rose
|
IZVORNA PORUKA: ivannna Gotov mi je nalaz (u srijedu radila u ponedjeljak gotov), i naravno sekiracija, povećan rizik za Down sindrome, a statistički gledano to je 1:166, šta ću dalje nemam pojma, predpostavljam da će me poslati na amniocentezu, to mi se nikako ne radi,a vjerovatno bi me to jedino smirilo. Uglavnom znam da mi ovakva sekiracija sad nimalo nije trebala. Usput na nalazu mi piše da sam 16+2 a ne 15+3 kako je stvarno, isla sam da pitam kažu tako računar izračuao kad smo unjeli sve vaše podatke, a po podacima sve ukazuje na tačno 15-tu sedmicu ili čak koji dan manje, a nikako čitavu sedmicu više, e hajd sad znaj, može biti i neka greška. ja sam prosle godine dobila 1:150 rizik za down sy, preporuka amnio, taj dan umrla i ozivjela, odradila amnio, traumirala se 3 sedmice, nalaz uredan i hvala Bogu, moja S, ziva i zdrava...rodila sam je 2 dana prije 34 rodjendana a tripl je normalan test u tridesetim a amnio obavezan preko 35 ili 37 (i imala jednu anembrionalnu trudnocu - blighted ovum)...naravno niko te ne moze natjerati na to ali ja sam ga uradila radi svog mira..amnio moze ukazati samo na par genetskih greski, ne na sve tako da nije garant za zdravo potomstvo...ali bar ove 3 koje se gledaju saznas i ako je sve OK, budes mirna do kraja trudnoce ...usput na masu foruma sam citala da se amnio ne treba raditi ako ne znate sta bi ucinile u slucaju loseg rezultata...ja nisam znala ali sam opet uradila amnio
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|