|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine
27.9.2011 16:33:49   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Nedi

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Popili smo jednu bocicu sada smo na pauzi 10 dana i uzeti cu ponovo.

ja procitah na njihovoj web str da se ne mora praviti pauza, jesu ti tako savjetovali ili si ti od sebe napravila pauzu

Po preporuci pedice smo poceli piti i rekla nam je da se moraju popiti 3 doze tj treba se piti 3 mjeseca(jedna bočica može biti mjesec). Kasnije sam se posavjetovala (zaboravili smo tada pitati ped) sa farmaceutom i još jednom dr i imaju isto mišljenje. Ne može škoditi ako se pije u kontinuitetu ali ako zelite mozete napraviti pauzu. Mi smo napravili

pitam jer vidim da ti farmaceuti po svom nahodjenju znaju davati savjete, evo hanady je dobila bez problema a nekim zenama nisu dali jer kazu nije za djecu mladju od 3 godine a to nije istina samo se moras posavjetovati sa pedijatrom.a niko nije lud da to uzima na svoju ruku.
samo je meni interesantno bilo da pise da se treba naglasiti ako dijete uzima neke dr.vitaminske preparate jer u njemu ima vitamin C.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 576
27.9.2011 16:33:56   
InLove
Tiki bas mi je zao male ljepotice ,bit ce to dobro aBd. user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 577
27.9.2011 16:34:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady user posted image user posted image user posted image ako ima na temi upala pluca sve sam procitala.mislila sam da ima nesto sto nisi pisala

Felix mislila sam na prirodne lijekove.njegova pedijatrica ga danas cula kako kaslje i kaze nije to nista.aho nije a djete opet hropti.i njen hgb 96 nije puno nizakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image toliko o pedijatrima

odi drugom doktoru haja ,idi u medicus rekla si da bi podsjetila ako se koje djete razboli .....
Neznam sta drugo ti rec .
Pa nista ti dala nije jel ??? Da pije ?
Cekas da budu nal  gotovi.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 578
27.9.2011 16:40:17   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: teacher75

obzirom da je lana primila injekciju danas, ako joj sutra ujutro odnesem urin na analizu, hoce li to poremetiti neke vrijednosti,. mislila sam za svaki slucaj odnijeti ako uspijem uhvatiti
NECE user posted image

?

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 579
27.9.2011 16:40:21   
teacher75

IZVORNA PORUKA: gvendolina

tiki bas mi je zao male mrvice user posted image user posted image user posted image ...bice dobro aBduser posted image user posted image user posted image ...Ja zaista nemam iskustva sa tim,sta je korisno za upalu pluca...smije li se koziji lojuser posted image   ...je li vec pocela primati boceuser posted image

vidim jos djecice bolesne,da svi sto prije ozdrave user posted image user posted image user posted image

a ovo OT necu komentirati...sigurna sam da nije bilo nista zlonamjerno,samo su htjele srusiti rekorde u broju stranicauser posted image

pocela je primati danas, primace do petka a po potrebi i dalje, ako ne onda pancef. znam da je dobra svinjska mast

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 580
27.9.2011 16:43:12   
Hanady RR

Popili smo jednu bocicu sada smo na pauzi 10 dana i uzeti cu ponovo.

ja procitah na njihovoj web str da se ne mora praviti pauza, jesu ti tako savjetovali ili si ti od sebe napravila pauzu

Po preporuci pedice smo poceli piti i rekla nam je da se moraju popiti 3 doze tj treba se piti 3 mjeseca(jedna bočica može biti mjesec). Kasnije sam se posavjetovala (zaboravili smo tada pitati ped) sa farmaceutom i još jednom dr i imaju isto mišljenje. Ne može škoditi ako se pije u kontinuitetu ali ako zelite mozete napraviti pauzu. Mi smo napravili

pitam jer vidim da ti farmaceuti po svom nahodjenju znaju davati savjete, evo hanady je dobila bez problema a nekim zenama nisu dali jer kazu nije za djecu mladju od 3 godine a to nije istina samo se moras posavjetovati sa pedijatrom.a niko nije lud da to uzima na svoju ruku.
samo je meni interesantno bilo da pise da se treba naglasiti ako dijete uzima neke dr.vitaminske preparate jer u njemu ima vitamin C.

a evo nam i najsvježiji primjer teacher...njena L nema još ni 2 godine a pedijatar dao imunoglukanuser posted image
Mislim sa proerukom peidjatra d aje ok da se uzima...ja s enekako držim striktno pedijatricinih savjeta...
a pazi sad ovo moje uz imonoglukan piju plivit C ( c vitamin) jer piju legofer...
ah jutros ja nazovem reko d aim umjesto plivita C uvedem Acerolu C vitamin ko on bolji nešta meni...kaže mi doktorica nemojte jer piju imnuglukan po 1 tableta plivita C je savim dovoljnauser posted image
hajd ti sad budi pametanuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 581
27.9.2011 16:45:17   
teacher75
mene je i apotekarka pitala koliko lana ima godina i rekla sam joj da treba napuniti 2 za nekoliko dana, nije spomenula da imunoglukan ne moze tako rano. samo je pitala koliko ima kila i rekla da dajem 2 ml

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 582
27.9.2011 16:55:33   
bebacha
Felix nalazi su gotovo i nisu losi.nije on bolestan al ja znam kako se njegov kasalj razvija,zato kazem da moram ga odma napast

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 583
27.9.2011 18:25:44   
Rabi

tiki bas mi je zao male mrvice user posted image user posted image user posted image ...bice dobro aBduser posted image user posted image user posted image ...Ja zaista nemam iskustva sa tim,sta je korisno za upalu pluca...smije li se koziji lojuser posted image   ...je li vec pocela primati boceuser posted image

vidim jos djecice bolesne,da svi sto prije ozdrave user posted image user posted image user posted image

a ovo OT necu komentirati...sigurna sam da nije bilo nista zlonamjerno,samo su htjele srusiti rekorde u broju stranicauser posted image

pocela je primati danas, primace do petka a po potrebi i dalje, ako ne onda pancef. znam da je dobra svinjska mast

Joj draga moja zao mi vas je, obje,  nemas pojma kolikouser posted image Jos pogotovo sto si ti user posted image Zao mi je malene mrvice!IMi smi imali pocetak upale pluca, bas kad smo imali one proljeve(i ja sam tada bila user posted image ) i mi smo stavljali svinjsku mast!!! Ne znam imas li i jesi li za to da stavljas ali nama je pomoglo!!! I mi smo primali boce od kojih nam nije bilo nekog efekta, ali kad smo poceli stavljati svinjsku mast i temp. je spala!!! Zalim vam brz i lagan oporavak!
Nemoj se sikirati, nemas potrebe...proci ce! Masa djece je bolesno, i kod mene oboje, a Adnan ima temp. od petka, pije i sirup, danas kaze boli ga glava i uho.....otisli kod dr. odmah! Ima pocetak upale uhauser posted image
Nedajte se! Odoh ja sa ove teme, ja ovdje ne pripadamuser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 27.9.2011 18:27:43 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 584
27.9.2011 18:35:20   
bananica

samo mora biti neslana

Neposredna veza do poruke: 585
27.9.2011 18:38:40   
Rabi

upala plucauser posted image user posted image user posted image tek maloprije dosli kuci, proveli citav dan u DZ. nalaz krvi pokazao jaku upalu, crp cak 101!!!leukociti 19.0, hematokrit 29.80, MPV 5.1, tako da je osim jake upale prisutna i anemijauser posted image user posted image grlo cisto, tako da je dr odmah iskljucila upalu grla, sa slusalicama nije nista cula ali nas je poslala na snimanje pluca i pokazalo upalu na oba plucna krilauser posted image sto je najgore, poslala nas plumologu u omera maslica jer je plumolog u novom gradu radio tek popodne da provjeri dijagnozu i on rekao da ne vidi nistauser posted image user posted image user posted image doktorica i njena kolegica nisu mogle vjerovati jer se na snimku pravo vidi, pa su poslije pitale jos kolegu plumologa iz novog grada i on potvrdio upalu pluca. e svasta! ukljucili joj injekcije nekoliko dana pa ce poslije pancef antibiotik. ne mogu da vjerujem kako je hinjski dobila upalu jer uopce nije puno kasljala, niti se ista culo sa slusalicamauser posted image ja sam napola luda, sve me ovo izmorilo i psihicki i fizicki, maloprije joj dala paracetmaol, temperatura bila 38.4. sva sam fujuser posted image

Jao i nama se desila ista stvaruser posted image Mi smo tada lezali u bolnici, i na radiologiji nam slikali pluca....dr ocitala nalaz i ustanovila pocetak upale sa obje strane! Kad smo se vratili na kliniku, dr. nas posalje sa nalazom djecijem pulmologu, da cujemo i njjegovo misljenje! Kaze dr. pedijatar, pulmolog ja ovdje ne vidim nistauser posted image user posted image Jos govori nekoj kolegici, e bogati vidis ti ovdje istauser posted image Pa hajde budi pametan!!! Nemoj se sikirat, vjeruj mi bice sve aBd dobro!!! Ako imas ove masti slobodno izbockaj komad fiseka, namazi masti po izbockanom i stavi direktno na kozu kad krene spavatiuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 586
27.9.2011 18:38:44   
bebacha
obloga od svinjske masti je odlicna al ni slucajno sad dok je pod temperaturom.tek nakon sto proce minimalno 24 sata da nema temp

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 587
27.9.2011 18:47:22   
Rabi
IZVORNA PORUKA: bebacha

obloga od svinjske masti je odlicna al ni slucajno sad dok je pod temperaturom.tek nakon sto proce minimalno 24 sata da nema temp

Ja ovo nisam znala user posted image Mi smo imali blago povisenu temperaturu, 37,4 i stavčljali smo!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 588
27.9.2011 18:49:23   
Lady26
Da, niposto pod temperaturom....
Teacher, ako zelis, ja imam te masti, nabavila kad mi je Lana bila bolesna, mogu ti dati?! Zaista pomaze...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 589
27.9.2011 18:52:15   
bebacha
ni slucajno nista na pluca kad je djete pod temperaturima a ni lupkati po ledima

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 590
27.9.2011 18:54:30   
Anoniman
techer kako je sad lana jel imala vise ture ?

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 591
27.9.2011 19:02:35   
teacher75
uh, ja svasta napisah i ne ode porukauser posted image ima temperaturu, u 3 sata je bila 38.4 pa sam joj dala paracetamol a sada je 39.3user posted image cekam jos nekih pola sata pa da joj dam voltaren (dvije trecine cepica) ne bi li pregurali noc bez ture. nemam sada svinjske masti, ako ne nabavim u medjuvremenu javicu ti se lady, hvala. kada obicno inekcije pocnu djelovati, kad ce joj spasti temperatura? hoce li sutra biti bar malo bolje, nakon 2.injekcije? najgore mi je sto nista nije jela 2 dana, samo juce ujutro malo griza i jutros pola kifle i 3 zalogaja pizze. nema sanse da ista pojede, nudila sam joj sve sti inace voliuser posted image pije samo vodu, maloprije je bljucnula vodu,vjerovatno joj se smucilo na prazan stomakuser posted image dala sam joj i imunoglukal nekako jedvauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 592
27.9.2011 19:19:34   
chuci
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: chuci

teacher baš mi je žao Lane. ja te zezala tamo na temi BB a nisam znala da je lana bolesna sorry.

a kakav je to sirup immunoglukan jel samo za imunitet. i ja sam kontala nešto ajšiu za imunitet uzeti. mi kuburimo sa e coli u urinu koja se vraća evo već drugi put. danas joj od tri urinokulture dvije sterilne jedna nije pa moramo ponovo. a i bila je prehlađena, p imala neku nevezanu bezze temperaturu malu u dva navrata. baš sam kontala nešto za imunitet uzeti.

ne znam koliko je dobro ista na svoju ruku uzimati djetetu sada kako zelis .

a ne bih na svoju ruku nego bi s prvo posavjetovala s njenom pedijatricom. a hvala svakako na napominjanju user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 593
27.9.2011 19:22:53   
chuci
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

chuci i kod vas e coliuser posted image
nisma znalauser posted image

nama je sutra nalaz urinokultura...nakon antibiotika i inekcija...valjda će biti OK, ikreno s enadam inače ću d acvrcnem višeuser posted image

ma mi kuburimo još od prije mora. imala i popila pancef.
nakon dvije sedmice ponovili 1 sterilna 2 nisu. pa ponovili odmah nalaze. sve tri nisu bile sterilne i opet pancef i nakon njega jedna UK i bila sterilna, i dali joj mjesec dana trećinu doze da pije zaštitno.
evo sad ponovili nalaze. prva nije sterilna a druge dvije jesu. i opet moramo od sutra ponavljati.

tražiću da joj nešto za imunitet daju kad budemo išli sljedeći put.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 594
27.9.2011 19:23:56   
new mama
teacher bas mi je zao malene,user posted image ,znam kako ti je,ja sam to vec dva puta proslauser posted image .Mislim da ce joj imunoglukan pomoci,ali nama ga je dr, ukljucila tek poslije terapije,a vidim tebi rekla da joj odmah pocnes davatiuser posted image ...A sto se tice svinjske masti,ona je odlicna,ali ni slucajno je ne smijes stavljati dok ima turu,a ako mozes da joj napravis od rodakve koju izbusis i stavis meda u nju,pa onaj sok koji pusti da joj dajes na kasikicu to je odlicno za pluca i da joj pomijesas malo putera i meda pa da joj probas dati,a imas i na temi upala pluca neke savjete pa procitaj...Sretn i brz oporavak vam zelimuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 595
27.9.2011 19:27:13   
Mya_81 RR
Ticer, bas mi je zao. Ali sad ima terapiju, vec nakon nekoliko injekcija bi joj trebalo biti bolje! Drzite se user posted image

Minja i ja smo imale dobar dan. Bile u SA kod neuropedijatra, sve proslo super i onda se išle počastiti u McDonald's user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 596
27.9.2011 19:36:37   
Nunichi
Mya drago mi je zbog vas dvije! user posted image Bice to sve ok vidjeces. user posted image

Bolesnim bebarama brz oporavak zelimo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 597
27.9.2011 19:39:31   
Anoniman
Tiki, a misa mu, bas mi je zao, ali evo svi se slazu da ce biti dobro sad kad ima terapiju, zelim joj brzo ozdravljenje, a mila cuvaj i sebe i tu malu bebu u pupiuser posted image

Mya, drago mi je zbog Minje, ljubi je punouser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 598
27.9.2011 19:43:37   
Mya_81 RR
Generacijooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 599
27.9.2011 19:44:27   
mamina princeza
Teacher bas m ije zao da je to .. a misa mu ... al hajde bitno je da se uspostavila dijagnoza i da ima terapiju. Bice ok nakon jedno dva-tri dana injekcija obicno se osjeti napredak. Mi smo u maju/juni lezali u bolnici zbog blaze upale pluca opet je vama lakse sada da ste kuci - ja sad ne znam ni sto nas strpase gore al hajd bilo pa prolo hB. Mi nismo ni imali toliko temeraturu koliko je imala grozan kasalj - uh kako je bio grozan ma ne moze se slusati bas se pocela gusiti. Nas su isto slusali u dz i nista kao ni bronhitis ni nista( iako je inace bronhiticar) da bi snimak pokazao upalu.

Mi smo u bolnici bili 5-6 dasna i onda nastavili antibitoik i tek onda se smirilo skroz. uh kako se ne volim toga sjetiti.. mogu misliti kako ti je sad i trudna i sve to. al polako procice kako god da izgleda starsno. al morate sad jacati imunitet glavno da ozdravi sada a onda se baciti na jacanje imuniteta. za sta je imunoglukan za jacanje imuniteta jel tako.... mi sad pijemo ove neke druge vitamine al mislila sam bas to poslije da ukljucim.

Jest da je tema bebe al eto odoh ja na uplau pluca kako ovo procitah. Sad je ne moj puno ni forsirati da jede ako ne moze - samo supice ako mogu kroz nju. Znam da je uzasno al ne moze nas silu. Mojainace dosta voli da jede atada nista nije jela za tri -cetitri dana smrsala 2 kg i jedva smo kasnije vratili u normalu to , al nama je doktorica gore u bolnici rekla da je ne tjeram jer ona bas ne oze samo eto supicu i to je to. Uh. I nek t sto manje skace i kada joj bude malo lakse akoBog da gledaj da miruje. Nama su se od skanja i mamljenja vratile opstrukcije za dva dana. Zato oprezno par dana i posliej ture. Sad posto vi nemate neki kasalj ne znam po tom pitaju. Nama je bilo bitno da je lupkam po ledjijm i izbaci taj slajm. Eto .... to je neko nase iskustvo. Meni je bas zao sto ti se desava. Isto smo trudne pa se nekako suosjecam s tobom ... bas nije lako sve zajedno.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *