|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1295 1296 [1297] 1298 1299   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat]
6.10.2011 22:24:29   
tajra26

IZVORNA PORUKA: gerberka

trudnice drage laku noc vam zelim user posted image

gdje ces grebo sad ce zene o keksu....user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 32401
6.10.2011 22:32:48   
Bebica11
hej zenice, ne ureklo se masaAllah, muz me nagovorio da popijem pekmeza za kasalj, jest da mucim zgaravicu al evo nakon 2 sata nos prestao curiti i kasalj se umanjio, nisam znala da pekmez tako djeluje, vidjecu jos nocas kakva cu biti jer je noc najteza, a da je ostalo onako zestoko isla bih dr jer kad god kasljem umokrim se da izvinete, mjehur popustio koliko me naprezalo

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 32402
6.10.2011 22:33:47   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

samo ti mene ganjaj, slobodno, znam kako je kad te sta intersuje, ma jest Nikulin i ona rade skupa, ako ona nije gore, a on jest, za porod ona ga samo nazove, a oboje su izvrsni doktori tako da samo sretne :) Uzdam se u Boga prvo pa u njih ako Bog da :)

oki bas super

hvala na info, SRETNO TI SUTRA

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 32403
6.10.2011 23:04:40   
Vodolija83
Hej drage moje,meni dolazili roditelji,donijeli mi ljiljanovo ulje,Jomelop E,Jekoderm i vazelinske komprese.Ma niko kao roditelji...duse moje...
Namazala sam par puta sa Jomelopom E i vec se dosta smanjilo crvenilo,ali plik na jednom mjestu je ostao i to onako malo veci,jer sam njega dobila dok sam svlacila trenerku,koza se bila zalijepila,uhhhh...
Uglavnom dobro je proslo,kako je moglo.

Sad mi se neda da citam sve sto ste pisale danas,malo sam iscitala ove vase postove podrske i raznih preporuka za mazanje opekotina.
Hvala vam svimaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image
Odoh cekati da mm dodje s posla napokon,i on je sav izbezumljen,Bog zna sta misli sad kakvu ce me zateci.

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32404
7.10.2011 7:27:49   
tajra26

dobro jutro zenice,
ja vec doruckovala nesto mi se jela plazma s mlijekom...joj kontam jutros prosla tri dana od termina i nista...kad li ce ovo??? postajem nervozna vec...
evo pristavljam kaficu pa bujrum, hajmo zeniceeee user posted image

vodolijo nadam se da si jutros puno bolje i da nema nikakvih bolova....
bebice kako taj kasalj,jesi bolje?
grebo nije bilo trece smjene sinoc tako da se nadam da si se naspavala dobrouser posted image
ide li neko na gak danas??? ja sam u 12h gore pa ako neko ide u tom periodu nadam se da cemo se vidjetiii

user posted image user posted image ljubim vas sve...
user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 32405
7.10.2011 8:00:03   
babilon
JUTROOOOOOOOOOOOO ZENEEEEEEE MOJEEEEEEEEEE :D

ja sam ustala u sevdaaaahuuu :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=-sfKUF10oo0

i evo jedna kafa u ritmu muzike :)
user posted image

ne znam sta mi je, ali haos :)))
danas jezero, kontrola, aBd sve da bude ok!

Procitala sam malo sta ste pisale, Vodolijo draga, a jest mi zao sto te spopalo to sve user posted image , cuvaj se bonicko, ne pretjeruj sa radovima, odmaraj, veliki user posted image da sve brzo prodje!

Ostalim trudnicama pepim lijep dan zelim, da svima pregledi super prodju, cestitam n anovim sedmicama, danima, mjesecima itd :D :D ja se odoh spremati pa furam na posao

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32406
7.10.2011 8:31:39   
pauza
dobro jutro drage moje!!
malo sam preletila sta ste pisale, pa se bas zabrinuh za vodolijuuser posted image  jako mi je zao sto ti se to desilo, cuvaj se dobro molim te jer si sad osjetljiva, a treba ti dosta energije i snage, zato se cuvaj!!! meni je za opekotine jomelop e bio super, pravo brzo mi je pomogao, pa se nadam da ce i tebi pomoci da sto prije rane zamire.... veliki user posted image  podrske ti saljem :-))
mama21, samo se opusti i lezi i nista bas nista nemoj da radis... kako Crnogorci samo leze i nista im ne fali:-) ovo malo da te nasmijem:-)) bice aBd sve u redu.... user posted image user posted image user posted image
jelenaT, super da je konacno nalaz uredan.... ljubi svoje pilice:-*
bebice, hvala Bogu pa lakse dises, ma nista bez musica i njhovih recepata:-))
tajra26 i ostale sto imaju pregled sretnoooo!!!
a ostale user posted image  puno ljubim i mazite svoje pupe debele:-))

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32407
7.10.2011 8:55:05   
Bebica11
Jutro zenice i od mene

bolje sam hB, manje mi nos curi odmah i manje kasljem, jedino jutarnje iskasljavanje je bilo mucno ali mnogo lakse od jucerasnjeg hB, malo me i stomak zignuo, jos samo fali pored moje sve sklonosti za raniji porod da ga kasalj potakneuser posted image al aBd danas cu se izvuci uz cajeve,supe, i pekmez naravno ponovo aBd,samo da bude bolje

arina super je savjet za dodatni jastuk mada je malo mucno spavati, ja jutros u neka doba izvukla jer sam dobro pa mi se zacepila pluca a da nisam mozda i ne bi

vodolija drago mi je da ti je lakse, nadam se da nece biti komplikacija i da ce to brzo zamladitiuser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 32408
7.10.2011 9:05:10   
babilon
a sto me bebica i pauza izignorisase, ni kafe da uzmu ;)))))
ima i caj i to... samo recite ;)))

bebice, sta si ti koristila protiv kaslja?
mene neki valunzi vreline oblijevaju.. sta je ovo ovako, jel ovo karakteristicno za 9 .mj ili mi je ovo mozda od ztacepljenog i slinavog nosa koji curi ;)))

< Poruku je uredio babilon -- 7.10.2011 9:10:24 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32409
7.10.2011 9:16:07   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: babilon

a sto me bebica i pauza izignorisase, ni kafe da uzmu ;)))))
ima i caj i to... samo recite ;)))

bebice, sta si ti koristila protiv kaslja?
mene neki valunzi vreline oblijevaju.. sta je ovo ovako, jel ovo karakteristicno za 9 .mj ili mi je ovo mozda od ztacepljenog i slinavog nosa koji curi ;)))

ne pijem kafu i odmah si na ignoreuser posted image user posted image user posted image jedino ako nudis turski caj, eh musterija sam

ja sam jucer bas lose bila, sve se zacepil, bronhije,sinusi, svasta sam primjenila, kamilicu s limunom i medom i supu s dosta crvenog luka onda me pocelo i grlo skakiljati i bas sam mislila dr danas kad muz kaze popij pekmeza mlakog i malo sam popila i poboljsalo se hB, eh sad od cega ne znam, al zaklela bih se da je pekmez, jer sam odmah i prodisalauser posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32410
7.10.2011 9:17:36   
Vodolija83
Jutro drage moje user posted image

Hvala vam svima na podrsci,da vas ne nabrajam,da koju ne izostavim ! user posted image
Jomelop E mi je dosta pomogao,a najvaznije da vise ne pece i ne boli,osim blago na dodir.Plik je ostao,al je smezuran,a ispod njega onaj dio sa veeelikom crvenom flekom je upola manji.Na drugoj nozi 3 manje fleke,na njih se vise ne obazirem,a kad sam se opekla bile su velicine prsta,uhhh...Kako je bilo,sad sam super,al nije bas lijepo za vidjeti...

Fino sam spavala uglavnom,2 puta ustajala u wc,pa sam tad iskoristila priliku da ponovo mazem sa Jomelopom.

Babilonko,hvala na kafi,iako ti ja ne pijem ovu tursku,al znam ja da ti imas i drugih u steku user posted image
Sretno danas na kontroli,javni sta je bilo.I ja cu danas vjerovatno zvati dr.da se dog.za pregled.Sutra aBd u 9.user posted image

Bebice,drago mi je da si bolje i da si otkrila da i pekmez pomaze user posted image
Tajra26,ne misli na to da je termin prosao,user posted image ce krenuti kad se njoj svidi ...

Pozz za sve ostale user posted image i cestitke na novim sedmicama,mjesecima...

Ja se idem spremati,odoh sa mm da ovjerim knjizicu,pa do faxa. Pisem kasnijeee...

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32411
7.10.2011 9:19:04   
Sonja
jutro i od mene
vec par puta udjem i pocnem da citam al me Adin pocne zezat pa ne stignem ni citat ni pisat

ja sam juce bila na kontroli ..dr. pregledala onaj nalaz pa mi je r3ekla da dodjem 19.og pa ce mi ona opet radit uzv da vidimo kako rastu nogice i sve ostalo...
za kile vam ne smijem ni pisati za 7 dana katastrofauser posted image
pocela sam i oticati ali to je jos podnosnjivo

i ja jos uvijek kasljem kisem i sve ostalo..grlo me strasno boli pa ako neko zna neki prirodni lijek dobro ce doci..mene uvijek spasi ono na gazu meda i bibera ali sad ne mogu od Adina...tako da mogu samo nesto da progutam

sve vas pozdravljam puno..pisat cu kasnije kad stignem iscitat

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32412
7.10.2011 9:31:19   
Bebica11
Sonja za grlobolju ispiraj grlo cajem od zalfije, utopli ga, isto ako imas bol u prsima zgrij ih....probaj i pekmeza ako imas da malo prodisesuser posted image , limun i cajevi, i bori se, evo i ja jos borbu vodim

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 32413
7.10.2011 9:33:25   
babilon
hhahahahah ma da vam pravo kazem ja ovu bosansku kahvu nisam nikad voljela, jedino kao mala kada bi mi nena napravila 'kafu' tj da ja s njim hanumama zasjednem u avliju, onako noge jedva prelaze preko stolice tolisna sam, i onda meni fildzan mlijeka i 3 kapi kafe i kocka secera :)))))

ja ovo zbog sevdaha, a vala najvise zbog rahat lokuma hahaha user posted image user posted image user posted image user posted image

evo brate od mene, ja volim ovako, da se razumijemo
user posted image

ili umjseto caja moze moj kakao :D
user posted image

Vodolijo drago mi je da ti je bolje.. cuvaj se majke ti, jos ti taj srklet treba pred 9. :))) dovoljno je sto ce nam glava i ramena viriti kroz gospodje ;))))

Bebice, vjerujem ad je do pekmeza, majke mi, cudo od namaza... ja cu bas danas isto kad kuci dodjem da sebi razmutim u vodi malo i da ga srknem.. ;))) a ti si ga ugrijala? bas ugrijala u dzezvi npr?

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 32414
7.10.2011 9:46:19   
soraya
Dobro jutro, ja se odavno nisam oglasavala, na poslu neka frka, ali vas redovno citam. Sinoc sam bila kod dr. Jadranke na kontoli, dr kasnila, cekala sam vise od 1 sata da dodjem na red. malo me "nalijepila" zbog kila,  24+6 sedmica udebljala se 8 kguser posted image  Uglavnom, sa user posted image  je sve hvala Bogu u redu, samo me malo zabrinula jer je vidjela da je bebi zeludac malo manji  nego sto bi za ove sedmice trebao biti. Dr govori da to ne mora nista znaciti, da vjerovatno beba nije pila plodne vode dovoljno,a li da cemo to malo detaljnije pratiti ubuduce. E sad zanima me zna li je li kojoj od vas ovo bilo receno i znate li sta o tome. bas sam se nesto zabrinula. mene kontrakcije i dalje razvaljuju, pa mi je produzila terapiju Ginipralom i apaurinom te mi preporucila da uradim OGTT test. Kako to izgleda? svaka informacija je dobro dosla prvenstveno ovo za bebicin zeludac. veliki pozdrav za sve vas

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32415
7.10.2011 9:55:59   
Bebica11
babilon muz ga zagrijao tj umlacio u dzezvi jer je stajao u frizideru, al ja sam onako gust pila, jedno pola solje, pomalo gutljaj po gutljaj

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32416
7.10.2011 10:02:15   
Sensia
Jutro bembele i od mene, kratko sam vas iscitala pa samo da vam mahnem pa odoh na vjezbice ....

Vodolijo mila pa sta si to radila, nadam se da je sada sve ok, a draga smanji malo gas sad kad ulazis u 9. mjesec. znas da smo mi trudnice svakako seprtlje a jos vrelu serpu punu vode nosati tc tc tc ruzicu te u ponedeljak da znasuser posted image
sad samo sigurne poslove po kuci user posted image

Bebice, super ide to nabolje bez ikakvih lijekova samo priroda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tajra samo lagano, eto tebi tvoje user posted image  svaki cas user posted image user posted image user posted image user posted image

Babilonko hajde sretno i tebi na pregeldu pa javn se da cujemo izvjestaj user posted image user posted image user posted image user posted image  i hvala na kafi trebala mi je jedna da me razbudi

gerbo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za opustenost, svaka cast

ostalim zenicama veliki cmok i mahanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32417
7.10.2011 10:02:54   
Bebica11
soraya ne brini za kg, ja sam u 20-toj sedmici imala plus 8kg pa onda naredne 4 sedmice dobila 2kg pa naredne 4 sedmice samo 1kg, a sad ne znam koliko cu...al nista nisam posebno pazila, jednostavno i apetit se smanjio malo a i ja se vise kretala

ne znam za zeuldac, ja ne znam ni dal meni to gleda? Jel beba odgovara sedmicama? Nemoj se sekirati bezveze ako bebica napreduje, ne znam za taj test al i ja pijem ginipral i skoro svaka 2. trudnica, tako da ne brines, samo pojedi nesto prije uzimanja tablete

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32418
7.10.2011 10:28:19   
gerberka
user posted image evo nas u 6. mjesecu, Bože hvala Ti user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32419
7.10.2011 10:32:54   
Bebica11
gerberko cestitam vamuser posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 32420
7.10.2011 10:40:48   
gerberka
user posted image  hvala bebice11 user posted image user posted image  

ima li neko tabelu sa koliko sedmice prebacuje u koji mjesec..imala je ja negdje, nemam pojma gdje sam je spustila na desktop

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32421
7.10.2011 10:49:55   
Sandrich
user posted image gerbo moja cestitam ti user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 32422
7.10.2011 10:52:27   
Sandrich
4+4=2mj.
9=3mj.
13+3=4mj.
17+6=5mj.
22+2=6mj.
26+5=7mj.
31+1=8mj.
35+4=9mj.

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32423
7.10.2011 10:54:33   
Arina
Jutro trudnice i od nas dvijeee  ....

Bebice....super da je bolje...i meni je draga jastuk pomogao...ali taj tvoj djem sto pricas....sta je to...jel to nesto specijalno....nisam cula...ili...????

Vodolijo....bas mi je zao za nezgodu....taka sam ti i sama ....mene isto zakaci i sto treba i sto ne treba....drago mi je da si danas bolje....mogla si i gore proci ipak....

Htjela bi pitati sarajke.....ja sam cula da se u sarajevu jedan covjek bavi sa prodajom kolica i to cikovi i peg perego....i tako ne znam jos kojim....i da je kod njega puno jeftinije nego u prodavnici da se kupuje....covjek navodno dovozi to iz italije idrektno i valjda zaobilazi te carine i poreze pa ispadne tako jeftinije....zna li ko o cemu se radi.....moja jedna komsinica ovdje ima cerku udanu u sarajevu i ona je tu to kupila znaci nije rekla-kazala nego tip bas postoji samo ne znam jel jos s tim radi.i koliko su sad kolica...ona je recimo kupila peg -perego i to ono sto dode tri prikljicka ....ja mislim da se zovu Pliko 3 ili tako nekako.....i da ih je platila recimo oko 600-700 km.....a moj brat je u zagrebu platio to sve oko 1000.....ima li neko info. o tome....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32424
7.10.2011 10:54:39   
pahuljica_25
Minie imaš p.p. Treba mi brz odgovoruser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1295 1296 [1297] 1298 1299   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1295 1296 [1297] 1298 1299   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *