|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
21.9.2011 13:44:48   
Semica

IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Evo i mene medju dojiljama user posted image
Mljeka imam bebica jede,al mani su se bradavice upalilevaljda dok ih je izvukao na jednoj je danas bilo malo krvi,danas sam svaki put oplakala kad krene da doji dok uhvati bol je neopisivauser posted image babica mi rekla da ih mazem svojim mljekok ono malo da ispustim i da utrljam al ne pali jel ima neka kremica user posted image ..
I da bebi mi uzasno okice krmeljaju danas je jedva otvorio okice cistim mu kamilicom i lice mu je upaljeno jako crvenilo pa ako ima neko jos neki savjet user posted image , hvala..

Mojoj je krmeljalo oko i kamilicom jednom ocistila i sve super sada...I kod mene je osuta sva bila i crvena i dali mi tobrex mast da mazem osip...ali mi je patronazna jos rekla u hipermanganu da je kupamo...nakon 2 kupanja hB je puno bolja koza...skoro se totalno povukao osip i crvenilo user posted image
I ja dojim takodje...mlijeko pravooo nadoslo...hB user posted image user posted image Samo sto me mazuljica moja iscrpi...svakih pola sata bi na siku...sto zbog gladi sto zbog mazenja sa mamom pa nikako da se naspavam...ali tjesim se da bit ce bolje...Ljubi nam djugaaaauser posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1801
21.9.2011 14:01:10   
sanela.asja
Mojoj je krmeljalo oko i kamilicom jednom ocistila i sve super sada...I kod mene je osuta sva bila i crvena i dali mi tobrex mast da mazem osip...ali mi je patronazna jos rekla u hipermanganu da je kupamo...nakon 2 kupanja hB je puno bolja koza...skoro se totalno povukao osip i crvenilo
I ja dojim takodje...mlijeko pravooo nadoslo...hB Samo sto me mazuljica moja iscrpi...svakih pola sata bi na siku...sto zbog gladi sto zbog mazenja sa mamom pa nikako da se naspavam...ali tjesim se da bit ce bolje...Ljubi nam djugaaaa

I drug nam je takav bio pa po citavu noc nismo spavali al sad je sam sebi raspored napravio odkako ga budim svaka dva satauser posted image Meni su dali te tobrex kapi za krmeljanje ja nisam htjela da kupim nesto me strah ,povuklo mu se ja ga umivala mlakom vodomuser posted image ..Znaci djugarica maza,ma svi oni vole da se maze,moj voli kad ga diram po rukicama..
neznam ko je ono pisao da bebu razbudjuje tako sto je dira ispod uha kod mog kontra efekat user posted image user posted image uspava se..

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1802
21.9.2011 19:06:00   
sanela.asja
Pomagajte dobila sam temperaturu i tresem se ko prut,sad neznam sta cu sda da popijem,kako cu dojiti user posted image user posted image ,a danas sam dobila tothemu da pijem jer mi je losa krv da nije od nje .Pomoziteuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1803
21.9.2011 19:07:30   
koka i po
mislim da ti paracetamol nebi naskodio.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 1804
   [Obrisana poruka]
21.9.2011 19:10:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 1805
21.9.2011 20:17:30   
sheri
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Pomagajte dobila sam temperaturu i tresem se ko prut,sad neznam sta cu sda da popijem,kako cu dojiti user posted image user posted image ,a danas sam dobila tothemu da pijem jer mi je losa krv da nije od nje .Pomoziteuser posted image

paracetamol smijes, popij ga nakon sto beba doji. imas li problema sa grudima, jel te bole, jesu li crvene? ja sam imala jako visoku temperaturu kad sam fasovala mastitis.

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 1806
21.9.2011 21:29:07   
sanela.asja
Pocela je spadati temperatura ali sam popila paracetamol pa nadojila bebuuser posted image nadam se nije stetno user posted image ,grudi su mi ok beba izdojila obje sad su prazne.ma ja sam se prepala da nije neka reakcija na tothemu user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1807
21.9.2011 21:40:13   
sheri
ma nije steta, ali eto za ubuduce da znas da tabletu pijes nakon sto podojis bebu. a za taj lijek sto pijes zaista ne znam, procitaj one indikacije ako imas uputsvo za upotrebu da vidis ima li sta o tome. bice to sve ok, cuvaj seuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 1808
21.9.2011 22:08:20   
Lejla Ka
Neće biti od totheme. Ako nisu grudi u pitanju može biti jednostavno slabost organizma iza poroda, ali to svakako ne bi smjelo trajati više od 24h. Ako ti temperatura opet bude išla gore u jutro se posavjetuj sa nekim ljekarom. Prepipaj dojke molim te, ali detaljno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1809
22.9.2011 9:48:17   
sanela.asja
Neće biti od totheme. Ako nisu grudi u pitanju može biti jednostavno slabost organizma iza poroda, ali to svakako ne bi smjelo trajati više od 24h. Ako ti temperatura opet bude išla gore u jutro se posavjetuj sa nekim ljekarom. Prepipaj dojke molim te, ali detaljno.

Hvala Lejla zasad sam Uredu kako sam skinula temperaturu vise se nije vracala,najvjerovatnije je da sam umorna jer dok malog,dok Asju ja stignem samo pola sata odmoriti preko danauser posted image .Hvala jos jednom na savjetima ja sam se bila prepalka da necu moci dojiti user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1810
22.9.2011 10:54:37   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Doji li ikad bez odbijanja, u snu ili polusnu?

Nutkaj, nema veze kakve su ti dojke, one će proizvoditi koliko se iz njih popije.

Znaci da ne prestajemouser posted image Kad spava ko i hoce malo, ali skroz malo...Eto, dojila je zadnji put jucer ujutruuser posted image
Ma meni ovo ne lici ni na dojenje vise, nego na neko siljenje!!! A kad joj ja nutkam da uzme, a ona nece....i ja guram, nutkam i na kraju uzme siku i lijepo me ujede user posted image Okrene se i ode! K'o veli necu ti je, popusti me!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1811
22.9.2011 12:23:30   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Rabi

Nutkaj, nema veze kakve su ti dojke, one će proizvoditi koliko se iz njih popije.

Znaci da ne prestajemouser posted image Kad spava ko i hoce malo, ali skroz malo...Eto, dojila je zadnji put jucer ujutruuser posted image
Ma meni ovo ne lici ni na dojenje vise, nego na neko siljenje!!! A kad joj ja nutkam da uzme, a ona nece....i ja guram, nutkam i na kraju uzme siku i lijepo me ujede user posted image Okrene se i ode! K'o veli necu ti je, popusti me!

Pod nutkaj ne mislim forsiraj. Fataj kad hoće, ako možeš ponudi je u snu. Nećeš je natjerati sigurno. To ne uspjevaju ni sa mlađim bebama, a kamoli sa ovim "velikim".

Jede krutu hranu predpostavljam?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1812
22.9.2011 12:50:23   
Rabi

IZVORNA PORUKA: Rabi

Ma meni ovo ne lici ni na dojenje vise, nego na neko siljenje!!! A kad joj ja nutkam da uzme, a ona nece....i ja guram, nutkam i na kraju uzme siku i lijepo me ujede user posted image Okrene se i ode! K''o veli necu ti je, popusti me!

Pod nutkaj ne mislim forsiraj. Fataj kad hoće, ako možeš ponudi je u snu. Nećeš je natjerati sigurno. To ne uspjevaju ni sa mlađim bebama, a kamoli sa ovim "velikim".

Jede krutu hranu predpostavljam?

Ta nista ne odbija! Ja nju prvo nahranim, pa onda mi veliki sjednemo da jedemo....ali sipak! Ajsa hoce opet da jedeuser posted image Ja mislim da je mozda u ovom kvaka, jer Adnanu je bila prva i osnovna na spisku sisa, a Ajsi je prvo i osovno nesto konkretno na kasiku i sa hljebomuser posted image a za sisu ako bude vremena!

< Poruku je uredio Rabi -- 22.9.2011 12:51:08 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1813
22.9.2011 12:52:49   
Lejla Ka
Možda je jednostavno prerasla dojenje kao način ishrane. Ti tu nećeš moči puno uraditi, osim da ponudiš kad misliš da bi joj pasalo, i da prihvatiš odbijanje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1814
22.9.2011 13:17:42   
Lulu_08
Lejla Ka, interesantno je kako dojenje u nekim slučajevima jednostavno samo prestane?

Moja malena je tačno na svoj rođendan prestala dojiti, čisto više nije zatražila. A obzirom da smo smanjivale taj mjesec meni je bilo dovoljno poslje toga samo 2-3 puta izdojiti se i nije uopšte došlo do začepljenja mliječnih kanala.

Još je interesantnije to što sam ja teško prebolila (emotivno) prestanak dojenja (željela sam i dalje dojiti, ali vjerovatno zbog posla i smanjenog broja podoja je tome došao kraj sa njenih 12 mjeseci) - tako da sam čitavu 1,5 godinu nakon prestanka imala laktaciju. Sve dok nisam bromokriptin ispila 5 dana laktacija nije prestala. Dr. Balić je sve pregledala i zaključila da nema kvržica, začepljenja, PRL je bio 27,5 (malo ispod donje granice, tako da je to OK), te je laktacija samo "iz glave" mogla ići hahahaha.....Je li moguće?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1815
22.9.2011 13:32:28   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Djana

Lejla Ka, interesantno je kako dojenje u nekim slučajevima jednostavno samo prestane?

Moja malena je tačno na svoj rođendan prestala dojiti, čisto više nije zatražila. A obzirom da smo smanjivale taj mjesec meni je bilo dovoljno poslje toga samo 2-3 puta izdojiti se i nije uopšte došlo do začepljenja mliječnih kanala.

Još je interesantnije to što sam ja teško prebolila (emotivno) prestanak dojenja (željela sam i dalje dojiti, ali vjerovatno zbog posla i smanjenog broja podoja je tome došao kraj sa njenih 12 mjeseci) - tako da sam čitavu 1,5 godinu nakon prestanka imala laktaciju. Sve dok nisam bromokriptin ispila 5 dana laktacija nije prestala. Dr. Balić je sve pregledala i zaključila da nema kvržica, začepljenja, PRL je bio 27,5 (malo ispod donje granice, tako da je to OK), te je laktacija samo "iz glave" mogla ići hahahaha.....Je li moguće?

Neko prestane sa 9 mjeseci, neko (ako ga puste) iza 4. godine. Sve je to vrlo individualno, i sve je to normalno kad je dijete već u fazi da kruta hrana preuzima ulogu ishrane. Nezgodno je kad se ovi prekidi (privremeni ili ne) dese kad je djetetu dojenje glavna prehrana, tad se ipak pokušava prevazići takvo ponašanje djeteta u korist nastavka dojenja.

Kad je dojilački staž duži, kad je dojenje u nekoj stabilnoj fazi, a onda dođe do prestanka vrlo se često dešava da se mlijeko proizvodi još dugo vremena. Istina u malim količinama, najčešće bez smetnji po majku. Isti slučaj je bio kod mene. Dojila sam 21 mjesec, ne bih se mogla zakleti da i sad godinu dana nakon prestanka ne bih iscjedila koju kapljicu poslije tuširanja.

Da li je to kod tebe bilo baš toliko da si morala uzeti tablete?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1816
22.9.2011 14:08:03   
Rabi

Možda je jednostavno prerasla dojenje kao način ishrane. Ti tu nećeš moči puno uraditi, osim da ponudiš kad misliš da bi joj pasalo, i da prihvatiš odbijanje.

Pa meni na ovo najvise lici!  Mene samo interesuje, je li problem ako ne doji cijelih 24 h i da onda posle tih 24h ne dojenja,  doji?

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1817
22.9.2011 14:17:33   
Lejla Ka
Nije problem. Da ne doji i tri dana možeš joj slobodno dati, mlijeko se u dojkama ne može pokvariti niti isto stoji duže vrijeme u dojkama. Ono se po malo resorbira u organizmu, a novo se proizvodi, tako da je uvijek svježe i dobro.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1818
22.9.2011 14:59:17   
Rabi

Nije problem. Da ne doji i tri dana možeš joj slobodno dati, mlijeko se u dojkama ne može pokvariti niti isto stoji duže vrijeme u dojkama. Ono se po malo resorbira u organizmu, a novo se proizvodi, tako da je uvijek svježe i dobro.

Superuser posted image Hvala na savjetima!user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1819
24.9.2011 22:54:58   
Leki76
Dešava li se kojoj da beba nakon određenog vremena, u toku dojenja, počne da se ljuti, pušta bradavicu, pa opet prihvata,pa se baš ljuti? Mislila sam da je izdojio sve ali bilo je mlijeka u dojci. Kad sam mu ponudila drugu malo je dojio i opet isto. Interesantno, ljutnja počinje uvijek na istoj. Eh,da, duša mu je spavati na dojci imate li neki savjet i za to? 

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1820
24.9.2011 23:12:50   
Lejla Ka
Da li se ljutnja dešava u nekom posebnom periodu dana?

Koliko je beba stara?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Leki76)
Neposredna veza do poruke: 1821
24.9.2011 23:47:12   
Anoniman
Lejla draga daj neki savjet, ja poludih od ovog bljuckanja...vodopadi bukvalno. Po cijeli dan ga uspravno drzimo, ali džaba on i dalje bljuca, sad sve cesce i cesce bude i usireno. On npr doji i kad ga dignem da podrigne obavezno par puta bljucne cisto mlijeko, pa posle toga krece usireno.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1822
25.9.2011 0:55:01   
DM
Jelena draga-jako mi je žao zbog svega toga!
mali od moje zaove je toliko bljuckao-da ne mogu zamisliti da ijedno dijete može tako...čak smo mislili da ima problem sa onim želučanim mišićem...(dojio je do godine)
Moj stariji sin je isto tako puno bljuckao(manje od svog rođaka) i dojio je samo 3 mj, a onda smo prešli na AD i izmjenili razne baš zbog ovog problema-ali ništa nije pomoglo na duže staze...
tako da -naoružaj se strpljenjem(znam da iz tvoje perspektive izgleda kao vječnost, ali evo ja ti kažem da će proći)user posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1823
25.9.2011 1:22:04   
Hanady RR
Jelena...
imamao temu bljucake http://www.ringeraja.ba/forum/bljucanje/m_25800/mpage_3/tm.htm a i temu refluxa GER...eh da s enebi plašila ovoga GER-a kao npr. što sam ja odmah da ti kažem dok beba napreduje nema sa tim porblem i to je dijagniza koja se smao uspostavlja kod specijalute akom UZ-a. Elem moja je starija bila na AD al je bljuckala užas...a mlađu koja je dojila zvali smo nijagarini vodopadi. ja sma ti kupila trenerke na pijaci pa kad nam ko u goste dođe ono sređen omdha ga presvučem bilo mi žao da im F upropsati robu.

Uglavnom najbolje da vidiš sa doktorm...ako maleni napreduje nema porblema sa bljuckanjem....staće kad tad...što reče doublemum strpljenjem se naoružajte.

Samo je bitno da napreduje...

i da moja je mlađa najprije bljucne ono kao mlao mlijeka i ti bi kao bio višak...a ond aje ja podignem a ona bljucne u mlazu usireno...e i to je kao višak jer joj nije na vrijeme se taj neki sfift na želudcu zatvrotio...ja sma ti išla pedijtarici sama djetetu dla dijagnozu GER žena me naružila i rekla da s eokanim interneta i dijagnoza i dojim dijete...bila je u pravuuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 25.9.2011 1:34:22 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1824
25.9.2011 1:25:33   
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Lejla draga daj neki savjet, ja poludih od ovog bljuckanja...vodopadi bukvalno. Po cijeli dan ga uspravno drzimo, ali džaba on i dalje bljuca, sad sve cesce i cesce bude i usireno. On npr doji i kad ga dignem da podrigne obavezno par puta bljucne cisto mlijeko, pa posle toga krece usireno.

Mi smo ovaj problem imali ravno 6 mjeseci! To kod nas nije bilo bljucanje nego povracanje u mlazovima, bukvalno jede, podignem ga, podrigne ili ne, zatim slijedi povracanje, i meni i mm su ledja bila mokra nakon svakog njegovog obroka, poslije smo se ustelili pa ga nekako namjestimo da ono sto povrati preko nas ode na parket a ne na tepih! Imala sam svaki dan dva strika puna sipera, musemu sam samo nosala za njim, i uvijek je jadan bio prljav od tog bljucanja. I kod nas je bilo i cistog mlijeka i usirenog, i smrdilo je :) Spavao je uvijek na stomaku pa sam ga znala naci ulijepljenog u mlijeko, jadnik bljucne u snu i sav se zalijepi. Dr. su nam samo govorili da je to normalno i da ce proci. Svi smo se cudili i brinuli, a onda je nekako u petom mjesecu poceo manje povracati i u sestom konacno je prestalo.
Mislim da su zenice negdje pisale o ovom bljuckanju i da u ovoj kolicini bljuckanje nije cesto ali nije ni opasno. Proci ce samo, nemoj brinuti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *