetit. juce je pojela fino supu, al nisam je forsirala ostalo jer je spavala uglavnom, prekjuce jela supu pa grasak s piletinom. danas cu joj isto dati pilecu supu i povrce ako bude htjel. moja mama to napravi sa puno masnoce, bas bude jako, danas pojela 2-3 mandarine, zna ih pojesti i vise
< Poruku je uredio teacher75 -- 17.11.2011 11:16:35 >
< Poruku je uredio doublemum -- 17.11.2011 11:18:12 >
Dobro jutro Pod hitno mi treba kafica i ta strudla,ako moze Da dodjem sebi... Mi smo imali tesku noc. Amancek se probudio oko pola jedan,nosic mu zacepljen. Pa tek jutros oko 4 uspijemo odcepiti nosic,ali onda krene da lije,slinice,ma vise voda. Kise i nosic curi. To su jedini simptomi. Ne znam da li da ga odmah vodim doktoru ili da nesto preventivno ukljucim,da se ne pogorsa,nesto prirodno. Dajte savjet nisam pametna a ni naspavana.
Nadam se da su nam bolesna djecica bolje... Emi zao mi je zbog djeda... Falila si nam. Pocy ,ta sam... Mislim da smo se vidjele u Importaneu. Sretan rodjendan Nikitinom djecaku i Leoninoj djevojcici.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Maženje malena27 RR
Sa koliko mjeseci/godina je vaše dijete počelo da pokazuje emocije, da vas je pozeljelo i na koji nacin je to iskazivalo? Kad je pocelo da trazi fizicki kontakt (mazenje, umiljavanje)?
navedite dob (94%) navedite spol (6%)
Broj svih glasova: 54
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!