Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 13:15:35
ladyblue RR
kod nas i dalj temperatura između 39 i 40. stavila sam joij čepić prije 2 sata, sada ima 37,6 ali sam je nahranila supom i stavila na spavanje. od sinoć je sve skupa spavala 8 sati. nadam se da će sada barem 2 sata odspavati. jedina sreća u svemu ovome je što i dalje dobro jede.
hvala što pitate za nas.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 13:50:35
mala_sa
mala_sa jel to u dajes palentu i koju?
Mersiha nisam mu jos dala bas palentu (onu koju i mi jedemo), ali kontam ovih dana mu skuhati onako malo rjedje i pomjesati sa jogurtom - da vidim kako ce prihvatiti Danas sam mu dala kupovnu kasicu od mrkve, graska, krompira i rize - i bas je lijepo popapao U principu i ja njemu pravim kombinacije kao sto su kupovne kasice i obicno sve pojede (nekad se desi da odbija, ali dosta rijetko) Dosad smo probali: mrkvu, tikvicu, krompir, tikvu (bundevu), grasak, spinat, brokulu - ovo sve mu kombinujem jedno s drugim, zatim dodam nekad rizu, griz, pahuljice od kukuruza, ma sve vrste onih zitarica koje mogu od 5mj Probao je jogurt, od voca jede bananu, krusku, jabuku, sljivu, marelicu, papaju (to su one koje voli, sve mu dajem svejeze i takodjer nekad pomijesam sa zitaricama) Navece pred spavanje mu mm da jednu flasicu, to ti je dvopek od rize i banana (Hipp pahuljice za laku noc, pravi se sa vodom i A bas voli tu hapu)...a meni dobro dodje da se malo odmorim uspavljivanja
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 14:02:17
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
kod nas i dalj temperatura između 39 i 40. stavila sam joij čepić prije 2 sata, sada ima 37,6 ali sam je nahranila supom i stavila na spavanje. od sinoć je sve skupa spavala 8 sati. nadam se da će sada barem 2 sata odspavati. jedina sreća u svemu ovome je što i dalje dobro jede.
hvala što pitate za nas.
a sta kaze dr. jel tako visoka temperatura ocekivana kod te prehlade ili je to ipak previsoko? ljubi malu plavu slatkicu da ozdravi
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 14:04:34
rose
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Mersiha nisam mu jos dala bas palentu (onu koju i mi jedemo), ali kontam ovih dana mu skuhati onako malo rjedje i pomjesati sa jogurtom - da vidim kako ce prihvatiti Danas sam mu dala kupovnu kasicu od mrkve, graska, krompira i rize - i bas je lijepo popapao U principu i ja njemu pravim kombinacije kao sto su kupovne kasice i obicno sve pojede (nekad se desi da odbija, ali dosta rijetko) Dosad smo probali: mrkvu, tikvicu, krompir, tikvu (bundevu), grasak, spinat, brokulu - ovo sve mu kombinujem jedno s drugim, zatim dodam nekad rizu, griz, pahuljice od kukuruza, ma sve vrste onih zitarica koje mogu od 5mj Probao je jogurt, od voca jede bananu, krusku, jabuku, sljivu, marelicu, papaju (to su one koje voli, sve mu dajem svejeze i takodjer nekad pomijesam sa zitaricama) Navece pred spavanje mu mm da jednu flasicu, to ti je dvopek od rize i banana (Hipp pahuljice za laku noc, pravi se sa vodom i A bas voli tu hapu)...a meni dobro dodje da se malo odmorim uspavljivanja
koja je to hapa da bas moze u tako tecnom stanju da se da? i koju dudu koristite...ja imam osjecaj da ako joj stavim malo zitarica ili keksolina u mlijeko da joj ne curi brzo ko AD pa da zato odbija?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 15:20:37
ladyblue RR
rose,ova temperatura je vjerovatno jos jedna vrticka boljka. Ja se nadam da ce od sutra ici na bolje. One obicno traju 3-4 dana. Do rodjendana cemo biti k'o nove!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 15:21:39
lepetetka
Jelena, Lady sve najbolje od da nam bebironi što prije ozdrave.. Mersiha i Anesu želim brzo ozdravljenje bar nema ture ...... Sweet i moja je spavala do 11 Od 10.30 do 11 dva puta dojila po 15tak min (u5 i u 8.30) Ona bude preko dana baš aktivna i puno sisa ali zato kad spava baš spava, evo je opet je zaspala..Ja zadovoljna zaista jer ujutro dok ona spava ja spremim i doručak ,jedemo ja i mali, operem suđe, pripremim veš mašinu i još poslova, mogu se posvetiti i E a kad se ona probudi nastupa njeno vrijeme.. Ja prezadovoljna
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 15:23:48
Lady26
IZVORNA PORUKA: rose
koja je to hapa da bas moze u tako tecnom stanju da se da? i koju dudu koristite...ja imam osjecaj da ako joj stavim malo zitarica ili keksolina u mlijeko da joj ne curi brzo ko AD pa da zato odbija?
Smijem li upasti kao padobranac Razrezi joj dudu na flasici makazama i napravi vecu rupu (ruzno za vidjeti ali ne ide na izlozbu ), moja curica pije mlijeko sa cokolinom na flasicu, bude malo gusce ali ne mora se puno muciti da vuce...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 15:29:30
ladyblue RR
zaboravila sam prijaviti da je N naucila da skace i to je trenutno glavna fora kada je stavim u krevetic. Skace,slomi se i tako dotjera svoj krevetic do mog kreveta. Temperatura ne ometa skakanje
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 15:49:40
rose
IZVORNA PORUKA: Lady26
Smijem li upasti kao padobranac Razrezi joj dudu na flasici makazama i napravi vecu rupu (ruzno za vidjeti ali ne ide na izlozbu ), moja curica pije mlijeko sa cokolinom na flasicu, bude malo gusce ali ne mora se puno muciti da vuce...
a jel u pocetku odbijala i sta mislis jel to razlog...presporo izlazi pa je nervira?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 15:50:56
rose
zaboravila sam prijaviti da je N naucila da skace i to je trenutno glavna fora kada je stavim u krevetic. Skace,slomi se i tako dotjera svoj krevetic do mog kreveta. Temperatura ne ometa skakanje
skakutalo...ovo moja ako skace, ne odvaja noge od povrsine...vise se treska a skinuli smo joj tockice jer kad lezi nogama se odguruje od zida a ja se bijim da je ne pricepim ako se drzi za ogradu a ja se naslonim na krevetic
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 16:16:10
mishkica
Lady brzo ozdravljenje bebici, nisam od onih sto vole davati savjete, ali mi je od najbolje kolegice mala isto prosla sada ovu vrticku prehladu, i skakala joj je temperatura stalno i do 40, i jedan stari doktor koji nam je komsija joj je rekao da u posudu stavi casu rakije i 2 case vode, i malo samo da bude mlako, i u to pelenu obicnu pamucnu natopiti i masirati od vrata do stopala, nekoliko minuta, njoj je zaista pomoglo, temperatura je spadala, i malecka je sad dobro...i ostalim bebicama ozdravljenje, pa ako odlucis pokusti nadams e da ec pomoci....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 16:21:47
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: lepetetka
Jelena, Lady sve najbolje od da nam bebironi što prije ozdrave.. Mersiha i Anesu želim brzo ozdravljenje bar nema ture ...... Sweet i moja je spavala do 11 Od 10.30 do 11 dva puta dojila po 15tak min (u5 i u 8.30) Ona bude preko dana baš aktivna i puno sisa ali zato kad spava baš spava, evo je opet je zaspala..Ja zadovoljna zaista jer ujutro dok ona spava ja spremim i doručak ,jedemo ja i mali, operem suđe, pripremim veš mašinu i još poslova, mogu se posvetiti i E a kad se ona probudi nastupa njeno vrijeme.. Ja prezadovoljna
A moja je isto spavala po danu od pola 10 do 12 pa od 2 do pola4, al sinoc se budila vise od tvoje u pola2,4,6 i u 8 ustale pa j eonda nastavila tu turu u pola10 pa do 12. Cudno mi d aona po dnau toliko spava. Ja cu je od danas ipak probati uobrociti pa cemo vidjet kako ce ici. Ako se bude budila puno ne vjerujem da je do tog sto pokusavam je ri kad je sikila non stop budila se takodjer I ja sma zadovoljna kako je znalo bit u proteklih 20 dana
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 16:22:53
sweet insanity
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 16:57:31
mala_sa
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Rose ja sam ovu hapu kupila u DM-u (stavicu ti slike tamo na ishrani beba jer ovdje moderatori ne daju). Moj A pije na onu pipu od Aventa 1-2-3 i mi njemu dajemo na 1 (on se ne buni)... Ja pravim po mjerama koje su na hapi, i bude malo gusce (ali kad ja nagnem flasicu lijepo iz nje kapa)???
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 17:01:27
mersiha 77
joj mala_sa Anes je probao samo krompir,mrkvu kokuruz sve kuhano jamu skuham,ali vise nece neznam sta cu kupovne nisam probala sad kad ga je vagala dobio je malo na tezini ima 8.360,a prije toga imao je 8.010,znaci fali mu juce je plakao sto je gladan iako je dojio,al vise neznam sta da mu dam
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 17:14:24
mala_sa
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
joj mala_sa Anes je probao samo krompir,mrkvu kokuruz sve kuhano jamu skuham,ali vise nece neznam sta cu kupovne nisam probala sad kad ga je vagala dobio je malo na tezini ima 8.360,a prije toga imao je 8.010,znaci fali mu juce je plakao sto je gladan iako je dojio,al vise neznam sta da mu dam
To za kilazu ja se ne bih puno sikirala, mi smo u cetvrtak bili kod pedijatrice i Adin je za mjesec dana takodjer dobio manje od 400gr, ona kaze da je to uredu, i da sad trebaju manje da se debljaju. I nama se desi da ponekad odbija kasicu (obicno to bude ovo sto ja pravim), a kupovnu svaku uredno pojede. Ja sam se bas iz tog razloga naoruzala ovim kupovnim kasicama. Kupi mu babay rice ili babay griz, mozes i obicnu bijelu rizu i dodaj mu to - u ovo sto ti skuhas (obicno pojedu sve sto je sa rizom). Probajte i neku od ovih hapa, mi imamo ovu hipp; a imamo i nestleov griz (koji mu takodjer dodajem u kuhane kasice).
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 17:18:15
bambi7
joj mala_sa Anes je probao samo krompir,mrkvu kokuruz sve kuhano jamu skuham,ali vise nece neznam sta cu
tikvice, rizu, brokule, i voce- jabuke kruske bananu breskvu....ako je gladan ne vidim zasto mu ne bi ukljucila voce i povrce da proba uz dojenje naravno. MOja ima 4,5mj i jede ko velika, mljacka ko mala maca l otisne pa koliko god, bitno je da hoce da jede i da nije gladna!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 17:57:33
palachinken
mersiha, imas tamo tema o dohrani, procitala sam da zene ili obare pa izgnjece, a vodu od kuhanja daju umjesto obicne vode ili nastruzu plasticnom kasikicom svezu vocku pa tako daju.