|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
9.9.2011 0:36:48   
canim
IZVORNA PORUKA: klemzi

Evo mojih favorita:
muška:Abdulah, Ishak, Ismail, Ibrahim, Muhammed
ženska: Esma(obje moje nene su se zvale Esma, i kad sam bila skroz mala ja sam mislila da, kad se postane nena, dobiješ to ime, i danas me zbog toga zezajuuser posted image ), a vidim nisam jedina kojoj je ovo ime favorit. Dalje, Jasmina, Uma, Una, Iman user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

ja imam tetku Esmu user posted image

< Poruku je uredio canim -- 9.9.2011 0:37:10 >

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1226
9.9.2011 0:38:49   
Ben*
teacher ovo ti je mislim ipak adyan, ustvari kolko ja poznam to bi ti se čitalo din(u jednini) - edyan/adyan (mnozina)
IZVORNA PORUKA: teacher75

http://www.muslimbabynames.net/boy-name-detail.asp?ID=2585&Alphabet=A&Starting=241
moze li ovo biti Adijan ili je Adjanuser posted image

24.3.2011.
15.55; 3100, 53...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1227
9.9.2011 0:42:05   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Ben*

teacher ovo ti je mislim ipak adyan, ustvari kolko ja poznam to bi ti se čitalo din(u jednini) - edyan/adyan (mnozina)

http://www.muslimbabynames.net/boy-name-detail.asp?ID=2585&Alphabet=A&Starting=241

ma znam ja to, nego da mi je nekako prevesti na nase, to jest izbacit ovaj "y"

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 1228
9.9.2011 0:43:24   
teacher75
IZVORNA PORUKA: sahara

tiki, je li to znas spol, ili onakouser posted image , lijepo je ime u svakom slucaju

ne znam, nego ja to onako za svaki slucaj da se nadjeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1229
9.9.2011 0:44:16   
Ben*
hehe pa ti izbaciš i odmah može user posted image
Ma isto ti je, neće izgubiti značenje, jer u našem jeziku nema y pa ti je svejedno, ako ti se baš toliko sviđa ;)

24.3.2011.
15.55; 3100, 53...

Neposredna veza do poruke: 1230
9.9.2011 0:45:00   
Anoniman

meni su najljepsa muska imena: Arian, Adyan(mada ne volim y), Danial, Erol, Luan (iako je albansko, al svidja mi se kako zvuci- znaci lav)

Lua bez n na portugalskom znaci mjesec

Neposredna veza do poruke: 1231
9.9.2011 0:45:26   
canim

Pa na nasem i ide J a ne Y jer mi nemamo Y u abecedi, ono je napisano za engleski izgovor.

Neposredna veza do poruke: 1232
9.9.2011 0:45:59   
teacher75
al ne znam kako je onda najbolje: adian, adijan ili adjan (ovo zadnje bi mozda izgovarali kao ađan)user posted image zanima me kako se tacno na arapskom izgovara

< Poruku je uredio teacher75 -- 9.9.2011 0:46:51 >

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 1233
9.9.2011 0:47:28   
teacher75
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

meni su najljepsa muska imena: Arian, Adyan(mada ne volim y), Danial, Erol, Luan (iako je albansko, al svidja mi se kako zvuci- znaci lav)

Lua bez n na portugalskom znaci mjesec

kao i luna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1234
9.9.2011 0:48:31   
canim

al ne znam kako je onda najbolje: adian, adijan ili adjan (ovo zadnje bi mozda izgovarali kao ađan)user posted image

Pa ako ces ovo ime onda je Adjan a ne Adian, eh ako hoces ti da ga modifikujes to je sad do tebe user posted image

Neposredna veza do poruke: 1235
9.9.2011 0:50:42   
Ben*
na arapskom je edyan/adyan, bez "i"

24.3.2011.
15.55; 3100, 53...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1236
9.9.2011 0:51:14   
teacher75

na arapskom je edyan/adyan, bez "i"

mislim na izgovor a ne na pisanje-kako se ovaj y izgovara user posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 9.9.2011 0:53:07 >

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 1237
9.9.2011 0:59:01   
canim
Y se izgovara kao nase J , to ti je onaj harf sa dvije tacke dole :)
Evo nasla sam ti na sufari
http://www.sufara.ba/lekcije-ii-2/lekcija-9/

Neposredna veza do poruke: 1238
9.9.2011 1:03:50   
teacher75
IZVORNA PORUKA: canim

znam da je to slovo j ali posto nije vokalizovano ne znam ima li i "i" ili je samo "j" (adijan ili adjan)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1239
9.9.2011 1:08:04   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Meni se sviđa ime Magbula, puna ga usta.
Sviđa mi se ime Mustafa, Hatidža, Rejhana, Zehra, Aiša, Almasa, Almas, Umma, Kerim i Kerima ...

P.S. Kako mi ništa od ovoga nije naumpadalo kad mi je trebalo user posted image

Mozda ce ti zatrebati. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1240
9.9.2011 1:13:07   
canim

znam da je to slovo j ali posto nije vokalizovano ne znam ima li i "i" ili je samo "j" (adijan ili adjan)

Eh za to nam treba neko ko zna arapski user posted image pa razumije direktno znacenje rijeci, s obzirom da su oni preveli samo sa Adyan i da u imenu koji se pise na arapski pise J pretpostavljam da je adjan ali moze biti i Adijan ali Adian nije sigurno, ako hoces mogu pitati mm ujutro, coJek sad spava user posted image

Neposredna veza do poruke: 1241
9.9.2011 1:15:06   
canim
Evo M.Pratilje pa mozda ti ona moze rijesiti misteriju hehehe user posted image cini mi se da je ona tamo na tom govornom podrucju.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1242
9.9.2011 1:21:50   
scarlett

Teacher, moj sin se tako zove.
Ja sam također našla ovo ime na netu, nikad ga ranije čula nisam, ali sam se na prvu u njega zaljubila, MM također.

Eh, onda kad smo se odlučili da će to biti to ime, nismo bili sigurni baš zbog tog y, a naravno svaki jezik nema svoje ekvivalente u glasovima, arapski ne znamo, pa nismo mogli pročitati ono što je bilo navedeno na arapskom, a za engleski nismo bili sigurni.
Imali smo isto dvojbe, Adijan, Adjan ili Adian (iskreno, meni se ovo zadnje najviše dopadalo, a bila sam ponajmanje sigurna da se tako i izgovara).

Onda smo se konsultovali sa jednim hafizom, računajući da će on najbolje znati čitajući iz arapskog kako se pravilno izgovara i ispostavilo se upravo kako je Ben rekla, Adjan ili čak da je vjerodostojnije Edjan.

Eto tako, mi smo se odlučili Adjan i svi tako izgovaraju, bez problema, samo uvijek moram spelovati ( kod dr. i sl.) jer mu ubacuju slovo i iako ja to izgovaram sa dugim a ( na drugom vokalu) tako da tu ne bi trebalo biti zabune, al eto ko kod nas user posted image

Ovo dj u imenu malo buni jer podsjeća na slovo đ kako se ranije pisalo, ali u našem slučaju to se ni jednom za ove dvije godine nije pokazalo kao problem.

Eto sretno s odabirom, pa da aBd i ja uskoro budem aktivnija na ovoj temi user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 1243
9.9.2011 1:24:40   
scarlett
M. pratiljo samo da te pozdravim, slabo se srećemo na temama, doduše ni ja nisam mnogo aktivna.

I da dodam, meni se jaaako dopadaju imena Daneen i Dania, nisam još pogledala značenja, nadam se da su lijepa, pa da aBd bude prilike... user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1244
9.9.2011 1:25:55   
Mjeseceva Pratilja

Evo M.Pratilje pa mozda ti ona moze rijesiti misteriju hehehe user posted image cini mi se da je ona tamo na tom govornom podrucju.

Veceras govorim samo bosanski i engleski. user posted image
Ne bih ti mogla pomoci. Sorry.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1245
9.9.2011 1:27:22   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: scarlett

M. pratiljo samo da te pozdravim, slabo se srećemo na temama, doduše ni ja nisam mnogo aktivna.

I da dodam, meni se jaaako dopadaju imena Daneen i Dania, nisam još pogledala značenja, nadam se da su lijepa, pa da aBd bude prilike... user posted image

Lijepi pozdravi i tebi. Drago mi je da te *citam*. user posted image  Nadam se da si dobro, zdravo.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1246
9.9.2011 1:28:30   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: scarlett

Znacenje imena Dania je cvijet (ako se sjecam dobro).
I meni je jako lijepo. Imam jednu malu rodicu. Med medeni. Daneen..Ne znam bas..user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1247
9.9.2011 2:06:17   
Galicia

mene zanima da li bi se ovo y iz adyan moglo prebaciti u nase i ili j a da se ne promijeni znacenje i kako bi to onda izgledalo, ako neko zna, nek mi odgovori. meni se strasno svidja to ime, znacenje je lijepo- pise da je to mnozina od din (vjera)

Moja najbolja drugarica Ivana ima sina ovdje u Americi i on se zove Adjan. Prvi put sam cula to ime kad se on rodio, i mogu ti reci da je njezno, nevino bas kao i on sto je.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 1248
9.9.2011 2:39:31   
jasmin

al ne znam kako je onda najbolje: adian, adijan ili adjan (ovo zadnje bi mozda izgovarali kao ađan)user posted image zanima me kako se tacno na arapskom izgovara

Kod Arapa e nije cisto kao kod nas,vec neki medjuglas tj. izmedju a i e.Cita se Adjan,odnosno onaj pomenuti medjuglas da nije jasno ni e,niti a.Ma nije komplikovano samo to ja zakomplikujem : ).Uglavnom,mnozina je od din.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1249
9.9.2011 2:42:31   
jasmin
Moji muski favoriti:Ibrahiim(imam),Muhammed,Isa,Musa i Nuh
Zenski:Ruqajja(imam),Djuvejrijja,Hamna,Zejneb,Ramla

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *