|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali sam trudna ?
20.9.2011 18:30:27   
tigana
Dobar dan, prvi put Vam se javljam u nadi da ćete mi pomoći riješit nedoumicu. Imam neke simpotme trudnoće, ali nisam sigurna da li je to baš to. Menstruaciju sam dobila 30.08. i imala sam odnose s dečkom 02. i 03. rujna, dakle tijekom mjesečnice koja nije baš bila uobičajena, trajala je kraće i čini mi se da je bila manje obilna, inače imam izrazito obilna krvarenja tijekom mjesečnice. Zatim sam imala odnose 8. i 11. rujna. Nekoliko dana nakon zadnjeg odnosa primjetila sam da me boli u donjem dijelu trbuha kao pred menstruaciju, i ta je bol i danas prisutna, često sam osjetila mučninu, ne svaki dan, par puta sam i povratila, čini mi se kao da je iscjedak pojačan, imam pojačanu stolicu zadnjih nekoliko dana, nagale promjene raspoloženja, od neobjašnjive ljutnje, nervoze do suza. U jednom trenutku bez nekog velikog povoda, probudila sam se i pomislila sam da sam možda trudna, čak sam  napravila i test, doduše najjeftiniji, bio je negativan, ali vjerujem da je još prerano za test. Čini mi se da su mi grudi nabubrile, ali me ne bole i nisam primjetila da su pretjerano osjetljive, jedino je bol u donjem dijelu trbuha konstantna, a mučnine povremene. Da li su to mogući simpotmi trudnoće?

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 2976
20.9.2011 21:49:38   
nutellica
pozdrav tigana, dobro nam doslauser posted image user posted image

to sve sto ti navodis mogu biti simptomi trudnoce, a i pms/a...ono sto ti ja mogu savjetovati da sacekas jos malo, barem do dana ocekivane, pa napravis test ponovo!
Sretnouser posted image

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

(odgovor članu tigana)
Neposredna veza do poruke: 2977
20.9.2011 21:57:45   
tigana
hvala na odgovoru.

(odgovor članu nutellica)
Neposredna veza do poruke: 2978
20.9.2011 23:49:55   
jakosretna
tigana budi sretna ako budes trudna to je najvece blago ovoga svijete kao ga zeli nema ga a ko ne zeli nist trudnoce zelim ti sve najbolje sve bi dala da mogu da zatrudnim i imam svoju bebicu..

(odgovor članu tigana)
Neposredna veza do poruke: 2979
   RE: Da li sam trudna ?
21.9.2011 0:03:21   
Almaa
tigana to sto ti opisujes je cisti PMS, jer za simptome trudnoce ako si mejsecnicu imala 30.08 je jako rano...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.9.2011 20:58:51 >

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 2980
21.9.2011 13:24:40   
tigana
Hvala Vam svima na odgovoru. Malo sam zbunjena jer mi se ovo prvi put događa, inače nemam izražen pms, pa sam malo bila u nedoumici. Prešla sam tridesetu tako da je moguće da se događaju promjene i da počinjem osjećati pms. Hvala Vam još jednom.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2981
21.9.2011 13:57:30   
Bebica11
tigana i ja sam imala bolove u stomaku tj vise neko peckanje od same ovulacije, zatim POJACAN ISCJEDAK ali bistar(nije neka upala), mucnine tek poslije dolaze mada je sve moguce...tako da nadamo se da je to-touser posted image

(odgovor članu tigana)
Neposredna veza do poruke: 2982
21.9.2011 14:06:00   
tigana
Hvala, možda je malo umišljam, ali od sinoć osjećam izrazite bolove kao pred menstruaciju, stalno očekujem da ću je dobiti iako mi po planu treba doći 27. i mučninu u želucu. Više nisam ni sama sigurna što da mislim. Ginekologica me naručila tek za mjesec dana. Test sam izgleda napravila preradno. Neki mi kažu da su znali, intuitivno da je to to. Ja sam sama sa sobom na čudu. ne želim se previše nadati, a onda razočarenje, a malo me i zabrinjavaju ti bolovi.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2983
21.9.2011 14:11:02   
Bebica11
Znas sta, osjecas se nekako "DRUGACIJE", nije ono kao proizvod nadanja, vec imas unutrasnji feeling da je ovaj put drugaciji ciklus i da bi moglo nesto biti...i ja sam jedan test prerano uradila i onda pola sata zurila u njega ne bi li se pojavila blijeda linijauser posted image a drugi tek po izostanku menge 1 danuser posted image

(odgovor članu tigana)
Neposredna veza do poruke: 2984
21.9.2011 14:15:28   
tigana
Upravo tako, smo mi je sinulo jednu večer, možda si trudna. Osjećala sam te bolove kao pred menstruaciju i mučninu i odjednom mi je ta ideja pala na pamet. Nikada ranije mi se to nije dogodilo. Inače ne vjerjurem svojoj intuiciji jer me uvijek zavara. Tako da i sada ne znam što da mislim. Ginekologica mi je jako loša, i nezadovoljna sam s njom, i kad sam joj objasnila što se događa samo mi je poklopila da pretjerujem i umišljam da je to pms. Ja više nisam ni sama sigurna, ali bolovi mi se čine nekako jači, možda zbog stresa. Imali smo smrtni slučaj ovaj vikenda je je malo sve skupa previše za mene. Ne želim se nadati, ali crvić u mozgu mi neda mira.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2985
21.9.2011 19:03:21   
JellKo
Poštovane dame,
Imam par pitanja - pa ako je neko bio u sličnoj situaciji, znam da na netu ima dosta stvari o tome, i čitala sam, ali opet voljela bih da mi neko kaže iz iskustva...
Da li je 11. dan ciklusa (u ciklusu o 28 dana) plodni dan, i da li je neka tada ostala trudna? (po teoriji, jeste). I kada se osjete prvi simptomi trudnoce, oni pravi, ne osjecaj? Ja stalno imam taj osjecaj, ali kad dobijem M onda shvatim da od silne zelje samo umislim :). I svaki put kazem sebi da necu misliti o tome, ali dzaba.
Meni je zadnja menstruacija bila 1. septembra, a nezasticen odnos smo imali 11. septembra, a ja sam taaako nestrpljiva da cekam 28.9.
Pozdravce svima!

(odgovor članu tigana)
Neposredna veza do poruke: 2986
21.9.2011 19:09:28   
Anoniman
e mila moja ne bih da ti budem baksuzna... i ja sam ovaj mjesec sve živo pratila i ovulaciju i plodne dane i temperature i dizala noge i pila macinu travu... povraćala, osjećala sve i svašta, boljela me krsta, muči me želudac nenormalno, imala neke iscjedke, imam temperaturu... ali test negativan!
Moj ti je savjet da se opustiš i pokušaš što manje milsiti o tome.... Ja ti želim trudnoću ovaj mjesec...ako ne onda imaš sljedeći!Sretno....

(odgovor članu JellKo)
  Neposredna veza do poruke: 2987
21.9.2011 19:12:03   
ledy blue
Jellko plodni dani se najlakse utvrdjuju na par nacina..lh trakice...UZ...ili onako prostim simptomima..pojava sluzi i blaga bol u predjelu janika (bar kod mene je tako ) A to ne mora biti 11 dc ..Najsigurnije ti je odnos svaki drugi dan...pa valjda ubodete i plodni user posted image Naravno ako ne uspjeva nakon izvjesnog vremena (6 mj il 1 god ) uradite pretrage...
Sretno...Nadam se da ste vec uspjeli ..i da user posted image nece doci...

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu JellKo)
Neposredna veza do poruke: 2988
21.9.2011 21:11:35   
jakosretna
drage moje imala sam zadnji menzes 19.8 i jos nisam dobila dali ima sansed da sam trudna 8 mj ocekujem bebicu ali jos nista nema,dali sada postoji sansa i nada..

Neposredna veza do poruke: 2989
21.9.2011 21:13:54   
Sandrich
ima jasta user posted image kupi test i sutra uradi pa javi rezultat user posted image sretnoooooo user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 2990
21.9.2011 21:25:27   
jakosretna
sandric mislis da jesam :) gdje je ta daljina gde se nalazis mozda smo blizu :)

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2991
21.9.2011 21:36:53   
Sandrich
ja sam radila test 5 dana prije nego sto sam trebala dobiti i pokazao mi je user posted image :)
ajd saljem ti pp

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 2992
21.9.2011 21:56:00   
JellKo
I ja bih rado uradila 5 dana prije nego sto trebam dobiti, ali eto, ako vec moram da se razocaram - onda neka bude sto kasnije. Ipak cu sacekati 28.9. i ako bude user posted image doci cu da vam se pohvalim.
jakotuzna uradi test obavezno, i pokusaj se malo oraspoloziti, znam da si imala jako teske trenutke, procitala sam na formumu... Razgovaraj sa bliskim ljudima, radi neke lijepe stvari. Zelim ti mnogo zdravlja i srece, kao i svima vama takodje i da se svi uskoro radujemo user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2993
21.9.2011 22:54:33   
jakosretna
hvala jelko puno kao sto kazes ti ija cu tako da uradim necu uraditi test makar jos 4 do 5 dana cu da sacekam da potvrdim srecu a test me uvijek razocara zelim vam sve najbolje,jelko nadam se abd da ce mo zajedno nda se pohvalimo za par dana za user posted image zelim ti sve najbolje a takodje i ostalima nasim drugaricama.user posted image

(odgovor članu JellKo)
Neposredna veza do poruke: 2994
22.9.2011 7:18:04   
vila_7
cure da ne idete u OT, mozete o simptomima i iscekivanju m. na forum - iščekivanje-jer nas tamo ima dosta koje cekamo ili plusic ili m., a mozete i prijaviti datum kad neocekujete m. i jos se prijaviti i u "navijacice"za plusice svima - na temi vjestice ne ocekujemo u septembru....naravno ako zelite user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 2995
22.9.2011 16:31:50   
jakosretna
drage moje da ija postavim jedno pitanje radila sam test prije jedno 2 do 3 sedmice i bio je negativan a zadnji menzes sam imala 19.8 dali je moguce da sam trudna ,dali se vama mozda desilo da budete trudne a da je test 100 % negativan .molim vas da mi date odg user posted image posto sam prvu bebu izgubila sledecu ocekujem neznam dali u user posted image ili u user posted image pusa za vas...

(odgovor članu klara klaric)
Neposredna veza do poruke: 2996
22.9.2011 16:38:53   
kupina
test ti moze biti negativan,a s obzorom da si ga radila prije 2-3 semice bilo ti je i ranouser posted image
uradi sutra ujutro jedan testic,ako si trudna trebalo bi ti pokazatiuser posted image iliuser posted image navijamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2997
22.9.2011 16:49:21   
jakosretna
hvala kupinice ali imam danas u zadnji par sati jaku nervozu danas sam bila kod doktora vadila sam krv ne zbog trudnoce nego iz zdravstveni razloga nadam se da moze vidjeti na tome nisam nista bolesna ali eto da se malo kontrolisem a i urin sam nosila u bolnicuu sutra je nalaz moja najveca srecu koju nemogu opisati koju nebi sa osmijehom dijelila to bi bile suze radosnice user posted image zelim da dozivim abd taj trenutak ali me nervoza ubija user posted image

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 2998
22.9.2011 18:26:07   
JellKo
Meni je jednom M kasnila 10 dana, i sva 4 testa su bila negativna.. na kraju sam ipak dobila. Pisala sam o tome ovdje po forumima, posto se nekim curama/zenama desavalo da prerano urade test, koji je negativan, a kasnije bude pozitivan. Ja nemam takvo iskustvo, a ipak sve mi od prevelike zelje ne mozemo da vjerujemo da je test negativan, ali da nam kasni, pa cak i kad dobijemo mislimo "nije to to". Ja mislim da si ti ipak prerano radila test, a s obzirom da ti menstruacija sad kasni mozes ga uraditi i ima sanse da vidis jedan lijepi plusic. user posted image

Neposredna veza do poruke: 2999
22.9.2011 18:56:56   
jakosretna
hvala vam moje drage na odgovorima ali ipak cu da vam javim sta ce da bude abg nadam se da ce mi zelja da se ispuni za user posted image .user posted image

(odgovor članu JellKo)
Neposredna veza do poruke: 3000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *