|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Mostar
28.9.2011 13:03:10   
sporty mamaa
Evo vam svjeze informacije iz porodilista. Sto se tice osoblja, doktori ko doktori malo nafurani, obave vizitu, vise i ne dolaze, a vizita traje 2 min i obavlja je dr. Planinic. Sestre vecinom sve super, mada i one pricaju svaka svoju pricu. Recimo jedna uvjerava zenu da ima mlijeka i da treba dojit, dok druga kaze da u njenim grudima nema mlijeka. I tako to, misljenja im se mimoilaze. Sestre iz djecije sobe uglavnom su super, odvest ce bebu ako se tebi spava, ali isto ce forsirati dojenje, tako da ako imas problem s grudima u nekoj od smjena morat ces se potrudit da ti nahrane dijete... Ja sam srecom dojila pa nisam imala tih problema. bebe su 24h s vama, odvode ih na kupanje ila ako ste bas umorne pa da se odmorite. Dr.Saraga jos uvijek prepada ljude, drzi zdrave bebe u bolnici, oplakalo nas je zbog nje nekoliko ali to je sad druga prica...
Sto se uvjeta tice, dobiti cistu spavacicu je kao dobiti na lutriji (PONESITE SVOJE) a dobiti cistu plahtu moguce ali ne uvijek... Sapuna nema, toalet papira, niti ubrusa tako da to ponjeti sa sobom! Lijekova takoder nema, na porod ponesite ampule spazmexa jer ce vam trebati i dajte ih odmah cim dodete, a ostalo ako vam bude trebalo morat cete isto kupiti.... Eto to bi bilo to ukratko... I da malo je pohladno u sobama, pa ponesite carape i malo toplije spavaciceuser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 28.9.2011 13:05:06 >

(odgovor članu mostarka82)
Neposredna veza do poruke: 776
28.9.2011 14:51:29   
elmaL
Hvala sporty mama na ovom izvjestaju iz prve ruke :)
Uglavnom, koliko mogu vidjeti, nema toliko losih stvari, iako naravno svakom se moze svasta desiti. Mene je bas zanimalo to stanje gore, higijena, sestre i to, ali eto vidim moze se proci:) osim da se treba obezbijediti unaprijed i spavacica i osnovne stvari za higijenu.

Zanima me da li ovdje ima patronazna sestra koja dolazi poslije poroda kuci, ili toga nema u Mostaru? I da li ista objasne nakon poroda o dojenju, pupku, kupanju i sl. Nemam iskustva, pa me malo strah kako cu s bebicom :)

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 777
29.9.2011 21:18:40   
mostarka82
čestitam sporty mama i hvala ti na ovim informacijama dobro ce nam doci svima. uživaj sa svojom bebicom

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 778
30.9.2011 7:53:52   
amy84
Pozdrav svima, nova sam na forumu. I moram kazati, žene čudo ste! Meni kao prvorotkinji svaki savjet zlata vrijedan. Pitanje za sporty mamu, pošto vidim da je najfriškija rodilja user posted image  čestitam! Ovi lijekovi "ampule spazmexa", za šta je to user posted image ?

Neposredna veza do poruke: 779
30.9.2011 9:59:05   
Lana_
sporty jel muž bio na porodu? user posted image
i mene zanima za te ampule,hmm...

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu amy84)
Neposredna veza do poruke: 780
30.9.2011 11:31:48   
anitaMO
muz bude na porodu samo ako je prosao tecaj

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 781
30.9.2011 12:01:14   
marinčii
IZVORNA PORUKA: amy84

Pozdrav svima, nova sam na forumu. I moram kazati, žene čudo ste! Meni kao prvorotkinji svaki savjet zlata vrijedan. Pitanje za sporty mamu, pošto vidim da je najfriškija rodilja user posted image  čestitam! Ovi lijekovi "ampule spazmexa", za šta je to user posted image ?
ja sam isto primala te ampule ,tada ih je još bilo pa se nisu morale kupovati a koliko ja znam one su za opuštanje mišića ako ne griješim

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu amy84)
Neposredna veza do poruke: 782
30.9.2011 12:09:45   
milenium

IZVORNA PORUKA: anitaMO

muz bude na porodu samo ako je prosao tecaj

išli su oni na tečaj

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 783
30.9.2011 19:43:29   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: elmaL

Hvala sporty mama na ovom izvjestaju iz prve ruke :)
Uglavnom, koliko mogu vidjeti, nema toliko losih stvari, iako naravno svakom se moze svasta desiti. Mene je bas zanimalo to stanje gore, higijena, sestre i to, ali eto vidim moze se proci:) osim da se treba obezbijediti unaprijed i spavacica i osnovne stvari za higijenu.

Zanima me da li ovdje ima patronazna sestra koja dolazi poslije poroda kuci, ili toga nema u Mostaru? I da li ista objasne nakon poroda o dojenju, pupku, kupanju i sl. Nemam iskustva, pa me malo strah kako cu s bebicom :)

Patronazne sestre nema, jedino ako koga znas privatno, ja sam tako s prvom bebom. .. A odojenju, pa bas nesto posebno ne objasnjavaju, kako sam ja skontala samo negdje zure... Recimo pitas ih za savjet, kazu ti i onda se izgube u vidu magle pa ih ti hvatajuser posted image user posted image user posted image  Meni je oko dojenja puno pomogla jedna zena sto je bila sa mnom u sobi, tako da evo vec 9. dan uspjesno dojimo. A o pupku ce ti objasniti kad ti bude presvlacila dijete za vani, uglavnom ne boj se uhodaces se za par dana. Imas puno toga o svemu na internetuuser posted image

Spazmex je kako je marinci rekla za opustanje misica, ja sam im poklonila svoje ampule jer sam to na brzinu obavila pa mi nisu imali kad datiuser posted image user posted image

Lana, trebao je biti dosao sa mnom, ali je dr. to vece imao devet poroda tako da je obecao da ce ga uvesti, ali u neko doba su zaboravili na mene, a komoli na njegauser posted image user posted image  Tako da je ta dva sata proveo u cekaonici, a kad su ga se sjetili ja vec bila gotovauser posted image  Al ima covjek diplomu da je bio na tecajuuser posted image

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 784
5.10.2011 17:32:24   
marsupilami
bi li me netko mogao uputiti gdje se nalazi odjel za transfuziologiju na b. brijegu, blizu čega je itd. trebala bih ujutro vaditi krv zbog krvne grupe, i tek sad sam shvatila da nemam pojma gdje se nalazi, bila sam možda svega dva puta gore i ne snalazim se najbolje ( uopće ) user posted image

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 785
5.10.2011 20:59:13   
milenium
preko puta kbc-a nove zgrade,dole niz one stepenice,tu je odmah do i pedijatrija.(znaš,ispod onog kioskauser posted image )

< Poruku je uredio malena27 RR -- 9.11.2011 23:09:00 >

(odgovor članu marsupilami)
Neposredna veza do poruke: 786
6.10.2011 10:32:14   
elmaL
Zna li neko od mamica koje su vec radjale na BB sta se nosi za bebu gore, odjeca i to, ne mislim na to u cemu ce se iznijeti kuci, vec kad se rodi pa dalje?

ja sva skoro pitanja postavljam na ovoj temi porodiliste user posted image samo tu znam da ce mi neko iz mostara ili hercegovine odgovoriti, ima li ne znam neki hercegovacki chat user posted image pa da mozemo pricati o temama koje su konkretno vezane za nas ovamo .

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 787
6.10.2011 10:41:02   
Lana_
zadnja koja je rodila je sporty mama pa kad vidi ona će ti bolje reći,al kad sam ja rodila trebale su samo pelene i vlažne maramice kao da presvučemo bebu al dok sam gore bila samo sam jednom to uradila a inače su sestre presvlačile,a robica netreba...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 9.11.2011 23:09:44 >

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 788
9.10.2011 22:44:17   
mostarka.
za bebu ti trebaju samo pelene, vl maramice i bivacin prasak za pupak..od robice netreba nista.

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 789
10.10.2011 9:59:42   
anitaMO
znaci nismo napredovali,hahah
mani kuma radi na neonatologiji,kaze nista im nedaju,i jednokratne rukavice im broje.user posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu mostarka.)
Neposredna veza do poruke: 790
12.10.2011 12:18:57   
marsupilami
evo mene mostarka82 živa sam, samo u posljednje vrijeme nisam stizala pratiti što se dešava na forumu, morala sam učiti i rješavati ispite na faxu,  tako da sam cijelo vrijeme se s knjigom družila, od mog zadnjeg posjeta dz malo su se smirili dojmovi, ali opet ne dovoljno da bih se tamo ijednom više vratila, jer evo opisat ću ti taj zadnji put :
Došla u 7.15, kontam bar ću kad napokon dr dođe, brzo na red, u čekaonici bila prije mene neka bakica ( kad je onda ona došla??), i tako prođe 8 h, počelo se već stvarati gužva, taj dan je radio soldo, nisam kod njega prije bila, u međuvremenu dođe još jedna trudnica s velikom milkom čokoladnom i odnese tamo sestrama, kao zna onu najmlađu sestru pa su se ćosale pola sata. J a i ova bakica smo sjedile odmah do vrata ordinacije i čekale dr koji je napokon došao poslije 9 h, kontam ja bar ću sad brzo na red, kad ono.... izišla ona crvenokosa sestra i pustila nekoliko žena, nemam pojma jedna joj je tetka, jedna baka itd. itd. , naravno i ona trudnica je ušla prije mene. Ja doslovno stojim ispred vrata da ne bi nekoga drugog pustila prije mene jer je rekla da se ulazi 'po redu kako je tko dolazio' ( moš mislit). I napokon uđem, ( oko 10 h je bilo ), ušla kaže mi sestra : aj molim te pusti ovu ženu da ona sad uđe, brzo će ona. I što ću ja na to ? 50 ljudi koji su došli poslije mene je ona pustila unutra, i više dođem ja na red hvala Bogu, ali tu se ne zaustavlja muka, pošalje ti on mene fino tamu u onu sobu s ultrazvukom, i tako ja sjedim u onoj papirnoj milimetarskoj spavaćici na krevetu i čekam....... čekam..... a prozori otvoreni, smrzla sam se živa, mlada sestra nije dala da se zatvore kao zbog zraka nek uđe, ajde dobro kontam ( ali nije bilo dobro, ja osjetljiva sama od sebe razbolila sam se i dobila temperaturu ). Dok sam ja čekala na pregled on je primao druge pacijentice jedno pola sata i sve sam živo čula, sve probleme svake od njih, i kad se manijak sjetio da ja čekam za pregled, dođe i nemogu ti opisati, to je bio najbrutalniji pregled u mom životu, nemam riječi, nije imao nimalo obzira, ja sam se doslovno morala pomicati na krevetu kako je on micao onaj ultrazvučni štap, to je tako bolilo!!!!!!! Rekla sam mu on ništa, samo po svome i grimase odvratne pravi, nije ništa ni rekao, samo nešto našvrljao u karton i to je to, pa molim lijepo i prema životinjama se bolje odnosi. Jedva do kuće pješke došla koliko me je bolilo i tri dana imala iscjedak. Trenutno čekam pregled kod Vajdane, ona je na nekom službenom putu, pa kad se vrati. Eto mostarka82 rekla sam ti svoje razloge zašto više neću ići u dz i mislim da su opravdani bar što se tiče mene.

Neposredna veza do poruke: 791
12.10.2011 22:48:36   
mostarka82
heh hvala na odgovoru baš me zanimalo kod mene sasvim druga priča jutros sam bila na pregledu došla u 8ipo i ispred mene 4 žene koje čekaju od 7 i po iako se otvara od 8 ali one uranile. i bio je doktro Planinic tamo on inače bude svako jutro i kod njega moze uci ko zeli a ako taj dan dolazi drugi doktor imaš pravo čekati na njega niko te ne tjera kod onoga starca da udješ. i Bušić dolazi točno u 9.00 i odmah  ove zena skacu na njega gdje ste doktore čekamo vas od 7 ipo on mrtav hladan kaze pa ko je vama rekao da dodjete tako rano ja imam vizitu na Brijegu ja nikada u DZ ne mogu prije pola 9 do 9 doci. I ona dolaze na red 3 preko reda koje su u međuvremne dušle sestre ih uvode ustvari samo ona crvenokosa crna uopce vani nije izlazila. I kada su sve te preko reda ušle izađe crvenokosa vani i kaze sada ulazite redom kako ste došle. To mi je malo diglo zivce ali ja i dalje čekam.  I pregledao je on dvije kad izađe crna sestra i pita ima li trudnica one kod doktora imaju prednost i tako ja dodjem na red prije ovih koje od 7 i po čekaju.  I zadnji put je Busic rekao mene ne zanima ko je kada došao kod mene trudnice imaju prednost. Manje od pola sata sam čekala , crna me sestra izvagala izmjerila tlak, ostala sam u svojoj robi samo sam stomak oslobodila dala mi ubruse namazo me gelom pregledao i ja kuci pjevajuci uštedila 50 KM a čekala pola sata meni je draze tamo čekati i sat vremena ali uštediti 50 KM od privatnoga pregleda. I najiskrenije meni je u DZ detaljniji pregled nego što mi je u Bjelanovica privatno bio kada sam prvi put išla. Ja samo pratim kada je Busic u DZ i tada idem jer ima razumjevanja on ako vec one dvije sestre nemaju.

(odgovor članu marsupilami)
Neposredna veza do poruke: 792
20.10.2011 15:34:00   
marsupilami
ja nažalost nemam više razloga ići nigdje user posted image , ova moja agonija od subote završila je sinoć kiretažom, nema se tu puno šta za reći, nemam više ni rijeći ni snage trenutno ni za što, ali moram pohvaliti doktoricu Barišić što je bila strpljiva sa mnom i mojim ispadima, ali sad je sve prošlo i želim to što prije zaboraviti, i prestati osjećati bijes i ljutnju prema svakom, nisam jedina sa mnom su bile tri žene u sobi u istoj situaciji, prije par dana ne bih mogla ni zamisliti da ću ovo reći ali ne preostaje mi ništa drugo nego krenuti dalje, i svim trudnicama želim svu sreću i laganu i zdravu trudnoću, kad doživiš toliku patnju u sebi i oko sebe ne želiš da više itko to doživi,ali takav je život izgleda, tek sam ga sad upoznala. Ljubim vas user posted image

Neposredna veza do poruke: 793
26.10.2011 19:00:50   
smileee
Hvala ti puno user posted image

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 794
31.10.2011 11:55:07   
kanka
Dosla sam iz porodilista prije 3 tjedna.Najsvjezije informacije:ponesite svoje spavacice(rijetko kada ima cistih njihovih),ako imate problema sa probavom mozete koristiti cepice(to je meni jedino pomoglo),tablete protiv bolova(injekciju voltarena cete dobiti samo ako ste stvarno dobri sa sestrom),pohladno je u bolnici pa ponesite neke toplije odjece.Sto se tice beba-to je sve ok.Bebe su nam dovodili kad smo mi htjele i mogle su cak i nociti s nama ako smo bile dovoljno odmorne.A opet ovisi i o sestrama-jedni noc je jedna pravo popizdila jer smo trazile sve u sobi da nam odvedu bebe,a ona se mislila malo odmarati uz internet.Ja sam rodila na carski i nisu imali mjesta na poluintenzivnojza mene pa me prebacili na babinjace.Ne dajte da vam se to desi.Koliko sam imala problema dok sam tamo svima objasnila da sam sa sekcije,kreveti nisu tamo odgovarajuci,pa dok dodje vizita a ja jedina sa rezom.Dok su svi skontali da sam operirana meni vrijeme da odem kuci.Ona pedijatrica Saraga i nije toliko losa koliko su mene isprepadali.Samo se dobro informirajte sta vam beba moze imati-vecinom ih zadrzava zbog poviseng crp-a,zutice i ojeda.Nista strasno.Eto.:)Pitajte sta vas zanima.I da,najbolja sestra ikad je Rusmira.

(odgovor članu smileee)
Neposredna veza do poruke: 795
31.10.2011 13:56:28   
elmaL
kanka cestitke user posted image user posted image nadje se ti s druge strane price user posted image

Ja sam toliko do sad postavljala pitanja o svemu u porodilistu, jer me bas sve i zanima. Jos je neko spominjao ko se nedavno porodio da se ponesu neke tablete, jel smijemo mi sami piti bilo kakve tablete protiv bolova ili se to dogovara tamo, i kad se piju, prije ili poslije?

Koliko si ostala nakon carskog, kakva je situacija s dojenjem, jel se uspostavio procesuser posted image
sto se tice higijene i uslova u sobama, vec su mi rekli da je poprilicno ok, a za spavacicu obavezno da se ponese. Jel stvarno toliko hladno, ima li ikakvo grijanje user posted image

E i A=<3

(odgovor članu kanka)
Neposredna veza do poruke: 796
1.11.2011 17:47:42   
kanka
Poslije carskog lezis tjedan dana,sedmi dan ti skidaju konce i ides kuci ako su bebe ok(govorim u mnozini-kod mene blizanke:)).Kod mene nije bilo nikakvih komplikacija a bebe zdrave,cak ni ona Saraga im nije nista nasla.Bebe su mi donijeli prvi dan na 5 min,jos sam bila malo osamucena od anestezije.Vec drugi dan ti donose cesce,sve ovisi kako se osjecas.Ja sam dobila mlijeko treci dan,mada sam bebe odmah stavljala na podoj da navuku mlijeko,a imala sam onog kolostruma.Poslije kad sam bila u sobi stalno sam ih dojila,sestrama sam rekla da ih ne hrane tamo sa onom glukozom,beba bude kao na drogama,ne mozes je probuditi.Higijena je ok,prva dva dana sestre dolaze i peru te dva puta dnevno,a poslije ti vec mozes ustati i malo se osvjeziti.Wc i tus su solidno cisti,ovisi koja je cistacica.:)Bitno je samo da ti kateter skinu.Ja sam ponijela tableta-samo paracetamol.Nisu mi trebale jer sam dobila injekciju voltarena,a poslije mi nije ni trebalo.A bilo je hladno kad sam ja bila,valjda su poradili na grijanju dosad.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 797
3.11.2011 10:28:48   
mostarka82
http://www.bljesak.info/web/article.aspx?a=6bef24d1-d241-4e7a-891a-15d4e97862e3&c=5de70792-d2d5-4648-8125-5206af0d3357

(odgovor članu kanka)
Neposredna veza do poruke: 798
3.11.2011 10:30:14   
mostarka82
Započinje novi ciklus tečaja pripreme za porođaj

u gornjem postu imate sve informacije ako je neko zainteresiran za tečaj u mostarskoj bolnici user posted image

Neposredna veza do poruke: 799
3.11.2011 12:12:26   
elmaL
I ja sam danas bas vidjela ovu informaciju o novom ciklusu. Ranije sam ih kontaktirala da vidim kad se reba prijaviti, i rekli su mi da je najidealnije vrijeme da se prodje kurs izmedju 28 i 36 sedmice.

Ja cu 28 imati polovinom decembra, sad ne znam kako idu ovi ciklusi, ja sam kontala da se svakom mjeseca odrzavaju, da se mozes prijaviti cim steknes uslove.

Ako je neko vec prosao kurs, nek nam malo pojasni kako ide, i jeste li zadovoljne ?

E i A=<3

Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *