|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
7.10.2011 10:59:40   
samedi
Koka,taurus,juni hvala vam user posted image user posted image user posted image

Jutros sam joj dala Linex baby,nadam se da ce prestati,a guza je vec bolje hB.

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 751
7.10.2011 11:07:59   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Da odgovorim, dobate slatke kamilice je davno prošlo, samo što na žalost naše patronažne sestre žive još u "80. prošle godine, slatko na zatvor ne ide nikako. Samo obična kamilica sa kojim zrnom kima je za zatvor.

Ovo nije tačno. Zašećerena hrana djeluje na crijeva agresivno i uzrokuje "čišćenje". Ovo je medicinski, a ja sam se uvjerila na svom  primjeru kada sam nakon drugog carskog reza trebala dobiti stolicu, na svoju ruku sam popila zašećeren čaj i navečer odmah imala stolicu. A kim se inače kao lijek koristi protiv grčeva i nadutosti.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 752
10.10.2011 11:52:47   
mamabb
Ja pravila onaj sirup s borovim iglicama i počela davati malenoj, i ako je zdrava, ima deset_ dana. Međutim u stolici je počelo da joj izlalzi nenormalne količine sline a i nosić je počeo curkati. Ja prestanem joj davati međutim i dalje u kaki izlazi baš slina. Da li postoji mogućnost da je tog šlajma njoj ostalo negdje od ranijihprehlada pa se s ovim sirupom aktiviralo i počelo samo izlaziti? Da li se nekom slično desilo?

< Poruku je uredio mamabb -- 10.10.2011 11:59:00 >

04.12.2008.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 753
10.10.2011 12:07:23   
Nedi
Stvarno ne znam ali po nekoj logici razmisljam da je svakako bolje da je taj šlajm vani a ne unutrauser posted image Opet kaže samo nagađam...

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 754
10.10.2011 12:13:03   
mamabb
I ja tako mislim. Bolje da se bez ikakvih posljedica samo isčisti nego da stoji i čeka prvog virusa koji će ga aktivirati i samo belaja napraviti. Znači ona je sasvim OK i nosić je prstao curiti, al jei zato kaka je šarenauser posted image

04.12.2008.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 755
10.10.2011 12:20:11   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Koko moja H i ja smo kuburile sa ovim 1,5 godinu. Dr nam govorili jedni slatku drugi neslatku kamilicu, sljive, masaza, ma ne znam vise ni sta sve. H jela po kilo sljiva na dan pa nista pa je poila bruku sirupa pa sve to bud eali opet svako 5-6 dan i onda mi kolegica sa posla rece da probam jogurt Sensia. Otkad to pije svaki dan po jednu malu casu vise nemamo problem.

I mi pijemo nekad pola nekad cijelu bocicu i kakica uredna svaki dan...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 756
14.10.2011 17:34:01   
bebacha
Hitno mi treba savjet,nemogu sebi doci od nervoze.Alen danas se probudio poslije popdnevnog sna i imao po licu na dva mjesta ko plikove,ko da se ožario,malo ispupceno bjelo,malo vece,okolo crvena.et bas ko od žare samo vece i ti se nako 1'.ak minuta povukla.sad nakon 3 sata mu skinula pelenu i to isto ima na 3-4 mjesta  ispod pelene i na nozi iznad koljena.oko podne je dobio temp 37,5 i iz usta mu lije voda,trice nicu.imal ko iskustva,sta da radim.kod nas sad radi samo hitna,muz nije za to jer ce nas odma poslat za Tuzlu jer to uvjek rade.on konta da nije nista ozbiljno i da cemo ga samo traumirat nosajuci po klinici.jel se neko susreto s ovim.nije nista jeo danas.samo mlijeko,domaci sok od malina,kiflu.al to je jeo i pio 100 put do sad

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 757
14.10.2011 17:36:46   
bebacha
evo sad je dosta manje,nakon sta sam mu skinula strampleuser posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 758
14.10.2011 17:42:22   
chuci
možda je od trica, od njih zna svašta biti

da nisi mijenjala deterdžent (štrample, jastučnica, posteljina oprani s njim) ili omekšivač

da ga nije ujelo šta, pauk ne daj Bože

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 759
14.10.2011 17:49:51   
bebacha
nisam nista mjenjala al i ja sumnjam na to jer bilo mu je po licu nakon spavanja,znaci bio je skroz licem uz jastuk.i ono drugo gdje su bile strample,opet skroz uz kozu.sad je samo u gacima i skoro skroz se povuklo.joj ja ludim

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 760
14.10.2011 18:16:13   
Malenaoduvijek
jesi probala da mu namazes to, mozda je samo isusena koza ipak sada radi i grijanje koje isusuje zrak pa stramplice.

jesi ga vodila vani, da mu nisu lisajevi od zime, kod nas puse hladan vjetar.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 761
14.10.2011 18:23:17   
bebacha
jesmo bili napolju al ne djeluje moi tako.

ovo je bas ko da se ožario.evo sad nema nista.samo se povuklo,nakon sto nije imao nista na sebiuser posted image user posted image i kad mu pipnem pocne se vrtit,negoduje.malo sam googlala pa mi lici na urtikarije(tako nesto)ja nikad cula

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 762
14.10.2011 18:30:57   
Malenaoduvijek
hajde dobro je da se povuklo, ja bih ga namazala bepantenom ili pantenolom cisto da mu nahranis kozu

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 763
19.10.2011 8:29:46   
Majčica
Ima li neko neki savjet kako djetetu od skoro tri godine dati Paracetamol sirup kad on nece da ga pije? Moj djecak od juce ima temperaturu, toliko me nasekirao radi obicnog Paracetamola da sam oplakala- nece, pa nece, pljuje, vristi, povrati. Je li postoje cepici Paracetamol i da li njih mogu kombinovati s Voltaren cepicima, ukoliko temperatura bude veca?

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 764
19.10.2011 8:36:58   
chuci
postoje čepići paracetamola, to su oni lupocet.
daju se djeci koja povraćaju sirup.
mogu se kombinovati sa ibuprofenom ili voltarenom po potrebi.

treba izbjegavati davanje čepića ako može ikako sirup. tako nama rekoše. bolje je da sirup popije.

jesi li mu probala dati injekcijom. pa da on sam sebi dadne da popije.
ja svojoj dam sirup ali joj kažem da će poslije dobiti vode iz injekcije nakon što popije sirup. to voli pa sama pije vodu poslije. isisava vodu i zanimljivo joj valjda što se pomjera onaj klip od injekcije. kasnije joj dam tu injekciju pa ona fol daje igračkama sirup.

< Poruku je uredio chuci -- 19.10.2011 8:39:02 >

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 765
19.10.2011 8:38:14   
Emmy
Majčice imaš paracetamol čepiće za djecu kupiti u Apotekama Sarajevo.  Voltaren čepiće ja samo dajem ako je temperatura 39 i više i ako se teško skida paracetamolom.  Osim toga, imaš i sirup Dalsy ili Nurofen koji se također daju kod visokih temperatura.  Uglavnom, temp do 38 se ne obara, sve preko 38 treba tretirati (ja se time vodim), medjutim svako po vlastitom nahodjenju...... Ponekad dam kasikicu paracetamola kada sama ocijenim da ih nesto boli, kada su kenjkavi sa tom dosadnom temperaturom od nekih 37.5.  Ti najbolje poznajes svoje dijete.  A mozes rijesiti problem davanja sirupa tako sto ces kupiti spricu (onu bez vrha) u apoteci, kosta oko 0,30 feninga i onda mu samo ubrizgas. Nadam se da sam pomogla. Pozdrav.

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 766
19.10.2011 8:39:04   
Emmy
Ja dok sam knjigu napisalauser posted image , chuci to po kratkom postupkuuser posted image

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 767
19.10.2011 8:40:00   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Majčica

Ima li neko neki savjet kako djetetu od skoro tri godine dati Paracetamol sirup kad on nece da ga pije? Moj djecak od juce ima temperaturu, toliko me nasekirao radi obicnog Paracetamola da sam oplakala- nece, pa nece, pljuje, vristi, povrati. Je li postoje cepici Paracetamol i da li njih mogu kombinovati s Voltaren cepicima, ukoliko temperatura bude veca?

Probaj špricom. čepići idu ako je temperatura prelazi 39

04.12.2008.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 768
19.10.2011 8:52:47   
Majčica
Znam da cepici idu na vece temperature, ali eto pitam jer ne znam kako mu drugacije dati. Probacu to sa spricom, juce je upalilo da iz case popije ali vec nocas nije htio pa sam mu silom, uglavnom pola otislo po pidzami, bila sam van sebe.
Znaci, Lupocet isto ide samo na vecu temperaturu? Nisam nikad davala, ali sam cula za njih, a Voltaren cepice dajem samo kad je bas visoka, 39 i vise.
Paracetamol sirup je tako sladak i ugodan za popiti, ne kontam uopste koji problem oko toga praviuser posted image . Vjerovatno protestuje na samu proceduru davanja bilo cega...

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 769
19.10.2011 8:56:40   
vila_7
MAjčice kod nas npr. prvo preporucuju cepice Lupocet kod temp.iznad 38. Pogotovo kod beba koje mozda nece sav sirup popiti,ali i kod vece djece-cak sto vise rodica koja je farmaceut mi je rekla da su cepici i zdraviji jer ne ulaze u probavni trakt kao tablete , sirupi i sl. pa ne mogu istetiti ni sluznicu.
Hocu reci,slobodno mu daj cepic,samo mislim da Voltaren ide kod jako visokih temp., a Lupocet moze za nize

I da....opet je najbolje da pitas svog dr.za savjet!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 770
19.10.2011 9:04:53   
Majčica
helena_7, i ja sam cula isto za cepice, znaci da ne idu direktno u probavni trakt i da su bolji, moja prijateljica u Norveskoj samo cepice koristi. Necu da ga jos vodim doktoru, dosta mi je antibiotika, ali odvescu ga ako potraje.
Hvala svima na savjetima!

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 771
19.10.2011 9:12:50   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Majčica

Znam da cepici idu na vece temperature, ali eto pitam jer ne znam kako mu drugacije dati. Probacu to sa spricom, juce je upalilo da iz case popije ali vec nocas nije htio pa sam mu silom, uglavnom pola otislo po pidzami, bila sam van sebe.
Znaci, Lupocet isto ide samo na vecu temperaturu? Nisam nikad davala, ali sam cula za njih, a Voltaren cepice dajem samo kad je bas visoka, 39 i vise.
Paracetamol sirup je tako sladak i ugodan za popiti, ne kontam uopste koji problem oko toga praviuser posted image . Vjerovatno protestuje na samu proceduru davanja bilo cega...

Ozbiljno špricu, i malo ga zavališ i držiš dok ne popije i iz šprice ispuštaj po malo da ne može ispljunuti. Nije jednostavno, biće protesta al makar će popiti a i za njegovo je dobro.

04.12.2008.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 772
19.10.2011 9:17:20   
chuci
i ja mislim da lupocet čepić može i za niže temperature jer je paracetamol u pitanju, nije voltaren.

evo gledala uputstvo lijeka
piše da može i kod prehlade i gripe (tada nisu visoke temp)
i preporučen je da se uzima u slučaju bolesnika koji ne mogu popiti sirup, ili ga povraćaju.
nadam se da će temp brzo spasti

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 773
19.10.2011 9:23:17   
Majčica
Malo ga zavalimuser posted image tragikomicno mi ovo sad, jer to radim, bukvalno, ali to izgleda kao da ga koljem, mislim on se tako ponasa. Kupicu ja danas Lupocet pa da imam za svaki slucaj ukoliko bude opet pljuvao i povracao, sad mu nije visoka, pa mu necu nista davati, nije presla 38 i igra se.
Hvala jos jednomuser posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 774
23.10.2011 10:41:44   
Vinetu
Drage moje, potreban mi je savjet.
Od petka sam primijetila kratkotrajno i mjestimično crvenilo na licu moje djevojčice, koje traje minut-dva i nestane.  Kasnije sam pomislila da se ogrebala po licu (jer upravo tako to crvenilo i izgleda), ali sam vidjela da joj noktići uopće nisu veliki.  Nisam tome pridavala važnost do jutros.  Primijetila sam da, kad god se počeše, pa i sasvim blago, bez nekog jakog trljanja, to crvenilo se pojavi  i nakon par minuta nestane.  Ona nema neki svrab pa da kažem da se stalno češe.  Evo, maloprije sam je, namjerno, sasvim blago počešala po leđima i opet sve isto.  Kad joj skidam majicu preko glave, opet crvenilo, na onim mjestima gdje je majica "očešala" kožu.  Koža je ne boli, ne svrbi, nema nikakvih promjena, a nema ni temperaturu - zato sam isključila pljuskavice; crvenilo se javlja samo nakon češanja - pa sam zato isključila i mogućnost da je alergična na deterdžent za veš kojim su oprane njene stvari.
Šta vi mislite o ovome?  Ima li ko sličnog iskustva? 

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *