Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:25:09
Semica
lady pokusaj cepice...meni je to jedino uspjelo skinuti tem kad sam mala bila...dok moju blizankinju je dovoljno bilo okriti sa 2 deke i ona se odma preznoji i temp spadne....nisam citala-da li si pokusala sa tusiranjem??? obloge od sirceta na noge??' masaze sircetom??? rakijom??
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:27:29
Anoniman
Semice sve je to ok, kod mene Luka ne da bljucka vec povraca i to ne samo posle podoja, cak i par sati posle jela on bljucne, ja svaki dan operem po dvije masine vesa bukvalno koliko on izbljucka i sebe i nas. Skvo dobra je to zamisao u ljuljasku, ali postoje djeca kao sto je moj joja nece ni munute ako nisu u rukama . Kod mog Luke uopste nema veze sa truckanjem, on zna i kad fino jede na siki da odjednom bljucne i samo nastavi jesti, a mlijeko iz usta curi na sve strane. Ana mi nikad nije bljucnula, ali zato Luka uh... nikad mi se nije desilo da ga dignem da podrigne a da ne bljucne.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:28:58
animagical
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: animagical
lady jesi joj stavljala cepic?
nisam. Dala joj Ibuprofen i za 10 min. se preznojila i spade temperatura. Odmah je zaspala k'o top. Onaj Diprol je mozda dobar ali kod nizih temperatura,kod ovih visokih nema nikakvog efekta. I sinoc, evo i sada Ibuprofen joj skide tepmeraturu.
a sta ces...mjeri,tusiraj, daj sta pomaze...aBd brzo prodje...bas mi je zao... ali opet dobro pa ibuprofen pomaze...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:30:59
Semica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Semice sve je to ok, kod mene Luka ne da bljucka vec povraca i to ne samo posle podoja, cak i par sati posle jela on bljucne, ja svaki dan operem po dvije masine vesa bukvalno koliko on izbljucka i sebe i nas. Skvo dobra je to zamisao u ljuljasku, ali postoje djeca kao sto je moj joja nece ni munute ako nisu u rukama . Kod mog Luke uopste nema veze sa truckanjem, on zna i kad fino jede na siki da odjednom bljucne i samo nastavi jesti, a mlijeko iz usta curi na sve strane. Ana mi nikad nije bljucnula, ali zato Luka uh... nikad mi se nije desilo da ga dignem da podrigne a da ne bljucne.
e upravo tako je i kod mene...nekad doji i pljune siku i povrati pa nastavi..a nebitno da li halapljivo jede ili ne...kad god jede i ja je samo dignem da podrigne ona povrati...i skoro uvijek je tako...zato mi je i nemirna i slabo spava...primijetila sam da kad ne povrati nakon jela spava fino i dugo...po 3,4h ( to je za nju puno )
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:30:59
animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
semice za bebe koje povracaju i bljucaju, je zlatno pravilo da se sat vremena poslije jela ne truckaju, ne presvlace, to sto pises stavila na koljena...kada jede stavi je u lezaljku ako imas, malo dakle u povisen polozaj, a ako nemas napravi od malog jastuka i dekice kosinu.
vjeruj mi ja je samo podignem nakon jela da podrigne ( to je sve sto uradim a ona povrati...) a preko koljena sam je stavila jer kad sam je digla zakaslja se kad je povratila prvi put pa da se nebi zagrcnula svojom povracotinom...krenulojoj na nos...
ja negdje pocitah da se beba koja puno bljuca ne mora podrigivati nego samo skoz polako spustiti na bok
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:32:49
Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
ja negdje pocitah da se beba koja puno bljuca ne mora podrigivati nego samo skoz polako spustiti na bok
Ima logike...pokusat cu tako...svakako rijetko kad podrigne kad je dignem....najcesce podrigne u lezecem polozaju...hmm...i to nekad sat nakon jela heheh
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:35:24
Skvo RR
moj ulazi u cetvrti sat spavanja, samo je jeo i nastavio.....ma nije sve bljucanje...meni je pedica, rekla da ono netom poslije hranjenja je iz usta...cuvaju u ustima...a bebe ne trebaju uvijek podrignuti, posebno navece, da se razbuduju, samo se lagano spuste na lijevi bok.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:37:48
animagical
pa probaj svakako pa valjda nesto upali...nije obaveza podrignuti...Ajnur po noci ne podriguje, mislim garant on podrigne ali ja ga ne dizem jer se probudi, vec doji, zaspi i ja ga lagano spustim u krevet...on spava samo na ledjima i okrene glavu na stranu pa i kad bljucne izadje mu iz usta....
da vas pitak, ko je nedavno snimao bebi kukove, jelena npr, gdje si isla? mi trebamo sa 8 sedmica, jel? tako nam rece pedijatrica...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 14:39:23
rose
IZVORNA PORUKA: rose
Nađa gori ...38,7 i ne spada. dala joj Diprola i ništa se ne dešava...odoh je tušitari pa ću joj dati Ibuprofen
lutka slatka a kako se ona ponasa...jel malaksala?
dosta je dobra osim sto se brze umara. Puze po kuci i kada se umori,dodje do mene,nasloni glavu meni u krilo,uvali prst u usta i tako se malo odmori pa nastavi dalje.
beba mala draga
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 15:34:54
sweet insanity
I kod mene je jucer do pola dana bilo tako i zadnjih dana.....sada evo pajki vec sat i pol (masala).
Mersiha ni kod moje nema nista, ali meni je dr objasnila da je to uvid u dentaciju i da zub ne mora izbiti ni za 2 mjeseca ali on raste i kada se ne vidi.....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 15:39:48
palachinken
MI smo dosli iz setnje i paša je prespavao sve vrijeme dok smo bili vani, tako da mu se sad ne spava. Ja se premorila, a kuca u haosu i fino lipo zovnem zaovu, sad ce doci, da ga zabavlja dok ja sta drugo poobavljam. Naruceni smo za kukove, drugo snimanje, slijedeci petak. Kod nas ide 1-3-6 mjeseci.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 15:45:48
bebix
pozz i od mene, mi danas citav dan kod dr, radili smo uz kukova nalaz uredan hvala bogu, a za prst nisam umislila ipak je dobro sto sam ga ovela moramo raditi fizikalne da istegnemo tetivu ali kaze dr da je krajnji nacin hirurski i nadamo se da nece doci do toga, bocu sam primio i evo sad spava amene glava rasturi
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 15:48:51
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken
MI smo dosli iz setnje i paša je prespavao sve vrijeme dok smo bili vani, tako da mu se sad ne spava. Ja se premorila, a kuca u haosu i fino lipo zovnem zaovu, sad ce doci, da ga zabavlja dok ja sta drugo poobavljam. Naruceni smo za kukove, drugo snimanje, slijedeci petak. Kod nas ide 1-3-6 mjeseci.
Cuj, meni rekli tek kad prohoda....sad me strah da se nece sta u mejduvremenu ne daj Boze poremetit jer ona vec se dize da sjedi i upire nogma kad je se drzi iako ja gledam da sto manje al brate ne moze stalno visit u zraku.