|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  300 301 [302] 303 304   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.9.2011 21:01:46   
selebriti
Interesuje me na koji ste način prelazile sa adaptiranog na 3,2% mlijeko??

Mi za koji dan punimo godinu, ... pa planiram izbacit AD. Jeste li kombinovale, razblaživale ili totalno izbacile, a uvele neku određenu militražu ovog punomasnog?

I još me zanima da li vaše bebe jedu hljeb?

Moja princes ga baš voli i mislim da bi ga stalno jela... Mislilm da cemo još malo drobit supicu user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7526
19.9.2011 21:57:25   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: selebriti

Interesuje me na koji ste način prelazile sa adaptiranog na 3,2% mlijeko??

Mi za koji dan punimo godinu, ... pa planiram izbacit AD. Jeste li kombinovale, razblaživale ili totalno izbacile, a uvele neku određenu militražu ovog punomasnog?

I još me zanima da li vaše bebe jedu hljeb?

Moja princes ga baš voli i mislim da bi ga stalno jela... Mislilm da cemo još malo drobit supicu user posted image

ja svojima nisam na taj nacin ukidala AD, mlijeko sam im pocela davati po malo u kasicama tipa cokolina , griza ,  a AD su pili i poslije godine.
i to ce ti savjetovati svaki pedijatar ako imas fin.mogucnosti da dajes bebi ad i dalje da pije kao flasicu a ti mlijeko uvodis u ovim drugim stvarima.

moj mladji je na pocetku reagovao na mlijeko (proljevom) pa sam mu bila prestala davati pa smo opet poceli nakon mjesec i od 16 mj. pije samo mlijeko,a stariji je do 20 mj pio ad...

a pocinjes postepeno naravno da vidis reakciju pa onda povecavas.
i ako ces davati flasicu ides prvo sa jutarnjom pa onda i vecernjom ili ne znam kako beba inace pije ad.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 7527
19.9.2011 22:18:41   
selebriti
IZVORNA PORUKA: MALA1994

ne znam kako beba inace pije ad.

Mi sada imamo mali problem sa ishranom. Inače je jako dobro jela, ništa nije odbijala, .. to je trajalo možda od šestog do devetog mjeseca, otprilike, ... a onda su joj krenule četvorke da rastu, upala ušiju,   .... još uvijek eno rastu. Ne bi me začudilo da su i trojke krenule, .. a ima samo 12mj., a 12 zuba. Tako da je postala kenjkava što se hrane tiče, a mlijeko može uvijek, pa nam je, nekad, haman cijeli dan na mlijeku, na AD-u, .. po 6 punih porcija zna pojesti. Ma i više. Tako da, ... ne znam baš kako ću to sada da uvedem. A finansijski nas ubi, ... obzirom da ga kupujemo svaka 2 dana haman, kad ona odbija druge obroke. Kad jede i ostalo sto joj pravim, ... moguće je podnijet i kutiju AD-a svakih nekoliko dana, al ovo je da se "rokneš".

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7528
20.9.2011 8:52:56   
Malenaoduvijek
selebriti

to jeste zeznuto stvarno.

samo znas da preporucuju da beba ne treba da pije vise po 500 ml mlijeka obicnog prvenstveno radi anemije jer ne moze zeljezo da se resorbuje.

a nece nista drugo da jede jeli?

probaj joj polako ubaciti ujutro mlijeko pa vidi reakciju pa onda ubaci drugu i tako polako.

ili joj probaj napraviti cokolino ili nesto slicno da pojede kasikicom mozda bude htjela ...

Neposredna veza do poruke: 7529
20.9.2011 9:31:10   
selebriti
IZVORNA PORUKA: MALA1994

selebriti

to jeste zeznuto stvarno.

samo znas da preporucuju da beba ne treba da pije vise po 500 ml mlijeka obicnog prvenstveno radi anemije jer ne moze zeljezo da se resorbuje.

a nece nista drugo da jede jeli?

probaj joj polako ubaciti ujutro mlijeko pa vidi reakciju pa onda ubaci drugu i tako polako.

ili joj probaj napraviti cokolino ili nesto slicno da pojede kasikicom mozda bude htjela ...

