Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:50:18
Super Beba
vjerujem da čokolada koju sam upravo smazala je organskog porijekla ako hoćete da znate šta jedete, negdje zbavit' komad zemlje, motiku u ruke i zaorati...a i tad bi neko postavio pitanje - a sjemenje? Da nije možda GMO... A s druge strane, ako na nekoj ambalaži stoji da je organsko, te posjeduje certifikat istog, onda to mora i biti tako...zna se šta je HACCP i šta je organska certifikacija...mislim da nema potrebe da budemo veći katolici od pape... ja svakako svrstavam hranu u dvije kategorije - junk i not junk :) I obje su mi na repertoaru...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:55:29
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken
Speaking of organsko, u blizini vikendice ima selo, ljudi uzgajaju jagode i zalijevaju ih svojim djubrivom. Znaci, zagrabi u svoju septicku jamu i zalije. I onda meni, trudnoj, ponudi, kaze eo mlada, zdrave su, ne moraš ni oprat
pa da to je prirodno dubrivo, zivotinjski izmeti...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:56:32
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Super Beba
vjerujem da čokolada koju sam upravo smazala je organskog porijekla ako hoćete da znate šta jedete, negdje zbavit' komad zemlje, motiku u ruke i zaorati...a i tad bi neko postavio pitanje - a sjemenje? Da nije možda GMO... A s druge strane, ako na nekoj ambalaži stoji da je organsko, te posjeduje certifikat istog, onda to mora i biti tako...zna se šta je HACCP i šta je organska certifikacija...mislim da nema potrebe da budemo veći katolici od pape... ja svakako svrstavam hranu u dvije kategorije - junk i not junk :) I obje su mi na repertoaru...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:00:08
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken
Speaking of organsko, u blizini vikendice ima selo, ljudi uzgajaju jagode i zalijevaju ih svojim djubrivom. Znaci, zagrabi u svoju septicku jamu i zalije. I onda meni, trudnoj, ponudi, kaze eo mlada, zdrave su, ne moraš ni oprat
pa da to je prirodno dubrivo, zivotinjski izmeti...
Ne zivotinjski, ljudski. Znaci on to u hali po*ere i onda tim zalije jagode.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:04:16
mimikimi
haj zene ako se smijem ubaciti malo tek sad uspjela curetina cijeli dan ne da mi mira ev zaspala reko haj
kaj je zdravo ?mislite da su vlazne maramice za bebe ok narocito za curice pa et skoro svi ih koriste ja se nesto previse ne zamaram sa tim kakvo je sta moja curica jede skoro sve osim med.kikiriki,jagode ja znam sta je za nju najbolje i da ,ponekad zvizne teglicu kad smo u zurbi ili u gostima a svaki dan ima kuhani obrok slani i opet ceprkne s nama kad mi jedemo a definitivno najvise voli vodicu od graha i par zrna joj propasiram udrobim kruhom crnim i opleti stas zdravije od graha
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:27:07
bambi7
znam da se kao prirodno koriste zivotinjski al ljudski ,bljak!
Na tu temu, ja izdajam mlijeko i moj muz kaze- joj zeno nemoj sta zamjeriti al meno to tako grozno izgleda, al eto djeca vole... Moj odgovor- sad si casu toga istog popio samo od krave......
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:30:23
Super Beba
IZVORNA PORUKA: bambi7
Na tu temu, ja izdajam mlijeko i moj muz kaze- joj zeno nemoj sta zamjeriti al meno to tako grozno izgleda, al eto djeca vole... Moj odgovor- sad si casu toga istog popio samo od krave......
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:34:02
Cickolini
IZVORNA PORUKA: bambi7
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:36:13
Cickolini
IZVORNA PORUKA: mimikimi
kaj je zdravo ?mislite da su vlazne maramice za bebe ok narocito za curice pa et skoro svi ih koriste
U holandiji savjetuju da se koriste maramice, a da se ne ispira vodom jer voda isusuje kozu. Navodno su maramice bolje ... mada iskreno ja se kao ni ti time ne zamaram. Koristim ih jer su mi zaista neophodne i efikasne hahaha
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 17:42:36
lejla80
Evo i od mene jedan mah....Kad smo vec kod hrane, upravo sam svom poguziji dala nekoliko smokija da ih ganja da mama moze smirom napisati poruku.. i koliko vidim on ih sve pogurao u usta...nisam ga jos naucila da jede jedan po jedan
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 20:52:05
mala_sa
Ma i ja sam se odlucila za skafander, samo se jos dvoumim oko broja... ne bih bas da se moze 2x okrenuti njemu...
Bambi mi imamo hodalicu, i stavili smo A par puta u nju (on je odusevljen)...u biti ja sam protiv hodalice, ali Boga mi mene ledja vec sad pravo bole (tako da se nije lose ni malo odmoriti)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 21:05:14
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: taurus
ma dajte žene drage nema potrebe za tolikim razmišljanjem pa ako ni jedna kašica i ni jedno AD ne valja šta onda dati bebi šta sam trebala ja koja nisam nikako dojila, pustit bebu da gladuje jer ništa drugo nije zdravo
ne kažem da treba bebi davati šećer, ali mislim da od toga u tragovima im neće ništa biti, pa ne mogu se čuvati pod staklenim zvonom i dojiti čitav život
Svaka cast, hjela sam isto napisati ali ne zelim ulaziti u raspravu...moja curica je "odrasla" na AD, tim kasama sto se mute i na vodi i na mlijeku.... Nisam u 90% pratila tabele nego svoje dijete....svaka tabela za sebe, svaka kaze drugacije...pa ti budi pametan koju da pratis...
o moja mila majko....pa moja je odrasla na kupovnim kašicama (i slanim i slatkim). nikada joj u životu nisam dala ni jednu voćku da proba i nije kihnula dok u jaslice nije krenula. dojila sam je 4 mjeseca, 4 mjeseca je bila na AD-u i od 8. mjeseca je na kravljem mlijeku. zašto neke žene misle da je njihovo dijete bogom dato a moje nije, to mi nikada neće biti jasno!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 21:20:54
lepetetka
Ma ništa kašicama ne fali a ni AD bogme,hvala Bogu pa i njega ima, šta bi majke koje nemogu da doje?????? Koliko prašine pocucla sa ruku,igrački i ostalog pokućstva haha zabrinem se