|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine
27.9.2011 16:15:42   
Hanady RR
chuci i kod vas e coliuser posted image
nisma znalauser posted image

nama je sutra nalaz urinokultura...nakon antibiotika i inekcija...valjda će biti OK, ikreno s enadam inače ću d acvrcnem višeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 551
27.9.2011 16:16:15   
Nedi
IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: Nedi

Popili smo jednu bocicu sada smo na pauzi 10 dana i uzeti cu ponovo.

ja procitah na njihovoj web str da se ne mora praviti pauza, jesu ti tako savjetovali ili si ti od sebe napravila pauzu

Po preporuci pedice smo poceli piti i rekla nam je da se moraju popiti 3 doze tj treba se piti 3 mjeseca(jedna bočica može biti mjesec). Kasnije sam se posavjetovala (zaboravili smo tada pitati ped) sa farmaceutom i još jednom dr i imaju isto mišljenje. Ne može škoditi ako se pije u kontinuitetu ali ako zelite mozete napraviti pauzu. Mi smo napravili

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 552
27.9.2011 16:16:32   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Lady26

Pokazao bi ti urin da ima bakterija...

hvala Lady, ljubim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 553
27.9.2011 16:16:54   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

tecaher žao mi je L...al znate dijagnozu i znaš sa čime posla imaš.
eto i vama su imnuglukan dali...neka ga pije...djevojčica kojoj se dva puta vraća upala plućapila ga i stavrno nakon njega baš baš ojačala organizam.

Znam da si nasikirana i da ti je teško al moraš biti usper radi L...i bebe u pupiuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja ti mogu jedino reporpuričiti niz narodnih ljekova kojima bi adekvatno liječili pluća i dizali imunitete...
znam da se sa tim teško i boriti ako dijete neće da pojde...ali za njeno dobro...
voće, povrće svaki dna svježe...med uvedite domaći kvalitetan ako do sada nije imala rekcije na njega...

user posted image user posted image user posted image user posted image

P:S a sve ostale molim da kada nešto pobriešem ne vezu opte o tome...smao gubim dragocjeno vrijeme brišiući opet...pls žene sve što s eobriše to je sa razlogom, ljubim vas budite mi dobre

ja ne znam koliko je istina ali kazu da je i kozije mlijeko za to jako zdravo sada mozda grijesim i mozda sam pobrkala

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 554
27.9.2011 16:17:26   
bebacha
Tiki da nebude da sad pametujem al ja sam posumnjala na upalu pluca,al nisam nista htjela pisat da se ne prepadnes.uglavnom sve smo to prosli al u bolnici.vama je opet dobro jer ste kod kuce.cim joj spadne temp stavi joj nesto na pluca,mi smo svinjsku mast i lupkaj je 3 puta dnevno.imas li nekog da ti pokaze kako se pravilno lupka

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 555
27.9.2011 16:17:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja sam juče Ajši radila nalaz urina i sve je ok, recite mi jel trebaju neke posebne pretrage da bi se skontale te baje il nalaz urina to pokaže?

ako ima neka baja nalaz urina to pokaze, a onda se salje na urinokulturu da se utvrdi koje baje su u pitanju. kod tebe je hb sve ok. ja sam kontala sutra ujutro opet pokusati lani uhvatiti urin u onu kesicu, kad vec idemo na injekcije, da usput i to pogledaju

kada prvi jutranji urin pokaže prisutvo bakterije onda s ešalje na urinokulture...3 dana za redom nosiš urin i čekaš nalaz urinokulture koja izoluje koja je to bakterija i uradi s eantibiogram na kome stoji koji antibiotici je liječ...
eto ukratko rečeno...
s tim što je recimo kod moje H svaki jutarnji urin pokazao prisustvo bakterije a urino kulture znale biti sterile...ponavljali smo dok je nismo bukvalno ''uhvattili''user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 556
27.9.2011 16:18:19   
bebacha
Kozije mlijeko je zdravo al izaziva anemiju tako da se mora imat dobro zeljezo

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 557
27.9.2011 16:19:00   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: Nedi

Popili smo jednu bocicu sada smo na pauzi 10 dana i uzeti cu ponovo.

ja procitah na njihovoj web str da se ne mora praviti pauza, jesu ti tako savjetovali ili si ti od sebe napravila pauzu

i nama je pedijtrica rekla da s emora nparaviti pauza...
user posted image

da ne reklamiram posto to ne ide, ukucaj ima stvarno sve moguce o njemu napisano i ja sam se iznenadila jer pise da nije potrebna pauza kod uzimanja, a kod djece mladje od 3 god po preporuci ljekara, to sam vec juce pisala da se ne ponavljam stalno....

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 558
27.9.2011 16:19:21   
Anoniman

nama je sutra nalaz urinokultura...nakon antibiotika i inekcija...valjda će biti OK, ikreno s enadam inače ću d acvrcnem višeuser posted image
naravno da ce biti dobro user posted image user posted image user posted image drzim vam fige 

Neposredna veza do poruke: 559
27.9.2011 16:20:13   
Malenaoduvijek

ja sam juče Ajši radila nalaz urina i sve je ok, recite mi jel trebaju neke posebne pretrage da bi se skontale te baje il nalaz urina to pokaže?

kod mog Igora u obicnoj analizi urina nije bilo bakterija a u UK imao eserihiju 10 na 7.nije lose uraditi Uk ako imas mogucnosti .

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 560
27.9.2011 16:20:58   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: felix

naravno da ce biti dobro user posted image user posted image user posted image drzim vam fige 

AMIN

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 561
27.9.2011 16:21:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lady26

Pokazao bi ti urin da ima bakterija...

hvala Lady, ljubim

bas tako ne sekiraj se user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 562
27.9.2011 16:21:56   
teacher75
obzirom da je lana primila injekciju danas, ako joj sutra ujutro odnesem urin na analizu, hoce li to poremetiti neke vrijednosti,. mislila sam za svaki slucaj odnijeti ako uspijem uhvatiti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 563
27.9.2011 16:22:07   
bebacha
Hanady jesil vec negdje pisala o tim domacim pripravcima za upalu pluca i podizanje imunitetauser posted image user posted image
Alen opet kaslje,nije strasno al kaslje.sad se zakaslja i povrati svo mlijekouser posted image user posted image

ja moram ovaj kasalj napast odma inace user posted image user posted image user posted image user posted image

a neznam od svega sta da mu dajem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 564
27.9.2011 16:22:21   
Anoniman
Vesela postoji mogucnost da se bakterija to jutro kad uzmete urin pritaji pogotovo ako je dijete dan ranije jelo nesto kiselo ili citruse, jer oni mjenjaju baznu sredinu i onda bakterije se "povuku" 

Neposredna veza do poruke: 565
27.9.2011 16:22:44   
bebacha
Alen je u bolnici navece poceo s terapiju a ujutru mu uzelu urin

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 566
27.9.2011 16:23:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady jesil vec negdje pisala o tim domacim pripravcima za upalu pluca i podizanje imunitetauser posted image user posted image
Alen opet kaslje,nije strasno al kaslje.sad se zakaslja i povrati svo mlijekouser posted image user posted image

ja moram ovaj kasalj napast odma inace user posted image user posted image user posted image user posted image

a neznam od svega sta da mu dajem

Uh Opet kaslje user posted image user posted image
Nedaj se ,  da brzo ozdravi.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 567
27.9.2011 16:24:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

obzirom da je lana primila injekciju danas, ako joj sutra ujutro odnesem urin na analizu, hoce li to poremetiti neke vrijednosti,. mislila sam za svaki slucaj odnijeti ako uspijem uhvatiti
NECE user posted image

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 568
27.9.2011 16:25:04   
Anoniman
Bebacha da to njemu nije i alergijski malo kasalj, posto evo jesen, a njemu se javi.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 569
27.9.2011 16:26:33   
bebacha
Jelena obadvoje su opet posli kasljat,Ajla puno manje.ja sumnjam na alergiju.vidjet cu s doktoricu na klinici sta ona misli jer znas sta njegova doktorica misli o tome

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 570
27.9.2011 16:27:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

Jelena obadvoje su opet posli kasljat,Ajla puno manje.ja sumnjam na alergiju.vidjet cu s doktoricu na klinici sta ona misli jer znas sta njegova doktorica misli o tome
tako ti je najbolje vidi sa ped . nego da dumas sama stas davat i kako . Ja to nebi nikad tako dok se ne posavjetujem .
Sretno

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 571
27.9.2011 16:27:38   
gvendolina
tiki bas mi je zao male mrvice user posted image user posted image user posted image ...bice dobro aBduser posted image user posted image user posted image ...Ja zaista nemam iskustva sa tim,sta je korisno za upalu pluca...smije li se koziji lojuser posted image   ...je li vec pocela primati boceuser posted image

vidim jos djecice bolesne,da svi sto prije ozdrave user posted image user posted image user posted image

a ovo OT necu komentirati...sigurna sam da nije bilo nista zlonamjerno,samo su htjele srusiti rekorde u broju stranicauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 572
27.9.2011 16:28:25   
Hanady RR
iz prvog jutranjeg urina može se dobiti nalaz teacher i pod antibiotikom tj inkecijama...
a u dužem uzimanju istoga za urinokulturu predlaže se da se ostavi par dan između posljenjeg antibiotika i dana uzimanja urina...

mi smo pod terapijom stalno bile ir adile nalaze i fatale bakteriju

da bi prvi jutarnji urin bio ok...najbolje je odmah iz kesice one istresti u sterilnu bočicu iz apoteke
a prije uzimanja uraina treba voditi računa šta se jelo i pilo...nor. nemojte djeci davati citruse er u ljutom bakterije se sakriju ili nemojte čokoladu jer u slatkom balterija zna pokazati i veće vrijednosti nego je prisutna itd...

odnesi ti njoj teacher i urin ništa te ne košta sad da i to znaš...
s tim da znaš ako dijete prima pncilisnki antibiotik tj. inekicje odmah djeluje i na mokraćne bakterije jer većina tih bakterija nije rezistenstna na pencilin...kažem većina iaoko postije i one koje jesu al su zaita rjeđe u pojavaljivanju

bebacha moja ima sigurno po temama upala pluća tih savjeta ...
sad da ponavcljam sve nemama kad...hajd noćas ja malo iskopam gdje sam sve kome savjetovala i šta je ko porbao pa da ti napišem na PP nije frka...user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 573
27.9.2011 16:30:06   
Nedi
Mi smo prerasli ovu temu ali valjda nam necete zamjeritiuser posted image

N je počeo kašljati prošli vikend i nije imao nikakvih drugih simptoma samo užasan kašalj. Sva djeca su kasljala i to svi jednako kašlju. Napali smo prirodnim lijekovima i oblogama odmah. Stalno je kasljao dok nismo otisli na selo. Za vrijeme vikenda kahnuo je samo jednom. aBd opet odoh na selo samo malo lijepog vremena i vikend je naš.
A valjda jedan vikend budem i kod kuće pa okrečimo kućuuser posted image user posted image uvijek nešto iskrsne kad planiram krečenje ili generalku

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 574
27.9.2011 16:31:50   
bebacha
Hanady user posted image user posted image user posted image ako ima na temi upala pluca sve sam procitala.mislila sam da ima nesto sto nisi pisala

Felix mislila sam na prirodne lijekove.njegova pedijatrica ga danas cula kako kaslje i kaze nije to nista.aho nije a djete opet hropti.i njen hgb 96 nije puno nizakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image toliko o pedijatrima

Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *