Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 11:43:31
Gift
Silver dr. ko dr. al naucili smo lekciju, ne treba ni sve uzimat zdravo za gotovo, al lako je sad pametovat joj sto me probada kroz gospodu, ko da me dole neko iglom siluje....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 12:16:12
Sandrich
cao zenice cestitam na ulascima u nove mjesece kome se treba cestitati ja dosla od dr sa ne bas dobrim vijestima dobila sam gynipral da pijem 4xpola tablete.popila sam je u pola 12 evo osjecam puls da je jaci ai sva se nesto tresem,pa znal neko kad mogu izoptin popiti? joj skoro je bebica pisala o ovome al se ne mogu sjetiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 12:34:48
Gift
IZVORNA PORUKA: Sandrich
cao zenice cestitam na ulascima u nove mjesece kome se treba cestitati ja dosla od dr sa ne bas dobrim vijestima dobila sam gynipral da pijem 4xpola tablete.popila sam je u pola 12 evo osjecam puls da je jaci ai sva se nesto tresem,pa znal neko kad mogu izoptin popiti? joj skoro je bebica pisala o ovome al se ne mogu sjetiti
ja sam isoptin pila jedno na 15-ak minuta prije giniprala, al ako te drma popij ga sad i obavezno nesto pojedi..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 12:39:25
Bebica11
pojedi nesto prije giniprala...par zalogaja, pomaze
uskoro ce se organizam naviknuti pa ti nece nista trebati , a ginipral nije tako los jer pomaze kod kontrakcija, a kad malo se smiri situacija lahko ga je ukinuti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 12:41:19
Bebica11
IZVORNA PORUKA: helena_7
sandrich....mojoj kumi je dr.rekao da je bolji Apaurin ako ti moze pomoci jer je slabiji od Izoptina.
nek proba nesto pojesti prije i adaptirati se 2-3 dana a apaurin niposto ako dr ne naredi jer PROLAZI POSTELJICU i djeluje na bebu, zato moja dr SVE ISPROBA PRIJE APAURINA....i ja sam ga pila al ako nije velilka muka i ako dr ne trazi nek izbjegava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:01:39
Sandrich
hvala vam curke moje meni je propisala taj isoptin ako bude bilo potrebe,3x1,nije spominjala apaurin..evo lezim pa me je popustilo malo.... ma meni je bebice ovo ukljucila radi prevencije da se nebi sta iskomplikovalo jer imam te bolove u dnu stomaka a i bubreg me boli.....al bit ce bolje abd bitno da je mrvica dobro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:06:27
gerberka
IZVORNA PORUKA: helena_7
sandrich....mojoj kumi je dr.rekao da je bolji Apaurin ako ti moze pomoci jer je slabiji od Izoptina.
potpisujem
sandrich, šta ti je bilo? prepala si me, pa ne mogu odmah da ne pitam, neda mi se čitati... ja s vremena na vrieme imam bolove i leđa i stomaka, al sta je tebi bilo??? sto se tice apaurina pusti price rekla-kazala..on se ne preporucuje dugo piti, dal to pijes do kontrole??? vala ima i zena koje su ga morale piti citavu trudnocu pa sve bilo ok gdje te mila boljelo??? ja sam van događaja, hodala po gradu, kupovala namirnice...piši...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:08:44
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Gerberko da li ima jos neka trudnica iz Ze osim nas dvije? Bila je star,palachinken,malena 27.....jel to to?
hej izvini, ovo tek vidim...mislim da jesmo, ostale su mame i trudilice,,al hajmo im se prišlepat na kafu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:15:53
Sandrich
ma gerbo znas da sam pisalA da sam bila proslu subotu na kontroli ii rekla mi da imam urinarnu infekciju.Medjutim,u ovih 7 dana me svaki dan bolilo,bas ono gdje je jajnik,pa malo na drugu stranu i onda pocne i bubreg.Ja se prepala pa odem danas.Ona kaze, da vjeruje da je bol od te infekcije,gledala mi je grlic,kaze sve ok,beba je gdje treba,al da se nebi sta iskomplikovalo dala mi taj gynipral za svaki slucaj.I 1.5l caja da pijem,ponovim nalaz urina i u slucaju da me bubreg nastavi bolit da odem na UZ.Uglavnom,kad sam vidila da sam za 7 dana 1kg dobila kad u nesvjest nisam pala.Ne znam kako , tako da me naruzila i rekla da me i od tog bubreg boli jer ne moze trpit preveliko opterecenje dobijanja kilaze, tak da valja na sve pazit sad.huhh...eto to je zasad pa vidit cu kako ce biti, nadam se bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:16:16
gerberka
silver gdje si mi lijepaaa ne znamo još jesmol drug ili drugarica dr se trudio, ali smo mu samo pkkazali guzu uz poruku doktore ohladi, neceš vidjeti, džaba pokušavaš, vidjet ćeš kad ja budem htio/htjela kako si silver ti, sluša li drug mali, da li te udara
ja nisam bila u Tvornici snova
tražila trudnicke hlace jer imam od hlaca samo jedne trudnoicke farmerke i na pijaci imaju iste, vala su mi seljaste da mi je od nekoga kupiti, da na bilo šta liće ako neka mamica prodaje nek se javi na pp ( postavit cu ja ovu poruku i na temama gdje su mama, al rekoh da oglasom sve pokrijem ) nikad njisam kupovala preko neta, dal je neka tako pokušala?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:24:47
gerberka
sandrich, meni je moj dr rekao da dobivanje kilaže osobama koje su prije bile fit ne treba biti problem, jer ti nisi bila debela pa da je sad dpbivanje kila teret. pisala sam ti kako sam ja "bujala" prvih mjeseci a Boga mi, ne lažem, i sad mi žena u prodavnici kaže super izgledaš, samo stomak ,mashAllah raste a tebi je baš linija fantastična! ne treba si dopustiti 30 kg u trudnoci višer, ali ti si se svega zajedno 3 kg udebljala, a 5. si mjesec..koliko sam ja mogla upratiti? ti bi trebala nama biti uzor moja i ja stalno jedemo normalno, kontrolisem i ja, ali se ne patim..ako jedem makarone s mesom necu jesti mnogo hljeba i sl.
ja da prijavim da je moj dr pregledao opći nalaz moga urina i dvije sterinlne urinokulture te zakljucio da ja nemam onu guznu bakteriju, te da je doslo do zagađenja pri uzimanju.dao mi da ponovim urinokulturu iako mi je ona i u bolnici bila sterilna eto da smo sigurni i kao i da imam nebi dao antibiotike na koje je ta baja osjetljiva jer su kao toksicni za bebu, sadrze nestro nisam upamtila sa M..nemam pojma uglavnom on smatra da nemam infekciju, leukocita u piši imam 1 ne pristaje on na papu i briseve, kaže ko zeli da se igra sa tim neka izvoli, ali vi dok ste kod mene u trudnoci ne vadite papu, jer ste vec jednom pobacili. pogledao me sa onim aparaticem vaginalno, kaze candida, dao mi canesten i evo vec od druge svrbez nestao. rekao je da nemaq upale, da je dolje sasvim mirno
ti sandrich, brusnicu original 100%, rekla sam ti 0,7l od Frucratla koji čaj da piješ?
< Poruku je uredio gerberka -- 1.10.2011 13:37:50 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:27:54
soraya
Meni je doktorica rekla da najprije popijem Apaurin pa pola sata nakon njega Ginipral,ali bez obzira ja se opet sva tresem,glava,ruke,noge....Tako da ce i meni vjerovatno ukljuciti i isoptin
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:28:20
pahuljica_25
Zdravooo ženice i od mene
Sandrich ne brini se,biće to ok aBd. I ja pijem Gynipral 4x1 pila sam i Isoptin 3x1 prve 2 sedmice,dok se nisam navikla na Gynipral. Obavezno nešto pojedi,ja čak i za onu ranu jutarnju dozu(5h ujutro) pojedem bar bananu tako da nemam problema. Da što prije prođe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:32:17
Sandrich
super gerbo za tu bakteriju da je nemas.Eto vidis kako oni tako mogu zafrkat urin a covjeka isprepadat.Ma dobro ti je rekao za papu,ne cackaj nista dole a za svrbez napokon da si ga se kutarisala... od caja pijem brusnicu,i one vocne u kesicama,sipak,borovnica,kombinujem jer nesmijem puno ni brusnice a pijem i taj sok sto si mi rekla od fruktala,mada je i on pola grozdje pola brusnica al neka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:34:11
Sandrich
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Zdravooo ženice i od mene
Sandrich ne brini se,biće to ok aBd. I ja pijem Gynipral 4x1 pila sam i Isoptin 3x1 prve 2 sedmice,dok se nisam navikla na Gynipral. Obavezno nešto pojedi,ja čak i za onu ranu jutarnju dozu(5h ujutro) pojedem bar bananu tako da nemam problema. Da što prije prođe
hvala Pahuljice kako si ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:36:04
gerberka
super gerbo za tu bakteriju da je nemas.Eto vidis kako oni tako mogu zafrkat urin a covjeka isprepadat.Ma dobro ti je rekao za papu,ne cackaj nista dole a za svrbez napokon da si ga se kutarisala... od caja pijem brusnicu,i one vocne u kesicama,sipak,borovnica,kombinujem jer nesmijem puno ni brusnice a pijem i taj sok sto si mi rekla od fruktala,mada je i on pola grozdje pola brusnica al neka
ja pila 100 brusnicu..a nisam razumjela jel ne smijes puno tog soka ili ga pijes..mislim nemoj nicega puno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 1.10.2011 13:40:34
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver
IZVORNA PORUKA: Mamolina
EVO MOGA PILETA !!Jedva cekam da pisem pricu ..ljubim
Mamolina masallah preslatka cujica....pa sta je ovo sve lijepa i cupava djeca mali pozer, kako ona gleda da se slika
mmmmeeeeddddddddddddddddddd