|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
10.10.2011 14:48:14   
belam
cestitam!!!drago mi je zbog tcoje user posted image user posted image user posted image ja sam iz hr.,al cini mi se da se svagdje iste greske dogadjaju..nama je ispao totalno obrnut nalaz.zadnji put je bilo 80% nepokretnih,a sad ima toliko pokretnih user posted image user posted image moguce da su zadnjiput zabucali s brojkama,pa obnuli stvarno stanje..tko ce znati..

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 826
10.10.2011 20:30:42   
vanchi88
belam - ja ti od srca cestitam, nema mjesta ni vremena za briguuuu, neke stvari mogu privremeno uticati na spermu ali sve je ok i drago mi je....ja i mm idemo kod privatnika, iskreno nisam nikad ni isla u bolnice i zdravstvene ustanove nije mm nesto za te klinike pa mi je nekako lakse da odem kod privatnika....moja zaova ide doktorici u drzavnu bolnicu, ona nju i ne pregleda kako treba,uvek neke vaginalete prepisuje,salje je na ispitivanja a i ne objasnjava joj sta,ko,gde,..i nema ni vremena da sa njom sjedne i odgovori na pitanja, i opet plati 30km uz uputnicu a ja bih, kad god sam u mogucnosti rado dala i 50 ali da ja sjedim s doktorom ako treba i pola sata da mi sve detaljno odgovori i moje brige i pitanja ublazi.....

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 827
11.10.2011 14:46:02   
belam
a sto ces...to ti je tako svukdje,ne kaze se za nista-plati pa se rugaj!!ako nista,bar te tretiraju kao covjeka i bar mozes pitat ono sto te zanima.danas sam pomalo dosla sebi,sad strpljenja user posted image uz ovakav nalaz spermiograma,trebalo bi se nesto uhvatit u skoroj buducnostiuser posted image user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 828
11.10.2011 15:50:35   
vanchi88
haha navali zenoooo ehehehhee nema vremena za gubljenje:PP
i ja bih...ali mm pije neke antibiotike pa ne usudjujem se, al sto se duze ceka sladje je jel tako

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 829
11.10.2011 20:37:38   
belam
user posted image user posted image naravno..user posted image user posted image iako,ne znan koliko ti lijekovi imaju veze s tim,tj moras li radi toga cekat..jel vam to dr.rekao il?? jer neki prijatelji od mm su isto tako pili lijekove pa su isto bili u akcijiuser posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 830
11.10.2011 20:52:37   
Cenzura83
Ćao cure, šta kažete na ovaj spermiogram:
apstinencija3 dana
volumen ejakulata: 3, 8 ml
boja ejakulata: bjelkasta
viskoznot: 0
likvefakcija: nakon 30 i 60 min završena
opis: u preparatu prisutno 4-5 lkc, rijedak ispran erc na vidno polje. Test traka na erc i hb je negativna. Prisutno dosta sluzi, malo soli i kristala.
Ph ejakulata: 7, 9
dio pokretnih spermija 77%
- u smjeru pokretnih 50% (*)
- u mjestu pokretnih 27% (**)
dio nepokretnih spermija 23% (***)
ocjena stepena pokretljivosti:
"0" pokretljivosti nema ***
"1" sperm. Se kreću, ali ne u pravcu**
"2" spermiji se kreću donekle u pravcu, ali umjerenom brzinom* (5% )
"2>"sperm. Se kreću gotovo potpuno ravno, ali još uvijek ne dovoljno brzo* (6% ) "3" spermiji se kreću ravno i brzo * (35% )
"3>" spermiji se kreću ravno i vrlo brzo* (4% )
aktivne aglutinacije prisutne do 2% , miješani tip (glava, vrat, rep)
vitalnost spermija:
- dio neobojenih 81%
- dio obojenih 19%
određivanje brojčane koncentracije spermija: 41, 5*10na9/l (ref. Vrijednosti >20*10na9/l

To smo skoro radili i  to nam je prvi detaljniji spermiogram. do sada je to bilo prilično lošije, mada je mm koristio razne tbl i preparate, pa možda je i do toga hehe.
P.S. Ja sam prvobitno registrovana kao Cenzura, ali sam pokušala promijeniti mail za kontakt i nisam se više mogla ulogovati pod tim nickom. Slala sam mail, ali niko mi ništa nije odgovoriouser posted image , pa sam se ponovno registrirala.
Pozzz za sve

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 831
11.10.2011 21:09:22   
vanchi88

IZVORNA PORUKA: belam

user posted image user posted image naravno..user posted image user posted image iako,ne znan koliko ti lijekovi imaju veze s tim,tj moras li radi toga cekat..jel vam to dr.rekao il?? jer neki prijatelji od mm su isto tako pili lijekove pa su isto bili u akcijiuser posted image

posto pije antibiotike mogu od njih gljivice dobiti....a tek sam ih izlecila pa cekam...akcijam ja ali sa zastitom...to kao da nije to haha.. user posted image
danas sam radila briseve......
sta je vas sledeci korak?

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 832
12.10.2011 12:51:13   
belam
user posted image user posted image akcija akcija i samo akcijauser posted image user posted image to je nas sljedeci korak,hehe..obzirom da je nalaz mm odlican,nista drugo nam ne preostaje user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 833
12.10.2011 13:07:27   
vanchi88
jel ima nekih problema kod tebe ili samo onnn tj imao los spermogram?

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 834
12.10.2011 14:22:45   
belam
ja se nadam..ja sam bila kod gin.na pregledu,na ultrazvuku,sve ok..i papa ok..a hormone nisam vadila..mislim da nema potrebe za tim,jer nikad nisam imala nikakvih problema sa ciklusom.uvijek sve maksimalno uredno,kao i svi moji pregledi i pape..ti?

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 835
12.10.2011 14:31:33   
vanchi88
ja trenutno vrsim neke pretrage - radi sebe
nisam ni ja imala problema sa hormonima ali eto...kad vec imam priliku da uradim cisto da sebi olaksam...i neke sam briseve radila....muz je ok...uglavnom imam redovne cikluse..

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 836
12.10.2011 14:42:58   
belam
user posted image user posted image user posted image super!!!ukoliko nam ne uspije kroz par mjeseci,i ja cu otic obavit kakve pretrage ,kao sto si rekla,cisto radi sebe da budem mirna..al najbitnije mi sad da je njegov spermiogram odlican :) :)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 837
12.10.2011 15:09:32   
vanchi88
vjeruj mi da znam na sta mislis... meni je pao kamen sa duse kad smo uradili spermogram....jos da popije odredjenu terapiju i bice sve ok.... jel vi dugo pokusavate,koje si ti god?

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 838
12.10.2011 15:30:59   
belam
a nekih 6-7 mjeseci..nije dugo,al nije bas ni prekratko..al dr.kaze da je razdoblje do 1 god.ok,tako da cu jos par mjeseci ovako,a onda mozda te dodatne pretrage ako do tad ne bude user posted image nadam se da hoce,evo i sad mi kasni al samo 1 dan(i imam simptome pms-a) tako da sigurno nema nista od ovog mjeseca..ja ti imam 30god.(81god) ti?

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 839
13.10.2011 8:27:49   
Cenzura83
IZVORNA PORUKA: Cenzura83

Ćao cure, šta kažete na ovaj spermiogram:
apstinencija3 dana
volumen ejakulata: 3, 8 ml
boja ejakulata: bjelkasta
viskoznot: 0
likvefakcija: nakon 30 i 60 min završena
opis: u preparatu prisutno 4-5 lkc, rijedak ispran erc na vidno polje. Test traka na erc i hb je negativna. Prisutno dosta sluzi, malo soli i kristala.
Ph ejakulata: 7, 9
dio pokretnih spermija 77%
- u smjeru pokretnih 50% (*)
- u mjestu pokretnih 27% (**)
dio nepokretnih spermija 23% (***)
ocjena stepena pokretljivosti:
"0" pokretljivosti nema ***
"1" sperm. Se kreću, ali ne u pravcu**
"2" spermiji se kreću donekle u pravcu, ali umjerenom brzinom* (5% )
"2>"sperm. Se kreću gotovo potpuno ravno, ali još uvijek ne dovoljno brzo* (6% ) "3" spermiji se kreću ravno i brzo * (35% )
"3>" spermiji se kreću ravno i vrlo brzo* (4% )
aktivne aglutinacije prisutne do 2% , miješani tip (glava, vrat, rep)
vitalnost spermija:
- dio neobojenih 81%
- dio obojenih 19%
određivanje brojčane koncentracije spermija: 41, 5*10na9/l (ref. Vrijednosti >20*10na9/l

To smo skoro radili i  to nam je prvi detaljniji spermiogram. do sada je to bilo prilično lošije, mada je mm koristio razne tbl i preparate, pa možda je i do toga hehe.
P.S. Ja sam prvobitno registrovana kao Cenzura, ali sam pokušala promijeniti mail za kontakt i nisam se više mogla ulogovati pod tim nickom. Slala sam mail, ali niko mi ništa nije odgovoriouser posted image , pa sam se ponovno registrirala.
Pozzz za sve

Zar niko nema komentar za naš spermigramuser posted image ?

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 840
13.10.2011 20:50:39   
belam
ne razumjem bas puno ovaj spermiogram,al ono sta ti mogu reci jest da je broj i pokretljivost super(77%)

Neposredna veza do poruke: 841
13.10.2011 20:53:21   
mina minka
cenzura meni se ovo cini dobrouser posted image
samo mi reci gdje ste radili ovaj nalaz pa ga ovako analiziraseuser posted image
jestel isli kod urologa, sta je bilo

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 842
13.10.2011 22:36:45   
Leva
Sam nalaz mi je dosta cudan ali mi se cin i da je u pitanju Normospermia i uopce mi nije jasno zasto se sekiras user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 843
13.10.2011 22:48:10   
Cenzura83
nismo do sada imali ovako detaljan nalaz, a djeluje mi dobar, pa mi malo nevjrovatno. ne mogu da zamislim da su ostali to radili onako, dok je ovaj put urađeno kako spada.ma nešto mi nevjerovatno da od oligoastno dođemo na normo, tako da još ne vjerujem, nisam 100% sigurna. radili ga u lukavcu, a uputio nas dr. prašo, kod njega smo išli, s tim da mm ima varikokelu, pa smo išli i u Sa na neki ultrazvuk testisa, da se donese odluka o operaciji, hvala Bogu dr. u Sa reko ne, ovo nije za operacije. 

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 844
14.10.2011 16:09:21   
kupina
IZVORNA PORUKA: Cenzura83

ma nešto mi nevjerovatno da od oligoastno dođemo na normo, tako da još ne vjerujem, nisam 100% sigurna. radili ga u lukavcu, a uputio nas dr. prašo, kod njega smo išli, s tim da mm ima varikokelu, pa smo išli i u Sa na neki ultrazvuk testisa, da se donese odluka o operaciji, hvala Bogu dr. u Sa reko ne, ovo nije za operacije. 

gdje tacno u lukavcu,klinika neka ili ??jel dr.praso ima privatnu ordinaciju??
je li vas neko uputio na taj UZ,ili ste vi to na svoju ruku?

Neposredna veza do poruke: 845
14.10.2011 20:38:24   
Cenzura83
U DZ Lukavac, radi jedan izvrstan ing. Dr. Prašo radi sub u Gradačcu, a srijedom na plavoj poliklinici. u Gradačcu je 30 pregled, a na plavoj 50.u Sa smo išli preko "veze", po preporuci naše dr.

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 846
15.10.2011 13:41:31   
kupina
ok hvala ti na odgovoruuser posted image

Neposredna veza do poruke: 847
15.10.2011 18:10:30   
malena27 RR
prenos posta:

IZVORNA PORUKA: ella_ina

pozz svim forumasicama :))
ja imam nekih pitanja pa vas molim  ako mozete i ako znate da mi odgovorite....
pokusavam ostati trudna skoro godinu, mozda malo manje, jer sam prije godinu imala spontani...e sad muz je radio spermiogram koji mu je pokazao da ima manjka pokretljivih spermija i da ima povecane leukocite sto znaci upalu....i kao da bi se broj pokretljivih spremija trebao povecati saniranjem te upale....dobio je antibiotike...mene prvo zanima ...da li te baje mogu preci meni, jer ja stalno kuburim sa bijelim pranjem, a doktor mi nista ne da protiv toga ( mozda je nekom pitanje glupo, ali mene to stvarno zanima)
drugo...pratila sam tri ciklusa zaredom na folikulometriji svoje folikule....svaki put imala ovulaciju na 17-19 dan, primila pregnyl, ali go trudnoce nije doslo sad znamo i zasto zbog sporih plivaca...cak sam bila spremna da uradim i prohodnost jajovoda, sto mi je na konsultacijama i doktor savjetovao,ali nakon nalaza spermiograma to vise nije ni spominjao...mozda jer nema potrebe, a mozda i jer nema pojma da mi je to predlozio...
dalje, prosli ciklus mi je dao da pijem dabroston, od 14-tog dana jer prije M imam smedji iscjedak koji traje 2-3 dana, uz dabroston trajao je 7, pa onda M 7 dana, elem, sve ukupno 14...sad kad sam mu spomenula dabroston nije mi rekao da ga pijem...sta mislite mogu li ja to na svoju ruku...jer prvi put osim iscjetka nisam imala nikakve druge PMS simtome....
i ono sto me je najvise zabrinulo, jer sam sad u dilemi sta da radim...na 9-ti dan ovog ciklusa imala sam 5 na desnom i 4 folikule na lijevom jajniku sa endometrijem od 5mm...na 11-ti dan ciklusa endometrij je 7 mm ali folikula nema...kaze dr anovulatorni ciklus....posto se nisam sretala sa ovim...kako za dva dana nestade svih 9 folikula? kaze dr iduci ciklus da 5-9 dana pijem klomifen...e sad hajte vi meni objasnite...da li je pametno, s obzirom na nalaz muza da ja koristim hemiju i pijem klomifen a svaki ciklus do ovog sam imala urednu ovulaciju...nekako imam osjecaj da je dr totalno zaboravio na nalaz mog muza...nezzz nisam pametna...
svaki savjet bi mi dobro dosao :(

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 848
15.10.2011 19:17:44   
kupina
ella_ina zao mi je zbog spontanoguser posted image
mm kad je imao bakterija moj dr.je i meni propisao anribiotike,isteuser posted image istovremeno smo pili i dok sperma ne bude sterilna koristitite zastitu tokom odnosauser posted image najbolje bi bilo da i ti uradis briseve i da uradis nalaz hormonauser posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 849
15.10.2011 21:29:05   
ella_ina
e to je ono sto mene buni...sto mi nista nije dao da ja radim od briseva...a u isto vrijeme nam je rekao da nalaz spermiograma ovakav kakav je nije los, tj da se moze zatrudniti, znaci nije nam rekao da imamo odnose sa zastitom zbog povisenih leukocita....
a sta da radim za klomifen i za dabroston, je li moguce da niko nema savjet vezano za to :(

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *