Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: MarinaDK Evo i mene poslije zdjele cipsa da se javim...Drago mi je da ste se fino provele na druzenju,vidim Mia se pobrinula za tortu,predivno...Ja sam sa ovim svojim indijancem poludila,dijete mi se skroz promijenilo ima dvije sedmice...Ne znam sta da radim sa njim Jel to neka faza ili je prezivjeo sok ne znam....Svve sam kontala proci ce ali ovo sve gore i gore..Nedavno smo bili zajedno sa jendim djecakom 8 mjeseci je stariji od Adija,malo,malo ovaj ga udari i to sve po glavi...Fino ga sakom zvekne a Adi jadan odplace pa opet trci da se igra sa njim,onaj lopov stariji,dzaba mater mu govori ne ne ,nej nej ne benda zive sile,tek nakon neke 5 ture batina koje je Adi dobio ja zagalamim...Ali od tad se Adi udara po glavi , ..Ja s e ne derem na njega ,ne tucem ga nikada mislim ono puc puc ,ali sad cim mu kazem npr ne ne na sto se penjati on sam sebe samara ili udara po glavi...Cupa se za kosu...To nije nikako radio prije...Fino mu objasnim da o nije lijepo r aditi,on jos vise,pokusam ignorisati onda ode udara glavom u zid...Tu noc kadsmo se vratili iz gosiju citavu noc je preplakao,bas se dijete trzalo u snu...Tog malog dvije tete cuvalice su odbile cuvati jer marise drugu djecu...Fakat ne znam jel to faza ili se istraumirao ....? draga, za pocetak ja bih se klonila tog agresivnog djeteta, tj. izbjegavala bih maksimalno druženje dok tvoje dijete to malo ne zaboravi...u međuvremenu, ti znas najbolje sta i kako ces mu pricati da prevaziđe tu fazu udaranja samog sebe... ja sam mmm rekla da uči pomalo R. da se tuče jer je previše nekad fin, ali samo prema drugoj djeci, tj. nije agresivan...u igraonici kada ga neko gurne on samo stane i gleda blijedo..ne volim ni to..treba se znati braniti...mene i tatu naravno tuče kada se naljuti ... Vjeruj da mi je doslo onom malom da zveknem jednu dobru cvoku,ali i mater mu jadnica ne zna sta ce od njega,umazila ga trece dijete po redu,najmladje ,niko mu nista ne moze..A ovaj moj smoto zna mene udariti ali ja uvijek kad vidi drugo dijete kazem lijepa fraga beba i on onda naucio da treba da ljubi djecu ...I ovaj mali skojim se druzimo non stop mladji je zna nekad zamahnuti ali Adi se izmakne,pobjegne kad ovaj krene na njega i vidim na njemu da se boji takvih situcija...Cim vidi dijete on ga ljubi,pa i ako je na slici,a mali je jos da ga ucim da se brani sto sigurno hocu...Mislim ne da marise ko ovaj maleni Arslan,ali kad ga neko udari da se lijepo zahvali i vrati.... Inaceja nekad zagalamim na njega,bas kad pretjera,ali ne toliko glasno vec povisim malo ton ,al ovo mi je bas cudno ponasanje njegovo i nije se tako ponasao vecotkakoga je onaj izmarisao....Imao je sljivu finu na glavi,udario ga arslan auticem,Sad kad pocne sam sebe da tuce ja ga zagrlim tjesim nekad uspije nekad mene tuce,ali definitivno ne idemo vise da tim malim na druzenje....Ja strasno olim djecu ali ono ja ne znam sta je ono,pijemo kafu on dodje sve poobara sa stola,pljuje,gadja igrackama...Uzivotu nisam vidjela da dijete moze biti onako agresivno...
|