Ma papali smo mi ove hapice koje se s vodom prave, .. ali kako koji zub krene, .. ona mal pauzira, .. pa nesto gledam da se ne brinem puno. Ma baš je dobro papala..

A čitala sam ne preko 500ml.

Hajde javiću se kak napredujemo user posted image

Hvala...

Neposredna veza do poruke: 7530
20.9.2011 9:32:14   
Mya_81 RR
Selebriti, mijesati mozes AD s kravljim mlijekom. S obzirom da si rekla da vam je to financijski postalo previse onda ovako mozes smanjiti trosak i polako joj uvoditi kravlje. Kad počne opet jesti fino mozete preci samo na obično mlijeko.

Mala ti je napisala da je sad već dovoljno oko 500ml mlijeka. Probaj nekako uvesti ujutro i navecer. Mlijeko je isto zasitno pa mozda kad smanji unos unese, bez obzira na zubice, i nesto drugo...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 7531
20.9.2011 18:10:54   
mahalusa
Mi smo danas prvi put probali grasak (bebi je 9 mjeseci i koji dan) i posto ima one nezgodne ljuspice, izblendala sam ga, mada inace ne blendam hranu nego gnjecim viljuskom. Medjutim, nikako ne moze da se totalno izblendaju ljuspice, koliko god blendala, opet se osjete. Pa moje pitanje glasi - gulite li vi grasak? user posted image  

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 7532
20.9.2011 18:15:54   
Mya_81 RR
Meni iskreno nikad nije palo na pamet da gulim!
Nismo imali problema s tim ljuspicama, pa možda zato.
A da je imala, ne bi ga onda ni jela user posted image Joj, znam da sam grozna ali gdje da gulim onoliko sitno...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7533
20.9.2011 18:49:05   
mahalusa
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Meni iskreno nikad nije palo na pamet da gulim!
Nismo imali problema s tim ljuspicama, pa možda zato.
A da je imala, ne bi ga onda ni jela user posted image Joj, znam da sam grozna ali gdje da gulim onoliko sitno...

Ma cini mi se da sam to procitala na ovoj temi nekad davno, da je neko gulio, ali ko bi sad to nasao medju ovih 300 strana. Zato mi guljenje pade  na pamet. Inace, ne bih se ni ja nikad sjetila da to tako sitno gulim. Ali bitno je da je bebac pojeo kasicu od graska. Vise je mene bilo strah da mu se ne zakaci ona ljuspica negdje, nego sto je njemu smetalo. user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 7534
21.9.2011 9:17:30   
Malenaoduvijek
ni ja nisam gulila grasak ni grah nikada, kada ga dobro raskuhas i dodas dovoljno vodice od mesa ili vode obicne fino se on da izgnjeciti da se ljuspice ne osjete.

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7535
22.9.2011 0:15:18   
Gemelli
pozdrav mamice, ovako, moje bebare imaju 4 mjeseca i 10 dana, juce sam u dm kupovala pelene, ad mlijeko za dohranu (dojim i dohranjujem) i usput kupim kasicu mrkvicu, ja sam njima dala da jedu i jako im se svidjela nisu pojeli bas puno po pola jedne male, mada nisu imali pojma o zavakanju i sl, vise cu kao cukice kad jezikom piju vodu...
danas imali kakicu finu kao i uvijek, hehe mozda malo zuto narandjastu, jesam li uranila???

ili da im ovako pomalo dajem kasice da uce da jedu, jer ima par vrsta onih hippovih kasica sto idu od 4 mjeseca...
jer samo dojenje ja vise fizicki ne mogu da podnesem, pocela sam i da radim, srecom radim kuci, jer kad doje ne prodje sat, sat i pol, gladni, kad dojim i dohranim, mirni 3, 4 sata, i fakat imam srece sto zele i siku i flasicu..

pa sad ne znam da li je bolje jedna kasica ili jedna flasica AD mlijeka...

hvala unaprijed na kojem savjetu

ps. kad jedem npr. grozdje, banane, ili neko drugo voce pocela sam da im dajem da malo liznu, et tek onako da osjete te neke okuse ...

i zaboravila sam pitati za najvazniju dilemu, kad mi bebare malo stucaju isl, sveki insistira da im dam malo vode ili kamilice, cak insistira od rodnjenja, medjutim ja dam siku i prodje, ne znam, koliko sam citala sika je dovoljna i nisu imali problema pa nisam htjela da dajem, e sad jeli vrijeme da dobiju malo vode, caja i sl, hvala opet

< Poruku je uredio Gemelli -- 22.9.2011 0:19:13 >

Neposredna veza do poruke: 7536
22.9.2011 7:42:55   
vila_7
Gemelli moj savjet je da mozes krenuti POMALO sa dohranom - i ja sam sa 4.5 mjeseca kad sam vidjela da hoce bez problema i isto sam krenula sa mrkvicom pa sa domacim krompirom,riza,...... otprilike nemoj im dati sto i inace tesko sjeda na zeludac.
Za vodu mislim da bi trebala dati jer vodu ne trebaju (koliko ja znam) samo iskljucivo dojena djeca, a ako piju i AD ili kad se krene sa dohranom-treba. Uostalom-ponudi pa vidjet ces hoce li - moja uvijek slabo pije vode a hB zdrava je.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 7537
22.9.2011 10:00:05   
Malenaoduvijek
gemelli

u pocetku se bebama daje kruta hrana cisto da šprobaju,znaci ne izbacujes im mlijecni obrok nego im das npr.malo mrkvice i onda im das mlijeko, nije bitno dali tvoje ili ad, ali ne izbacujes im mlijeko.

mali su oni jos i njima je mlijeko najbitnije jos uvijek.

kada bebi das neku hranu da proba ne smijes joj sutra odmah davati slijedecu radi reakcije.moras sacekati 2-3 dana pa tek onda.i uvijek das par kasike uvijek ujutro ica prvo jer nikada ne znas kakva ce reakcija biti.
i da nove stvari probajte uvijek ujutro opet radi reakcije, sto alergijske, sto zbog stomacica.

a sto se vode tice, iskljucivo dojene bebe jedino ne trebaju vodu i caj, a ti posto svoje dohranjujes mozes im davati porkuhanu vodu, a dobro su ti i oni hipp instant cajevi npr.komorac jer ce on ujedno i smiriti stomacic.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7538
22.9.2011 12:53:14   
selebriti
IZVORNA PORUKA: Gemelli

pozdrav mamice, ovako, moje bebare imaju 4 mjeseca i 10 dana, juce sam u dm kupovala pelene, ad mlijeko za dohranu (dojim i dohranjujem) i usput kupim kasicu mrkvicu, ja sam njima dala da jedu i jako im se svidjela nisu pojeli bas puno po pola jedne male, mada nisu imali pojma o zavakanju i sl, vise cu kao cukice kad jezikom piju vodu...
danas imali kakicu finu kao i uvijek, hehe mozda malo zuto narandjastu, jesam li uranila???

ili da im ovako pomalo dajem kasice da uce da jedu, jer ima par vrsta onih hippovih kasica sto idu od 4 mjeseca...
jer samo dojenje ja vise fizicki ne mogu da podnesem, pocela sam i da radim, srecom radim kuci, jer kad doje ne prodje sat, sat i pol, gladni, kad dojim i dohranim, mirni 3, 4 sata, i fakat imam srece sto zele i siku i flasicu..

pa sad ne znam da li je bolje jedna kasica ili jedna flasica AD mlijeka...

hvala unaprijed na kojem savjetu

ps. kad jedem npr. grozdje, banane, ili neko drugo voce pocela sam da im dajem da malo liznu, et tek onako da osjete te neke okuse ...

i zaboravila sam pitati za najvazniju dilemu, kad mi bebare malo stucaju isl, sveki insistira da im dam malo vode ili kamilice, cak insistira od rodnjenja, medjutim ja dam siku i prodje, ne znam, koliko sam citala sika je dovoljna i nisu imali problema pa nisam htjela da dajem, e sad jeli vrijeme da dobiju malo vode, caja i sl, hvala opet

Ja znam jednu djevojku koja izdaja svoje mlijeko i daje blizancima, ... nije se žalila,....

Ostalo su ti već pisale, ... Mlijeko No1 do godinu dana! Ostalo mogu samo probat!

Sretno...

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 7539
27.9.2011 16:36:20   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: lira

moja user posted image ima 3 mjeseca,da li bih joj mogla davati petitt keks ili plazma sa mlijekom ili neke sokice??prosli mjesec nije dobila dovoljno na kilazi,da li je to mozda zbog toga sto prespava cijelu noc bez hranjenja(pd 9 navece pa do 6-7 ujutru)...od nekog sam cula da bih joj pogla kuvati rizolino u mlijeko pa ne znam sta vi mislite o tome???

P.S. na kravljem je mlijeku jer je od AD mlijeka povracala pa mi je ped preporucio kravlje 2/1

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 7540
27.9.2011 17:11:38   
Emica_sa
Ne znam,premala mi je za keksa,a nema ni neke koristi od keksa,ako vec ne doji,trebala si ostati na AD,koje AD je pila pa povracala?

Hello, it's me...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7541
27.9.2011 17:22:37   
lira

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ne znam,premala mi je za keksa,a nema ni neke koristi od keksa,ako vec ne doji,trebala si ostati na AD,koje AD je pila pa povracala?

HUMANA,BEBALAC,NOVALAC...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 7542
27.9.2011 17:29:01   
bebacha
Aptamil,Hippuser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu lira)
Neposredna veza do poruke: 7543
3.10.2011 20:35:10   
m.i.n.a.
Ne znam da li ima tema nije potpuni promasaj ni ovdje postaviti pitanje...
kako se manifestuje alergija na neku namirnicu i koliko dugo nakon konzumiranja se moze pojaviti...moj A ima 8 mjeseci,na ad je od pocetka..kako uvodimo namirnice tako on to lijepo prihvata..medjutim kada trebam upotrijebiti za nesto mlijeko uvijek koristim mlijeko za bebe koje je istog proizvodjaca kao i hapa koju pije beba...uskoro cemo probati i zumance pa me zanima ako nedaj Boze bude reakcija kakva moze biti...
Beba je dosad probala pavlaku i nju redovno stavljamu kasice,probao je malo i sira i sve ok...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 7544
3.10.2011 20:44:42   
vila_7
đaba ti doletih ja na temu kad ni ja ne znam! user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 7545
3.10.2011 20:46:22   
entinte
ista sam ti user posted image user posted image

cika google zna sigurno user posted image

< Poruku je uredio entinte -- 3.10.2011 20:49:36 >

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7546
3.10.2011 20:48:48   
entinte
ej zene evo da i ja pitam, bi li mogla bebici napraviti spinat, sad 8. okt ce mu biti punih 6 aBd pa me interesuje. Moje su snahe i ranije davala bebici ali eto da provjerim i sa vama i kako se moze pipremiti pa da ispasiram kasnije jer kad su komadici napravi facu kao da ce povratiti user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 7547
3.10.2011 20:50:19   
Emica_sa
mino osip,oticanje,povracanje nekontrolisano,velik proljev i to ottprilikeuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 7548
3.10.2011 20:51:44   
vila_7
entinte ja sam svojoj pocela davati negdje sa 7 mjeseci-imala domaci pa samo pomalo-uz jos nesto jer nije htjela sam okus spinata

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 7549
3.10.2011 20:52:09   
Emica_sa
Ja spinat nisam davala jos,a curica mi je starija,jer spinat je nezgodan, blitvu mozes od 6 mjeeseci

Hello, it's me...

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 7550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  300 301 [302] 303 304   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  300 301 [302] 303 304   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *