Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moj A. se tuce...udari drugo dijete kad mu prahne...ja razlog ne znam Nisam ga niti jednom udarila zbog tog...nego ga naruzim i odvedem kuci...kada je kuci...a recimo udari rodjaka...onda ide u sobu...sam Jucer je cim je usao u igraonicu zveknuo jednu curicu u glavu...ja sam ga naruzila (to nije lijepo Andrej...to je jako ruzno,...ici ces odmah kuci...izvini se curici...bla...bla) nije proslo 15 min. on je opet ponovio...ja sam ga samo uzela i pocela oblaciti...a mama od curice joj je fino rekla da pridje mom A. i da ga poljubi...oni su se onda zagrlili...meni se srce istopilo, jer znam da moj A. nikad tako nesto prvi ne bi uradio...on je nju zagrlio ali tek kada je ona njega...e to meni smeta...al haj...kontam da ce skontati...valjda...jednog lijepog dana...E sad...najlakse je uvijek krivce traziti u drugima...ali fakat...moj A. se nije udarao, dapace...grlio je svakog ko mu pridje...sve dok ga druga djeca nisu pocela udarati i gurati...tako da sad on cim mu se neko priblizi...odmah udara...i to stisne saku...ja ludim...jos kontam da je i radi govora deprimiran...sto ne prica...sto ne moze sa njima komunicirati. Inace ga ne gledam kao pretjerano agresivnog...kakvih ima...dobar je ...nadam se da ne cinim nista lose...ne ignorisem...ali ni ne tucem..ne derem se...ali ni ne sutim...hebo majku ako ja ostanem normalna
eh vidis ja sinoc anela malo pucnila nisam se derala nista plakao je od huje sto nedam vodu kad se smirio , fino objasnjavala nemoj anel nije lijepo to ne tuci nikoga ne valja nece se niko igrat stobom moras slusat on gleda pozorno pa ce susat usat (kao slusat ce) to traje taj momenat cas, sutra kao da nista nisam pricala eto !.
ja se trenutno nemogu sjetit ni jednog slucaja kad je Ajla udarila nekog.znam da je bilo al se stvarno nesjecam jer ona nije sklona tome,sto se toga tice ona je prava dobrica,mada to meni i nije neka dobra osobina.on nece ni vratit kad je neko udari.al zato ja ima i drugo djete njega me stvarno bude stid izvest iz kuce,on sve redom,udara,cupa,gura,pocevsi od svoje sestre pa nadalje.bez razloga a znaci nije to mogao vidjet ni od koga
anel nece curice nikad ma kad bi mu neznam sta radile nece ih dirnut al ima i osoba sto ne voli recimo pa samo gleda gdje ce udariti . Dok ima druga , kojeg bas voli snjim se igra nikad se nisu porijeckali dobro sem igracki al da se rijesiti i to problem je u igri sto anel zeli da bude glavni kako on kaze Tako vani stim drugom, kaze mu mali sjedne malo ade utani dere se da ide se igrat , ade baci to , da gurne autic on cuci gleda , ade popi to ako drzi sok u ruci . Skoro vani maca dosla odnekud stoji mala ba , anel njoj vice ade maci koci.skoci sa stepenista vani i dere se na jadnu mackicu ade kociiiii bizo Il ade jedi paco .....
moj kad je tek poceo s tim tjerala sam ga da se izvine osobi koju je udario,ujeo i sl,u pocetku nije htjeo sad izvinjava mi se svako pet min.,kad ga ruzno pogledam kaze zini mama,nece ikad vise i za njega je to gotovo,i kad govorim to nevalja pa nece se niko igrati s tobom,necemo ti nista kupiti jer neslusas kaze nece E. vise nikad i za 5 min. druga prica,mislim nije to uvijek stvarno se zna s djecom igrati pravo fino,on starije udara cesce valjda sto ocekuje od svih da se igraju s njim a kad nece tako ispoljava ljutnju il im kaze idi kuci
ni anel nezna sta zna rijec izvini zna samo rec susat cu susat -kao slusat ce slusat ne ubi - ne udarit on vice ubit Skoro mi vice sveki kao da naz ju izvinem se sto je malog udario hm pa nije mu glavu razbio uostalom nije zasluzila !!!! Bezbroj puta anel je oplakao zbog njega dobro u smislu oplakao pa kao da nista bilo nije . Ja vicem nije namjerno mozda sta anel zna neznam sta rec sveki ce jest jest namjerno udario e, pa reko neka je dize mi zivac!
ma sta da ti kazem,mislim djeca su to jos treba ih sprijecavati da to rade ja se nadam da je faza i da ce proci vremenom,al ne treba sad od toga bauk praviti,jeli njih tvoja sveki pazila
djeca obicno i udaraju namjerno,rjetko je to slucajno.al se nemogu izvinjat za to nekom.ja mogu reci da mi je zao al kako cu reci izvini za nesto stio je uradilo moje djete a ne ja.nemogu ja njega svezat za sebe,stalno ga gledam,pazim al opet se desi.danas je on udario nekog,sutra ce neko njega i tako to.tako je to s djecom.ja se licno ne volim mjesat u te djecije svade,mislim ove malko vece djece,mislim da ih treba malo pustit i da samo to rjese al vidim da to nije popularno medu roditeljima pa nemogu se ni ja pravit kinez. moje veliko djete je prvi put ostalo kod nekog sama)ne brojim obdaniste,moje i muzeve roditelje) pa sam u nekom grcu.mislim nije ostala kod tudina,sa rodicom je a mi neobicno,kontam bas je narasla
ma sta da ti kazem,mislim djeca su to jos treba ih sprijecavati da to rade ja se nadam da je faza i da ce proci vremenom,al ne treba sad od toga bauk praviti,jeli njih tvoja sveki pazila
da , al ja nisam ni znala da je mali dosao . Da sam znala nebi dala anelu samom dole jer uvjek medju njima rat izbije Ona ih same ostavila a zna da ne smije ni sek. al eto sad sto rece bebacha nije neki bauk i briga me nikom se ne izvinjavam niti cu .
Jutros mi bila prijateljica sa malim, V. ga jako voli i fino se sa njim igra, ali danas, nije mu dao nijednu igracku, par puta ga gurnuo, lupio po glavi i povrh svega mali od muke poce sam sebe da samara ...bas ruzno od mog djeteta, al' sta da radim...naravno kazem, nemoj duso, nije fino, lijepi braco, ljubi ga, fino se igrajte i sl. Mi smo ih na kraju razdvojile, ja se igrala sa njenim djecakom, ona s mojim i strasti su se smirile...Na rastanku su se grlili i ljubili, nadam se da je ovo danas samo bila prolazna V. nervoza...
iman i meni to izgleda da bi mogla biti reakcija na vakcinu,ja kolkio sam čitala da se posle cijepljenja mogu javiti simptomi bolesti protiv koje se cijepi al to prođe i bude puno blaže od stvrane bolesti,tako je bilo curici od moje sestre al prošlo je i nije ostavilo nikakve posljedice,
Vecerrr hanumice drage!! kako ste nam sve?? Vidim ima bolesnih bebica,zelimo im brzo ozdravljenje i saljemo punooo .. Nas nije duuugoo bilo al dobro smo hB, cure pajke, a ja koristim vrijeme malo za internet
nama bili gosti maloprije odose a prije smo bili u konzumu malo a ovaj moj nema sta nije dirao,mm ga na kraju zgrabio i iznijeo u auto dok ja zavrsim felix e pa reci sveki da se izvine jer ona je pazila na njih ako bas misli da se treba izvinjavati ,ma salim se naravno,nama stvarno niko ne zamjeri-bar da mi znamo,svi kazu djeca su to i moja-moj je isto dok su bili manji bas mi zao bolesne djecice nadam se da ce brzo ozdraviti kod nas se jedna djevojcica razbolila,neku joj bakteriju u krvi nasli ,bar tako mi kaze komsinka,kao kriticno pa me i to rastuzilo pravo,a i jetrvina mala pokupila neki virus cini mi se,jetra joj bila otekla i kod nje nesto pravo ozbiljno bilo,sreca sad je dobro,ma u zadnje vrijeme neke lose vijesti pa kad E. vidim zdravog zahvalim Bogu i sto baca i urla i udara samo nek mi je zdrav i ziv
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.