|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
25.9.2011 13:15:39   
Leki76
Beba je stara mjesec i po, a nema pravila po pitanju doba dana.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1826
25.9.2011 15:08:58   
nanika
Ima li  neko rjesenje za ovaj problem Curica od moje sestre ima 8 mjeseci i stalno je grize kad doji. Sta da joj radi.user posted image Mene su moji grizli ali su bili veci pa sam ima objasnilauser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 1827
26.9.2011 12:44:49   
animagical
ii prvi problemi....zacepljen nosic je doveo do ljutnje i odbijanja desne dojke, beban zaspao p alegla i ja..uhvatila me groznica u snu..prbudim se temperatura raste...i tako do sinoc, kada je bila 40 i ja vise nisam mogla da gledam, obaralo me... otisla u vojnu dali mi jednu fiziolosku s analginom i dvije jedinice sintocinona intramuskularno...konacno se da izmlazati...
forsiram dojenje na toj strani, stavlam puuuno vrelih obloga, nudim bebi, posliej podoja probavam s kupusom...sada nije lose ali jos je napeto... sta jos da radim i koliko ovo moze trajati?

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1828
26.9.2011 12:52:50   
vila_7
nanika- ja sam uspijevala tako sto strogo kazem NE-ona se malo trzne i tako 2-3 puta i prestala je! Sad kad je veca smao malo izaziva-zagrize da me ne boli i smije se i ceka reakciju! user posted image

animagical, ja sam prvih pola godine imala ceste upale jer se uvrijedim na spavanju , i trajalo je po 2 dana , s tim da sam se izmuzala ali samo malo da pritisak popusti i tusiranje protiv temp.uz ponekad paracetamol. Eto tako sam ja, a vjerovatno ce ti Lejla korisniji savjet dati.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1829
26.9.2011 12:56:01   
vila_7
Leki moja se tako ljutila kad je htjela spavati pa je htjela cuclati siku ali da ne izlazi mlijeko user posted image , i krene sisati i sve OK dok ne krene mlijeko,kad krene ljuti se, pa se ljuti kad izvadim i tako u krug sve dok nisam cuclu dala. I nikad nije zamijenila obrok sa cuclom-tacno je znala sta kad hoce.

Jele..
.probaj preko noci malo izdici i madrac-nama je to pomoglo protiv nocnog bljucanja!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1830
26.9.2011 14:35:26   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Lejla draga daj neki savjet, ja poludih od ovog bljuckanja...vodopadi bukvalno. Po cijeli dan ga uspravno drzimo, ali džaba on i dalje bljuca, sad sve cesce i cesce bude i usireno. On npr doji i kad ga dignem da podrigne obavezno par puta bljucne cisto mlijeko, pa posle toga krece usireno.

Jedino je problem ako ovo bljucanje dovede do usporavanja dobitka na težini. U tom slučaju ćeš morati potražiti ljekarski savjet i uputu.

Bljucanje, pa i ovo povračanje je normalno, i posljedica ne razvijenog želučanog sfinktera. Računa se da on postaje zreo oko bebinih 6 mjeseci života.

Ako beba uredno napreduje, vaše je da je što manje truckate i da nosate krpu te da se pomirite sa ispovračanom kućom. Proči će.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1831
26.9.2011 14:42:07   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Leki76

Jedino ti mogu preporučiti da pokušaš podići bebu da podrigne kad se počne ljutiti. Ako nije to problem, pokušaj je umiriti na neki njoj odgovarajući način pa ponovo ponuditi dojku.
To se dešava jako često, da se bebe ljute na dojku. Razlozi su različiti, često ostaju neotkriveni. Nije to nikakv problem koji treba neku posebnu pažnju, osim strpljenja dok ne prođe ta faza. Sigurno nemaš vremena, ali ako bi čitala postove na ovoj temi, vidjela bi dosta mama koje se žale na isti problem.

Pročitaj malo i temu o skokovima u razvoju, možda upratiš neke sličnosti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Leki76)
Neposredna veza do poruke: 1832
26.9.2011 14:43:54   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: nanika

Ima li  neko rjesenje za ovaj problem Curica od moje sestre ima 8 mjeseci i stalno je grize kad doji. Sta da joj radi.user posted image Mene su moji grizli ali su bili veci pa sam ima objasnilauser posted image

Ništa magično efikasno osim da se mali prst drži u blizini bebinih usana, pa kad krene stiskati da ga se ubaci između desni i spriječi ugriz. Neke bebe reaguju na odrješito "NE", može se pokušati i "odmicanje" bebe od dojke. Svaka mama nađe sebi neki modus.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1833
26.9.2011 14:50:30   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: animagical

ii prvi problemi....zacepljen nosic je doveo do ljutnje i odbijanja desne dojke, beban zaspao p alegla i ja..uhvatila me groznica u snu..prbudim se temperatura raste...i tako do sinoc, kada je bila 40 i ja vise nisam mogla da gledam, obaralo me... otisla u vojnu dali mi jednu fiziolosku s analginom i dvije jedinice sintocinona intramuskularno...konacno se da izmlazati...
forsiram dojenje na toj strani, stavlam puuuno vrelih obloga, nudim bebi, posliej podoja probavam s kupusom...sada nije lose ali jos je napeto... sta jos da radim i koliko ovo moze trajati?

Radiš sve što treba. Masiraj problematično mjesto dok beba doji. Probaj izdajat pod vručim tušem.
Trajat će dok se zastoj ne odčepi i mlijeko izađe vani. Pad temperature, i prestanak tvrdoće i toplote pogođenog mjesta su ti neki simptomi oporavka. Bol se smanji, ali ako si jako masirala onda traje neko vrijeme dok prođe.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1834
26.9.2011 15:35:29   
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: nanika

Mene je prvi put ugrizao sa dva zubica kad je imao 5 mjeseci, ja se iznenadila, vrisnula i rekla mu "NE". Drugi put kad me ponovo ugrizao ja mu opet glasno rekla "NE" i uzela mu siku kao da mu vise nedam, poslije toga me nije grickao! Inace on je na siku uvijek reagovao burno i za nju bi sve uradio, kako prije tako i danas :)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1835
26.9.2011 17:00:09   
Leki76
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Leki76

Jedino ti mogu preporučiti da pokušaš podići bebu da podrigne kad se počne ljutiti. Ako nije to problem, pokušaj je umiriti na neki njoj odgovarajući način pa ponovo ponuditi dojku.
To se dešava jako često, da se bebe ljute na dojku. Razlozi su različiti, često ostaju neotkriveni. Nije to nikakv problem koji treba neku posebnu pažnju, osim strpljenja dok ne prođe ta faza. Sigurno nemaš vremena, ali ako bi čitala postove na ovoj temi, vidjela bi dosta mama koje se žale na isti problem.

Pročitaj malo i temu o skokovima u razvoju, možda upratiš neke sličnosti.

Ej, super, sad sam uspjela pročitati malo o skokovima u razvoju. Nisam imala pojma o tome, sad mi je puno lakše. Već sam mislila da dojenje po "vazdan" znači da nešto nije ok. I neko je napisao da okolina odmah preporučuje dohranu, pričaju razne priče kako je beba gladna. Usrkletiše me. Sad ću iskulirati.Tenksić

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1836
26.9.2011 17:17:40   
animagical
opet temperatura...mm grije peglom peskire da stavljam i opet izdajanjeuser posted image beba je jela do prije 20 min i zaspala...nema smisla da ga tjeram nazor? jer probavali smo i to, samo se naljuti i onda jos moramo smirivati placuser posted image rekose mi u vojnoj ako bude opet temp da dodjem opet jer mozda nije od grudi? ne boli me previse ali ova temperatura je fuj...

(odgovor članu Leki76)
Neposredna veza do poruke: 1837
26.9.2011 18:29:29   
sanela.asja
opet temperatura...mm grije peglom peskire da stavljam i opet izdajanje beba je jela do prije 20 min i zaspala...nema smisla da ga tjeram nazor? jer probavali smo i to, samo se naljuti i onda jos moramo smirivati plac rekose mi u vojnoj ako bude opet temp da dodjem opet jer mozda nije od grudi? ne boli me previse ali ova temperatura je fuj...

Animagical user posted image user posted image user posted image izdrzi,ja sam je imala jednu noc i bilo mi je gore od porodauser posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 1838
26.9.2011 19:03:16   
Lejla Ka

opet temperatura...mm grije peglom peskire da stavljam i opet izdajanjeuser posted image beba je jela do prije 20 min i zaspala...nema smisla da ga tjeram nazor? jer probavali smo i to, samo se naljuti i onda jos moramo smirivati placuser posted image rekose mi u vojnoj ako bude opet temp da dodjem opet jer mozda nije od grudi? ne boli me previse ali ova temperatura je fuj...

Animagical, naravno da nema smisla tjerati bebu da doji nazor.
Osjetiš li kvrgu, tvrd predio u dojci. Vidiš li neki predio na površini na kojem je koža ružičasta, prošarana, vruća.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1839
27.9.2011 16:32:44   
animagical
kvrga imam duboko, koliko hoces...u plitkom dijelu nema, pa mi tesko da osjetim vise gdje koja...ispod pazuha imam plocuuser posted image dolazila mi je danas ova patronazna azra, ima zlatne ruke, bas mi je fino masirala i pokazivala kako da ja to radim, postavljala bebu u razne polozaje...aBd da ovo procepi...placem od bolova

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1840
27.9.2011 20:12:10   
sweet insanity
Joj a meni se babic anije okanila dok sve nije porazbijala kuku lele al je sredila stvar.....samo se drzi i ne odustaj, sve to prodje i zaboravi se vidjet ces.

Neposredna veza do poruke: 1841
27.9.2011 20:47:43   
Lejla Ka

kvrga imam duboko, koliko hoces...u plitkom dijelu nema, pa mi tesko da osjetim vise gdje koja...ispod pazuha imam plocuuser posted image dolazila mi je danas ova patronazna azra, ima zlatne ruke, bas mi je fino masirala i pokazivala kako da ja to radim, postavljala bebu u razne polozaje...aBd da ovo procepi...placem od bolova

user posted image Vjeruj, znam kako se osjećaš, ali dok ne proradi nema rješenja. Da ti Bog da snagu!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1842
28.9.2011 12:13:32   
animagical
hvala vam svima, kao da ide na boljeuser posted image temperaturu nemam vise, beba se manje ljuti kad doji, cak pocinje i iz druge da curi dok doji, znaci nesto dobro radimo.... uh bila sam na kraj srca vise...vidjecemo sta ce reci Azra sutra kad dodje, nadam se da ce reci da je bolje

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1843
28.9.2011 23:38:08   
Amam
Ja mislila da sam zavrsila s ovom temom user posted image .
Zene drage mene bradavice svrbe od jutros da poludim,prala sam mlakom vodom nije mi pomoglo,nema nikakvih promjena vidnih.
I zalim se mm kad mi moja A kaze " ma beli ti gljivica" user posted image ...
Ja malo stavila daktanol gela,jos nista user posted image

Je li se nekome desavalo??

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 1844
28.9.2011 23:42:40   
vjestica
ako su gljivice, onda boli, i to jako, probadajuće
i ne prolazi od jednog mazanja daktanolom
mene zna nekad svrbiti bradavice kad trebam dobiti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1845
28.9.2011 23:48:17   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: Amam

Ja mislila da sam zavrsila s ovom temom user posted image .
Zene drage mene bradavice svrbe od jutros da poludim,prala sam mlakom vodom nije mi pomoglo,nema nikakvih promjena vidnih.
I zalim se mm kad mi moja A kaze " ma beli ti gljivica" user posted image ...
Ja malo stavila daktanol gela,jos nista user posted image

Je li se nekome desavalo??

Pokusaj malo duze koristiti daktanol ali nakon dojenja i prije stavljanja daktanola saperi bradavice pa onda namazi. Ja mislim da je to mozda i hormonski jer od gljivica bradavice dosta bole probadajuce. Meni je dakt. bas pomagao.
Sretno

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1846
29.9.2011 0:15:11   
Amam
Vjestice,Dalil@ ja sam imala te gljivice na pocetku dojenja i bolilo je bas,sad me samo svrbi,pa nisam znala i nanesem daktanol.
Jos nisam imala M pos.poroda user posted image ,pa neznam...Hvala

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1847
29.9.2011 0:26:56   
Dalil@
Pa pokusaj duze dakt. koristiti. Bebi nece skoditi, aBd a tebi nece odmoci. I malo pripazi na higijenu grudi (ono da gledas da su bradavice sto manje u doticaju sa tkaninom namocenom mlijekom i sapiranje poslije dojenja da se mlijeko ne zadrzava).
Mislim da bi to trebalo pomoci ako su gljivice. Ako je hormonalno - proci ce samo user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1848
2.10.2011 0:18:27   
sporty mamaa
Evo i mene na voj temi... Nemam vremena trenutno sve iscicitati, ali hocu cim stignem. Vidim pisalo se o bljucanju i povracanju, sad mi je malo lakse jer vidim da nije samo kod mene. Ukratko moja beba ima 12 dana, dojimo od pocetka, meni je to sad novo, jer sam s prvom bebom izdajala mlijeko i davala joj na bocicu(nije htjela dojiti jer je bila odvojena od mene 10 dana na pedijatriji)... Eh sad dojenje i nije bas tako lako... Sto se tice mlijeka imam ga i previse, bradavice su mi takoder skroz izvucene pa ni to nije problem... Problem je sto beba puno bljuca, danas i jucer je cak kao i povratila poslije podoja. I to me bas prepalo. Znam da nekad ne moze ni progutati svo mlijeko, jer kad ona povuce jednostavno mlijeko curi i onda se pocne gusiti i prepadne i mene i sebe. Moj je problem sto po noci jako slabo spava, u porodilistu bi dojila i zaspala ali kuc recimo zna po 3 sata biti budna. Doji i onda place, kad je nosamo smiri se i zaspe cim je spustimo opet vriska... Ja zaista ne znam koliko bebe ovog uzrasta trebaju biti na dojci, ona nekad doji pet, nekad deset_, nekad petnaest minuta, a meni se cini da je to malo...

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 2.10.2011 0:19:51 >

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1849
2.10.2011 0:43:32   
Anoniman
Jedino je problem ako ovo bljucanje dovede do usporavanja dobitka na težini. U tom slučaju ćeš morati potražiti ljekarski savjet i uputu.

Bljucanje, pa i ovo povračanje je normalno, i posljedica ne razvijenog želučanog sfinktera. Računa se da on postaje zreo oko bebinih 6 mjeseci života.

Ako beba uredno napreduje, vaše je da je što manje truckate i da nosate krpu te da se pomirite sa ispovračanom kućom. Proči će.

Hvala svima... Lejla pogotovo tebi user posted image
Bili smo kod pedijatra... beba pravo dobro napreduje 1,700 za 45 dana, sto akze dr da je vise nego dobro... dr sumnja da je i od bactrima koji sam ja pila, jer kao to je cesta nuspojava kad majka pije, a beba doji. Uglavnom kao sto rece na nama je da trpimo i brisemo user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *