|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
8.9.2011 20:10:28   
Leva
Nalaz mog muza se opet pokvario...Ovo vam je ljudi moji cista vrtnja u krug. Zadnja stvar koju je moj muz koristio je Fertil plus od Orthomolla koji je jako slican Proxeedu i eto...Jedina novotarija koju sam uocila kada je u pitanju spermiogram je da je svjetska zdravstvena organizacija spustila kriterije i Normo je sada 15 miliona user posted image  Osim toga nakon zavrsetka uzimanja vitamina ne preporucuje se raditi spermiogram barem mjesec dana jer smatraju da vitamini mogu pokazati bolju sliku nego sto to ona stvarno i jeste.
Nakon tri godine stalne borbe sa spermiogramom mi smo pet na istom i moj muz ima samo dva miliona spermica vise od broja leukocita pa vi gledajte a ja vise ne znam gdje uprijeti..

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Cenzura)
Neposredna veza do poruke: 801
10.9.2011 14:05:08   
irisss
Jedno pitanje...koliko se čeka nalaz spermiograma na jezeru? mm bi trebao raditi u pon. kod Rade ja ja bi poslije tog na pregled trebala pa da bude prije tog gotov

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 802
10.9.2011 14:07:49   
vjestica
2-3 sata

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 803
13.9.2011 11:30:54   
BENU
dali dr mehmedbašić prihvata spermiogram rađen kod rade?

beta 100
beta 901

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 804
28.9.2011 15:09:27   
ajla86
kojem urologu se obratiti da ordinira terpapiju kod dijagnoze oligospermija...nmismo radili spermokulturu.

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 805
28.9.2011 19:40:52   
Leva
Problemi sa spermiogramom se uglavnom preskacu i ne lijece ukoliko nije u pitanju kombinovana dijagnoza sa Leukospermiom ili Varicocela. Nesto malo se stanje moze popraviti vitaminima ali se to uglavnom pokazalo kao kratkotrajno rjesenje... U svakom slucaju odite kod nekog urologa, ja ti ne mogu preporuciti ni jednog jer cemo mi morati u KC Ljubljana posto nismo nasli adekvatno rjesenje ovdje. U svakom slucaju sretno!!

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 806
28.9.2011 20:42:13   
ajla86
kontaktirala sam nocas dezurniog urologa na kosevu pa  mi je reko da samo mozemo vitaminima i sanasom kao nije nista strasno....mrzim ove recenice...sto ljudi nekazu nesto konkretno...muzu fali spermica on meni nista strasno hmmmm

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 807
30.9.2011 10:50:45   
BENU
abstinencija 3 dana,
ph 8.5
volumen 3.5
koncentracija 12.500.000
progresivno pokretni 20.00
slabo pokretnih 33.3
nepokretnih 46.7
leukocita 20.8

nalaz mm

beta 100
beta 901

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 808
30.9.2011 11:56:00   
kupina
nije bas dobar,al ima ih i puno gorih,npr.kod mog muzauser posted image
s obizorm da ima puno leukocita,ima upala,najbolje je nek ode urologuuser posted image da se upala sanira i nalaz ce se vjerovatno popravitiuser posted image

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 809
7.10.2011 13:07:32   
vanchi88
drage moje,

ja sam nakon dugo vremena napokon muza nagovorila da uradimo spermiogram...ja sam imala neku upalu koju sam lecila vaginaletama i antibioticima pa taman usput nismo imali odnose i on uradi jutros....tumacenje doktora je da je nalaz ok, s obzirom da ima leukocita dao mu je antibiotike da pije....a nalaz je ovakav:

volumen: 4,5ml
Ph: 7,5
broj spermatozoida: 126miliona/ml
ukupan broj: 587mil/ml
pogresivno pokretnih: 0,35%
slabo pokretnih: 0,35%
nepokretnih: 37mil/ml
e ovo zadnje mi oci iskopa......pored u tabeli pise (<1milion/ml) .. iako je doktor rekao da je sve okkkk da je nalaz normalan, ja sam se uspanicila jer sam vidjela da to pise... sta mislite???/ da li je lose??

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 810
7.10.2011 16:00:15   
belam
ako imas 35% progresivnih i isto toliko slabo pokretnih,nema mjesta panici

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 811
7.10.2011 16:02:19   
vanchi88
znaci da je to ok? ... dao mu je cefaleksin da pije 8 dana jer ima leukocita u spermi....
da li leukociti mogu uticati na zacece...tj da spermiju?

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 812
7.10.2011 16:03:48   
belam
mogu,al ne brini..to se da rjesit propisanom terapijom,ovisno o uzroku zbog kojeg se pojavljuju..glavno da oni dobro plivaju i da ih ima dovoljno,to je najbitnije.drugo se sve da rjesiti

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 813
7.10.2011 16:07:27   
vanchi88
hvala ti mnogo olaksala si mi dan:)))))))

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 814
7.10.2011 16:09:03   
belam
user posted image user posted image samo naprijed,rjesite tu upalu antibioticim i nalaz ce bit jos i bolji..i ovako je vec dobar,a sta ce tek da bude poslje user posted image drzim fige da sto prije ostvarite svoj ciljuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 815
7.10.2011 16:26:54   
vanchi88
eee,pa hvala takodje :))))))) je li tvoj muz radio spermiogram takodje?
ove upale su zeznute...jedva sam ga nagovorila ali isplatilo se:) morala sam malo i lagati ehheheheheuser posted image

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 816
7.10.2011 18:48:51   
Almaa
vanchi nalaz je odlicanuser posted image , nisi napisala koliko ima leukocita...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 817
7.10.2011 19:08:32   
vanchi88
leukocita ima 10-12 ne pise cega.. dobio je antibiotike za upalu i da to sanira, sve ostalo ok...

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 818
7.10.2011 19:53:01   
belam
a je,radio je..al nazalost,jako je los.sve ok,osim pokretljivosti koja je jako mala..al tjesi me to sto sam ovdje procitala da se to da poboljsati..

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 819
9.10.2011 15:59:55   
vanchi88
nista se ne sikiraj, sve se da poboljsati :****** jel uzima neke vitamine,suplemente,itd?

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 820
10.10.2011 2:02:03   
belam
da,da..naravno..poceo je odmah taj dan nakon sto smo dobili nalaze..iako,kazu da ti vitamini i to djeluju tek nakon nekog vremena.a vidjet cemo..s tim da nam je dr.preporucio kroz par dana opet ponovit spermiogram,jer prvi nalaz nemora uvijek da bude tocan.kaze da ima puno slucajeva gdje prvi bude losiji,a drugi ponovljeni nakon kratkog vremena znatno bolji.pa sad,cekati i nadati se user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 821
10.10.2011 9:47:41   
malena27 RR
belam, svaki naredni spermiogram se radi nakon 72+2 dana jer toliko treba da prodje spermatogeneza-tek tada cete vidjeti da li je doslo do poboljsanja nalaza ili ne...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 822
10.10.2011 13:09:26   
belam
drage moje.stvari stoje ovako-jutros ponovili nalaz,i rezultat-savrsen!!!!!!!!!!!vise nego dobar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image savjet svima-ako vam je prvi los,ponovite ga u svakom slucaju ponovo!!!uvijek se mogu dogodit greske...... !!!!!!!poucena svojim iskustvom,poslusajte!!!

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 823
10.10.2011 13:11:05   
belam
i to samo nakon tjedna dana!!!!iz bolnice,krenuli kod privatnika na puno detaljniju i kompletniju analizu,kad ono-cudo!!skoro nismo s nogu pali..ko si moze priustit privatno,otidjite!!

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 824
10.10.2011 13:16:34   
gerberka
IZVORNA PORUKA: belam
user posted image user posted image savjet svima-ako vam je prvi los,ponovite ga u svakom slucaju ponovo!!!uvijek se mogu dogodit greske...... !!!!!!!poucena svojim iskustvom,poslusajte!!!

user posted image user posted image nemaš pojma kako je dobro cuti dobre vijesti! cestitam tebi i tm user posted image i nama je dr rekao da ponovimo zbog moguce greske, ali nazalost bio je opet los nalaz tako da smo se odlucili za operaciju varikokele. Bog je bio uz nas, u pupi je user posted image .

mogu misliti kako ste sretni, odjenom nema borbe koju ste planirali..a gdje je radio ponovo nalaz user posted image ovdje u ze, u centru za humanu reprodukciju skoro svi dobiju los nalaz..ja mislila do aparature, moj dr kaze onaj ko ocitava pojma nema..sve zene ciji su miuzevi tu radili ce potvrditi isto...
uglavnooommm sreeetnooooooooooooo user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu belam)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *